Защо измират животните в язовир "Пчелина?"

Рибарската гилдия е притеснена от изказване на директора на Басейнова дирекция

Обратно в новината

Коментари - Защо измират животните в язовир "Пчелина?" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да направят анализ на водата какво има вътре и откъде идва ако е замърсена също и за рибата защо не е измирала преди По света има водоеми където гъмжат от рила а не измира това е не състоятелно че има много риба

РИОСВ до сега не са доказали че защитават природата! Нещо повече упорито защитават замърсителите и! Което пък недвусмислено доказва че "под масата текът едни финансови потоци" от замърсители към тружениците и шефовете на съответните РИОСВ! Природата неможе да си плати на рано или късно ще си отмъсти!

РИОСВ (мн.ч.) - регионални инспекции по осигуряване на околна среда и води (на който си плаща)

Рибата в голям и дълбок язовир не може да измре по естествени причини. Отровена е и да се търси причинителя, а не да се говорят глупости. От всичко личи, че нещо се крие.

пчелина е 5 кв.км. средна дълбочина 5 м. построен е като утайник на гадостите от перник!

Рибата животно ли е бе, вие с всеки изминал ден достигате нови низини в интелектуалната бездна, в която се намирате! Живите организми, напишете бе!

Сашеее, тъпичък си, само дето не написа, че и делфина е риба...

ми прав е човека! рибите са от животинското царство, ама когато кашеш "животните в язовира измират, асоциацията е, че се издавили кози, коне, или крави, примерно! животни риби птици че и човек!! има си разлика

рибата в пчелина умира от кеф, че с нея се занимават толкова много специалисти и институции! в останалите няколко стотин язовира рибата си живее в неведение за грижите им!

Има ли незаконни тръби?

Интересно защо никой не споменава, че язовир "Пчелина" става утайник на всичко което се изхвърля от индустрията още от неговото въвеждане в експлоатация. През годините в него са натрупани милиони тонове уатйки от органика и химия от цялата Менделеева таблица. Съвсем нормално е при тази ситуация периодично да се създават анаеробни условия, които да водят до задушаване и измиране на рибата. Единствения изход от ситуацияте е държавата да си поеме отговорноста от старите замърсявания и да финансира изчистване на дънните утайки. Така не само, че ще се увеличи полезния обем на язовира, но и ще се гарантира безпроблемното развъждане на риба. Естествено ако контролните органи направят пълно обследване на всички зауствания в река Струма и да гарантират, че никой няма да си позволи да изпуска непречистени води. Засега това не се случва, веройтно защото някой си плаща за комфорта да изпуска непречистени води.

ся като набичат 5Г мрежата всичко живо ще измре

Колеги, с какви животни се занимавате в този язовир?

До колкото разбирам някой се е опитал да развъжда риба в помийна яма и сега пита защо не успява. Със същия успех може да се опита да отглежда декоративни рибки в тоалетната си чиния.

Шилo

Всичките тези чиновници, дето ги виждате на снимката, пет пари не дават нито за екология, нито за нищо свято. Пари, пари и само пари са им в чугунените комунистически кратуни! Предприятията, дето замърсяват, те много добре ги знаят, защото прибират от тях такса за мълчание и нищоправене. А ние им плащаме заплатите на тези търтеи!

Комунистически? Нещо силно си се объркал, както и за демокрацията. това са нови демократични мутробизнесмени. Иначе вярно си написал

Лично ти, коя заплата плати?

Колко са алчни бизнесмените. За тях живо същество не представлява нищо друго, освен пари. На риба разбира си, не достига кислород. Нарушена беше екология. Рибите ще умрат всички. Сигурен съм. Те не стават и за ядене.

да не си помислите, че тук има замърсяване с инсектициди, фунгициди и прочее вещества, азотни торове и други, ползвани в селското стопанство или има нещо общо с промишлено замърсяване. Най-много да набедят някоя циганка дето са я хванали да си пере гащите в реката или някой нещастник влязъл да поплува щото има задник ....

Ми те "животните" не могат да дишат у водата. Как нема да мрът?

Удавили са е, много ясно.

При демонокрацията е така - мор. Животни, пчели, хора...