Коментари - Защо неизговорените емоции се превръщат в насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте, в 90% от случаите като кажем "домашно насилие" и си представяме мъж, който бие жена си. А всъщност нещата са много по-обширни. И внукът наркоман, който тормози/бие баба си и дядо си за пари е насилник и родител, който пребива детето и съпруга, която редовно вдига скандали и бавно, но сигурно, руши здравето на съпруга си... всички те са насилници! Така, че насилието няма пол и възраст, а хиляди лица, но до едно уродливи! И ние, като общество трябва да вземем мерки да спрем насилието във всичките му проявления. Без значение кой кога тормози и дали ще е физически или психически.

Понеже темата е много актуална, да направя една корекция - самата теза, използвана като заглавие е неточна, непрецизна: “Защо неизговорените емоции се превръщат в насилие” Неизговорените емоции НЕ се превръщат в насилие, не поне всичките, не непременно. Всъщност всеки човек не винаги “изговаря” емоциите си, но това не го води непременно в такива моменти до насилие! Темата е наистина важна, за да се допускат такива неточности, които могат да се тълкуват дори манипулативно! Много често при насилието има “обективен” елемент при суцекта - тоест НЕ е непредвидимо, но все пак се случва, допуска се от обществото! Веднага давам съвсем - 19 годишен, очевидно с патологични и рецидивистични наклонности младеж, син на бившия окръжен прокурор на Перник, който от много време се гаври и пребива невинни граждани - и всички знаят, но никой не предприема абсолютно нищо да спре престъпника-насилтик и тормоза и насилието му! Хайде сега да видим дали и какви неизговорени емоции са го довели до нова безобразие. И то на фона на това, че този дегенерат дори си е водил друг главанак, който да снима “геройствата му”, та после да излага изродщината си и в социалните мрежи (Глупакът се гордее с нещата, от които трябва да се срамува…) А насилието при учениците например? А при мутрите и рецидивистите?

Хайде стига с тия сърцераздирателни глупости! Все жените страдащи все мъжете насилници. Ходете на Лесбос, живейте си само жени и до няколко месеца ще опънете краката. Тъпи кокошки платени от поредното сороско НПО.

Преди 75г в България имаше Семейство. От Девети 1944г има "социална клетка". Преди Девети жената е Майка, Съпруга, СТОПАНКА на имота. По древния, още от средновековието, Закон, жената носи Зестра в новото Семейство, носи ДЕВСТВЕНОСТ и ИМА ПЪЛНИ ПРАВА РАВНИ НА МЪЖЪТ. Няма такъв случай преди Девети, мъж да набие жена си и да я изгони от къщата. Това е самоубийство за него. Затова пък, и днес, мюсюлманин има право по закон да изрече 3 пъти "ИДИ СИ" и да изрита ханъмата на улицата. Затова семитки и циганки си носят непрекъснато накитите. От "братсщия" Съветски съюз дойде модела на "социалната клетка" а също и на "гражданский муж": през ноща се напили в кръчмата, той я наебал в тоалетната, на сутринта са муж и женой перед Обществом. Истамбулската конвенция ще ви вкара в Дълбокия Марксизъм но няма да върне Майката, Съпругата, Стопанката.

И твоето изказване е абсолютно неразбираемо и некомпетентно, и се представяш за големия разбирач.... Нямаш и нужната квалификация да определяш кое как е. А тези простотии за 9-ти и не знам какво си... Просто ги зарежи.. Знам за хора, които са били психически и физически малтретирани още преди въобще социализма да е стъпвал.на българска земя... Затова, спри да даваш определени квалификации.. А тия от ”emprove" няма да ги коментирам, защото когато има дадена жертва на насилие, обикновено няма никакво значение от кой пол е жертвата... А подобни структурирани фондации, които наблягат само на единия проблем и само на единия пол(говорим за тенденциозно.отношение на дефиницията ”жертва”) като тези ”emprove" не са всъщност полезни инициативи(имат да подобрят компетенцията и принципа на безпристрастно оценяване и внимателно говорене за определени типове поведение, ако не почива на никаква доказателствена или научна база), защото се получава поредния порочен кръг - да се злоупотребява с подобно положение, дори съответното лице, което злоупотребява, да не е жертва на домашно или психическо насилие например.. ЗАТОВА Е НЕОБХОДИМО И ТРЯБВА САМО КОМПЕТЕНТНИ ХОРА С АДЕКВАТНО И БЕЗПРИСТРАСТНО ОЦЕНЯВАНЕ, КОГАТО ПРИЕМАТ ВЕРОЯТНА ЖЕРТВА НА ДОМАШНО ИЛИ ПСИХИЧЕСКО НАСИЛИЕ, А.НЕ ДА СЕ ПРАВЯТ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ И ”една жена.ми каза” и т.н. Хората, които са жертви са равни пред закона и като такова не се прави оглед на разлика на даден пол. Отделно, изключвам случаите, когато самото общество има вкоренени разбирания за определен тип поведение,.което.се ккласифицира като деструктивно(тоест, вредно) и не трябва.да бъде толерирано като вид поведение. Тук вече.говорим за превенция и да се работи точно такъв тип.поведение да бъде наказуемо или подведено под отговорност и ссъответно, пак опираме де възможностите такова поведение да ве изучава я училищата и да се възприеме като.нещо, което.не ее конструктивно(говорим за агресия, агресивни състояния с последващо физическо или вербално насилие). Това е...

Всеки прави каквото може. Някои, напр. лицето ви Диана Димитрова, е заложила на психическия тормоз. Лицето Ю.В пък и теглило бой. Така твърдят. Дано научим истината. И не само ниската самооценка е проблем, понякога е наглост, кариеризъм, завишена самооценка.

И най-вече защо нараства броят на самотниците и жените с деца без мъже или без мъже и без семейства. Защо до пуснахме няколко милиона нелегални мигранти преди няколко години, които презират запада, защо комунистическите идеи пак си проправят път след като са доказано престъпни. Все въпроси Защо? Защо? Защо?

Отг: Курвата да забременее извън "семейното гнездо", да вземе апартамента със съд за издръжка а мъжът да плаща от квакопелета под наем до 18г живота на чуждо копеле.

Всяко съжителство е насилие - компромисът какво е - насилие да се съобразяваш въпреки себе си...

Насилието е същностна част от набора човешки характеристики. Опитите да бъде то отстранено са принципно неуспешни, както опитите да се отстрани единия от двата полюса на магнита. Възможно е да се намали честотата и силата на проявите. Физическото и психическото насилие са равностойни като щети. И мъжете и жените тормозят, като жените са по-големите майстори на психическия тормоз. Мъжете - ясно. Разделянето на жертвите на едното насилие от жертвите на другото е несправедливо. То обслужва други цели от тази да бъдат защитени жените.

ЗАЩО се говоре за насилие САМО над жени? Нима мъжете не могат да са обект на насилие??? Хайде стига сте изкарвали САМО жените жертви!

“Защо жените не си тръгват от токсичните връзки” Аз съм съгласен с написаното в статията, но бих попитал: “А защо понякога мъжете не си тръгват от токсичните връзки?” Или си тръгват - но със сериозни щети и последствия за тях? Да, знам, мъжете почти винаги са по-силни физически и от там се разглежда насилието над жените, което е най-често физическо (поне в България!) Но според мен все по-разрушително е психическото насилие (и всъщност ночно с него започва и физическото почти винаги(, а то - поне според мен - не може да се определи само като прилагано от въже върху жени! Затова аз бих предложил да се “еманципират” разследванията и анализите (и авторите им) и да разглеждат темата в по-голяма дълбочина и обективност! Темата е наистина много важна и актуална!

Да кажем, че горното уж има полза за някакви хора. Но така снесено от НПО, първият въпрос е, кой им плаща? От чужбина ли? Защо трябва да се приемат чужди неща, а не променят български закони, ако има нужда? Защо се дели на жени-мъже? Не е ли дори само това сексизъм? И насаждането, че мъжът е лош, а жената добра. В България по-зле ли е от други западноевропейски държави? Да не се окаже обратното. В България на година се убиват почти 3 пъти повече мъже от жени. Защо в Турция след въвеждането на Истанбулската конвенция (преди премахването и), броят на убити жени се увеличава почти двойно? За такива неща разни конвенции не вършат работа. Че има проблеми на места - да има. Че жените искат да се защитят - разбираемо. Но да искате да подчините мъжете, е това няма да стане. По-скоро ще има война. Стига с това делене жени-мъже. Законите трябва да са еднакви за всички. Както и приложението им, което не е.