Горанов отряза ”тримата големи” магистрати за още пари

Финансовият министър и тримата висши ръководители на съдебната система не сближиха позициите си за това дали да бъдат увеличени заплатите на магистратите.

Обратно в новината

Коментари - Горанов отряза ”тримата големи” магистрати за още пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, той в скоро време Европейският съюз така ще ни отреже, че ще се чудим от къде ни е дошло! И сами ще сме си виновни. Този път на грешка -няма прошка.

Фактите за заплатите: - Според НСИ минималната за- плата на младши съдия е 1834лв - Максимални заплати 4073лв. - Средни заплати около 3000лв - Средната заплата в BG 812лв а реалната е 450лв. - Средната пенсия е 338лв, а минималната пенсия е 157лв. - ВСС реши увеличение с 12% или средно 360лв. на месец

До Сеньор дон Амичи: Ех, сеньоре, сеньоре, докато у нас има хора, мислещи като теб, нещата никога няма да се оправят!Докато има хора, които мислят, че основата за всички беди са магистратите, а не виждат некадърността, корупцията, алчността и продажността на управляващите, страната ни е загубена! По-скоро да се махаме навън!

"Един магистрат, който взема между 1600 и 1800 лева, не дай Боже да съди някой, който кара кола, която струва тригодишната му заплата" - Ако е истински съдия, ще го съди, и даже ще го осъди ако е виновен. Ако е станал съдия само за да дои всякакви виновни балъци, ще е "нормален" съдия :)

те знаят как да си повишат заплатите, но ако не се справят може да им направим фонд за подпомагане като за социално слаби!!!!

Естествено, че трябва да се увеличат заплатите на магистратите... и не само техните, а и тези на всички работещи в бюджетната сфера...Когато тези хора получават повече пари, ще харчат повече и така ще влязат пари и в частния сектор. Това от своя страна ще доведе до увеличение на заплатите там и до откриване на нови работни места... Така ще се завърти колелото..... И може би нещата ще потръгнат...Вече прекалено много се говори за заплатите на магистратите.... време е да се каже и какво получават депутатите и какви средства генерират, докато са на власт, след като могат да си позволят да купуват гласове за по 70-100 лева на глас. Но.... общественото внимание винаги се насочва в друга посока, за да не се сетят хората, че всъщност виновни за положението в страната са управляващите, които между другото са все едни и същи. От години в парламента влизат едни и същи хора, започнали трудовата си кариера като депутати и вероятно ще се пенсионират като такива.... Хора, които изобщо не ги интересува какво се случва в държавата, вълнуващи се само от това колко пари ще усвоят по собствени сметки, докато са на власт и борещи се единствено и само за това да си останат на власт. Именно тези хора гласуват калпавите закони, които касаят всички български граждани. И всъщност винаги, когато има риск да бъде осъден политик много бързо променят закон като декриминализират деянието или като го амнистират....

Проблемът не е в заплатите на магистратите, а в техния морал и професионализъм.Липсата на морал и отговорност към държавата и хората винаги ще бъдат пречка за справедлив съдебен процес.Държавата живее в криза, народа гладува, а магистратите искат увеличение на заплатите.Струва ми се срамно и безочливо.Вярно е, че трудът им е отговорен,но и заплатите им не са никак ниски на общия фон на бедността в държавата.Тук съм съгласна с премиера, че не може заплатата на магистрата да бъде по-висока от тази на премиера.А колкото до най-натоварените съдии намирам, че проблемът не е в увеличението на заплатите им, а в увеличаване броя на съдиите.Натовареността им следва да бъде приблизително еднаква.

"Един магистрат, който взема между 1600 и 1800 лева, не дай Боже да съди някой, който кара кола, която струва тригодишната му заплата." То когато един човек е алчен, заплатата му и 10 хиляди да е пак ще вземе подкупа! От друга страна честните и почтени хора, ако са настина такива не биха се изкушили! Та въпроса е нашите магистрати от кой тип хора са и ако са от първия, имат ли работа в правосъдната система изобщо?!

Нашите магистрати са предимно от първата група хора- алчни, ненаситни, безсъвестни- с имоти по Черноморието, луксозни коли и още много, много желание за подкупи...

Ти колко магистрата познаваш?

Държавата бедна, народът мизерства, нови такси и застраховки, в болниците съкращават работещите пенсионери, а тези си уреждат повишения и коледни бонуси, че им били малки заплатите. Скъпа, тромава и неефективна съдебна с-ма, която заедно с депутатите създава и прилага правила и закони единствено в свой интерес

Такава тъпанарска логика за магистратите ("горките") с 1600 - 1800 лв заплати да съдели личности с автомобили на стойност годишната му заплата е ВЪРХЪТ на безочието. Как в читавите (а и в някои по-особени държави - в Китай осъдиха мултимилионер на смърт и изпълниха присъдата) съдят милионери, мултимилионери, милиардери и хора с огромна обществена известност (по-стойностна от тази на супер богатите) като разликата в имотното им положение е космическа??!! Да им вдигнат заплатите САМО ако при осъждане на държавата от международните институции съответния магистрат поеме материалните разходи!!

Основният генератор на корупция в България през последните 25г. е точно съдебната система. Престъпниците на всички нива -от крадеца на бакър до управляващите в държавата знаят, че могат да си купят правосъдие по тяхно желание. И това чувство за безнаказаност е основният тумор на обществото ни. И на фона горното Панов да се изцепва колко били натоварени и колко бил неблагодарен труда им, е направо нагло от негова страна.

вземат от държавата, вземат от хората и все не им стига.?!? Докога?

"Един магистрат, който взема между 1600 и 1800 лева, не дай Боже да съди някой, който кара кола, която струва тригодишната му заплата." Това е явно признание, че съдиите не се съобразяват със законите а отсъждат по свое усмотрение и в противоречие със законите на Републиката. Ако съдебната система работи честно и законосъобразно, няма никакво значение каква кола кара подсъдимия и каква е заплатата на съдията.

Какво направи Георги Колев с гнилите си ябълки като Икономов, на когото дори и майка му граби чужд имот в Плевен и всички районни и окръжни съдии си правят отвод, за да не се гледа делото и се страхуват от отмъщение, а жена му, която е адвокатка си влиза и излиза от съдийските кабинети, както си иска?

И защо, след като никой не вярва в съдебната система, защо не спрете да заливате съдилищата с жалби и молби за щяло и нещяло.А?

ТИ СИ ЖАЛЪК ДЕБИЛ!!

Нека да направят анализ на имотите им и тези на роднините им и тогава да се мисли

jingiby

Дали да има увеличение на заплатите на учителите? А на магистратите? А на данъчните и митничарите? Ана полицаите и пожарникарите? А на лекарите и сестрите? Отговорът ми е - ДА! Да, ама финансовият министър ще каже - НЕ и кръгът ще се затвори в същата позната гъста балканска мъгла с привкус на корупция, алчност, простотия и мизерия под акомпанимента на чалга-музика, ракия и салата...

Всички тези поне имат заплати. Да се даде заплата и на безработните, да се поемат и осигуровките на безработните, от бюджета разбира се.

Е те каква са я свършили че и още пари искат?А по 40% от брутната заплата за нова година ще вземат ли?

Какво са ревнали, все едно не взимат под масата, а и хайде най- накрая да покажат резултат!!! Дела се влачат с години!!!

Ако един съдия взима 1600-1800 заплата, което автомачино означава по български модел, че взима над 2000 и е подкупен, съвсем не означава, че и 5000 да му е заплатата няма да е същия продажник. И точно висшите съдбни ръководители да бълват простотии, вместо да затегнат и осъществяват реален контрол над решенията на подупечните си издава, че с тези хора съдебна реформа няма как да има.

Интересно ми е КОЙ залива с кръв - червена маркировка - изключително коректните, логичните, справедливите и обоснованите постове???

Бях решил да напиша и аз нещо за съдебната система, която е нашата мъка в България и унижение пред света. Лейката в коментара си от 16.34 е вече написала това, което мислех да напиша аз, за което и благодаря. Ще добавя, че в основата на всички наши досегашни беди стои слугинажа на съдебната система на политици и мафиоти. Нещо като проституция, но не съвсем. Защото в нея има и честни хора.

Една система в която вярват има няма 7% от хората не заслужава техните пари. Бихте ли си купили трабант за 100 000 евро, макар и някой да е решил, че това е нормално? Не. Ще искате луксозен автомобил за тези пари. Ако съдебната система заработи, държавата ще има много повече инвестиции, доверието няма да граничи с началото на координатната система и никой няма да мрънка за по-високи заплати на магистрите.

Баща ми на времето казваше: "Като не ти харесва работата, напусни, няма смисъл да мърмориш!". Послушах го и не съжалявам. Добре е и магистратите да направят същото. Като не им харесва да работят срещу близо 2,000 лева, да напуснат и да хващат частната практика (то те и без друго са сторили второто). А ако напуснат всички вкупом, малко обновление със свежи кадри ще ни дойде добре.

Съдийти борят ли се с престъпноста.

Горанов, внимавай да не предизвикаш гнева на цаци че такива обвинения ще ти напраска (пък и народен съдия ще те осъди) че свят ще ти се завие!

Да закрият административните съдилища- ненужна единица в съдебната система. Тази структура може спокойно да бъде изместена като административно отделение в окръжните съдилища. И средства тогава ще има в изобилие.

Цитат от статията: ""Един магистрат, който взема между 1600 и 1800 лева, не дай Боже да съди някой, който кара кола, която струва тригодишната му заплата. Тук въпросите, които поставяме, са свързани и с независимостта и сигурността на всеки един магистрат, който си върши съвестно работата", каза още Панов, цитиран от Mediapool. " Е, явно трябва да направим съдиите и прокурорите милионери, за да са независими?! Честността на такива хора струва много пари. Значи, намаляваме пенсии, заплати на учители и т.н., за да осигурим независимостта на съдебната институция, нали така, "г-да" съдии?!

НЕЩО НЕ СИ У РЕД!Пълни глупости пишеш!

До сега си на 6 минус. Сам си прави изводите!

Нещата са доста преплетени.. Факт е, че един магистрат не може да взима 800 лева заплата и да решава дела за милиони. Факт е, също така, че от настоящата работа на магистратите няма доволни. Рейтингът им е по-нисък от тези на телефонните измамници. НО смятам, че решението е магистратите да покажат РЕЗУЛТАТ, а след това да искат УВЕЛИЧЕНИЯ. Иначе се губи всякаква човешка логика.

Няма магистрат, който да взима 800 лв. заплата. Тръгват от 1700 лв. без надбавките, така че да се успокоят малко.

Да, де, така е! Но 1700 лева пак са 850 евро и пак са нищо в едно дело като на Брендо, в което се говори за трафик на кокаин за 2 милиарда или делата за измами с евро-пари за десетки милиони. 1700 лева е заплатата на начинаещ програмист, дето единственото, което решава е в кой крачол да си го премести.

За какъв резултат става въпрос, 1-0, 2-0!В решенията няма резултат, има правосъдие!Друг е въпросът, качествено ли е или не!

2:0 за Правосъдието е един много добър резултат като за начало! Това значи 2 действащи политика в затвора. Да го направят и аз първа ще подкрепя увеличението на заплатите им.