Коментари - Реформаторите питат Герджиков за учителските заплати | dnes.dir.bg
назад

Реформаторите питат Герджиков за учителските заплати

Коалиция „Реформаторски блок - Глас народен“ призовава служебния премиер Огнян Герджиков да обясни защо не се изплаща увеличението на учителските заплати.

Обратно в новината

Коментари - Реформаторите питат Герджиков за учителските заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е осмото прецакване на тези нещастни хорица след стачката им от 2007-а. Вече и най-наивния педагог е схванал пълната безсвислица на надеждата за нещо по-нормално, за промени, за новости, за авторитет, заплати и отношение. Един ден ще има съдебно преследване за всички "грижещи се", нищо не е забравено. Сметката набъбва.

АКО САМО ТОЙ Е РЕВАНШИСТ, С КИТКИ ДА ГО ПОКРИЕШ !!! УШКО ДА НЕ ГИ Е НАЗНАЧИЛ ДА ВЪРШАТ РАБОТА !!! МОНТАФОНКИТЕ ИЛИАНА И КУРНИ, ЩЕ МУ ИЗБОДЪТ ОЧИТЕ АКО НЕ СЛУША !!!!

според мен учителите много повече заслужават заплати от университецките преподаватели, които 99% изобщо не са за работа в сферата на образованието.

Кукувицата Кунева надига скромно предизборно главица! В готовност за нови пъклени дела чака път я до Брюксел, я до централата на "Париба" в Париж.

Много ви отива да се правите на улави точно преди избори. Колкото се увеличават заплатите, полкова повече резултатите са отчайващи. За което не са виновни учителите. Учителят не може "две" да каже, отнася и пердах понякога. Ха познайте що така.

Йей, як сърбьеж туй вье! Тува чичу Митко, чичу Данчо, Мьегиту, бе нема начесване бе! Що не заминете за Гъбон за ньеколко дьена на плажа да се опъватье, свьетат друг ша ви са види!

ДИР-а - що не сложите и тук надписа "Купуването и продаването на гласове е престъпление"? Щото статиите като тази са си жива предизборна пропаганда. Смешно е. щото: 1. Служебното правителство е най-безотговорното правителство. По принцип са отговорни само пред президента. Но той пък не носи отговорност за действията си като президент. 2. Предизборна коалиция или извънпарламентарна партия са никой в правния мир по отношение на правителството. Което и да е то, които и да са те. Никой и за нищо не е длъжен да им отговаря извън Закона за достъп до обществена информация. Останалото са приказки тип "пропаганда да става".

Има приет закон. Правителството точно му е работа да изпълнява законите. Трябва само да направи наредба, което е в правомощията му. Боко тъпака подаде оставка и не искаше нищо да се прави от правителството в оставка. за да не пречел на служебното.

Вземи да обясниш защо от септември до края на януари тази наредба не е била подготвена и приета от действащото по това време правителство! Но иначе сега други са криви за непраните ризи на Борисов и министри!

Кога ГЕРБ ще бъдат денацифицирани?

Тарикат излезе Фатмака-президент. Напълни служебното правителство с продажни мишоци и един мазен циганин Семерджиев в изпълнение на реваншиския план на червените гниди.

Аз питам до кога ще мачкате хората на летище Варна! Държавата отдава концесии на унищожители! До кога това летище ще се управлява от некадърници? До кога държавата - продажните политици, вкл. и президент ще толерират разрухата?

А защо вие не я приехте тази наредба след като сте гласували такова увеличение??Аман от наглеци дето две години лапаха а сега понеже няма какво да лапат взеха на празно да си отварят устите

Елементарно, тъпунгер! Закона е приет септември, а Боко глупака подаде оставка октомври и правителството в оставка не можеше да ги приеме.

Глупости. До назначаването на ново, то е ДЕЙСТВАЩОТО правителство. Чел си, ама не си дочел или действаш на принципа "да покажем само хубавата страна на палачинката. За загара отдолу са виновни другите"

Елементарно май ви е ''мисленето'' защото като си направиха закона да бяха направили и наредбата.. Имаха време да си купуват гласове с милиони раздадени до последно ама работата да свършат неможаха..Както можеше да харчи пари докато е в оставка така трябваше и работа да свърши защото дори в оставка си получаваха заплатите и им покривахме другите разходи

Мафията средно образование ? Бабички пенсионерки по учебни предмети за които има млади учители. Директори по на 10 год. стаж без мандатност докарали родата в училището да се гаври с кадърните учители.

Пълно е със свободни места. Няма желаещи.

Млади учители в тази система не се задържат дълго. Сам се сетИ защо. Ако не вярваш - цани се за учител и ще разбереш от първо лице единствено число.

Учителите са твърдият електорат на Борисов, той ги защитаваше по време на стачката.

РБ ли имат сурат да говорят? Нали беше тяхно министерството? То не беше простотии на пръмова, не беше турско гостуване... А в Плевен реформаторски кмет ни реформира - закрива 2 училища, гада! Ще подсмърчате май пак около НС!

Разбира че те, при това точно защото това министерство беше тяхно!

За да не ги откраднат политиците . РБ са шайка разбойници , мними ''демократи''.

В нашето училище вече втори месец се изплащат новите учителски заплати. И не само на учителите, ами и на другия персонал. Да не разлайват кучетата тези от РБ, защо директорите са получили едни справки, с които към 31.03.2017 г. трябва да докладват за изпълнението на това решение и подписано споразумение. Не се плащат там, където бюджетът е малък и пари за увеличение няма, тогава там ще се търси друг начин да се изплатят новите заплати.

цитирайте кое е това ваше училище, за да ви повярваме, не може само общи приказки, подкрепете ги с конкретни факти, иначе е само ала-бала

Има общински и държавни училища. Може би оттам идва някаква разлика.

Баце сега ще скастри Герджика: как така смее да не зачита Волята Му?!;) Тези 10 % Той Ги Даде, а някакъв си мизерен служебен министър се ослушва с наредбата?!;) А като махнеш иронията - перфидно, нали? Има увеличение, ма няма Наредба...т.е. де факто увеличение няма!

Е до изборите не трябва да има! След изборите, вече е друго!

какво ще скастри Баце ?Реформаторите явно са усвоили мутренския тип поведение.До никъде няма да ги отведе .Отпадате лисунгери крадливи.

В Бюджета са заложени парите за увеличението и като не се дадат, тези пари стават излишък на бюджета ... този който Герджиков обяви за свой принос. Т.е. като не дадем едни пари на едни хора, имаме излишък и защото сме много добрички, ще ги дадем на електората на БСП във вид на векикденски добавки. ЕВАЛАРКА. А вие пак си мислете, колко е Велик Герджиков и какви велики дела прави за 1 месец ... Краде от учителите, слага лампички за 390 000лв. ... изобщо краде в името на партията безспирно. ... Ще ми е интересна ревизията на служебното правителство, колко милиона са откраднали за 2 месеца.

Комундетата не си дават сметка, че учителите и лекарите не са като хейтърите по форумните, дето освен да ругаят и псуват нищо друго не умеят! Напълно им е ясно, че гледат да обезценят постигнатото от министрите на реформаторския блок, за да им откраднат гласовете! Да ама не, лъсва политическата заигравка със служебните министри на образовението и здравеопазването. Нещо повече, не е изключено точно те да са посочени на Радев с тази цел. Едва ли е случайно, че единият е отстраненият зам. министър лично от Кунева, а другият е най-големият критик на реформите на Москов!

да попитам.....че нещо не разбрах...увеличението на учителските заплати и обещанията за двойно увеличение с какво ще допринесат за по доброто образование на децата ни ??? с нищо...цялата система на образованието е СБЪРКАНО....колкото и да увеличавте заплатите ...все тая....

Я питай учителите, дали е все тая. Ти за по малко, или за повече пари ще си вършиш съвестно работата? Или ти семейство не храниш и ти е все тая дали вземаш 400лв, или 600лв?

Пич, този е ваксиниран с чугун в главата, няма да може да вдене!

Честно казано лично аз ще си върша еднакво работата. Ако ми плащат малко просто ще се махна но няма да си претупвам работата. На един боклук и 5 бона да му даваш пак ще работи като боклук. На един съвестен човек и 500 да му даваш пак ще работи съвестно друг е въпроса кой ще седи за 500 лева.

То и правосъдие нямаме, пък там онези оядени шопари 2 бона за нищо ги нямат - с толкова почват начинаещите. Ти за мизерните пари на даскалите се хвана!

С какво ще допринесе ли? Без увеличение кадърните ще си намерят по-добро заплащане, а учители ще бъдат представители на остатъка.

децата изпростяват с всеки изминал час

са родителите в схемата, или те нямат никакви задължения за изпростяването на децата? Боже, как може на такива интелигентни родители училището да изпростява децата!

За децата носят отговорност преди всичко родителите и първите седем години - какво са научили от родителите. Първо погледнете себе си, децата си, а след това изисквайте реални неща от училището. Писна ни вече - държавата, чиновниците, учителите- всички други са виновни само вечно плюещият не.

КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА?

НА СВЕТЛЬО ПЕДАЛА ИЗЛАПА СУБСИДИИТЕ!!! ТОЙ СИ КУПИ НОВ АПАРТАМЕН И НОВ ДЖИП, А ОНЯ ДЕБЕЛИЯ АЛКОХОЛИК, МИЦОВ ОБИКАЛЯ ПО ЕКСКУРЗИИ И НЕ МУ СТИГА ПИЕНЕТО :) ГЪЗ НАРОДЕН - ОТКРАДНА ПАРИТЕ!!!!!!!

А такааа, Герджика не дал учителското увеличение, а се хвали с излишъци и раздава надбавки. ... Как бързо излезе от къде са излишъците за които говори.

КАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ,това е подигравка!Поне 1500 лв трябва да са заплатите!!!!

Така е, ама нещо се ослушват!

Я се вижте какво става в Медицинския университет... Ами в училищата? Некадърници с некадърници,па и с претенции.

Така е. МИГРЕНА КУНЕВА докога, ще чака ред за СЪДИЛИЩЕТО?