Заради обществения натиск: "Бул Инс" плаща по 50 хил. лв. на загинал край Своге

Дружеството още смята, че обезщетенията трябва да са минимални, но въпреки това бе разубедено от КФН с аргумента "дългосрочни интереси"

Обратно в новината

Коментари - Заради обществения натиск: "Бул Инс" плаща по 50 хил. лв. на загинал край Своге | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина е невероятно как един "застраховател" е бил "накаран" чрез "обществен натиск" да плати застрахователно обезщетение по закон. Напълно съм наясно, че всекиедин застраховател иска да минимизира обезщетението, което плаща. В този случай има два варианта: Вариант 1 (да го наречем БЪЛГАРСКИ или вече е по-удачно БУЛ(ИНС) ГАРСКИ), при който върти, суче, кълчи се, ръце извива, само и само да плати 10 лв и тържествено да заяви: "Ето, аз плащам от добро сърце, въпреки че и това не трябваше да получите, защото има объркани документи!" Вариант 2 (както правят по широкия свят): там изплащат цялата сума по застраховката, защото хората чинно са си внесли парите, след което, като видят, че документите не са в ред, застрахователят подава регресен иск в съда към автобусната компания (в нашия случай) и си взима парите, барабар с лихвите! Така че в българския вариант какво постигнахме: един застраховател се изплю в лицата на хората, които загубиха близките си и си направи публично харакири пред всичките си настоящи и бъдещи клиенти (аз лично в "БулИнс" никога не съм се застраховал, няма и да го направя за нищо на света! Мисля, че вече само малоумник може да се застрахова там). Във втория вариант - хем вълкът сит, хем агнето цяло (вярно, малко по-дълго се проточва съдебния процес, но парите са ти гарантирани)! както се казва: въпрос на избор от разумни хора! Като си мутра и разсъждаваш с двете полукълба, на които седиш...... се сбогуваш с пазара!

Комисията провокирала диалог? С цел дългосрочни ползи? Ай сектир ти и на Комисята, и на мафиотските силови застрахователи

Големецът-"самурай" на Булинс си направи такова сепуко /разрязване на корема/, с което компанията му бързо ще излезе от пазара до края на годината. Държавната ни власт трябва да се щателно да профери отрочетата на мутренските застрахователни "фирми" и да ги разкара от пазара ако не отговарят на европейските стандарти и изисквания.

Значи мислите, че е трябвало да дадете само по 10 лева. Обещавам ви, никога повече няма да ви ползвам услугите.

Бул Инс дали вече започват полекичка да проумяват как се самозастреляха ? Че аз вече и дъсчения клозет на лозето си не бих застраховал при тях !

Винаги се учудвам как такива БГ компании все още съществуват. От както чужди компании навлизат в България, българските просто умират на секундата! После се вайкат, че чужденците са им виновни. Истината е, че са негадърници... Сбирщина от мутри и партийни секретари докопали се до народни пари след промените. Никога не са имали нюх да правят бизнес а са на ниво баджанак..

Не бяха толкова далеч времената, когато услугата каско на булинс не вървеше и в България навлезе истински застраховател като "Дженерали" - е в рамките на два месеца го отказаха от конкуренция - просто започнаха да се крадат коли само на "Дженерали", а откраднатите по погрешка от "Булинс" се намираха бързо. Това си е Мафия. Затова - на изборите в неделя - Иванчева с номер 11 и така.

50 000 лева е минимума по закон. Я близките да си заведат все пак по едно дело за 500 000 лева на загинал пък да видим.

Значи ето как стоят нещата: Аз съм собственик на автобусна фирма. Отчитам един продаден билет на всеки три по редовните линии, а при чартърен превоз въобще не издавам билети. Разбира се чувал съм че местата в автобуса трябва да са застраховани, но това важи само за будалите, нали? Пък и защо да се притеснявам? Ако стане злополука, и да няма застраховка, като се вдигне патардия, застрахователите няма къде да ходят - ще платят. Ей, така вършим ние, тарикатите, си вършим работата!

Ти си боклук, не тарикат

moje li da se govori taka vuobshte... "da se izplati simvolichna suma" pri uslovie, che ima smurtni sluchai, a oshte po-jalkoto e, che g-n Prodanov prepodavashe na studenti vuv vizsho uchebno zavedenie, predpolagam i v momenta produljava.. Eto na kakvo shte gi nauchi :) - da ostavqt morala nastrani..

Гусин Проданов когато вземате парички за всеки пърник е хубаво нали...е когато станат инциденти трябва също и да плащате...а това колко сте изплатили миналата година си е Ваш проблем и излишна информация не ни е нужна

Държавата ще отстъпи от претенции за 2 млн и и някой ще вземе 1 под масата и всеки ше е доволен.

Много хубаво, ама малко късно, репутацията им е в кофата.

Натиска е политически!!! По-изгодно е да платят минимума от 50000, защото по застраховка на местата, за смърт е до 1 000 000 лв.

по 50 000 на загинал? лично ли ще си ги получат??

Прецениха, че имиджа им ще пострада прекалено много и ще загубят повече пари. Това е чисто финансово решение. Както в САЩ един решава, че е по-изгодно да плаща за смърт на служители, отколкото за лечението им. Виж ако не стане медиен скандал, сигурно ще останеш с пръст в уста. ;)

Ами той имиджа им вече хич го няма. Вие например ще се зестраховате ли в Бул Инс? Аз лично - никога.

Едно време им вървеше, защото тия са си 100% мутри, а другите застрахователи полумутри и само техните коли не се крадяха, спомняте ли си как отказаха "Дженерали" ?

Shame, shame, shame

Застраховката е била фиктивна, на ниска стойност , колкото да мине. Такива ги има навсякъде ,не само в България. Фирмата превозвач носи солидарна отговорност в случая. Тази катострофа се политизира и продължава да се използва за политически цели.

Засраховка има ли? Какво значи "фиктивна" застраховка? Или мутрите от застрахователните компании плащат когато им харесва.

Глупак, не коментирай неща от които си нямаш и понятие. застраховка на местата е задължителна и лимитите са регламентирани.

Бул Инс изядоха солта и боя и накрая си платиха. Хайде сега ходете да се засраховате при тях. Пълен въздух и без да е под налягане.

Да, големи бизнесмени са. Направиха си възможно най-лошата реклама. Щом са такива некадърници и не са фалирали досега, значи имат неоправдано високи печалби, но я намерете финансовите отчети на застрахователните дружества. Държавата им съдейства с пълна сила в краденето.

"БУЛИНС" Е ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ НА "СИК". ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ. Б.Б. НЕ БЕШЕ ЛИ ИЛИ ОЩЕ Е ЧАСТ ОТ "СИК"? ОТВОРЕТЕ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР И ВИЖТЕ, КОЛКО ЗАПОРИ ИМА СРЕЩУ "БУЛИНС"?ТИЯ МУТРИ СКОРО ЩЕ ФАЛИРАТ И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ИМ ЩЕ ОТИДАТ КЪМ ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД. Т.Е. КЪМ ВСИЧКИ НАС.

Тези застрахователи да не се хвалят, да не се подиграват и да не унижават достойнството на хората. Когато се касае да прибират пари, те са много бързи, експедитивни, както всички други институции. И 50000 са малко за загинал човек. Да си отварят сметките и да плащат на хората.

Надявам се,че с случая булинс,ясно и категорично разбрахте,че държавата въобще не функционира.не може да разчитаме на добрата воля,на някой,да ни плати обезщетение,или заплата ,да ни продава ток и вода на разумна цена,или просто да закърпи две дупки на пътя.или да хвърляме боб,дали общината ще подмени изгорелите крушки и ще пръска против комари,и ли снегопочистващите фирми ще чистят адекватно.пълен хаос,и разруха навсякъде.

Не ти е соц държава бе, фирмата е частна не е държавна. Тя и държавнота преди години не беше читава.

При социализма държавата беше собственик,при частната собственост,държавата е регулатор.дано разбираш каква е разликата.и поработи върху възпитанието си,за твое добро е

Ей тоя Боко се скъса от САМОРЕКЛАМА!Но всички си спомняме за последните 20 години откакто е в политиката,като Милиционер,Кмет и Падишах ,какво е свършил!Вече се сравняваме с Косово по икономически показатели!А мнозинството получава заплати като Племената в Африка,само,дето цените на стоките тук са като във Великобритания!Аз на негово място не бих се ПЪЧИЛ с тия заводи ,които отварят тук,когато заплатите са унизителни!

Това е Булинс - едно е да кажат, друго е да преведат. Тия за 300лв. съм ги чакал близо 6 месеца след като по закон е две седмици. За големи суми не ми се мисли. А все пак сме и в България - най-слабата държава в Ес. Някой ги е натиснал, но едва ли ще преведат наистина пари.

Обществен натиск. Ала-бала за наивници. Какво постигна общественият натиск, когато фалира Олимпик? Нищо, защото не наближаваха избори.

След този случай, никой не може да ме убеди да застраховам дори кочина или курник при тия....

Aко при всеки проблем трябва да се намеси някой или някоя институция и да се направи "изключение" значи законите много куцат, а моралът е не на една, а на две патерици...

Има ли в името Ins или Bul, работата е мутренска - пари нечакайте. А тези са Бул Инс - чудовищно!

Стоян Проданов, човекът на бай Величко Адамов

Е тия са си измамници и бивши мутри, защо някой изобщо си прави застраховка при тях е разбирам. Пазарът трябва да ги накаже

Излиза, че тези мизерници правели услуга като си изпълняват задълженията ... Влизат в личният ми ограничителен лист !!!

Който си е направил застраховка в Бул Инс може да си направи сам сметката с какви лекета си има работа! Можем да им помогнем в дългосрочен план да напуснат застрахователния пазар.

За мен това е страхотно. Частният бизнес и държавата се обединявят около конкретна сума за човешки живот, а това предвидливо орклонява вниманието от моя вожд. Хау.

Мутренската фирма ще фалира щото са тъпи.Кой ще си направи застраховка при тях.Може само Пожарникаря щото са дружки,ама и той си заминава)))))))

Мутрите никога не плащат без да се мине през съд и да ги осъдят. Въртят, сучат, от девет дола вода ще докарат, ама да не платят... Чудно ми е кой се застрахова при подобни мошеници.

Те това е България. Помислете.

А кога “обществения натиск” ще натисне власта да работи за доброто на българите,в страната на бандюгите ,а?Начи няма закони и изпълнителна власт само с “обществен натиск”става.

Предизборни обещания! От мутрите на Баце и Цуйо Галоша!

Пълно каско не правя. Гуши на мутри не пълня. Застраховките в България са пунта - Мара. Застрахователите са бивши мутри рекетьори като главната мутра дето си рекетира цяла държава. До 26 май!

А каква връзка имат изборите за европарламента с промяна в управлението по нашите ширини ???

Леле, тия не бяха ли едни , които взривиха някакъв в един асансьор. леле какви времена идват - пак тия мутри на показ

Най-накрая намери се някой да ушие тия мръсни мутри

Бойкот на "Бул Инс" до фалит! Да видим после шефа им как ще се хили! Народе търси си правата, мутрите трябва да се гонят до дупка, нито лев за тях.

ба това, каква изненада е? Те така си процедират по принцип - ако може, не плащат.

И кои са собствениците на тази компания. Сещате ли се? А спомняте ли си, кой банкянски герой беше част от тази структура. Очевадно националната памет е къса, щом все още има индивиди, които се застраховат там и гласуват за селянина от Банкя. П.П. Селянин - това не е географско понятия, а състояние на духа. ;)

Вярно, състояние на духа е, ама прави разлика между селянин и селяндурин нищо, че едното произлиза от другото.

Въпреки, че ненавиждам застрахователите - в случая законово са абсолютно в правото си. Реално фирмата превозвач е виновник за това - при извършване на транспорт на пътници с автобус трябва да са налице договор между превозвача и другата страна, фактура за извършено или предстоящо плащане, попълнен пътен лист, както и пътническа ведомост с имената на всички пътници в автобуса и маршрута, по който ще се движат, заверено копие на лиценза от ДАИ. В случая тези документи липсват (така уточниха от Булинс) - следователно превозвача е извършвал незаконен превоз, с което най-малкото ощетява държавата (укриване на данъци), при което не трябва да се изплаща застраховка. Странното, обаче е, че Булинс не търси отговорност от автобусната фирма?!??!

Да правно Бул Инс са прави, но правото и морала са различни неща. А едно дружество управлявано от хора трябва да мисли за престиж и да не се подиграва с хората, защото 10 лева си е пълна липса на морал! Управителите им даже не са хитри, а направо алчно тъпи след тази изцепка, това е извода!

Липсват или не съществуват? Не са намерени, не означава, че не ги е имало.

А после автобусната фирма ще потърси отговорност за пътя от общината, общината ще покаже писмата и докладните, оттам юе се разплете към АПИ, Московски и Борисов. Абе, какво стана с проверките? Цацката много проверки назначи, много експертизи направи, изследва, разследва, стигна ли вече до кръглата папка, или още може?

Съгласен съм и с двата коментара!

По тази застраховка не са необходими никакви договори, пътни листа и т.н. Единствено е важно фирмата да има лиценз за превози и да се докаже, че си бил пътник в автобуса и птп е в България.А Бул инс са абсолютни измамници...

Същите пичове миналата година откраднаха парите на 200 000 българи и оттогава нищо.........

Маргините да се изваждат от джоб, да не се тарикатят !!!

PEYTSCH

Само заради въртелите на БулИнс досега следва да платят двойно повече за даим уври чутурата !!!

Я да не си правят пиар с мъката на хората. КФН им издаде акт за принудителни административни мерки, че трябва да се изплати цялата законоустановена сума от 50 хил. лева. Сега трябва да си понесат последствията за подигравката да платят по 10 лева. Това ей така ли ще им се размине?

Плащат заради натиск, че идват и избори. Две в едно предизборно!

Счупих тазобедрена кост водеше се трудова злоуполука , бях 6 м. отпуск по болест , не ми изплатиха 1 стотинка Мутренски застрахователи И сутрента като го гледам по БТВ , директора как се подхикваше ехидно ....

Тия си заминаха