60 000 лв. заплата в най-задлъжнялата болница

Срещу 60 000 лв. месечна заплата се разписват лекари в инвазивната хирургия на най-голямата болница в държавата - пловдивската “Св. Георги”.

Обратно в новината

Коментари - 60 000 лв. заплата в най-задлъжнялата болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. 60 000 лв. заплата в най-задлъжнялата болница - пловдивската Св. Георги. Болницата е и национален рекордьор по дългове - близо 40 млн.лв. 2. Излишно се назначават скъпи изследвания по скъпи клинични пътеки, докато в същото време няма марли и бинтове. 3. Излишно се карат бременни да раждат със секцио, за което лекарите вземат пари. 4. Лекарите, полицаите, учителите стачкуват. А в производствените фирми няма работа и няма смисъл от стачки - там шефовете пускат хората неплатени отпуски по 2-3 месеца и казват: "ако можете си намерете болнични". И много лекари дадоха много болнични на приятели или срещу заплащане.

Въобще не заслужават толкова високи заплати да получават и не дават пари за нищо друго като техникаи консумативи. Болниците са мръсни и не правят ремонти. Помислете си, те работят в болници построени от държавата получават пари от държавата и искат сами да си определят заплатите все едно са частна фирма. Ами добре, само че ще плащате като частните фирми наем за болниците, който ще е доста висок като се има предвид централната им локация. Ако не искате да плащате наем тогава да има определени някакви заплати както на другите държавни служители.

Гледам че много хора се изказват, но някак си не могат да разберат главното - кои са причините за това лошо състояние на здравеопазването. Първа причина - в бяла Европа средствата които се отделят за здравеопазване са между 10-14% от националния доход. При нас този процент миналата година бе 4,2% а за тази година странно защо никъде не може да се намери. Явно вече е класифицирана информация. И с основание. Миналата година бяхме с едни гърди само пред последната в класацията - Албания, но явно тази година твърдо сме заели последното място. Дааа, не са добри тези новини затова по-добре да ги засекретим, а той народа е прост и няма да се усети. Ще му сервираме резултатите и деформациите от нелепата реформа и той като скочи да плюе лекарите изобщо няма да си зададе въпроса защо някой трябва да е длъжен да работи без пари. За сведение на тези които не са чели Хипократовата клетва в пълния а само в соц. варианта пише, че лекарят има право да получава достойно възнаграждение за труда си. Странно, как така е убягнал този детайл от очите на най-върлите критици, които ни навират съкратения вариант пред очите. Втори проблем - най-неудобния въпрос към здравната министърка който задължително и провокира изцепка и/или шутовско поведение. Кога ще се остойностят обективно здравните дейности? От 20 г. това съзнателно не се прави или се съботира, защото видите ли няма откъде да вземем толкова пари. Ами как ще ги има като сумарно средствата са недостатъчни. Предишния министър се зае сериозно с този проблем но изведнъж пък стана корумпиран. Странно защо. Уж недвусмислено доказана вина, а пък не е още осъден. Ами така е. Ти кажи на някого че сестра му е еди каква си, а пък той нека после да доказва че няма сестра. Така че предполагам, че сега той точно това доказва. Така ще е и за всеки здравен министър който не "слушка" и се опитва да реформира определени области. Който слушка само той ще папка. Вкараха здравеопазването в Търговския закон. Регистрираха ни като търговци с всички последици от това, а сега изведнъж станахме много лоши, че се държим като такива - ами господа законът трябва да се спазва! Идете и кажете на хлебаря, че понеже сте много гладен, хляба от 1 лев да ви го даде за 50 ст. Нещо такова е в момента в здравеопазването. Та ето откъде идват дълговете на болниците и ще продължават да растат независимо от постоянните смени на ръководствата им.

А като писаха че Хампарцумян взема по 200 000 лв месечно що не ревахте,бре.И да знаете всички плювачи-може да ни накарат да работим без пари, но никой не може да ни накара да ви лекуваме без пари.

Знам че този коментар ще бъде посрещнат пристрастно от много хора тук, но все си мисля, че има останали и мислещи хора в България. А твърде вероятно е и да не види бял свят. Всъщност знае ли някой по какви разценки касата плаща лекарския труд? При болшинството от дейностите като прегледи, процедури и кл. пътеки заплащането е под себестойността им. И на всичкото отгоре не ги плащат редовно. Май някой си мисли че НОИ, ЕРД, ВИК и наемодателите ще правят компромиси точно на нас лекарите. Защо не си признаят управляващите че нямат пари за здравеопазване? Ама никой не иска да съобщава неприятни новини на народа. Оставят това на лекарите. Нямали достатъчно направления или лимити за изследвания. Повечето от джипитата са надхвърлили тези измислени смешни лимити и сега си плащат за това със солидни глоби. Ама кой го знае това? Знаете какво става по Западното крайбрежие на щатите, но не знаете какво става в българските болници и извънболничната помощ. Може би така пак по соц. принцип ще се изкарваме първенци по финансова дисциплина. Недостатъчните средства както и да ги разпределяш все са недостатъчни. Всичко друго е манипулация с една или друга цел. И пак вярвайте на всеки който ви убеждава, че за 5-6 евро месечно ще получите съвременно качествено здравеопазване при консумативи и лекарства на европейски цени, че и по-високи. Преди вервахте сега вярвайте. Разлика не виждам. Сигурното е само че всички ще бъдем "оправени" но не знаем кога и най-вече откъде - отпред или отзад но по-вероятно двустранно. Да ме прощава експресивния български език за вероятните двусмислици.

ВАЖНО толкоз взима шефа на инвазивната кардиология, а подчинените му малко по малко. ВСИЧКО е законно и с платени данъци....защо ли, ами имат нормални цени на кл. пътеки и работят 16 часа на ден, ама знаят и защо. Освен това са и най големите донори на пари в УМБАЛА - златната кокошка са, работят с 3500 лв на час, така, че даже и малко им дават, лощото е , че с останалите 235 кл. пътеки положението е точно обратното.

Да, най-много носят на болницата, но и най-много изразходват за консумативи и заплати. Сори, но другите да не би да не работят по 18 часа, при вредности и стрес, да не би да не носят отговорност. Какво ще кажеш за АГ-то.Денонощна спешност, два човешки живота-400 лв. Хайде, холан!

голяма работа 60000.Тъпите ритни топковци -футболисти взимат по 100000 и никой не се възмущава разликата е че в/у тия суми лекарите плащат данъци

Тези суми на черно ли са? Има ли подписи по ведомости, че наистина са получавани? Ако е така, ЗАКОННО ли са получавани? По кой закон? Какво следва да се случи с получателите на безсрамно високи законни доходи? МЗ готви ли някакви мерки за регулиране на ситуацията? Или само информира? Само да не се окаже, че някой в министерството е изненадан - там всички са работили в системата и фактите са им известни от години.

Да,бе,да.То и аз получавам,ама когато никой не гледа.

Може иза по-малко но само отзад.

ЛЕКАРИТЕ СА КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРОФЕСИИ УЧАСТВАТ В ИКОНОМИЧЕСКИЯ ЖИВОТ НАРАВНО С ДРУГИТЕ. Благодарни сме им, когато ни помагат, но правят и доста поразии, които не се отчитат в епикризата. Всяка професия дава фира. Заради няколко силно корумпирани лекари във въпросната болница, останалите хем ги гледат накриво, хем са с мизерни заплати. Работят много и малко хора знаят колко хронични заболявания имат самите лекари, медицински сестри и санитари. Следват ОРЯЗАНИ БЮДЖЕТИ, които ще затрият повече хора, отколкото лекарските грешки. ЗАТОВА: Частните лекари да печелят, колкото си искат, но и данъцита да са като в САЩ, т.е. прогресивни до 70% (както казват, че било там). Държавните лекари според кадърността и според клиничните пътеки. Заплатите им да са от добри нагоре. ИКОНОМИЧЕСКИЯТ и ЮРИДИЧЕСКИЯТ КОНТРОЛ силни.

Май единствения прав в дискусията ще се окаже пров.Б.Димитров - шибан народ.Вземали по 60 хил. - защо пък не, като има кой да ги дава! А какво ще кажете за другата - авторемонтната мафия? наскоро бях при тях, случайно седнах до касовия апарат - за 1 час и 45 мин. в джоба на "майстора" влязоха 1560 лв, а познайте колко чукна на касовия апарат- 38 лв По моята кола чистото работно време беше 12 мин - заплатих 250 лв и понеже съм шибаняк като всички останали, не казах нищо, нито поисках бележка(фактура)

Аз съм "За" лекарите да вземат високи заплати. Да кажем младите лекари да вземат около 1800 нето, а най-опитните да стигат до 3500 нето, с малки изклучения до 5000 лв.Какви са тези 60000 лв, кой е луд да им дава тези пари. И лекарите да бъдат заплащани според работните часове. Ама вземете най-после им вдигнете заплатите на усърдните лекари. Това е унижение да работят за 500/1000 лв.Така 6те се подобри и качеството на труда им, защото няма да се налага да работят на частно.

30000 евро са си нормална заплата за хирург навсякъде , но не и тук. Все пак сме най-бедната страна в Европа . Звучи ми малко цинично , ама тя и леля Цецка прибира десетина бона и то без да си мръдне пръста.

ОСТАВКА!

Да не забравяме, че т.нар. "здравна реформа" е творение на самото докторско съсловие - от тях повече в парламента никога не е имало. Докторите от всички политически бои са солидарни, когато трябва да защитят интересите на съсловието си. Сега, като разсипаха всичко - пак недоволни. Отврат, горлко на пациентите...

Миналата година се наложи спешно да оперират дъщеря ми в друга държава, където бяхме на екскурзия. И.....внимание.... цената, която платихме за операцията, медикаментите вкл. престоя от 5 дни с перфектно обслужване, храна (кетъринг за всеки пациент съобразно заболяването)е.....382 евро. Болницата беше широкопрофилна, общинска, но за сравнение само да ви спомена, че стаите изглеждаха, като 4 звезден хотел, климатизирани, осветени, всичко в стаята беше здраво и ново. И още... безплатен огромен паркинг, градина,въртолетна площадка и дори параклис . Лекари в отделението имаше денонощно, а не както тук само до 13 часа. И съдейки по стандарта им (най- вече по колите, които караха) едва ли взимат по 30000 Е на месец.

маце, я кажи къде е това с многозвездните безплатни болници, че да се юрне изстрадалият български народ натам!

За сравнение в Англия и САЩ заплащането е 3 пъти по-малко, и е било намалено за кардиохирурзите в САЩ 3 пъти + спад на търсенето 2-3 пъти, още повече ,че СТЕНТОВЕТЕ СА ПОСТАВЯНИ В 2-3 ОПЕРАЦИИ И СЛЕД 4-ВОРЕН И 5-ТОРЕН СТЕНТ ПРОДЪЛЖАВАТ УСЛОЖНЕНИЯТА -РЕ-ИН-СТЕНТ-СТЕНОЗИ,ПОВТАРЯ СЕ ВСИЧКО СЛЕД 6-12 МЕСЕЦА ,ИЗЛИЗА НЕ-ЕФЕКТИВНО И КРАТКО-ТРАЙНО НЕ САМО В ПЛОВИДСКИЯ РЕГИОН....И НЕ Е ОБОСНОВАНО ПРИ ТАКИВА РЕЗУЛТАТИ ДА ИМА ТАКОВА ЗАПЛАЩАНЕ ЗА СМЕТКА НА ДРУГИТЕ....Обърнете внимание на профилактиката и промоцията на здравословен начин на живот -без диспропорции и несправедливост в заплащането според качество и количество труд,сигерност ри ротация -нека и другите специалисти бъдат квалифицирани за тази интервенция още на "вратата на пациента"при нуждара това може да стане с промяна в планирането и ротацияр но не забравяйте,че ефекта от тези кардио-интервенции не е излекуващ и не е подходящ за азиатския тип коронарна система с дистално засягане на коронариитер което е проблем и на други етноси - мислете и не изчепвайте всички средства по този начин -нека има бъдеще зе медицината,здравеопазването и лекарите,и на първо място пациентите....

В условията на пазарна икономика цената на стоките и на труда, който също е стока, се определя от търсенето и предлагането. В този смисъл, ако лекарите са на частна практика и имат много пациенти, които са готови да им тарифите за услугите им, нека си правят парите, там лимит няма. Да си отвори господин суперхирурга, например частен кабинет. Да вземе от пациента, нека кажем 50 000лв за операция. Да си плати наем на болницата за операционната, да си плати консумативите, да си плати на сестри и санитари за грижата за пациента му и т.н. Ако е добър, ще има опашка пред кабинета му и част от парите ще си ги взима от здравната каса от осигуровките на пациента. При държавно регулирани бюджети обаче, такива заплати са си жива кражба и подигравка с обществото.

А западняците твърдят, че медицината била екипна работа! Ми, като си нямат "богоравни" хирурзи и разчитат на "сулю и пюлю" да им гледат оперираните ще делят и хонорарите си! Затова, сега дърпат нашите хирурзи да работят там, че да им отворят очите, как се лекува. :)))

Да де, ето как се източва здравната каса. Взимат по 60000 месечно, и имат дългове по 40 млн. Къде е била ЗК да защити интереса на българския данъкоплатец?

Така могат да се уредят някои само при разградения двор на нашата държава. А какво беше това държава?!

дори и тези,които се осмеляват да с евъзмутят от безобразията в тази шибана държава в този форум,повечето от тях са или "пипи чорапчето" или "данъкоплатец" или "вуте" или не знам си още какви псевдоними,но не и с имената си ,а какво да кажем за овчедушния народ който само гледа като едно говедо какво става около него псува наум или в къщи под юргана и търпи? вече 10 години живея в Испания точно защото не можех повече да търпя! и на тия дето ще ми отговорят,че било по-благородно да останеш и да се бориш,ще им кажа,че си заслужава да се бориш за благополучието на народ,който иска да живее по-добре, не за стадо овце което гледа само как да се напасе днес пък утре да му мисли овчаря къде ще ги изведе на паша.пък ако не му дадат нищо за ядене.... да сте видели овца да протестира?...

що не ходиш да си пишеш глупостите по испанските форуми? като ти е кеф седи си там и не се връщай

както и да го погледнем 60 хил на месец са доста пари. Колкото и да е велик такъв специалист, операцията е само един от етапите на лечението. Животът на пациянта зависи от много други хора, и повреме на операцията и след това. Няма лошо в българия да работят топ-специалисти. Но ако цената за това ще е да се спасят 10 човека годишно, пък 10 000 да умрат защото няма адекватна спешна помощ, ползата е никаква. Високо-квалифицираният специалист е ценен. Но не мисля че един кардио-хирург, колкото и да е квалифициран е 100 пъти по-ценен от своя колега в "Пирогов", който прави малко по-прости операции, но със сигурност спасява повече животи. Интересен е и още един ъгъл, откъдето да се погледнат нещата. какво би станало с тези топ-специалисти в тази болница ако ги нямаше останалите хора там - тези, с оразаните заплати. И не е ли по-малко болезнено да се жертват 100 човека, за да се спаси живота на 10 000души, като се подобри общото ниво. Да, при наличието на Правителствена болница управниците малко ги интересува състоянието на здравеопазването. Даже и да я нямаше те щяха да се лекуват навън. Но все пак всеки се простира според чергата си. Не може да имаш 2 млн дългове и да караш последн модел "Мерцедес". Ако може да е 600 СЕ. Чисто нов при това, мечтата на българина. Не става така. Като не можеш да си го позволиш, ще караш 5-годишен "Голф" и ще си плащаш дълговете.

Ти отново не се слушаш какво говориш! "И не е ли по-малко болезнено да се жертват 100 човека, за да се спаси живота на 10 000души, като се подобри общото ниво." Как си я представяш тая работа - да се жертват едни, за да се спасят други? Сега да не е война? Ами ако пък ние решим тебе да те жертваме, за да живеем ние??? Е, не знам някой да може да се пребори с твоята тъпотия - даже и ти не подозираш колко тя е голяма и колко ти самият си безсмислен.

кой е определил такива високи цени за пътеките в кардиохирургия, за да могат някои от работещите там да вземат такива неправомерни заплати? Учил бил много, но в България държавните такси за висше не са като таксите в американските университети, със заплатите на които гледат да се сравняват българите. За учението си в Българияпрез последните години се вдигнаха таксите. А тези кардиохирурзи са плащали такси, почти като таксите на всички останали висшисти.

кво му пука на Бойко, нили си има правителствена болница, там не са орязали бюджета, нали?

сардечната хирургия е наи-елементарна,а там се дават наи-много пари заради лобито което имат кардиохирурзите в касата.трябва кардиохирурзите да ги изритат от там,да им ореят ш0000 лева които незаслужено вземат на месес и тогава ще има и за другите хирургии,които са в пати по-трудни от кардиооперациите(например неврохирургия,пластична хирургия,коремна и т.н. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да не обобщаваме, че всички ЛЕКАРИ вземат такива пари! Но е вярно, че от 10-15 години за тези от тях, които са на ключови позиции, държавата осигурява възможност да вземат не, високи заплати, а грозно огромни суми. Не е нужно да си министър, за да не видиш, че директори и завеждащи отделения живеят с друг стандарт, в друг свят, че са с променен манталитет. ЗАЩООО, питат хората. За да са презадоволени шефовете и лекарите с ключови специалности, за да си мълчат и да не занимават държавата с проблемите в здравеопазването! Затова се създават и условия за корупция (не само в медицината). Ръководните длъжности в държавата трябва да могат да се облагодетелстват от системата и да я защитават. И да не си мисли някой, че сега Ана-Мария ще разрие Авгиевите обори! Ролята й е да говори това, което вече не може да крие от населението. Иначе ще се стигне до революция. Дир-а, ако благоволи да пусне мнението, ако не, здраве да е!

Много точно сте напипал един от аспектите на проблема "Българско здравеопазване", г-н ак. Или с други думи това е принципа "Разделяй и владей" ... успешно прилаган от управниците от всички епохи...

ей, такива пари и в америка взимат само единици и то в супер частни клиники, осъзнайте се

Като чета този форум си мисля че в България са останали доста прости и невежи хора.Не проумяхте че тия умните да ги нарека ви пускат по някой статия и ви замъгляват мозъците с глупости.Вместо да си губите времето -вземете се образовайте малко поне да знаете навън колко е заплатата на доктор без специалност и по колко месеци чакат да бъдат приети при такъв специалист и каква е неговото възнаграждение!Невежи с невежи!

Ало,умния,като си толкова умен,не се ли досещаш,че в една държава бюджетните заплати трябва да са съобразени със всички специалисти.Ако е частен лекар нека да получава,ако ще и,600 хиляди.Защо не работят на частно,а всички се натискат в държавните болници?Защото има голяма далавера /на мене ми взеха 700 лв.,когато дъщера ми си счупи ръката,като всички сме се осигурявали цял живот, и си получават въпросните заплати/ В другите държави стандарта е друг и там,ако лекарите получават 30 хиляди,инженерите получават,примерно 20 хиляди,а тука - едните 60 000,другите и 1000 не могат да докарат

само един лекар е вземал такава заплата и това вече не е така -директора на кардиологията ,останалите вземат от 10 до 30хиляди месечно ,защото това са 40процента от заработеното ,по интересно е колко вземат собствениците на кардиологиите ,повечето от които са частни ,там е от порядъка на 3-4 милиона годишно при инвестиция от 1милион -това е печеливш бизнес за много хора ,но интересното е ,че това не са лекарите в повечето случаи ,а още по малко тези ,които пряко работят с пациентите ,скоро тези дисонанси ще се променят и ще има точен регламент ,аз се питам ,защо никой не се възмущава на статия с информация ,че докторите от години вземат по 60 ст на час нощно дежурство ,там няма по 100 постинга след това колко са лоши докторите и никой не е възмутен от това ,че си дават живота в ръцете на човек за цената на една дъвка ,а друг открадва парите и никой не реагира ,нито държава ,нито прокуратура ,нито касата ,нито обществото ,явно с това всички са съгласни -ето затова пациентите ще си мрат ,а докторите се очаква да бъдат напълно бездушни ,след като единия работи за 60 стотинки или 2 лева такаса ,а другия за 60000 месечно -очаква се да ви лекува само този ,които взема парите на останалите ,нали !

Абе тия си били Андрешковци.Доктори Андрешковци.Хитреци>Колко ли хора са инвалиди от тях.Точно такива на 07.11.1990 г. в зората на демокрацията ми разгониха майката,като ми запушиха при балонна делатация на клон на артерия цялата майка артерия и ме напарвиха инвалид за цял живот.От горе на това не ми и казаха,от епикризата не можеш разбра кое се е запушило,и тъка минаха години преди да постъпя в Света Екатерина и тогава истината блесна,намери се кардиолог който му обясни какво се е случило.Само успяха да ми напарвят байпас"мамария",вместо троен байпас,защото при престоя в стаята на смъртниците през 1990 г.се е запушил единият каротиз.(или труп или мъртъв,ако се престъпеше към операция).Тия от 1990 г,даже не бяха написали точна епикриза и ТЕЛК в продължение на години си плацикаше самочувствието със мен.Мерзавци.Намерили начин да забогатеят.60000/месец,тъка и в Америка не взимат.Измамници.

Ще получават колкото има, но щом орязвате с 30% намалете здравната вноска с 30%. Не може един редовен платец към държавата ако му се наложи да му кажат няма пари ела другия месец. И неможе някой си "мозък" да ми казва къде и как да се лекувам. Ако лекарите в големите градове бяха толкова по-кадърни и при сегашната ситуация хората от малките населени места щяха да ходят там. Ако пациента се връща пак значи е доволен. Ако не няма да имат пациенти респективно пари. Тъпаци, ама сами си ги избрахме.

Никой не оспорва кадърността на тези специалисти! Това не е темата! Тука става въпрос за ДЪРЖАВНА болница и за държавни ( на данъкоплатеца) пари. И когато същия този данъкоплатец е ежемесечно сурвакан за здраве от държавата и втори път сурвакан от Държавните болници пак за същото, никой не може да ме убеди, че така ми се полага! А едновременно с това, тази болница отчита милиони загуби годишно!? Някой тук не си е на мястото и ни харчи парите напразно - Държавата, НЗОК, мениджмънта на тази болница!

Жалка,жалка държава!Гаврят се със всички!Колкото повече народа измира-толкова по-добре!Тази сутрин са върнали баща ми от болница с планирана операция!Гавра и игра на нерви с тоз измъчен народ!Това си заслужаваме!Прост народ-слаба държава!Такива май останахме само в Бг!!!!!!!!!!!!!Отвратена съм!

Това е беззумно!!! Ние в нашата болница още не ме взели заплатите за юни!!! Срамота!!!! Имам 140 часа операционен труд и във фиша ми пише че за тях ще получа 14 лв като цялата заплата със 25 % съвместителство ( това 42 часа над график) ще получа 511 лева ето така е изчислил нашият касиер :(това какво е според вас не е ли подигравка???? Честно казано чак 60 000 не искам, но ми омръзна да ходя със спрян телефон, интернет и т.н За да има ред в тази каса трябва вноската да е поименна на всяко осигурено лице, мислите че това него знаят управляващите -0 знаят го и още как, но така не им е изгодно, а като парите са в общият куп не им се хваща края и се получават такива заплати с много нули. Аз виждам само един изход от положението - Терминал1 или Терминал2 на аерогарата и работя по въпроса.

Приветствам казаното от Вас. И аз съм лекар, но ми е късно да се редя на терминала, защото вече чакам пенсия - мизерна пенсия. Реформата в здравеопозването не само че унищожи здравеопазването в България, но и постави в унизитерно положение голяма част от съсловието. 60 000 лв. месечна заплата е наистина безумно на фона на останалата мизерия в здравеопазването. Само за сравнение - по-малко от 10 000лв. е средната годишна работна заплата в Медицивския център, където работя. Не безумие, а гавра ...

60000лв-ашколсун бравус на негу дай някой лев назаем

A парите под масата,това е само официалната сума,а иначе сигурно са двойно повече! Мисля че е крайно време да се забрани с закон порочната практика "избор на екип"! И май ако се разболейме,да ни вземат за роби,то така и така неофициално им ставаме,поне да се узакони!

За какво спасяване на живот ми говорят тези самозванци.?!? В България почти всички лекари са некадърни, меркантилни самозванци. Ако някой пациент оживее напук на техните грижи, заначи е бил достатъчно издръжлив и е имал още дни. Да сте чули за реално осъден лекар за това, че е затрил човешки живот със своята некадърност? Хайде стига бе! Лекарите в България са циници.Гледат на всички свои пациенти като на " торбе с пари", а не като на нуждаещи се от тяхната компетентна помощ. Зависел живот от техните ръце. Глупости! Опазил ни Господ да зависи животът ни от тях! Който е зависил от тях , вече не е между живите. А в ежедневието си човешкият живот зависи не само от хирургическа намеса , а от стотици други фактори и специалисти - та дори и водата, която пием и храната която ядем, въздуха, който дишаме, движението по пътищата и т.н. и т.н. Когато българските медици си плащат толкова, колкото се плаща на запад за медицинско образование, отговарят пред съда за всяка своя издънка, както всеки западен лекар отговаря - тогава и да получават, колкото тях. Защо ще учи безплатно за моя сметка и след това ще ми съдира кожата , че бил велик? Майка му и баща му да си заложат имуществото за да го изучат, пък тогава да се радват и на плодовете, които ще бере!!!!!!!!!!!!!

Проучете въпроса с "безплатното" обучение на лекарите! Не знам Вие къде се лекувате, но ... болниците са пълни с пациенти като Вас - мърморещи неблагодарници.

Мърморещи неблагодарници е най-малкото,което заслужавате вие .За убийството на майка ми и баща ми в рамките на 49 дни с фанфари ли трябва да ви се свири?Как от две болници един не се намери-мек,внимателен,грижовен.Като,че ли в болниците работят канибали,а не положили хипократова клетва борци за живота.А за парите,които съм ви наринала няма да говоря,за таксита също от 35 км разстояние.

Отдавна е ясно, че повечето доктори са търгаши, а не лекари! Гледат да не са по-долу от аптекарите и стоматолозите. Правилно ги наричат някои "бялата мафия"

Елате на Златни пясъци, да видите как я разбират медицината докторите: дебели цени и проценти за който им доведе клиент. Скубане на западните каси и кожодерство в кеш на място за източни клиенти.

А в някои култури на крадците им чупят ръчичиките (и двете)....

ТОВА Е БЯЛАТА МАФИЯ НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КАК Е ЗДРАВОСЛОВНОТОТИ СЪСТОЯНИЕ САМО ГИ ИНТЕРЕСУВА ПАРИТЕ БЯЛАТА МАФИЯ

ТАКИВА ПИСАНИЯ СЕ ПУСКАТ ЗА НАСТРОЙВАНЕ НА ТЪПАЦИТЕ СРЕЩУ ЛЕКАРИТЕ ПОРАДИ ЛИКВИДИРАНЕ НА ПОЧТ ВСЧКИ БОЛНИЦИ. КАСАТА ОПРЕДЕЛИ ВИСОКИТЕ СУМИ ЗА ИНВАЗИВНИТЕ ГЛУПОСТИ. ТЕЗИ МАНИПУЛАЦИИ СЕ ИЗВЪРШВАТ ПРЕДИМНО В ЧАСНИТЕ БОЛНИЦИ НА ЧАЙКА ФАРМА. ТРУПОВЕТЕ ПОСЛЕ ПРИБИРАТ ОКРЪЖНИТЕ БОЛНИЦИ. ДОКАТО ИМА ТАКИВА ТЪПАЦИ ПЪРВОСИГНАЛНИ НЯМА ДА ИМА ДЪРЖАВА. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ "УМНИЦИТЕ" ПО ФОРУМИТЕ СЕ МНОЖАТ.

Много си злобен ,а в българската граматика има и малки букви.

КАСАТА Е ВИНОВНА С ПЪТЕКИТЕ И.

Ами вижте не може докторите да са живеят с европейски заплати на гърба на народа.Тези дългове нали ги плащаме ние,аз лично плащам 400лв данъци.Аз уважавам всеки достоен специалист,който с труда си и образованието е заслужил тези пари,но това е въпрос на лошо управление и накрая НЗОК да покрива всичко.

Ей, мръсно племе сме , брей! Защо сърдечните хирурзи взимали толкова пари - еми защото са сърдечни хирурзи, затова.Те не са джипита! Аз съм с 2 висши образования - педагогическо и икономическо и ви казвам, че не бих си и помислила да сравнявам труда си с този на тези доктори. Гледам си сметките и си заработвам колкото дойде. А вие какви сте, че да се сравнявате с хирурзите и какво ви интересува откъде си получават заплатите?! Ама не - да имат частни клиники.... С какво ще си платите за да отидете там - с голите си г....може би! Журналистите да вземат да напишат колко операции са направили и колко живота са спасили, дано тогава млъкнете!

двете образования,че лягаш по гръб на тези доктори.Я се вземи в ръце,нима ти не заслужаваш...Ми, на тях това им е работата...

Дали ще си хирург,икономист,цар или пъдар е въпрос на личен избор.Аз не съм карала насила никой да ходи да следва медицина,че и живота ми да не спасява.Както и мен никой не ме е карал насилада ставам фурнаджийка.И в двата случая животът на хората зависи от нас-и на лекара и на фурнаджията.Хайде сравнете като отговорност,като умствено усилие ,като физическо усилие кой къде е.май става въпрос за елемментарно уважение към другия,зачитане на нуждите и правата на другите и ПО-МАЛКО АЛЧНОСТ.А и ти с двете си дипломи щом чакаш да получиш каквото ти падне-значи си от онези,които не знаят защо газят тази земя.Никой не е по-голям от мен,но аз не съм по-голяма от другите.Схванете това и няма да има проблеми.Аман от цинизъм.

В един от последните епизоди на Д-р Хаус се разбра, че е най-високо платеният специалист в болницата с годишна заплата 200000 долара или около 300000лв. В България специалистите според тази информация получават над 700000 лв. годишно. Кой казва, че има криза и е ниско заплащането в България?

ПРАВ СТЕ ЗА ПОЧТИ ВСИЧКО!! ДАНО НА НИКОЙ НЕ МУ СЕ СЛУЧИ ДА ПОЛЗВА СКЪПИТЕ УСЛУГИ ЗА ЗДРАВЕ. САМО, ЧЕ, НЕ СТЕ ПРОЧЕЛИ, ЧЕ ТАЗИ БОЛНИЦА Е ДЪРЖАВНА, А НЕ ЧАСТНА. ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК ЛЕКАРИТЕ НАДПИСВАТ, ЧЕ СА ИЗВЪРШИЛИ НЕЩО, КОЕТО НЕ СА. НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ЛЕКАРИТЕ ДА ВЗЕМАТ ПО 60000 ЛВ., НО АКО СА СИ В ТЯХНАТА ЧАСТНА БОЛНИЦА, ИНВЕСТИРАЛИ СА В НЕЯ, ОБОРУДВАЛИ СЪС СКЪПА ТЕХНИКА И СПЕЦИАЛИСТИ....ТОГАВА УВАЖАЕМИ, ДА ВЗЕМАТ АКО ИМ ОСТАНЕ И ПОВЕЧЕ. А НА ГЪРБА НА ДЪРЖАВАТА Е ЛЕСНО....

По една случайност имам приятел кардиохирург в тази болница. Не съм запознат с административната организация на болницата, но мога да твърдя 3 неща: 1. Далеч не всички взимат такива заплати - даже заплати от порядъка на 5 х.лв. са рядкост. 2. ВСИЧКИ кардиохирурзи там са дяволски кадърни. И по нищо не се различават от американските си колеги, да кажем - едно американско холестеролно сърце се реже по абсолютно същият начин, като едно българско такова. 3. Работното им време е отвратително - просто нямат нормирано такова, особено ако са по-надолу в йерархията. Не знам какво стана с тази болница - навремето, приятелят ми кандидатства в "клиниката на Чирков", която се помещаваше в същата болница. Пак казвам, не знам какъв е статута на болницата сега. И да заключа: халал да са им парите на тези хора. Вадят ги с ръцете си и с главите си, както и с много безсънни нощи, прекарани в четене и опериране. Не им завиждам - изобщо даже. И много бих искал и другите да мислят така. Защото наистина говорим за шепа хора - една шепа, доста по-малка от родните фолкаджийки, както и от тази на родните футболни "звезди" - които със сигурност взимат повече, отколкото повечето кардиохирурзи.

умно казано

Човече, не само тези лекари работят усилено и заслужават да получават големи заплати. В Онкото например в Пловдив, хирурзите работят като луди, по 10-15 операции всеки ден. И то от сложни, по-сложни. Те, и всички други лекари не заслужават ли големи заплати ??? Но става така, че едни са в пъти /60 пъти/ по-облагодетелствувани от други. А няма основание за това. Ей, за това роптаят и негодуват хората тук. И освен това тази болница е натрупала 40 милиона дълг !!! А те си направили заплатите милионерски. КОй ще плати сега този дълг, а ??? Данъкоплатците, нали ??? Аз предлагам този дълг да се плати от директора на отделението, защото не се е вместил в сумата, която му е била отпусната. Следващия директор ще се замисли какви заплати ще плаща.

60 000 , Вероятно за годината, ама на истина в никоя държава не се взима толкова,такива пари взимат единици от болниците по света, че то ако разберат какви пари са взима и то в държавна болницам, не от Америка и от Канада а и от Япония ще си зарежат частните кабинети за да кацнат в тази болница.

Верно е. Мой познат в САЩ започна работа в държавна болница в Ню Йорк с $28,000 годишна заплата. И това беше най-високата, която намери. После се оплакваше, че им скъсват г*за от работа, по 12 часа на ден + нощни, за които му се плащаше центове.