Калфин се обяви против икономика с ниски заплати

България не може да развива икономика, основана на ниско заплащане. Производителността и конкурентоспособността не бива да растат чрез наемане на евтин труд.

Обратно в новината

Коментари - Калфин се обяви против икономика с ниски заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типично в комунистически стил-празни приказки лишени от съдържание.

От този индивид може да се очаква, че в близко време ще се жалва и от НИСКИТЕ ПЕНСИИ.

Калфин, защо излъга ,че няма да има намаляване на пенсията при недостиг на възраст ? ДВ брой 61

Ами, след кражбите и далаверите на "управляващите-комуняги", не остават пари за икономиката. Какви заплати бе!

Какви комуняги като голямата част В ГЕРБ СА БИВШИ КОМУНИСТИ И СИ ПАЗЯТ ПАРТИЙНИТЕ КНИЖКИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ ДЖОБОВЕ.

Калфин да не се обявява ,ами да действа.Какво от туй,че се обявява против икономика с ниски заплати.Действия искаме от него и цялото правителство да излезем от този омагьосан кръг.Иначе намерения и разсъждения колкото щеш-ама действия няма!!!

той нали е милионер,нали и съпартийците му са също,,успели милиардери",е така е много лесно да плямпа.Ами да промени нещо в тая държава дори с цената на живота си ,като се пише "социален".милионери "главатари на плебса.

тъй като сме на правописна вълна да ти кажа. Въпреки че се пише поголовно "на предвид", правилното е "предвид". "Имах предвид осигурени...", а не "Имах на предвид осигурени.." Пиша го и за много други, които държат на правилно изразяване.

Калфин, съвсем скоро ше ви се наложе да се изправите пред икономиката на калашнициге. Имаш си карашник - винаги мое си купиш храна и квот ти поиска душа с него. стига с тез минимални заплати.....

Сидеров го каза преди една година, но тогава всички надменно му се подигравахте, когато предложи минимална заплата 1000 лева. Е, късно е либе за китка, вече няма от къде да дойде, всичко което бе останало като бизнес се порути до основи, работодателите /истинските/ изтупаха де що брашно имаше и просто... хвърлят кърпата. Тия пък "недосегаемите" дето не ги лови данъчна ревизия, нито проверка и дето трупат милиони задължения преди да ги обявят в търговска несъстоятелност нямат никакво намерение да ти сбъднат бляновете. Истината е, че не сте екип в министерски съвет и всеки си гледа работата "на парче". Не сте пипнали нито един закон, за да спрете теча, за да не позволявате подобни фирми да се възпроизвеждат безброй пъти, защото няма да напълнят бюджета. Останалите дребосъци и лилипути, носещи гръмкото заглавие "фирма" са всъщност такива, които работят с личен труд колкото да не умрат от глад /според статистиката около 48% са без нает персонал!!!/ или с 1-2 работника. За какъв бизнес става въпрос, за какви доходи, за какви пет лева, ти изобщо чуваш ли се какви ги дрънкаш, човече?! И спрете на гърба на инвалидите да паразитирате, защото държавата допуска това инвалидизиране, чрез липсата на какъвто и да е било санитарен контрол върху храните, добавките, лекарствата, чистотата на въздуха , на водата и пр. фактори на човешкото здраве. Скоро четох, че някакви добавки за обработка на пилешко месо, внасяни за старозагорска фирма подлудила уредите за радиоактивно измерване и след като митничарите извикали контролните органи, они просто рекли - спокойно, всичко е наред!!! До там е "грижата" за народа, на който гледате само на като на овце за стрижене. Е , в България вече овцете се раждат без косми и не им поникват, измислете си друг рекет!!!

След поредното вдигане на тока следва и поредното вдигане на данъците оп осигуровките , че звучи по хуманно ! След това следва и логичното НЕвдигане на заплатите в частния сектор и логичните съкращения !

"обеща да бъдат затворени кранчетата, през които изтича ресурс от инвалидните пенсии" - аре да го видиме това как ще стане - популизма дали ще ви позволи да го направите.

В България няма индустриалци,а основно късогледи и непочтенни далавераджии!!!Търсейки големи печалби лишика бизнеса от квалифицирани кадри и сега ОХ!!!КАДРИТЕ СА РЕШЕНИЕТО ЗА УСПЕШЕН БИЗНЕС,А НЕ ОБРЪЧА ОТ ФИРМИ,ТОЙ Е ДО ВРЕМЕ!!!

Господина не казва истината в подчиненото му Министерство работят хората с най-ниските заплати.Преди години имаше кориоз минималната заплата беше по-висока от получаваната на определени позиции в социалното министерство,там са назначени на хранилка абсолютни некъдърници от началник отдел нагоре не знаят какво работят и правят икономии от работни заплати .

Ивайло, Кога ше изпълните обещанието на Иван Костов обявено през 2000 та година -тавна на пенсиите да падне /да няма такъв/ през2004 година ? Кога ??? Кажете една година, дата !!! Защо мълчите по този въпрос като наакано дети Майка си ???

Тате ще ми купи колело, ама друг път.

ниските африкански заплати с които просто е невъзможно да се живее при тези цени които са в бг ,които надвишават дори европеиските ще останат до тогова докато мутро бизнеса не започне да изпитва затруднеие да намира роби "работна рака".а това вече започна да се случва по морските ни курорти,но до няколо години ще започне да се случва и в страната,поради намаляването на населениео заради ниска раждаемост и масовата емиграция,към белите страни в европа ! това ще стане по еволуционет път ! и друго много важно нещо е ,да се приеме закон за почасова мин ставка на заплащане, и изобщо почасово заплащане,което ште вдигне заплатите веднага !защото мин месечна заплата е много разтегливо понятие и точно по този нацин се получава експлоатацията на работника в бг. но мафията няма да го приеме никога в бг,разбира се докато не се обезлуди страна ,и не останат без работнна рака !

В един момент бизнеса ще се наложи да наема само цигани. И съответно те ще вършат цигански работи. От циганските работи голяма част от бизнеса ще фалира и еволюцията ще приключи.

Точно и правилно заключение,само със една грешка.............."Бизнеса" не ще започне да изпитва глад,а ВЕЧЕ е започнал......Работя във много-голяма верига магазини във София и от 4 месеца насам НИКОЙ не иска да започва работа.Взимат вече само бабички и пак има липса на 40% персонал,въпреки че вдигнаха заплатите на 2 пъти от началото на годината.

КАЛФА в подопечната на МТСП - АСП са все млади хора дето блъскат за 400лв., за разлика от ДАЗД, дето също ти е подопечна, а там разни стари чанти от времето на Местан, всеки месец прибират по 1000ка и нагоре, та тва дето го говориш е само бръщолевене на празни приказки, на които никой не вярва освен ПОЖАРНИКАРЧЕТО!!!

Калфин може и да е напуснал Партията НО Партията не е напуснала Калфин! "Дайте да дадем, другари!"

Чист предизборен популизъм.

Думи, думи...., толкова години само добри пожелания, предложения, но нищо, нищо и нищо...Кога ще стане това? След сто години???? Жалка картинка сме.

Праве, но дано не остане само популистки ход!

То ако ставаше с "ДАНО", сега щяхме да сме първи по всичко в света.

айде. стига глупости си писал... непроверени и недоказани твърдения.... то всеки може да пише глупости и да се изказва по икономически теми неподготвен...

Калфин да не се изхвърля много, ами да вземе да оправи малките неща. Сградата на НОИ в София е една душегубка. Коридори без въздух, беа проветрение ,страшна жега, без възможност да се седне, където чакат ( ясно) възрастни и болни хора. При тази 40оС жега вътре е убийствено. В същото време служителите се въртят като 5 пари в кесия в огромни Климатизирани! зали, където гражданите не се допускат. Няма никакъв ред . Защо не купят устройства за пореден номер? Но много по-лесно е да обещаваш да купиш колело некога, вместо да си оправиш работното място и да улесниш хората.

Откъде Калфю има тези данни. стига са ни пускали стъкмистика.... Стига... Затова сме на това дереже.... Защото хора с положение и длъжност си позволяват да говорят глупости....

Всичко това добре. Ама има няколко неща дето не са така. Да, 40% се ОСИГУРЯВАТ на инимална заплата. Но взимат "под масата" значително повече. И това го знаят всички. От тук ефекта - от една страна по-малко данъци и осигуровки за работодателите, от друга по-малкоосигуровки за работниците. Ето това трябва да промени държавата. Защото от тази операция полза имат всичи, с изключение на държавата. То е като с контрабандата. Всъщност това е контрабанда с трудов ресурс. За инвалидните пенсии сеносят легенди. От това че цяла циганска махала е болна от нещо си, до това какк и кой взема инвалидна пенсия защало и нещяло. А всъщност истинсите инвалиди са най-потърпевши. Докато не се спре това безобразие правия няма да има. А иначе вски иска да получава 200-300 лв отгоре.

"Защото от тази операция полза имат всичи, с изключение на държавата" Аз мисля че, и това е в полза на държавата! Защото ако не беше за всичките тези години щеше да го изкорени. Много "удобно" оправдание за ниските пенсии и високите заплати в НОИ, НАП, ЛАП, ПАП и т.н.

Калфине, що за наглост? Всеки иска по - високи зплати, ама с копане не става. Производство щял да прави и да се конкурира с Китайците. Това комунистите не знам как се получават. За високи заплати трябват предприемачи, подкрепа и защита за тях, високи технологии, интелектуална собственост и тн. Ама си кухар.

Основната причина за ниските заплати, се крие в българските работодатели. Истинатае, че никъде другаде в ЕС нормата на печалба на работодателите не е толкова висока, колкото е тук. В Европа работодатели не могат да натрупат за столетия такива богатства, каквито накои нашенци натрупаха за 15-20 години. Истината е, че най-много се печели от експлоатацията на човешки труд. В същото време виждаме , как правителството и профсъзите през последните години са постонно клекнали пред работодателските организации. Поради тази причина, считам приказките на министър Калфин за чист популизъм. Само, че г-н Калфин, с Вашите приказни не можете да изчистите петното, което Вашият лидер Първанов лепна върху партията Ви. Тъка, че по-добре първо се отървете от лидера си и тези като него в партията, после се отърсете от зависимостта от работодателите и след това се опитайте нещо да направите пък и ние тогава можем да Ви повярваме ............ ............евентуално.

Всеки който вижда причина за ниските заплати в работодателите, да бъде така добър да регистрира фирма и да осигури работни места със заплати 1500 - 2000лв. след спадане на осигуровките. Така ще има по - малко оплакващи се работници. По този начин и ще фалирате днешните 'чорбаджии' които експлоатират работещите за минимална заплата. Всички 'неоценени' ще дойдат при вас - добрите работодатели.

Да тъка е. Не знам дали въобще сте регистрирали фирма, но аз съм регистрирал от 90 г. до сега няколко. И винаги първата ми мисъл е била за наемни работник. Аз пари може да нямам, но за неговата заплата трябва да има. И поради тази причина съм и затворил почти всички фирми. Имам само една и в нея плащам заплата само на себе си. А тези, които се бият като Вас в гърдите как хранят народа хранят трицил Първо мислят как да си напълнят гушата и ако нещо остане е за работника. Ако мислите толкова за хората, щяхте да сте на моето положение. Тъка, че не на мен тия.

Четири въпроса към двамата работодатели: 1.Какъв е личният ви месечен доход? 2. Колко струва жилището ви? 3. Каква марка кола ползвате и с колко автомобила разполага семейството ви? 4. Къде почивахте последните три пъти? Благодаря.

Печалбите са натрупани от квази работодателите!!! Ти правил ли си някога производство, че да имаш мнение, или си лаеш срещу месечината?!?

Ти какво образование и квалификация имаш? И най-вече какво работиш?

Квалификацията ми е такава, че никога през живота си не съм се оплаквал от ниски доходи. А когато са били ниски , ВИНАГИ СЪМ ТЪРСЕЛ ПРИЧИНАТА В МЕН, а не, в някой друг! Омръзнало ми е от нещастници които се оплакват, че живеят в мизерия и доходите им са малки ... работели за минимална заплата ... просешка тояга ... някой ги докарал до кофите за боклук ... асфалт не ядели ....

И като как се обяви Калфин против ниското заплащане? Война ли ще обяви на българските "работодатели" и всякакви мутродатели?! А на МВФ какво ще обяви Калфин? Щото тия там мазни търтеи само като чуят за повишаване на заплатите в БГ с 5 лв и скачат на бой!!! Та Калфин да ми каже като как се обявява против ниското (африканското, по-точно - сомалийското) заплащане в БГ?!Или той така само си приказва, вместо да се прозява сутрин!...

Пич, защо на програмистите заплатите са в хиляди, а на необразованите са в стотици? Я предположи! Дали ЕС са причината?! Май нещо се подхлъзна, а?

я стига с тия програмисти - не са само те образовани

Я извикай програмисти да ти ушият дрехи, да ти направят обувки, или да ти копаят в мина за 400 лв! А може би да бачкат на полето за същите пари!... Или пък искаш да те обслужват на море качествено за същите тия 400 лв?А тия хиляди за програмистите в какво са - в левове?! Които са равни точно на какво? Ей,бре,все разбирачи и все програмисти в тая държава!

С++ , в САЩ съм виждал доцент по математика от СУ да кара тежкотоварен камион. Аз също имам 2 дипломи в комуникациите. Даже се бръкнах $300.00 да съм преведен като Master of Science. Да ти таковам на дипломите и образованието. Когато някога партийният член на БКП и платен комсомолски секретар на,Факултет Комуникации днес е Президент на България. До 1999г. имах фирма в България и виждах как хората обедняваха не с години а с часове. Особенно от момента, когато сините комунисти от СДС насила загубиха изборите през 1990г. и такива като мен останаха предадени. А само митинга на Орлов мост беше от 1,5 милиона надежди за по-добър живот. Когато лумпен-пролетариата сваляше Жан Виденов, защото изряза от бюджета финансирането на Сорос, си правих ремонт на кухнята и между лепенето на няколко плочки научавах по Дарик радио в коя огнева точка да се изнесе лумпен-пролетариата. Тогава нямаше пици и протестъри а лумпен-пролетариат на гол тумбак. На следващата година Дарик се премести в бутиков офис до Моста Чавдар а рекламите му са част от лицето на Гювеч.Бг до днес. Ричи и Джобс умряха през 2011г. в разтояние на 6 дни през октомври. Джоб е днес Джисъс на търговията ссъс скъпи електронни играчки. Едва ли и ти знаеш кой е Ричи - създателят на Windows, UNIX , и програмирането, без когото днес още щяхме да четем бинарно машините. Имам транспортна фирма и без да се силя изкарвам $10000.00 на месец печалба. След всички разходи. Ако си плюя на здравето може и 20000.00. Проблемът на България че няма средна класа от собственици. До 1945г. 99% от българите са били селяни със собствен имот. Земя-капитал чрез който създават собственни приходи. Уникален Български икономически модел. До днес произведеното през 1939г. не може да се достигне. Ако ще половината български граждани да са наемни работници на С++ а другата половина цигани лежащи на помощи.

Обикновено технологията на усвояване на пари от еврофондове и други заеми се разбира от българските чиновници така: 1. Спазарявам се с този, който ще ми даде солиден процент от заема (защото най-висш идеал за тези хора е да харчат, без да работят, ей така наготово!). 2. Правя фиктивен конкурс, който да спечели моят човек 3. Отклонявам процент от сумата за себе си 4. Оставям глупака без достатъчно пари, да отговаря за много пари и проект, като го обричам така на инерцията на времето и проект, в който задължително ще се вложат най-долнопробните материали, защото няма пари за истински качествени такива. Ей така с годините я докарахме задружно до тук!

И още нещо е странно - все проектите на едни и същи хора печелят . И ги работят в работнот си редовно време, с държавната база, апаратура и инфраструктура, но парите са само за тях. Заащо никой не проучи по колко пъти един човек печели във Фонда за научни изследвания?

Предлагам МРЗ да расте на всеки 6 месеца със 60 лв. до достигане на 900 лв. Ще трябват пари, но ако искаме развитие, ще трябва да ги намерят господата от бизнеса.

Каква конкурентноспособност бе Калфин,какви 5 лева.Вземеш ли сделка от "едрия бизнес" или ще те набият или ще те убият!А има ли държавна поръчка ненагласена?Добрите и кадърните с какво смятате да ги задържите?Не виждам как ще стане тази работа с едни голи приказки....

Кога точно го разбра? А сега ще си посипе ли косите с пепел или просто така, предизборно си плямпаме?

С това мижаво БВП - толкова. Не да си увеличавате заплатите, трябва да се посъкраитте, това чиновническата армия от излишняци. По-справедличо данъчно облагане, евтин кредитен ресурс, инвестиции и насърчаване на предприемачеството трябва. Ама не онова насръчаване с бухалките, в полза на един и същ кръг червенушки.

Ами щом не одобрявате политиката на ниски заплати, осъдете някои от бившите министри г-н Калфин. През 90-те години имаше цели орди велики на деня, всичките от СДС, които дори бяха решили, че може да работят само с разграждане и толкова си повярваха, че създадоха ликвидационни комисии - чудото на чудесата отсам Екватора. Аз не мога да си представя да печеля, чрез разваляне, разграждане и прочее деструктивни дейности, но това си е само мой проблем, доколкото разбирам от изминалите години на партокрация в България.

Измества реалната тема - за ниската заетост, ниския бвп и причините за тях с някакви заплати. Има заем да се усвоява, ще дигнат малко на чиновниците и това ще е. Тъкмо преди изборите да си направят реклама. А и Калфата не е прокурор, нали.

Заема си стои непокътнат и се използва само за погасяване на стари дългове. Всяко теглене от тези пари трябва да се обоснове и да се гласува от народното събрание.

Не разграждане, а премахване. Тумор се премахва. Тези структури се бяха превърнали в крадилници и опостушители на земя. Такова не можеш го чака да прави още золуми. Новото става бавно, но поне ще измести онова обреченото. Тумор се маха, а после се възстановяват щетите. Ако имаш други впечатления, си от побърканите комундета. За справка потърси как се развиват селските стопанства във всички комунистичекси държави и обърни внимание на фактите, не само на агитацията в клуба на БСП по места.

Да чуя нещо смислено от тоя гъзолизец!

Интересно е какво ти се е причуло?! Понеже аз прочетох за големи глупости на ограничен човек. Напоследък чух да казва и умни неща, но понеже идват избори и е ляв, почна пак с простотиите. А факът, че те е докоснал, говори и ясно защо го казва!! За да докосне тъпаците избиратели като тебе. Няма как да се сетиш... :-))) Тоя човек има двойственост, която му пречи да се държи нормално.

Пич тука си много прав, но този дебелак винаги ме е отвращавал от угодничеството си за големи постове...него само това го интересува и нищо друго - ляв, но с десни убеждения...а в развитите държави те такова чудо нема и то от АБВ в гъза!

ВСЕ ЕДНО ЧЕ СЛУШАМ ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРОГРАМА НА АТАКА И ВОЛЕН СИДЕРОВ :))))

..при това лошо копирана! Волен поне е конкретен - по 1000 лева на пенсионер и по 5000 на работещ. Малко ми е загадка защо не по 5000 на пенсионер и по 20000 на работещ, защото и двете са еднакво неизпълними, поне мащаб да има в обещанията, ама така е решил!

Щото е копирал явно доходите в Гърция, дори е махнал някой и друг процент, за да не бие на очи.

Шломо, когато има производителност и конкуренция, заплатите сами растат и никой не може да ги спре.

Пожелателни приказки и нищо повече. България "успешно" развива през целия преход икономика, базирана върху мизерно ниското заплащане и големите джипове за шефовете. Нищо няма да се промени!

А знаете ли ,че в България има пенсии и за реприсирани.Например една циганка получава пенсия от мъжа си ,който като млад прекосил границата и се озовал в Турция.И този същия се води "реприсиран" .Колко на брой са тези т.н." реприсираните" някой може ли да каже?Въобще в това ведомство начело с калфин е пълна какафония.Никога напредък няма да има,а той получи овации за "работата" си.

Какво като е прав Калфин за обидно ниските заплати в България. Повече от година това се повтаря на всички нива, но никой не казва как трябва да се повдигнат доходите чувствително. Все инвестиции, икономика и други общи фрази, а истината е, че ако в най-скоро време не се вдигнат заплатите и пенсиите на всички хора в България и то драстично - с до 40- 50 % нищо няма да върви нито икономика, нито търговия, нито услуги. Погрешно е твърдението, че първо трябва да има подем, а тогава заплати, тъкмо обратното - повечето пари в хората стимулират потреблението, и от тук и производството. Ама умишлено забравени истини. Някой спомня ли си какво се случи непосредствено след голямата криза през 1996 г и 1997 - служебния кабинет на Софиански веднага вдигна с Мин. постановление всички доходи с 18-20 % и след това през три месеца още 2 пъти по толкове вече новото правителство. И само така се излезе някак си от кризата. Сега никой не си спомня за това, само Софиански го говори, ама вече не му дават трибуна, за да не си спомни някой, че това упражнение е играно в друго време.Така че стига общи приказки и констатации, ами има начини и докато не е станало късно да се вдигнат доходите, в противен случай след година вече ще е късно.

Прекрасни идеи! Държавата да раздаде по 1 милион на всеки българин и ще надминем Швейцария! То ще е лудо потребление.. първите няколко месеца, а после? Пари лесно се харчат, може го всеки. Ама не всеки може да ги изкарва.

Така викат всички бизнесмени. Пари за заплати нема, ама е нужна квалифицирана работна ръка. Няма как да стане. Като останат тука 3 мил. пенсионера, 3 мил. цигани и 100К фирмаджии ще цъфнете и вържете.

България ще се оправи с нови политици ,с ново мислене,морални личности,които да не крадат,а да мислят за страната.Палестинец,спасил 2-ма българи от смъртна присъда в Малайзия,заради амфетамини казва ,че България трябва да разчита на ресурсите и геостратегическото си разположение.И е прав.Златодобива даден на канадци,а и не само той,печалбите се изнасят извън страната,за България нищо.Точно Калфин през 2006 год.подписва договор за 4 американски бази в страната ни,нищо не плащат за тях,такава страна вече е зависима,губи си суверинитета.България вече 25 год.е грабена от чужди и наши грабители.Примера на Румъния ,не искат да го приложат.Там големите грабители ги вкарват в затвора.От тях се започва.

Калфин предаде лявата политика! Калфин стана политически анестезиолог. Думите са му празни, како реформата, която десните пробутаха през него. С трази реформа се затвърждава с десетилетия немотията на пенсионерите, а това значи, че и всички останали ще са по-бедни след 20 години от колкото са сега! Според тазии реформа разликата между нашите пенсии и тези в останалият свят ще продължава да се задълбочава, вместо да се намалява! Калфин - ако, имаш капка достойнство и си по убеждение ляв политик - Подай оставка! Не се превръщай в подлога на ренегата ген. Бойко Борисов и разни наследници на дърти, маскирани фашисти подвизаващи се в ДСБ и чрез ДСБ в Реформаторският Блок, който обяздиха!

Глупак, първо вдигна пенсионата възраст, така, че никой да не е дочака, а сега замазва простотията с демагогия.

Готвят се изцяло нови проекти за Закона за хората с увреждания и Закона за социално подпомагане, каза още вицепремиерът. Закона за увреждания, за съжаление се прави от 20 г. насам от хора с големи "увреждания".То така е и с цялото ни законодателство.

Най-после политик да види, че заплатите в България са ниски. Г-н Калфин, нашите "любими" народни представители са променили някъде в законите начина за разпределение на печалбата, като са оставили всичко в ръцете на новобогаташите. В много фирми се обяснява на работниците, че няма пари за заплати, защото трябва да се купят нови коли за синовете, снахите и т.н. По-големи пеликани от нашите фирмаджии не съм виждала. Трупат имоти, бягат по екскурзии, сменят коли като носните си кърпички... Няма кой да им каже, че ковчезите са без ремаркета!

Когато аз бях премиер, заплатите бяха високи. Гласувайте за БСП или АБВ. Ние отново ще ви вдигнем заплатите.

Прав е, защото ниските заплати водят до липса на граждански и търговски оборот - няма потребление и сивата икономика се шири. Парите стоят само в опрадални крагове, които се пазарят с тях роби - хора които се склонни за някой лев да работят много неща извън закона , да са примирят със злоупотреби, абсолятно не вярват във върховенството на законо и дпаревливостта, затова и в държавата. Озлобяват се - разделението нараства. Да не говорим за дефлацията, коята е абсурд за економически ръст. Като се простираш според чергата си и се стискаш все повече, как можеш да съдваш нещо и да гредиш икономика. Затова и дават пари на Гърция, за да не я задушат и поне да може да си плаща , колкото по-дълго- толкова по-добре. Това е целят и Планът Маршал - финансова помощ за възражзане на Европа ,за да има растеж на икономика, прогрес и т.н. Нови технологии да се развиват - това е изходът за света и в България в момента. Защото човак за това е създаден, а не да бъде третиран като парче месо, което пречи или е само субститут на органи- както геладат на хората напр. в мафиотските структура или в ИД.

Калфин каза че да си български патриот това означавало да обичаш Русия.Аз от руски кавали акъл не ща .Да духа супата

Айди тогиз ни качвайти заплатити, како са мотати.

Другарят Калфин много хубаво иска заплатите да са високи, но липсват обективни предпоставки. Държавата не печата пари, защото сме във валутен борд. Големите дружества, повечето от които са вързани като свински черва с БСП не плащат данъци, а са собственост на офшорки, работодателите не плащат висока заплата на специалисти, които се намират често. И така какво може да помогне на Калфин? Петрол, газ, злато, диаманти? Ами да хваща кирката и да оди да копае, защото тази държава е с негодни управници. Те вдигат цената на ток, парно и вода, тормозят народа с данъци и по никакъв начин не правят така, че да се създава оборот на стоки и услуги. Калфин, Калфин всички знаем, че комунист и икономика са тъждествени само по пътя на фалита и бруталния грабеж.

личи че този никога не е работил, а е бил само на ясла и на колене за получаване на службица.Мекере абв