Гражданска отговорност става 3 пъти по-скъпа

Тройно по-скъпа "Гражданска отговорност" за нарушителите на пътя предвиждат повечето застрахователни компании.

Обратно в новината

Коментари - Гражданска отговорност става 3 пъти по-скъпа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако правилно разбирам "застрахователните компании" не могат самоволно да повишават цените на "застраховките".Това означава ,че "държавата" застава зад това повишение.Тоест "държавата" стои зад "застраховат компании".Тя защитава техните интереси за сметка на вас БГ говедата.Същото стана и с ктб.Като я обяви във фалит,държавата фактически обяви че крадците ще се измъкнат без да върнат парите а масрафа ще го платят БГ говедата.И това продължава до безкрай.И нали не се лъжете ,БГ говедата ще платят 5 млрд колкото е целия масраф. Парите на държавните институции които са били в ктб и са откраднати,няма кой друг да ги плати освен вас БГ говедата.Няма само аз да се ядосвам,а БГ говедата спокойно да си преживяте.Па ако и вие говедата се ядосате може и нещо добро да се роди

Не си разбрал правилно: застрахователите сами определят размера на премиите!

Май ще регистрираме и застраховаме колите в чужбина!

То ако в чужбина беше евтино, щяха ли румънците да правят врътки и да си карат с българска гражданска. И критика за редакторите - прикачете една таблица със статията за какви цени са застраховките в държавите около България и примерно Германия, Франция,Испания, Чехия, Полша, Швейцария,Англия, Холандия, та да има сравнение за 2-3 от по- популярните автомобила .

Средна кола до 1,8 до 130коня GR - 400-600E TR - 280-500E RO - 180-300E

В тая педераска държава какво друго освен пълни глупости. Това е най-неадекватната простотия, която съм чел по въпроса. Да е живо и здраво лобито на застрахователите! Първо ще трябва да се направи глобална базаданни с досиета на всички шофьори, за да има информация кой какви ги е творил и второ ще трябва застраховката да е на шофьор - не на кола! Какво общо има собственика с това какво е правил този който кара (в общия случай). И стига с тези разценки по кубици и конски сили - както каза един застраховател - като си с по-големи кубици повече газиш ли?! Това е тъпично българска неадекватна простория, което навежда веднага на мисълта, че някой има скрити мераци - познайте кой! :-)

добре дошли в ец ,сега ще видите кон боб яде ли.а наи лошото още не е дошло. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи тинейджърите ще регистрират колите на дедовците си, дето не са помирисвали волан от 15 години и воала...

Да ..дружествата трябва да имат достъп до КАТ и да ти сложат по голяма цифра ако си нарушител..но в същото време да намалят таксата за изрядните шофьори..а когато човек си дава колата на друг все пак трябва да прецени риска..

Нека рекета започне, СЕГА...

ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛЯТ ДВАПАЪТИ ЗАЩОТО ПАРИТЕ СЪБРАНИ ОТ ЩОФЬОРИТЕ СА ПРЕДОСТАЪЧНИ........ А ТОВА ЗА СТАЖА Е НАЙ-ВЕЛИКАТА ПРОСТОТИЯ И ДИСКРИМИНАЦИЯ :)

ЗАСТРАХОВКАТА Е НА КОЛАТА А НЕ НА ВОДАЧА БРЕ ТЪПАНАРИ...ТАКА ОГРАНИЧАВАТЕ ЕДИН АВТОМОБИЛ ДА СЕ УПРАВЛЯВА СВОБОДНО . И ТАТО НЕ БИ ГО НАПРАВИЛ МАКАР, ЧЕ ТОВА Е ТОТАЛИТАРНО МИСЛЕНЕ ...ТАЯ ДЪРЖАВА НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ УЧЕНВИ ЛЮДЕ А ОТ ДВОЙКАДЖИИ СТАНАЛИ БОГАТИ ПО МНОГО СЪМНИТЕЛЕН НАЧИН...

ТЪПО БРАТЧЕ ТЪПО ОТ ПОТЪПО ДО НАЙТЪПО. АЗ СЪМ ИЗРЯДЕН ШОФЬОР НО , ИЗЛИЗАЙКИ ОТ ЗАВЕДЕНИЕ, В КОЕТО СЪМ УПОТРЕБИЛ АЛКОХОЛ ПРЕОСТЪПВАМ НА ЖЕНА МИ ДА КАРА. ДА, НО ТЯ Е С МНОГО МАЛЪК СТАЖ И ОТСКОРЕШЕН ШОФЬОР!? СПИРА НИ КАТ И ЩО СТАВА!? ТЯ НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА АВТОМОБИЛА, ЗАЩОТО ЗА НЕЯ ТРЯБВА ПОСКЪПА ЗАСТРАХОВКА. ЕМИ, СЯДА КАТАДЖИЯТА НА КОРМИЛОТО И НИ КАРА ДО ЖИЛЕЩЕТО НИ. ТОВА МОЖЕ САМО В Б-Я ДА СЕ ИЗМИСЛИ, ЗАЩОТО СМЕ ТЪПА И ПРОСТОВАТА НАЦИЯ...ПРОСТО СЕ СРАМУВАМ , КАТО ЧЕТА МАЛОУМНИТЕ ХРУМВАНИЯ ИДВАЩИ ОТ ЧИСТА АЛЧНОСТ ...

Бабай, в цяла Европа е така. Няма как да се блъснеш 5 пъти в годината и да плащаш като некои които няма произшествия с години. Това е най добрата система. Нямаш произшествия, плащаш малко, имаш плащаш повече. И жената като неможе да кара, не и даваи, а си хвани такси

Питам, защо не плащаме гражданска отговорност на човек, както е в европейските страни? Каква отговорност носи МПС? Никаква! Как ще определят стойността на застраховката на автомобил, който е собственост на лице, което няма книжка? Аман от олигофренски промени.

Защото едни щети можеш да нанесеш с едно Смарт-че, а съвсем други с Тир. Иначе стандартната песен на застрахователите преди старта на сезона с тройно-четворното поскъпване. Пък като дойде самата кампания цените се връщат на текущите нива. Аман от мокрите им сънища.

Щетите нанася в 99,9% от случаите задкормилното устройство!!!

Застраховката е различна, в зависимосто от категорията МПС, което ще управляваш! Както не може да управляваш ТИР с книжка за лек автомобил, така не може и със застраховка за лек автомобил. Така че, ако искаш да управляваш ТИР, ще си платиш застраховка за такъв тип МПС!

Питам само?Тези допитали ли са се до Г-н Борисов или и те като М-р Горанов -ще гледат в земята и ще се чудят какво да се оправдават заради тъпотиите си!

Нормално,така е в нормалните държави,но там намаляват сумата на тези ,които нямат нарушения

ТРЯБВА ДА СЕ СВАЛЯТ ДВАПАЪТИ ЗАЩОТО ПАРИТЕ СЪБРАНИ ОТ ЩОФЬОРИТЕ СА ПРЕДОСТАЪЧНИ........ А ТОВА ЗА СТАЖА Е НАЙ-ВЕЛИКАТА ПРОСТОТИЯ И ДИСКРИМИНАЦИЯ :)

че застраховките у нас са средно 3 пъти по-ниски от др.страни, но пък и заплатите ни са 10 пъти по-ниски.Всяка година по туй време ни плашат с по-скъпи гр.отговорност, но засега смятам, че няма голяма опсност!

е да не се плаща гр. отговорност! Ако стане ПТП ти е спукана работата- ще плащаш като за световно. Но има и друго - преди 15 дни един ром ми пресече пътя и нищо , че нямах никаква вина, Армеец ми дава с 500лв по-малко, отколкото са необходими за оправяне ма моята кола, въпреки, че използвах втора употреба части и т.н.А колата беше в безупречно състояние! Казват съди "циганина за допълнителни пари", ама ти съдил ли си циганин? Ще му вземеш цървулите!

Ако сме единни ще ни пръднат на ДЕДОВИЯ ! Никой да не плаща !

Нека направят тази грешка да вдигнат застраховките и тотално ще фалират всичките -поне 40-50% няма да си плащат и без това големия рекет .Нека се пробват и ще пият една студена вода.

Нека дигат да видим кой ще ги плаща. Със заплати на ниво от 2009г. няма как да стане.

От както това правителство е започнало да "работи", само чуваме увеличаване на еди си кой налог или измислен нов. Имам чуството, че нашите управляващи са дошли от друга планета, "матриала" трябва да се унищожи. Безсрамни крадци!!!

Заглавието и подзаглавието на тази статия са очевидно заблуждаващи и с цел да стреснат хората. Както пише в самата статия, увеличението най-често е 50-100% за тези с инциденти.

Шило

Ами сменям регистрацията, и ето ти по-малка ГО и по-малък данък.

Не става баш така. Първо в полицата е серийния номер на шасито и на двигателя. Трябва тях да ги смениш. Освен това изглежда най-сетне ще заработят списъците с водачи, които са част от ГО и премията ще зависи от това кой е в списъка - човек с актове, начинаещ водач или само хора без ПТП през последните години. Пък ти си сменяй регистрацията на колата колкото искаш.

Sm3hurk0

Ако знам, че увеличението е 100% и че няма да ме спират КАТ-аджиите за да просят от мен пари - съгласен съм на всичко, защото сега плащам 230 лева ГО. Давам,без да се пазаря парите - 460 лв. , стига да спре рекета по пътищата. Ако това е цената на спокойствието, то тя е приемлива за мен.

И какво става според теб? Аз съм изряден водач без едно нарушения за 10 години и си купувам кола която е била карана от човек с 20 акта. По твоята логика на мен ще ми стане тройна застраховката

И в Западна Европа хората са недоволни от застрахователите, но за съжаление не е измислена по-добра система. Нормално е рисковите водачи да плащат повече, но нека това да е след направена катастрофа и е определен виновният. Тук даже се намери един застраховател дето ми вдигна застраховката защото съм имал инцидент. Казвам му, че не е по моя вина, а онзи ми вика, че това все пак се е случило!!! Така излиза, че и аз /невинен/ плащам в повече и виновния също ще плаща в повече. Застрахователите като цяло ще печелят от всяко събитие /катастрофа/, защото някой после ще им плаща на тях.

Има по-добра система ,но ... е неизгодна за застрахователната мафия. Пада гражданската отговорност ,а при произшествие- плащай колкото струва.

...ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ САМО ВОДАЧИТЕ...ТЕ СА "ГРАЖДАНИ" И САМО ТЕ МОГАТ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ...НЕЗАВИСИМО КАКВИ МПС-ТА УПРАВЛЯВАТ.... АЗ ИМАМ ТРИ РАЗЛИЧНИ МПС-ТА...НИКОГА НЕ МОГА ДА КАРАМ ЕДНОВРЕМЕННО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО...САМО АЗ ГИ КАРАМ ,А ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ НА ВСЯКО ПО ОТДЕЛНО.... ЛОГИЧНО,ЧЕ КАТО СЪМ С ЕДНОТО....ДРУГИТЕ ДВЕ СА В ГАРАЖА И НЯМА КАК ДА НАНЕСАТ НЯКАКВИ ЩЕТИ.... .....ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ЗА ТРИТЕ,СЛЕД КАТО БЕЗ МЕН ТЕ СА МЪРТВО ЖЕЛЯЗО.... ....НЕКА ПЛАЩАМ ЗАСТРАХОВКА САМО ЗА МЕН СПОРЕД КВАЛИФИКАЦИЯТА....ОБРАЗОВАНИЕТО ...СТАЖА....НАРУШЕНИЯ И АКТИВ ОТ ПТП-ТА...МНОГО ДРУГИ ФАКТОРИ....НО ЗАСЯГАЩИ ЛИЧНО МЕН КАТО ВОДАЧ....

СМ

При теб другите две са в гаража, докато при други са в сервиза.

А обратния вариант? Семейство на 50-55 години с две деца над 18. Имат един семеен автомобил който карат и четиримата. 4 застраховки ли да се плащат за него?

Да. Отговорността е на 4овека, не на автомобила.

Една застраховка в която пише кой има право да управлява автомобила. Така е на Запад от много отдавна.

и 10 пъти по скъпо да бъде - пак ще карам и без пари да е - пак няма да плащам

Лелеееее, много прозД нароТ тука. Има само няколко човека запознати с нещата. Аре да помолим остатъка дето хал хабер си нямат от застраховане да вземат да си спестят коментарите за да не стават по - смешни от клоуните. Гледайте си домашните животни , пийте си първака, яжте кисИлото зелИнце и си дръжте пръстчИтата на топло. Амам от всезнаещи тъпу.гери.

Нищо няма да направят освен да се увеличат хората, които ще карат без гражданска!

Идеята е много хубава ,но идва голямото но .Тъпотията е че гражданската се води на автомобила не на водача .В такъв случай те оценяват птп-то на автомобилите не на водачите .От преди не знам колко време се говореше че гражданската трябва да е на конкретния водач а не на МПС-то ,но българия ако може да взимаме гражданска и на трошките които не се движат най добре .Иначе няма лошо ,коректен си плашташ на база изявяваш се като джигит състезател безотговорен си .Всеки трябва да си плаща терикатлъка .По целия бял свят е така ,дори в русия задължително си слагат видеорегистратори за да не стават застрахователни измами . И да цялата мара е втасала !!!

Ебаси. Преди месец ударих леко един бакшиш, само му одрасках бронята. Аз бях виновен признавам, но от тогава карам много по-внимателно. Излиза, че когато съм карал по-невнимателно е трябвало да плащам по-малко отколкото сега.

Демокрация _ узаконен рекет. Това не е ли държавна помощ на часни фирми рекетьори. Докога ще търпим тази гавра натресена ни под името демокрация.

РЕКЕТ ОТ ВСЯКЪДЕ. ТО НЕ БЕ ДАНЪЧНИ , ЕНЕРГО , ТЕЦ КАТ ДАИ . ВСЕКИ КАЗВА ПЛАЩАЙ. АЗ СЪМ Шофьор ОТ 1977 год , ПРОИЗШЕСВИЕ НЯМАМ , ИМАХ ЗЛАТЕН ТАЛОН , НО КАТ МИ ГО ПРИБРА ЗАРАДИ СМЯНА НА Шофьорска КНИЖКА , и ДВА ФИША НАПИСАНИ ОТ НЕГРАМОТНИ КАТАЖИИ С ГОЛЕМИ КАВГИ ПРЕДИ 4 год И ТО ПО КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ ЗА ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ПЛАНА И СИ ВЗЕМАТ КОЛЕДНИТЕ НАДБАВКИ. А ПРЕДИ ДВА ДНИ ДРУГИ НЕРГРАМОТНИ Рекетьори ОТ ДАИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НАПИСАХА АКТ НА Шофьор ЗА ТОВА , ЧЕ ИМА ОРИГИНАЛНА АПТЕЧКА ОТ ИТАЛИЯ ДОСТАВЕНА С АВТОМОБИЛА ,НАПЪЛО ОБОРУВАНА ,НО БЕЗ НОЖИЧКИ В НЕЯ. КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД , ЧЕ В АВТОМОБИЛА ИМА НОЖ , КОЙТО МОЖЕ ДА СВЪРШИ РАБОТА ПРИ НУЖДА. ТОВА СЕ КАЗВА РЕКЕТ ТАКА Е И С ЗАСТРАХОВКИТЕ. ПИШИ АКТОВЕ -ВДИГАЙ ЗАСТРАХОВКИТЕ.

КАТО ЛИ , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВАЖИ ПРАВИЛОТО - КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СКУБИШ НАРОДА ФИНАНСОВО ТОЛКОВА ПО ХУБАВО МУ СТАВА. КАКВО ЩЕ САНЕ , АКО НИКОЙ НЕ СИ ПЛАТИ НОВИТЕ ПОВИШЕНИ ЦЕНИ НА ГРАДАСКИТЕ ОТГОВОРНОСТИ. КАКВО ЩЕ НАПРАВИ КАТ НА ВСИЧКИ Шофьори .ХА ДА ПОЗНАЕМ КВО ЩЕ СТАНЕЕ..

АМИИ... Я ДА ПОЗНАЯ , МОЖЕ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПАДНЕ , КАКТО СТАНА ПРЕДИ ГОДИНИ ЗАРАДИ ТОКА. ЕЙ СТИГА РЕКЕТ И 100 КАМЕРИ ДА СЛОЖИТЕ ФАЙДА НЯМА . ПАК ЩЕ НИ РЕКЕТИРАТ КАТО ДАИ ,ВЪПРЕКИ , ЧЕ ИМАТ КАМЕРИ.

Как без НОЖИЧКИ бе човек. Моята е от 6-7 години в колата такова нещо няма май вътре. p.s. Да ги -... измекярите, не се наядоха. Всяка година още още още

Я МАРШ ВСИЧКИ ДА СИ ПРОВЕРИТЕ АПТЕЧКИТЕ ЗА НОЖИЧКИ ,БАЛОНЧЕТА , АПАРАТИ ЗА ИЗКУСВЕННО ДИШАНЕ , ЗАЩОТО КАТ и ДАИ НЕ ДАВАТ УСТА В УСТА и ЛАСТИК ЗА ШОРТИ. А ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ И ПОЖАРОГАСИТЕЛЯ МНОГО Е ВАЖНО ИМА ЛИ ПЛОМБА И СТИКЕР.

..Мене също ми правиха фиш посред нощ,след пълен тараш и на документите и автомобила...дори мереха с кибритена клечка дълбочината на грайферите....нямаше за какво да се хванат...накрая казаха ..."аптечката" и аз рових ...рових не я намерих в тъмното и ми праснаха един фиш за 10 лева,който след като го платих чрез точно определена банка ,ми излезе ...15 лева.... ...Не ми помогнаха нито сърцераздерателните вопли,че ме е страх от кръв...,че не съм мед.лице и не съм клал дори кокошка в живота...аптечка в колата ми и в моите ръце е безполезна,след като не мога да си служа с нея....аз хапчета дори не съм пил ,освен някой аналгин след яко препиване с ментета...

А пък обичам в колата ми всичко да е в ред - имам си изрядни аптечка, пожарогасител, триъгълник, столчета за децата, сравнително добри гуми, ГО, осветлението и чистачките са ми в ред. Гледам да спазвам горе долу ограниченията. Когато ме спрат, оглеждат всичко, козируват и ми пожелават приятен път. Няма нужда от сладки приказки, сълзи и сополи. Лесно е, нали?

КАТ срещу заплащане ли ще продава на застрахователите нашите досиета, или безплатно?

Много се смея, като чета такива статии. :-) В заглавието: "ще поскъпне 3 пъти", в статията: "за сега няма да има увеличение на цената". Иска им се на застрахователите, но не им стиска, защото конкуренцията им разкзва играта. Тази година, като махнаха и премията за зедлена карта /която ни крадяха съвсем незаконно през последните годин/ цената на полицата ми е с 40 лв надолу. А тази Бонус-Малус система няма да я има скоро в България, зашото не е изгодна за застрахователите и още по-важното, не отговаря на закона, защото е дискриминация. :-)

Това е т.нар. "БОНУС-МАЛУС" Тя има и обратна зависимост! Моля застрахователите да не се разсейват за втората зависимост! Тогава се полага двойно и тройно намаление на ГО! В София дневно влизат хиляди земеделски производители туристи, търговци и командировани- от къде на къде ще се вдига вноската само на столичани- та половината трафик е от провинцията!

Казва се застраховка "гражданска отговорност" което значи че отговорност за щети носи гражданина, който управлява превозното средство. Казва се "застраховка автокаско" защото се изплащат щети свързани с превозното средство. Тези във властта винаги са били нагли до малоумност и единствената им цел е била да грабят максимално докато е възможно. По същия начин стои и въпроса с винетките те трябва да са на името на водача, а не на колата защото ако имаш примерно две личини коли и една служебна никога не можеш да ги караш едновременно, винаги си с една по маршрута, но ни задължават да плащаме за всички което не е редно защото колите са с различни предназначения за превоз на пътници , товари.... и наше е правото да преценяваме кога и с каква кола ще се движим. Налагат ни ограничения, не винаги е рационално да ползваш една и съща кола по един и същи маршрут, но целта е ясна тя е грабеж. Живеем в територия на абсурдите.

Абсолютно си прав!

няма случаини неща !!! ако аз регистрирам 3 коли с една обща винетка но реално едната кола е на сина ми а другата на жена ми господа управляващите губят парите от 2 винетки. сещаш ли се каk на един човек ще има регистрирани по 2,3,4,5 коли ?

Да де но винетката е на твое име и е в теб. Като хванат женати че кара и няма на нейно име винетка, а е на магистралата го отнася.

ето, сега катаджиите потриват доволно ръце....ще се повишат драстично рушветите за да не ти пишат акт и да влезеш в базата данни на застрахователите като "рисков" шофьор.

Тук не става въпрос за акт за нарушение на ЗДвП, а за виновно причинено ПТП.

как се караше едно време като нямаше гражданска отговорност,а?

Винаги е имало гражданска, че дори и каско и те бяха включени в цената на данъка на колата и се плащаха заедно с него.

...карам активно от 1973 (с изключение на две години казарма когато карах танк)...с висше образование (от едно време ...не като сегашните...две за три години)...проф. категории и много ...многооооо стаж..особенно след промените....не мога да изброя автомобилите които съм карал(както и дамите с които сме споделяли емоции),но както не съм хващал дори елементарен "катар" без да използвам предпазни с-ва,така и си карам МПС-то без колан,защото не ми трябва и ми пречи...а и не се е налагало да ме ..."спасява"...понеже нямам никакви ПТП-та поне от 30 години насам през които съм минал поне 2 000 000 километра.... ....Но си плащам редовно застраховките,и за колата и за камиона и за мотора...въпреки,че си ги карам САМО АЗ ...НО ЗА ВСЯКО МИ ИСКАТ "ГО"...СЯКАШ ТЕ СА "ГРАЖДАНИ"И ТЕ НОСЯТ НЯКАКВА "ОТГОВОРНОСТ".... До днес съм платил сигурно над 10 000 лева за задължителни застраховки...не съм нанесъл ЩЕТА дори и за 10 стотинки...а не дай си боже утре да ме хванат без колан,светлини или някое си измислено нарушение(всички ги правим ....волно или неволно по рутина)...догодина ще плащам тройно.... ....АЙ СИКТИР БЕ РЕКЕТЬОРИ!....

какво си се заоплаквал - такива са правилата за всички, така е и по света. няма 100% справедливост. И аз не искам да плащам фонд безработица за да изплащат помощи на орките...но такъв е закона!

ти си готов да те чипират, бе приятел, ама тва не значи че всички ние останали непромити, искаме.

Като те чета и ми се доревава .Ти си от тия шибани охлюви на пътя ,които с карането си така изнервят околните ,че създават предпоставки за птп.Остани си със здраве ,но да знаеш ,че нито еб... нето ти е еб...не нито карането каране.И що за вишис т си като само висия по пътищата и тормозищ околните

....ДО "232"... КЪДЕ ЩЕ СИ ГИ "МЕРИМ"????... НА РАЛИ ТРАСЕТО ...НА ГРАДСКО....ИЛИ В СПАЛНЯТА..СИГУРНО СИ МНОГО ПО-МЛАД....НО ЩЕ ТЕ ....ПОСРАМЯ..... ЧИЧО С 13 СТАРТА В РЕПУБЛИКАНСКОТО......КОГАТО ОЩЕ СИ КАРАЛ ТРИКОЛЕСНО ДЕТСКО ВЕЛОСИПЕДЧЕ ИЛИ МАЙКА ТИ СИ Е ИГРАЛА С ...КУКЛИЧКИ....

А на мен ми писна от такива като теб самоубийци, които се правят на големи шофьори. Омръзна ми да се съобразявам с изпреварванията ви и рязкото "мушкане" пред мен, за да се спасят от челен удар с насреща движещият се. Къде сте се забързали- за оня свят ли... неграмотници отвсякъде. Комплексари... Подкрепям - рекет... ( нерегистриран ) 23.11.2014 17:58. Човекът кара разумно и е отговорен. Затова и мацките му се лепят...Гаранция, че гаджетата те отсвирват и в кревата... щото си бързак. Абе какво да ти говоря... зелен си още момко. И вместо да попиеш акъл - даваш. Такова е цялото ви поколение...недомътено. Жалко за България...

Ми хайде,какво чакате.Само с приказки не става, иска действия.Който катастрофира не 3 пъти ми 5 пъти трябва по-скъпо да плаща!

ще се гледа собственика на колата ли какви нарушения има? Ами по закон въобще не е задължително собтвеникът да има свидетелство за управление. А какво става със служебните автомобили - на тях как се определя стойонстта на застраховката??? Въобще докога ще ни баламосват с глупости. Ако искат да има някаква връзка между шофьорските умения и застрахователната сума редно е застраховката да е за самия водач, а не за превозното средство. В крайна сметка той носи отговорността, а не автомобила, който може да бъде управляван от всеки.

Не се гледа водача, а МПС-то т.е. купуваш си регистрирана кола без да знаеш, че е имала ПТП и веднага гражданската ти става двойна. Не е виновна колата за ПТП-то, а е виновно задкормилното устройство, но ..... за съжаление така е в БГ.

Не мога да разбера , защо имам минуси?!? Кое от казаното не е вярно или не разбирате? Моля тези с минусите да се изкажат!

...водачи на МПС и близо 2 500 000 автомобила...дори половината да се "АКТИВИЗИРАМЕ И ОРГАНИЗИРАМЕ"...можем да свалим не само правителството....парламента...но дори и ....преЦидента...в справедлива борба и реакция на този застрахователен РЕКЕТ...в който са впрегнати и държавни структури (като МВР-за контрол),на които също се плаща от нашия джоб.... Застрахователните компании до една са частни,а за изпълнението и реализацията на техната дейност са заангажирани ...силови ,държавни структури....все едно,като влезеш на някой си пазар или МОЛ след теб да търчат ченгета с кочани от актове ,ако не дай си боже не си си купил някоя стока... РЕКЕТ...РЕКЕТ....ЧАСТЕН,ПОКРОВИТЕЛСТВАН ОТ ...ДЪРЖАВАТА.....АКО ТОВА НЕ Е МАФИЯ....МОЖЕ БИ Е ...ФАШИЗЪМ!!!!

Аз не плащам,защото не карам...но такива цени...

Sm3hurk0

Ако застраховките станат по-скъпии се окаже, че в съседна държава са по-изгодни - там ще си застраховам колата. Ако трябва и регистрацията ще сменя. подобен варянт на румънските коли с български номера.

ама надали ще ти е по - евтино. Трябва да си смениш и гражданството и т.н. Румънските с български номера са водят на Български собственици.

Sm3hurk0

то и сега автомобила ми се води на името на приятел, но българин..., ще трябва да намеря приятел румънец с подобни разбирания на мойте. Може аз да прехвърля моята кола на негово име, а той неговата на мое... Услуга за услуга ! А ако е за по-добро се изпарявам от България.... и колата подарявам и жената... също, заедно с децата..

А бе защо се заблуждавате, че застрахователите са се замислили за добрите шофьори! Номера е да се вдигнат застраховките на всички. Кой бил лош шофьор, кой от голям град, на кой колата му черна, кой карал повече, все ще се намери за какво да плащаме повече. Мафия! Крадци и криминални престъпници!

Защо гражданската отговорност се прави за автомобила а не на водача? Нима автомобила сам предизвиква ПТП?Ако автомобилът на младия водач е регистриран на името на родителите му, тогава по какъв начин ще се повиши цената на ГО?Нещо мислено, мислено и недомислено!

С идването на гроб рекета се върна с пълна сила.

Ал, не гледай колко са платили и колко премии са получили компаниите. Има изискуем минимум, който компаниите трябва да държат ликвиден според закона в случай на някакво масово събитие, като потопите тази година и т.н. Този минимум е задължителен, иначе се отнема лиценза. Ако минимума спадне, поради някакво извънредно природно бедствие се увеличава капитала, катосе повиши цената на застраховката.

А бе я си запази умозаключенията за тъпата си застрахователна фирма! 25-50% увеличение! Крадци!

нямам застрахователна фирма

БРЦК

То природното бедствие е по КАСКО , а не по ГО ,бе гений. Я ме светни за 10 години ако плащам ГО и КАСКО и нямам застрахователно събитие защо не получажам бонус всяка година ? Все пак аз нищо не им струвам за разлика от този който всяка година има събитие. А цената е еднаква и за двамата.

Незнам в България как е, аз имам отстъпка за чисто досие.

Ал

И всяка година ли да попълваме задължителния изискуем минимум на компаниите? То май излиза, че всяка година този минимум го плащаме отначало, а? Поне 300 милиона са на печалба за 2013г. само от ГО твоите любими застахователчета.

Ами ти как искаш да си попълват минимума? Не са ми любими застрахователите, просто гледам реално и съм се ровил заради моите застраховки. В началото разсъждавах като теб, после се информирах малко повече. Преди 15 години пристигнах в Канада и бях супер отрицателно настроен срещу застрахователната система, но в кайна сметка разбрах, че трябва да се информирам, за да не ме минат.

Като си в Канада , защо не си гледаш канадските проблеми, ами се бъркаш и изказваш мнения по нашите?

кога ще въведете и селска отговорност за селяните?

усилия само за един - 10 :-)

Крайно време е. Така е навякъде по света. Ако нямаш тикети и досието ти е чисто, си плащаш нормалната цена. Имаш ли нарушения, става лошо. Досието на шофьора се гледа и за застраховка живот, защото и там играе основна роля за цената и дали изобщо ще дадат, защото понякога и отказват да те застраховат.

Досието на шофьора ..... !!!

Ако се вярва на българската преса (в. Капитал), най-"бедното" ЗД през миналата година - ако не се лъжа, беше "Виктория", е реализирало годишна печалба малко над 300 млн. лева. Е, за какви "загуби" ми пищят? И защо не питат кметовете на Враца и Мездра, които не могат да получат и един лев от ЗД за смачканите мантинели по пътя между двата града, и то при известни нарушители-"разбивачи"? В същото време според застрахователната полица ГО покрива и тези щети!?

Много си зле с нещата. ЗД Виктория имат премия за цялата година 50 мл.премия. А печалбата е друго нещо сложно за теб.