От 1 юли променят заплащането на чиновниците

Правителството прие днес нов класификатор и всички съпътстващи наредби, включително и наредбата за заплащането на държавните служители. С приемането им става възможно от 1 юли да влезе в сила Законът за държавния служител.

Обратно в новината

Коментари - От 1 юли променят заплащането на чиновниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-положителното ще е в статистиката: най-после ще знае, че средната заплата или доходите на българина не са това което обявява сега...Чакайте изненади в класацията по доходи в ЕС.

Ще получите от този ама друг път.Изобщо ще получите ама по-натакък.Абе я се махайте.

В Министерствата има много хора които не са държавни служители,работата не е по-малко отговорна от държавните но заплатите са с три пъти по малки от техните и това стана преди години ,когато се увеличаваха с проценти и големите заплати ставаха все по-големи.Дано се помисли сега и за нас обикновените служители защото ние сме "работните пчелички"

Всяко министерство на тримесечие ще се отчита за допълнителното материално стимулиране до 80% за най-добрите . И сега се прави атестация но пари се дават на нащи хора, повечето от които са от преди 1989 и тези които завеждат кефа на шефа!

Как да се разбира това: хем "ще бъде изчистена от всички ДОПЪЛНИТЕЛНИ плащания", хем "на тримесечие ще се отчита за ДОПЪЛНИТЕЛНОТО материално стимулиране до 80%"?

какви ги измисли пак?!Заплатите на твоите хора и сега са много повече от колкото заслужават (не става дума за "пчеличките" на гърба на които се формират излишъците)! Как така бюджетите на някои ведомства са с излишъци раздавани като бонуси? Защо не ги върнеш в хазната, а после да ги даваш там където не стигат за пенсии, здравеопазване, образование и т.н. Искаше да излапаш и "сребърния фонд", ама май ти издърпаха ушенцата? Я по-добре въведи прогресивно данъчно и подоходно облагане, задължително осигуряване (ама без компенсацииза "твоите хора") за да напълниш хазната, а не да заглобваш държавата с нови заеми и да ни направиш "бананова република"! Идват избори, момченце! Спомни си приказката за "лъжливото овчарче"!

Ами като си траем, като не протестираме? Къде са синдикатите? Младите от Орлов мост и техните противници ни показаха как се протестира... ама ние треперим пред началници и все едно не се отнася за нас. Така ще е при нашето овчедушие

Няма да има никакво повишение на заплатите, а по скоро-намаляване, защото държавата е пробит чувал. Досега някой да е чул Дянков да дава пари???

Това е поредният гвоздей в ковчега на държавата България. Забит отнво цинично от нео- еничарят Дянков - даровитото дете на Людмила Живкова. За всички, които се подавате на лъжите са "бонуси на държавните чиновници" ще кажа, че става въпрос за НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ, които и без това са мизерни. И моля не дрънкайте глупости, че който не му харесва да ходи на друго място. Текучеството е огромно и нивото спада безкрайно точно поради мизерните заплати от по 350-500 лв. А "обслужването" е за вас.

Много ме е яд, че ще им вдигат заплатите - искам да сме равни в мизерията и на всички да ни е гадно. Ще организирам протест във Фейсбук - "Долу покачването на заплатите".

И КАКВО СТАВА 9 ЛВ.КЪМ НАЙ МАЛКИТЕ ПЕНСИИ И ПО 300,400... КЪМ ЕДНИ ХОРА КОИТО ОСВЕН ПАПКИ И КЛАМЕРИ ДА РАЗНАСЯТ НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВЯТ.

За да има еднакво заплащане на една и съща длъжност трябва еднаква по обем и сложност работа да се извършва от еднакъв брой хора. В провинцията тази работа се върши с малко хора, в София с много повече, което означава че за по-малко работа на една и съща длъжност се получава еднаква заплата. Освен това хората са различни като знание и опит, не можеш да ги теглиш на кило. Когато един работи колкото 5 други, каква ще е мотивацията му да го прави отново, след като заплатата му е същата като на този, който бие кучето?!?

Всички банки имат достъп до осигурителния доход на кандидатите за кредити и са много, много наясно с брутото. Проблемът е в нетото. Хората са гъчкани с кредити , за да оцеляват, да си отгледат и изучат децата.

Много ми е чудно как ще се докаже, че един служител е по-заслужил от друг, за да получава повече!? Определено ще ЗАБОГАТЕЯТ по-мазните и любвеобвилни към шефа си чиновници! То и сега те си взимат бонусите :)

Работлив ще дойде Очилатият Брат Пит. За двадесет дена - мина през 200 заведения, а за 3 години и половина измисли как да вдигне заплатите на държавните служители...

а частника..?

ТЕЗИ ХОРА СЕ МЪЧАТ ДА ПОДКУПЯТ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ = ПАК РАЗДАВАТ = А МАЙКИТЕ С МАЛКИ ДЕЦА А ПЕНСИОНЕРИТЕ = ДА ДОЙДАТ ИЗБОРИТЕ ВЕДНЪЖ ЧЕ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТО Я ДЯНКОВ ЗАЩОТО ТОЙ ПОДВЕЖДА И Б.Б.

Трябва обаче да уточнят,че става въпрос само за тези ДС,които са на високи постове,които и сега си вземат много пари! А обикновените чиновници,които не са държавни служители - на тях нищо, а точно те вършат черната работа! Вдигнете доходите на всички, 4 години не можахте да намерите пари за това!

Тоя ексурзиянт върна ли се вече от морето?

Не се е върнало недоносчето, само си прескочи за малко до службата да "приеме днес нов класификатор и всички съпътстващи наредби"

Вие що не вземете да станете едни държавни чиновници? Пък тогава да говорите. Не всички получават министерски заплати.

Я кажи как се докопа да държавен чиновник у БГ?!

Дай едно рамо, за да мога да стана поне един държавен служител, макар и да не взимам заплатата на министър.

Та нали точно държавните служители изобщо не искат да напускат, въпреки "мизерните" заплати. Как се изпуска такъв кокал, че да се даде място за друг ?

По некадърни държавни служители от българските няма никъде, а те взеха, че им увеличиха заплатата. Срам и позор!!!

Ще си дигат пак заплатите!

Пари в БЪЛГАРИЯ за много неща няма, но за повишение на заплатите на държавните и общински служители и бонуси има. Изглежда, че обикновените хора сме много наивни когато вярваме преди избори на обешанията които ни дават. Жалко за нас вярващите и

Така е - време беше да се започне от някъде да се увеличават доходите.Е ще има недоволни и ще плюят но то е защото не са държавни служители.По нататък и за другите.А частния сектор да си искат от работодателя.

Иван ли си,и.ан ли си,ама знаеш ли че в Б-я работодатели не останаха,освен ако не смяташ за работодатели Ковачки,Божков,Захариев! 90% от приходите са от самоосигуряващи лица,а да знаеш колко им е лесно да ви пълнят НЕНАСИТНИТЕ ГЪРЛА????

"90% от приходите са от самоосигуряващи лица" ?! .... Ти четеш ли това, което пишеш ? И мислиш ли преди да пишеш ? Хайде първо прочети откъде идват приходите в бюджета и после прави глупави коментари ! Иначе изглеждаш смешен !

Какво ненаситно има в държавен служител, работещ за 400-500 лв. месечно. Влезте в някой сайт на някое министерство, но от тези по-смотанките, не толкова известните. Вижте обявите за работа и съответно възнаграждението - попаднах на младши експерт със заплата 480 лв. и това е държавен служител - при това много ненаситен....

Да бе!!! Да си искаме от работодателите - та нали вашите работодатели говорят за криза и така в частния сектор използват този коз и за нас простолюдието няма - а вие държавните служители ще сте богопомазани!

Ако знаеше Дянков колко много българи го "благославят", ако проумееше, че извършва геноцид спрямо този нещастен народ, щеше да се скрие вдън земя. Но нямаме този късмет. Хора, мислете хубаво, когато гласувате!

НЕЩО НЕ НАРЕД НО НЕ ЗНАМ КОЙ??????

Сами си определят колко да получават??? Ами те могат и по 20 хил. на месец да си таксуват - нито акълът, нито образованието им ще попречи! Че то и аз искам сама да си определя заплатата, а какво ще каже шефът? Редно ли е без контрол, одобрение от не-правителствени институции ипр. да се раздават суми?

Дянков,малоумнико какво правиш?Не виждам ли,че чиновниците докараха България до просешка тояга?Ти вместо да уволниш мин. 50% от тях им даваш допълнителни възнаграждения.Обясни на хората,защо тези търтеи се ползват с такива облаги?Какво повече работят от частният сектор,където хората мизерстват и работят по 12ч. на ден,а тези мърши лежат по 3-4 човека в стая с климатик и имат мини бар на разположение?Държавният сектор ни е проблема.Това е българският вариант на съвременна Гърция.

ми що не станеш държавен служител

И ти си същия малоумник, щом пишеш такива глупости. Не че няма и такива, но те са в служби, до които ти нямаш достъп. Освен това нека ти припомня, че чиновниците са в изпълнителната власт, т.е. те изпълняват това, което други са гласували или разпоредили. Така че от плюене по чиновниците полза няма да има - трябва да се стигне до корена на злото, умнико!!

Никъде по света няма такова безочие и наглост

Чувствам как после ще ги върнете с лихвите.