Покриха с полиестерни плоскости първи реактор на ”Фукушима 1”

Един от повредените ядрени реактори на японската АЕЦ "Фукушима 1" беше покрит с огромни полиестерни плоскости.

Обратно в новината

Коментари - Покриха с полиестерни плоскости първи реактор на ”Фукушима 1” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой да знае, дали ядрата на реакторите достигнаха тектоничната плоча? За третият знаем, че е в подводна ниша и затопля световният океан, като трови всичко живо в радиус от 200 км! Толкова по въпроса! Иначе японците са велика нация, ама от роботи!

най-добре да облепят реактора с тапети, или пък да го облепят с предизборни плакато на ГРОБ и да поканят боко тиквата да открие централата

Защо не се казва, че реакторите във Фукушима са стари ВВЕР и са американски Дженерал Електрик. Това са стари и опасни реактори. Всички говорят за "Опасните" стари руски ВВЕР, а те никога не са аварирали така, защото са проектирани по-интелигентно. (Чернобилските НЕ СА ВВЕР.Те използват графит, а ВВЕР използват тежка вода). Ванга предрече радиоактивно замърсяване на цялото северно полукълбо. От март до сега са 7 месеца и Фукушима бълва радиация и ще продължи. Чернобил бълваше радиация около 1 седмица до 10 дни. Изводите са за всички.

Реакторите CANDU са с тежка вода (вода в която вместо обикновения водород е неговия изотоп деутерий с два неутрона) и се намират най-близо в АЕЦ Черна Вода в Румъния. Козлодуйските реактори ВВЕР ползват обикновена вода под налягане, западна класификация PWR и при тях ням връзка между радиоактивния контур и парния контур на турбината. Реакторите във Фукушима са тип BWR (реактор с кипяща вода) и при тях радиоактивна пара движи турбината.

Напразно са се мъчили! Трябваше да пуснат Боко да построи една магистралка отгоре и да й резне лентичката...

Пич, кажи къде дават пари за постоянно плюене по форумите , да се запиша и аз, че съм го закъсал...

Тук вече му бръкна в гъза на тва платено канарче.