Заради обществения натиск: "Бул Инс" плаща по 50 хил. лв. на загинал край Своге

Дружеството още смята, че обезщетенията трябва да са минимални, но въпреки това бе разубедено от КФН с аргумента "дългосрочни интереси"

Обратно в новината

Коментари - Заради обществения натиск: "Бул Инс" плаща по 50 хил. лв. на загинал край Своге | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, тъпи СИК-аджии...

Защо само под обществен натиск се реализират задължения и права?! ДОКОГА?! Докога няма да се спазват законовите изисквания и то от големи фирми, и докога няма те да бъдат санкционирани?!

Този до последно си остават наглеци.

Застрахователите правят две неща отлично: 1. Събират парите за застраховката 2. Измислят мотиви да не ти платят при щета По тази причина отдавна не си правя каско на колата - платени над 8 бона за 10 години на застрахователите, при елементарна щета - боядисване на издран калник ми дадоха 90 лева. Мерси ви! То не сте виновни вие, че има балъци.

Ади адвокати почвайте Измама Изнудване сега са ви паднали застрахователите имате си обществена подкрепа намерете и съдя които се е разправял за каското с тях

Нужния документ се нарича билетче

Заради обществения натиск и мутрата трябва да подаде оставка.

След като при този пределно ясен случай, се оказа че застрахователното дружество има юридически основания да откаже плащане, това означава че напрактика по сегашните действащи закони всяко застрахователно дружество може да откаже да изплати обезщетения без проблем на всеки претърпял инцидент. Това от своя страна би трябвало да означава само едно нещо: незабавно изменение на закона за застрахователната дейност и елиминиране на юридическите казуси позволяващи това! Сега остава дали някой министър или депутат ще се заеме с решаването на тези въпроси чрез закон, а не при всеки подобен случай едва ли не да го удрят на молба към застрахователя и той виждате ли да прави подаяния!

Моля ? Заради обществен натиск ?? Ами какво става, ако това се случи на някой никому неизвестен ? ... Почваме ходене по мъките ? Откакто ГЕРБ управлява вече 10 години - закона е само закон въз основа на обществения натиск... Егати държавата .....

Роднините на загиналите да не бързат да вярвата на това обещание докато не си вземат въпросните пари!!

Време е вече да се предприемат твърди мерки към застрахователите от този тип. Да се отнеме лицензът им! Да се направи пълно разследване на дейността им! Да се подведат под съдебна отговорност всички онези от компанията ако се окаже, че не са спазили законовия ред, както и всички отговорни лица от държавните контролни органи, които наблюдават дейността на застрахователния бизнес!

Жалко, че законът се спазва само след обществен натиск.

И НА МЕН ЗАСТРОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ДАЛ БОГ, МИ ОТКАЗА ДА ИЗПЛАТИ ИСК ЗА 16000ЛВ,ХАЙДЕ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК,МОШЕННИЦИ ПЪЛНИ,

То проблема е че всичко са си спазили - просто така е написан законът, че да им позволява да отказват винаги под някакъв претекст.

Това не е само в България - целта на всеки застраховател е да не плаща. Такова е практика навсякъде - колкото по-малко изплащат, толкова по-добри финансови резултати имат. Въпросът е по-скоро дали съществува необходимата нормативна база и дали има ефектифен контрол от страна на регулатора (КФН)...

Били изплатили 90млн. миналата година.... а колко млн. събраха от застрахователни премии?

Съдът решава под обществен натиск, застрахователи плащат под обществен натиск, корупционери подават оставки под обществен натиск... А къде остана законът???

По каско - от септември съм в очакване да благоволят да изплатят щета..... No comment

Напротив, законът е такъв, че няма да платят - сега правят подаяние щото има избори. Проблемът е в закона за застраховането, по който могат да откажат обезщетение под какъвто предлог им скимне!

Значи имало натиск от Б.Б и проблема се решава , а иначе имало застрахователи . Сега ако тръгна с трамвая от пудуене до гурублене и съм си купил билет не дай си боже стане нещо ще ми платите ли застраховката или ще искаме разрешение от папата обърках се Б.Б.

Чудя се какво са обещали от КФН, след този мигновена смяна на позицията? Защото до преди срещата БулИнс вярваха,че съдът ще отсъди в тяхна полза.

Те, видиш ли, нямали претенции към фирмата превозвач и лъм потърпевшите...??!! Имали само към тези, които им упражнявали натиск??!! Егати наглеците !! Защо тогава не платихте преди да се размирише или платихте само "символична сума" ?! Животът не е нещо символично, бе , борчаги, смотани!

Тези п..дали ме мотаха 2 години за обезщетение и като подадох сигнал в КЗК ми ги платиха веднагичрски. Прекрасни мошеници...

трябва да е фалит на Бул Инс поради факта , че никой повече няма да се застрахова при тях !

Същата работа и при мен но аз вдигнах ръце. Абсолютни измамници.

Застрахователите са се опитали да минат тънко,ама заради общественият натиск ще платят по50,000 лв. Безочието на тези е ОГРОМНО!!!!

Я кажи за тези, последните 10 години какъв е размера на вноските, които сте прибрали от застрахованите, колко сте изхарчили, може да си го нарисувате както си искате !

Поредното доказателство че по тези фирми работят пълни нефелници. Каква беше тая тъпотия с тези 10лв. два грама мозък да има човек ще му стане ясно че тази история ще се размирише и разгневи народа. Ама явно сте свикнали на лесното ама вече свърши.

Това не са застрахователи а пледнешки аъдуци.Застрахователя пее само една песен "Плати ми и повече не ме търси"Само съд им е майката.За 254 лева трябваше да чакам едно година и след жалба до КФН ми изплатиха.Иначе редовно те подсещат , че ти е изтича застраховката.Крайно време е на такива застрахователи да им се отнеме лиценза.Има закон е на обществен натиск.Само гледат да те еберат без да платят каквото и да е .Свещи да си купят със спестените пари.

КФН не им казва, че по закон трябва да платят, а заради "дългосрочните интереси" ?! Чии интереси, така и не се разбира от текста ?!

Булинс не е застрахователна компания а касичка. Само прибират пари а когато се наложи да дадат, не дават нищо. Бягайте далеч от тях.

ДЗИ, Булстрад и Уника са коректни застрахователи. Но и цените на застраховките са доста по високи. Булинс прибират по малко пари но не дават абсолютно нищо когато се наложи.

На БулИНс май им е практика това с неизплащането. Преди 5 години мой колега му откраднаха колата при застрахователна сума 20000 му дадоха 14000. След съд си все останалите 6000. Общо взето винаги май гледат да те прекарат и ако ти се занимава със съд чак тогава плащат това което се полага. Не са коректни според мен като цяло.

Бул Инс не беше ли на видните перачи на комунистически пари Маргините?

А, не !!! Пълен одит и лишаване от лиценз !!! Моментално! Те, тия от Бул Инс така или иначе са пред фалит след тоя гаф!!!

Ако бяхме народ, а не мърша сега всички застраховани там по линия каско, го и т.н. трябва да прекратят взаимоотношенията си с тях. Това ше бъде наказание, а не рвзпоредбите на кфн

Защо заради обществен натиск. Това трябва да е натиск на КФН, на прокуратурата, на закона и съдът. Т.е на държавата. Кога тя най-сетне ще си влезе в ролята.

Чак като си получат хората парите тогава ,ще повярвам на тея мошенници!!

Въпроса е защо са дали и 10 лв. Все пак явно има основание за изплащане на обезщетени иначе и 10 лв. нямаше да има. С изплащането им практически признават, че са задължени.

Въпроса е защо са дали и 10 лв. Все пак явно има основание за изплащане на обезщетени иначе и 10 лв. нямаше да има. С изплащането им практически признават, че са задължени.

Да и аз съм се чудил винаги защо хората се застраховат там когато са некоректни ???

Ще ми плащате по 10 лева, а ?! И ще се гаврите с мен ?! И един вид, от вас за мине, ще ми платите 50 000 за болката ? Болката няма да отмине, но тая гавра с 10-те лева ще ви я изкарам през гъза !!! 500 000 лева искам ! Ще ви съдя до откат! Докато не фалирате уроди!

Ами тези дето се застраховат във въпросната компания много хубаво да си помислят дали ако се случи нещо цялото общество ще осъществи натиск върху компанията заради тях или тя ще си прави каквото си иска и ще получат 1лв....

Боли ги фара Булинс колко ще платят. Нали си имат цял премиер, утре ще им даде някой надлез или магистралка да построят и ще си върнат парите отново от нас. После пак трагедий, пак трупове, пак обезщетения, пак мръщене от застраходвателите-охранители и пак надлез или магистралка за няколко стотин милиона от нашия джоб и от залчето на нашите дечица... и така докато някой не се изправи и да им каже стига с всички съпътстващи рискове.

Законът е врата в полето, през която минават само балъците. Или тарикатите, когато са принудени до край. Това е ролята на "народа" - не да мръка, а да ги принуждава. Законът сам по себе си е хартия за тоалетна.

Хората самаивни и подмамени от по ниската цена и разсроченото плащане се застраховат в БулИнс. А на практика нямат застраховка. При щета няма да получат нищо. И аз бях подлъган така.

Вярно е! Преди ГЕРБ даже общественият натиск не помагаше.

За съжаление с бул инс се работи така. От личен опит.... Пътво се пробват да не платят, после нещата като опрат до съд и кфн плащат на момента като попове. Защото след съда освен, че ще им се наложи да плащат, то и разноските в съда ще за за тяхна сметка. Така поне като видят, че няма накъде бързат да платят и разноските по делото да си спестят.

Мотото на България : Ако можеш да крадеш КРАДИ!!!!

И с право. Ако се раздуеше малко повече, кой би си направил застраховка при този застраховател.