Хиляди се стекоха на погребението на Горбачов, Орбан се поклони пред ковчега (снимки)

Тленните останки на съветския президент ще бъдат положени в столично гробище "Новодевиче" редом с гроба на съпругата му Раиса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа,ако не беше перестройката на Горбачов,едва ли бихте мислили за демокрация.Той спаси света от крайна конфронтация и световна война.Поклон пред паметта му.

Сегодня праздник у ребят Ликует пионерия К Михалу Сергеичу пришёл Лаврентий Палыч Берия!

А теперь Горбатый!!! Я сказал Горбатый!!! "Местовстречи изменить нельзв" Никой Юда не е избягал от трететликста!

СССР беше 300 милона, стекли се хиляди.. ми то и на погребението на Васко Илиев беха хиляди и най вероятно повече хиляди, за една малка България!

СОЦИАЛИЗМЪТ, КАПИТАЛИЗМЪТ И ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯТА СА УТОПИЯ!

Псевдодемокрацията хич не е утопия, тя си върви с пълна сила. Чистия капитализъм където важат условията на честна конкуренция си е абсолютна утопия, а социализма във вида, в който ние го познаваме е пълен брак.

Вечно съм признателен на Роналд Рейгън за освобождението на България от вековното руско иго. Никога повече руско робство!!!

Руско иго може и да е имало но чак пък 'вековно'. Изпипвайте ги малко тия тролски коментари.

Хиляди какво? Хора или мишки?

Вероятно някои ще се подразнят от поредната забележка, но си позволявам да изкажа мнението, че числителното име трябва да бъде последвано от съществително, т.е. макар че се подразбира, че са хора, да се посочи ясно и недвусмислено.

Най-тежко пострадалото населено място при земетресението от седми декември 1988 г. е гр. Спитак (напълно разрушен). Земетресението става в 11:41 ч. местно време, 10:41 ч. московско време, 04:41 ч. местно време в Ню Йорк, града, в който се провеждат заседанията на Общото събрание на ООН и на редица други нейни органи, какъвто е Съвета за сигурност на ООН. Речта на Горбачов в ООН е произнесена на седми декември 1988 г. в Ню Йорк, а от направената справка става ясно, че тя е произнесена по време, когато земетресението е било факт. След края на речта на Горбачов, СССР обявява за поредната беда, сполетяла страната, считано от средата на месец март 1985 г., а ораторът прекъсва посещението си и поема обратния път към СССР. Едва на осми декември 1988 г. е съставена комисия за ликвидиране на последиците от земетресението, оглавена от тогавашния министър-председател на СССР Николай Рижков. За своята работа, както и за изключителната морална подкрепа, оказана на арменския народ в този толкова труден момент, Николай Рижков е удостоен 20 години по-късно, на 06.12. 2008 г., с високото звание Национален герой на Армения и му е връчен арменския Орден на Отечеството. До момента, Рижков е единственият носител на званието Национален герой на Армения, който няма арменски произход. Що се отнася до Горбачов, той пристига на 10.12. 1988 г. в Ленинакан (днес, Гюмри), друг град особено тежко пострадал от земетресението. Когато местни хора му поставят злободневния тогава въпрос за Нагорни Карабах, върховният главнокомандващ на въоръжените сили на СССР подобно на дезертьор напуска мястото на срещата, града и Армения...

Спорът за Карабах е следствие от съветската политика на създаване на огнища на противопоставяне между републиките, което да предотвратява тяхното отделяне.

Не само. Конфликта в Украйна (и самото и създаване като политически субект) е дълбоко следствие от политиката на съветската власт. Ако украинеца Хрушчов можеше да разбере какво се случва днес, най вероятно би си теглил куршума, защото именно негови решения стоят в основата на днешния конфликт.

Путлер не отиде, че да не го гръмне някой там.

Та краха му докарал някои до бедност. Кои да са били тия някои.

ей не оставят човека да бъде погребан на спокойствие. Горби направи много грешки, но като цяло ролята му в историята си остава положителна. ето, поставете се вие на негово место. лалво бихте направили? Аз във всеки случай, на тоя пост не бих правил реклама на пици, но нима това е грях? той покри аварията в чорний бил. но нима това не бе характерно за затъващия ссср. нима днешните зелени -педофили не прикриват затъването на ессср? зелени сделки, ала-бала три банана. с кого правите сделки бе, аланкоолу? с нас, Данъкоплатеца във всеки случай-не. а отде ви идат парите бе смотаняци, м? от банките, както и токът от контактите. все пак е добре, че не разбирате докъде се докарахте. инак бункера на хитлер би ви се сторил спасение. ссср бе кауза пердута. все пак имаме по-добрата версия на Горби, а именно Путин с 80% одобрение. може би плужекът, продал се за 30 сребърника олаф има повече... R.I.P. Горби, ти беше само началото на разпада на нато и ес! Природата с нас Бог с нас

Бе ти луд ли си бе ква положителна роля? Никой не е требело да отиде на погребението му.

Комунягите мразят Горби, затова, че им спря рахатлъка, кражбите и паразитизма, а антикомунистите са признателни на Горби, че ги избави от комунистическата диктатура. Запада е благодарен на Горби, че го избави от студената война и Съветската империя на злото, но тя беше наследена от руската фашистка империя на злото с фюрера Путлер.

Ruskata podloga Radev ne otide na pogrebenieto!

На 7.12. 1988 г. в г. Ленинакан (днешен Спитак), в 10:41 ч. по московско време, става земетресение. По това време, съветският лидер Михаил Горбачов е на посещение в САЩ, където му предстои да произнесе реч в ООН. СССР забавя огласяването на земетресението с няколко часа, за да може суетният Горбачов първо да произнесе своята реч и след това да прекъсне посещението си. Така и става, като Горбачов иска международна помощ. Такава помощ е оказана от над 100 държави, включително, България. Тази помощ обаче не е в състояние да компенсира закъснението, с което тя е поискана. В съчетание с незавидните организаторски умения на Горбачов, това струва живота на над 25 хиляди жители на Спитак. Нека мълком си спомним поне за тези 25 хиляди жертви на суетата, безхаберието и организаторската немощ на един самозабравил се държавен ръководител.

Два политически двубоя ще се запомнят: външно-политически - Рейгън размаза Горбачов; вътрешно-политически - Елцин размаза Горбачов.

Горби е бил фен на разкрасителните процедри.Вижда се е от снимките ,че е правил пластика на горните клепачи .Нема лошо !

Само тези които забогатяха от крадливия преход и у нас беше същото ,крадяха като изоглавени,не се спряха и пред тръбите за напояване ,изровиха и тях и ги продадоха за старо желязо

Горби има кафяви очи ,това оздначава ,че е евреин!

добре, че го копаха в Русия, а не в Израел. Там вече има прецедент. Един се върна от отвъдното.

А САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Полша, Швеция, Финландия, Япония... Барем по един посланик не изпратиха Що така?

Ако Путин умре, обещавам да му отида на погребението.

не ако! брой го умрел!

А идиота мунчо, придворния шут на путкин, не изпрати и съболезнователна телеграма на семейството на Горби, за да не обиди господаря си, кремълския кръволок.

Нещо не си осведомен,самия фалшив Путин беше на поклонение пред трупа на Горби.Гледах го по телевизията .Беше зловещо видео с Путин и мъртвата глава на Горби в близэк план .

Така, така. Путин лично е отишъл, няма нужда Радев да ходи да го представлява.

Горби е героя на нашето време, той спря студената война и соц терора в Източна Европа, той беше мъдър руснак, поклон пред паметта на този велик руснак и благороден човек. В контраст, анатема за кървавия КГБ диктатор, убиеца путкин.

Анатема за всички подлоги на Лукавия,които водят война с гражданите и за всичките проблеми обвиняват дигиталния Путин! Немате си на представа каква скъпотия се задава .Нема вече евтин сапун и евтина тоалетна хартия и затова е виновен Путин фалшивия !Ха ха ха ....

Ходи да се редиш за олио и ти

Предезвикал големи кръвопролития в Източна Европа, точно след разпадането на СССР

Продаде си народа. Вижте кой му се възхищава и ръкопляска и ще разберете за какъв човек става дума

Ами нама идиоти кат тебе .

Брадя! ДрОгаре! Вижте какво ми излезе като предложение в тубата. https://www.youtube.com/watch?v=OyL5a-LhzXc Това не може да е нашата матушка Расия. Домът на православието и социализъмъ! Тука някакви гейови и лезбейки се представят за руснаци, брадя! Това е ясно, че няма как да е истина. Либерало-сорошо-фашистите са го снимали някъде в Холивуд и на лъжат, дрОгаре! Това не може да е нашата социал.... руска младеж. Сигурен съм, че в момента има митинги с призиви за всеобща мобилизация в борбата с украино-фашистите. Тези младежи с радост ще идат на фронта! Сигурен съм! Освен това целият свят знае, че рускините не обичат да ходят до Истанбул и Дубай. Рускините са почтени жени, които се пазят и след сватбата. Поне 5 години след. Нека се помолим пред иконата дрОгаря, Свети Путин Великий да ни пази от тия либерасти! И да ни доведе до крайната победа! А да, и "...БАЙРАКТАР!"

Това че няколко руснаци, и шепа българи го ненавиждат, не умаловажава всичко което е направил, за да има демокрация , свобода на словото, на религията, и на всички други свободи, по тези источно европейски земи, които бяха плачевно изостанали страни, не от третия, но от четвъртия свят. Важното е че по- голямата част от световната общественост оценява и уважава стореното от този гениален човек. Той със сигурност си отива спокойно от този свят и ще спи в мир. Но вечно ще живее в сърцата на свободномислещите хора.

Първо, пише се иЗточно. Второ, Горбачов не е гений, а обикновен руски корумпиран хитрец - апаратчик. Трето, заслугата му е, че не потроши целия свят с ядрена война в агонията на държавата, която беше сложен да управлява. Вероятно Путин щеше да го направи ... Но да му благодарим за това, че ни е спасил животните, щото е има възможност да ни избие, но не го е направил, е меко казано извратено...??? Да не забравяме, че е руснак и то комунист!!! Имаше два пътя или да започне ядрена война или да даде властта мирно. Явно избра второто и живя още 30 години. При избор на война отдавна шеше да е мъртав заедно с всички нас. Вероятно го е било страх да умре...

мъртЪв

Горбачов ще го запомня с това как си мълча за Чернобил и ни остави да ядем салатата с радиация докато той и други величия бяха по бункерите скрити като мишки.

Мълча си, вярно е! Но кажи комунист и не го обиждай повече, защото всички комунисти си мълчаха

Го измисли, че са "НЯКОЛКО"???

Променили сте заглавието от "стотици" на "хиляди". Само да не станат "милиони".

Да видим на погребението на Еленски колко ще се съберат :) Вероятно само Кличи и Кулеба, да ги еба :)

И Глиги и Глиги

Този съсипа социализма и живота ни! Сега, капитълизмът по-добър живот ли ни предлага!? Глад, студ, мизерия, мафия и диктатура!

И русофилистични лизачи на путянски гъзове кат тебя .

Всеки юдео-болшевик трябва да бъде заклан като куче! Колко много шибана измет се е събрала тук!

Орбан отново свободен и независим.

На червените мърши само сърп и чук им се привижда.... Ама няма вече ... Ха-ха-ха.

На Горбачов бяха думите, че когато не можеш да предоставиш на народа си жизнен стандарт като на Запад, му даваш идеология срещу този Запад. RIP.

той осигури на жена си стандарт като на запад, защото тя е в основата на всичко - вила в Алпите, жилище в САЩ, приеми в европейски дворци и резиденции, баснословни доходи от показни "лекции" по форуми и университети, фондации, когато жена му се разболя две години я лекува в Германия, а не в Русия, но сега осъзна, че в руска болница самият той ще бъде лекуван по-добре и живя дълго, за да го погребат в Русия, всички така, живеят на запад, като се разболеят и умрат в Русия, защото на запад си остават чужденци, непознати и дори презирани.

Сигурно си прав. Предполагам, че Кабаева и Зеленска също живеят много богато. Това е двойният стандарт на властимащите. А вие се стараете за 4к. Това е добра заплата за бедняка.

Няма по големи ку рви от българските медии ! Всичко изопачават и целуват дирници за пари !

ТРИ ТОПОРА поразяват скрит в храстите руски танк с първият изстрел от 22 километра Руснаците натовариха на камиона 2 трупа https://www.youtube.com/watch?v=ZhyPg7IY-xk

Орбан най великия мъж на планетата и на всички времена. Слава.

Анатема! Юда! В деветия кръг на Ада_до Луцифер! Няма да намери покой и в гроба. Ще бъде поруган.

Съгласен съм така ще бъде с Путин, който изби мирни хора.

Тъпанар!

Простак!

А на мен какво погребение ще ми направят.... Ехеее

Бегай бе! Моето ще е по-разкошно и ще е по-скоро ;)

Кво ти пука ?? Нема да го видиш:)

Горбачов остава в историята като колос, Путин е дребен мошеник и слаб държавник.

Ама на предателството! Ненадминат. и само дебилите уважават предатели.

За починалите или добро или нищо.За Горбачов-нищо.

Горбачов е велик, не е нищо.

Предател и престъпник беше Горбачов.Раиса е украинка.Подстрекаваше Горбачов да върши предателства против СССР Този престъпник не заслужава да бъде почетен.Той наричаше с грозни определения Путин.Вл. Вл. Путин е БОГАТСТВО за РУСИЯ.Путин изправи Русия на крака,запази всичките й богатства и върна блясъка на Русия, както е било по времето на Император Николай II.Одобрението за Горбачов беше 7-8-10%.За Путин е 85%в Русия, 65% в света, в България 80%,за Русия като цяло и за руснаците 75%.Горбачов беше мошеник ,като нашия Иван Костов,като невнятния Филип Димитров, като предателя Б. Борисов и като просто Киро дърдоркото.Румен Радев и Орбан,много правилно поднесоха само протоколни съболезнования.Предател си беше Горбачов и сега ще отговаря пред Божия Съд.

Глупости, Горбачов направи Русия нормална държава.

Путин е бандит, сложен от службите за президент.

си никакво Фани не копирай чуждо име.

Фани ме за к...ра.

Ама нали нямаше украинци бе, нали нямаше такава нация! Тъп червен боклук!

Поне няма да има :) Му ха ха ха :)

Орбан най великия мъж на планетата и на всички времена. Слава.

Смачканият Орбан ли бе, ха-ха-ха!

Хора не са отишли от страх че КГБ трябва да ги убие понеже са предатели.

Живот кипи на всякъде ! Всяко средно статистическо българско село с ТКЗС и на 100% обработваеми ниви без пустеещи земи , животновъдните ферми пълни с животни , които сега можеш да срещнеш само в Парламента , собствена фурна с истински бял и черен хляб .Всеки стопанин има лично лозе и бостан с пъпеши и дини .В двора на къщата лудеят агнета и кудкудякат кокошки .Мисирките с трепет очакват Коледа , а не се надпреварват да ръсят простотии , както сега . А когато има празник или сватба , цяло село се изсипва на мегдана и се вихри истинско българско хоро ! Сега всичко е в руини !

Къде си го сънувал това бе идиот?

И концлагери и жителство и забрана да напускаш селището където си роден да не говорим българия. И продажниците като тебе бяха на почит в партията. Между другото белене още си стои-да ти организирам едно социалистическо живеене там искаш ли?

Орбан си е Орбан мъж с топки не е фон дер Лайнен! Жеста е важен!

Колкото има гроб Хитлер, толкова ще има и Путин..!?!?!?

Съдейки от времето на публикацията, опашката от желаещи е свършила по-рано от очакваното. Присъствието на Виктор Орбан показва, че който е искал да отиде на поклонението, го е направил без проблеми. Затова прави впечатление отсъствието на Ангела Меркел, на посланиците на САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Полша, Швеция, Финландия, Япония... Явно и те са преценили като Путин, че там те нямат работа.

Много хора вече няма да идат в Русия,докато путкин я командва!

А аз като пукне ботоксовото жуже ще отида да го препикая в ковчега преди да го заровят в земята...

Той ще надживее и тебе, и цялата ти циганска рода.

докато ти пръснат задника

Козяците все анални фиксация бе, ебат ви яко, а ?

Аз лелея да пикая на гроба на Еленски :)

Толкова го обичат Горбачов руснаците, че на единствените избори, на които се явява за президент през 1996, печели 0.5%.

И да не беше Горбачов, пак щеше да рухне системата, може би 10 години по-късно. Ядрената катастрофа в Чернобил ускори нещата. Тя сама по-себе си показва как функционира ком. система.

Даваха петрол и маса други ресурси на мърши като нас, за благодарност им се изср. в лицето, от американците един гол кор всичко друго - на тройни цени.

Какво са ти давали, за всичко сме плащали, защото много ни обичат руснаците плащаме 30 години по-скъпо за газ от немците! Чехите купуват от немците газ и им е пак по-евтина от на нас.

Че всичките любители на русия сте мърши.

Путин строи дворци! Курвата му получи подарък в Ривиерата а всички печалби текст към Кремъл, а хората гладуват

А то западните политици да не са по-различни? Виж ги само как живеят.

Цяла България беше руска база! Те си правеха каквото си поискат от Берлин до Владивосток

И къде бяха руските войници в България, че не се сещам, троле ? А сега ни ползват всичко безплатно !

Цяла българия беше на подчинение на москва. Включително българската армия.

Предател!! Съсипа една могъща система и е.ба ма.мата на милиони хора!! Продаде се!!

Трябва да си много ограничен за да го твърдиш това, просто Горбачов разбра че страната не може да продължава така с този строй на разхищението и безхаберието ако няма жестокото управление по сталински и страхът от висшестоящия, разбра че страната се променя етнически и идват други времена!