Коментари - Започват масови проверки за касови бележки по морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Действието се развива 2017, на плаж на Юг, но това е обичайна практика по всички плажове. Към 19:30 дойдоха едни яки момчета с дебели вратлета и започнаха да разтоварват телени огради и да преграждат плажа. Обясниха на всички, че са организирали рок концерт на живо, който ще започне към 22:00ч. За около час преградиха една доста солидна част от плажа, в която останаха затворени и два големи бара, плюс сцена. Към 22:00 ч. започнаха да прииждат тълпи от зажаднели за рок от всякъде, кой с автомобил кой пеша. Образуваха се опашки от по 30-40 човека. Започнаха да пропускат желаещи да посетят събитието, срещу вход от 20 лева. Никакъв документ не се издаваше. "Вътре" по баровете бирата беше по 8 лв, но им бяха свършили двулевките, просто "никъде нямало", за което най-любезно се извиняваха, че нямат да ти върнат. Касови апарати не ползваха. Към 23:00, дойдоха някакви квартални музиканти, които изреваха по два пъти под съпровода на известни парчета и към 0:00 ч. се измориха и започнаха да пускат хитове по желание. И така до сутринта. Имаше си постоянно към 800-900 човека, въпреки, че много хора се качиха на колите още в 23:00 си тръгнаха. Та мисълта ми е, че такива спонтанни мероприятия в които "държавата" не участва, някак си минават "незабелязано" за контролните органи и по-скоро подозирам, че е защото самите проверяващи са мотивирани по подходящия начин. Това никакви проверяващи не го ловят. Всичко е прах в очите на слепите. А всеки който хода да дава по 20 лв за вход без касова бележка и по 10 лв. за бира пак без касова бележка, да си направи сметка, че точно ние храним и отглеждаме мутрите по бетономорието. Беше времето, когато бетона се изливаше от червените куфарчета. Сега, самите ние финансираме изливането на бетона, там.

Ма айде тоя път да проверяваме всички, не само наши и ваши и телефончето да звъни, а? Но не ставаааа, все пак живеем във Лайнария. За едни има правила, за други не, нали?

Седне ли на бара-данъчен е. Туристите са У Гърция!

Данъчните и те къща стрОят. И те обичат боба с кюфтета. Като искат да свършат работа и да хванат някой в крачка, дали ще бият тъпана ?! Кой въобще се връзва на тия анонси?!

Данъчните пак са на почивка на държавна издръжка. В Лозенец в което и заведение да отидеш вечер, касов апарат няма и касова бележка няма. Ама да тогава им е приключило работното време. Арго Апартхотел, в който бях отседнала също нямаха касов апарат и се плаща само в брой.

Живи и здрави да са и данъчните и бизнесмените! Аз от 15 години престанах да участвам в играта наречена туризъм! В Гърция сме по цяло лято и сме доволни от качеството на услугата спрямо цената!

КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ИЗИСКВАТ ТЕЗИ ДЕТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ЗА КАКВО ИМ Е КАСОВАТА БЕЛЕЖКА ТЕ ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ ДАДЕНИ ОТ ЕВР. СЪЮ НИЕ ТЪРСИМ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ КАТО СИ ЕТ ИЛИ ПО ДДС И ИЗДАВАШ БЕЛЕЖКИ НИЩО НЕ ПРАВИШ САМО ЛЕНТИ КОПУВАШ ВНИКНЕТЕ В ПРОЦЕДУРАТА И ЩЕ ВИДИТЕ ИСТИНАТА ЧЕ КАСОВАТА БЕЛЕЖКА Е ЕДНА ПРОСТАЩИНА

А БЕ ЕЛАТЕ В ТЪРНОВО (ВИЛАЕТА НА Ц.Ц.), ЧЕ ОЩЕ ИМА СКЛАДОВЕ ЗА СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ И МЕТАЛИ, КОИТО НЕ ИЗПОЛЗВАТ КАСОВИ АПАРАТИ!!!

ами то има ли кой да генерира покупки по морето??? от къде касови бележки???

Прави впечатление отново опита за насаждане на страх и подчиненост,ами проверявайте си,защо е нужно да плашите..и какви са тия гръмки афиши,това ви е работата -вършете си я,да ви викаме"браво"ли искате за нещо ,което ежедневно,а не кампанийно трябва да вършите...