Горанов загърбва дълговата експанзия, вдига заплати и пенсии

Заплатите на учителите могат да бъдат повишени още тази есен, минималната заплата може да се вдигне от следващата година с 50 лева.

Обратно в новината

Коментари - Горанов загърбва дълговата експанзия, вдига заплати и пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 09-09-1944 България е имала най-добрата пенсионнна системе в Енропа. Комуноидите национолизират това, което са пинсионните фондове, даряват ги на сесере или ги профукват на няколко пъти през тия 70 и кусур години. Виновниците за профукването на пенсионния фонд на българите и техните наследници си имат имена, имат партии, имат бизнес. Една национализация конфискация на иуществото, производствините мощности у нас и в чужбина и фондовете под контрола на последните ако не може да възстанови реалната сума на пенсионните вноски на българите, поне би бил акт на спаведливост.

много лошо почнахте

А какво ще прави с тавана на пенсиите,който ощетява много хора.

Много ми е интересно каква реформа ще има в "експертизата на работоспособността".Т.е. ще вземе от болните хора които въпреки болестта работят и плащат данъци и осигуровки, а къде са парите на тези пенсионери които са с пенсии над 950 лева.Г-н Горанов ти си срам за СА - Свищов

От 1 юли обещаха увеличение на всички пенсии с 2.4 процента. Тати каза, че ще ми купи колело...

тези двамцата що не се опитат да живеят едно лято с минимална заплата, пък ако оживеят да продължат зимата с минимална пенсия и напролет пак ще си говорим

нароченият за финансист мошеник Горанов да обясни какво е общото на пенсиите с ръста на икономиката? Както и какво е общото на непрекъснато повишаваните заплати на държавните чиновници с БВП и ръста на икономиката? А също и къде е общото на издигания семеен палат на Горанов с ръста на икономиката? Не се надявайте на отговор. Общо няма. Защото пенсиите са удръжки от доход от минали труд, заплати, ръст на икономиката /когато той е бил не мижавите 2-3%, а 10 и повече %/ и нямат отношение към днешния ръст, и когато осигуровките до 2008 бяха не 16, а 32-35%. Т.е. пенсионерите трябва да получават сумата върху, която са се осигурявали, плюс лихвата, изразена в актуализации заради кредитирането на държавата през целия период на осигуряване. Но не е така, пенсиите са едва 30% от дължимите суми по осигуровките.

В същото време чиновниците, които не са никаква производителна сила, не произвеждат БВП, нямат нищо общо с ръста на икономиката, се ползват с огромни привилегии, включително осигуряването им е за сметка на цялото общество. Затова Горанов е лъжец, мошеник, който непременно ще отговаря за престъплението геноцид. Тяхната с Борисов и мафия антилогика, отнасяща се за днешните и бъдещи пенсионери е, във времето дори и най-добрите пенсии да се изравнят и паднат под минималната заплата на държавните чиновници. /В частния сектор, доходите са различни./ И когато лицемерно предлага актуализация на пенсиите на база 2009 г., той подло се подиграва, защото точно 2008 г. осигурителната ставка падна на 10%. Подиграва се също така и с пенсионираните след 2010 г., понеже изчаква падането на пенсиите им под минималната заплата на държавните чиновници. За бандити либерасти, герберасти и пр. ..ерасти хората са товарни животни, които след като спрат да им пълнят портфейлите стават излишни и подлежат на кланица. Това е днес, така ще и в бъдеще, освен ако не им го позволим. Не знам какво трябва да се случи, може би ще се наложи пенсионери да се самозапалват на жълтите павета, за да разбере света за престъпленията и геноцида срещу тях. Така както правеха едни млади хора при първото правителство на мафията "Борисов".

Абе нещо бъркаш данъци и осигуровки. ДО е 10%, осигуровките са към 27% - 8% здравни и 18,8 пенсионни.

Абе аз съм държавен служител, но не са ми увеличавали заплатата от 2011 г., не че увеличението беше нещо /18 лв. бруто/. Друг е въпроса за увеличението на шефове, връскари и народни представители.

връскари

Уважаеми г-н Горанов! Не съм съгласна -Значи на тези които цял живот не работиха щракаха с пръсти и хвърляха гюбеци, не им звънеше часовник да стават за работа не внасяха пари за пенсия-за тези и увеличения и коледни и великденски. Защо наказвате коректните които всеки месец стриктно са си внасяли осигуровките-нищо. Защо правите така. Не желая да съм солидарна нито с Айшето нито с който и да е. Искам справедливо-кой както се е осигурявал и преизчисление на всички според приноса в осигурителната система. За инвалидните пенсии за болните и нещастни ДА но за тези купените твърдо НЕ!А кажете-учителка с 30 год.стаж-260 лв .пенсия за гореспоменатите щракащи с пръсти200 лв .Мислете докато е време и бъдете справедливи!

Каквото и да направи вече, ще го запомним с 16-те милиарда заеми, срещата с Пеевски и КТБ.

Почваме чисто нов бардак,само участниците/к---/ са същите

Гумата е асолютно прав-да им даваме повече за да разпределят по братски,което не означава по равно!

Това е 100% така. Ще разпределят. Но като народът не иска Нинова и хората преди нея, защото го разоряваха как да е на власт БСП? Тя се сдружаваше с ДПС, правиха инфлация, правиха приватизация, пречеха да се връща земята, пречеха да влезем в ЕС, пречеха да има конкуренция, пазеха митницте за свои хора и там беше некъв ад, пътища без дупки нямаше. А ББ разбра, че е по- добре да се печели от бачкане и отчет на проектите и по този начин нещо да остане , а сега го подкрепят по- пресметливи хора... Ами как да се докосне до власт Нинова като пуска аванта на хора омазнени , а членовете виждат лъжите на бсп от 28 години? Вече е без значение дали ББ ще е на власт, за хората е важно БСП да не са на власт и само БСП са си виновни.

Пълни глупости!Ни едно твърдение от писанката ти не е вярно.Или си платен или си силно заблуден!

КОАЛИЦИОННИТЕ ПАТРИОТИЧНИ КУЧКИ ОБЕЩАВАХА ДРУГО .... А СЕГА ЛИЖАТ ТОПКИТЕ НА МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА :)) .... ЕЙ ТВА Е ОБИДНО ЗА СЪЗНАНИЕТО НА НОРМАЛНИЯ ЧОВЕК :))

Да ПОПИТАМ,СЛЕД КАТО СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО,КАКВИ КОМПЕНСАЦИЙ ЩЕ ДАДАТЕ ????????????АЗ СЪМ С ПЕНСИЯ ДАЛЕЧ ПОД СОЦИАЛНИЯТ МИНИМУМ. ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА КОМПЕНСАЦИЙ ЕЙ УПРАВЛЯВАЩИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЖИВЕЯТ ХОРА,КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНЯТ ТРИ ПЪТИ ДНЕВНО,ДА НЕ СПОМЕНАВАМ ,ЧЕ ИМА МНОГО ДЕЦА КОЙТО ГЛАДУВАТ.МОЖЕ ЛИ В ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА,ЧЕ МАСОВО ХОРА СТРАДАТ ОТ НЕДОХРАНВАНЕ,НЕ СЕ ПРАВЕТЕ,ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ

С тази новина се предизвиква шок и ужас в средите на БСП и ДСБ или каквото е останало там. България тръгва с нова скорост и някои просто се побъркват. Фактът, че в Мин Фин има приемственост и сътрудничество показва стабилна перспектива, която дава много надежди. Ако са умни и сдържани, МФ ще инкасират още повече приходи догодина, защото ще имат подкрепа от народа, който ще внесе повече данъци.

Майтап бе Уили.

С превишена скорост отново към дъното

Фактът са приходите от миналата година, които служебното правителство инкасира. Икономиката тръгва отново. В тези данни единствената политика е, че БСП няма да участва в преразпределението на БВП и ги е яд. Всъщност всички ги е яд, че трябва да гледат как ГЕРБ и "патриотите" са на масата с баница. Е , ще гледат. И от домакинството едни пари ще дойдат, които няма да стигнат до БСП, въпреки, че ББ ги покани на "баница", но като са тъпи ще гледат. Най- забавното е, че мнозинството може да суче "баницата" 4 години. . Това ще унищожи хората около Кунева, Москов, Кънев, Константин Проданов, Нинова частично.. Ще ги тласне към още повече популизъм и измами. А бе загубата им ще се окаже тежка ако след две години нямат избори и не дойдат до масата с баницата. Направо ще се преформатират ако няма с какво да облажат. Това са хора, които нищо друго не могат и не искат да могат.

Депутатските заплати с нов марш нагоре с новото депутатство. Нека им е зле.

Лъжец!

Модерно беше всички да тръбят "увеличаваме пенсиите". Сега тръбят "бой по инвалидите". Скоро ще се сгромолясат. Ние обаче не я искаме повече тая държава. Не "управниците", българия не искаме.

Абе ручахме жабетата и това си е а пенсионерите кучета ги яли ама на гробищата знаете ли какво пише И НИЕ БЯХМЕ КАТО ВАС И ВИЕ ЩЕ ДОЙДЕТЕ ПРИ НАС та така и Горанов

Всички цени се вдигнаха за няколко месеца. Вдигнаха се данъците. Вдигнаха се цените на основните хранителни продукти. Вдигнаха се за пореден път цените на горивата, топлото и какво ли още не. Затова стига сте обещавали трохички за населението, а си седнете на задниците и отпушене заспалана ни икономика! Дайте възможности на на всеки, който може да работи, да го прави и то за реалната стойност на труда си. Оставете населението да се обогати, и тогава само с една десета от сегашните данъци ви гарантирам, че ще получавате поне 10 пъти повече средства и ще има за всичко! Така ли никой не разбра, че кошерът дава мед само, ако не мачкаш пчелите? Какъв министър е този и какво точно прави? Ами другият - на това, което го няма в България - икономиката? И той е същата лисица.

Пример за политика: 820 лева Необлагаем минимум в Румъния а тъка Горанчето гърби най бедните :)

В Румъния властта има повече респект към електората си! Повече уважение, което редовите румънци очевидно са си ЗАВОЮВАЛИ и бранят всяка минута! У нас, този мазен човек, ако го оставиш 1 година само на 460лв преди облагане (чисто са около 320лв), усмивката му ще изчезне още на първия месец, а след 12-ия бузките му ще станат на чируз.

Горанов кои данъци няма да вдигаш бе баце ? Ами те данъците не зависят май от теб.. Данък Сгради , такса смет , данък МПС ....още една камара данъци още които зависят от Общините а не от Министерсво на финансите. Що лъже така тоя пич нямам идея

непрекъснато. Вдигат косвените данъци /такси, акцизи, винетки и т.н/ тези, които най-много тежат на бедните хора.

борда отиде тичаи народе и обръщаи денгите пак отиваме на 3000 лв за долар

от джоба си ли ще ги "вдига" непрокопсаникът гураноффффф пенсиите и заплатите - така както сте го написали означава, че "великият икономист" ще бръкне в бездънния си джоб и ще прояви човещина към дребните малки човечета

изрод,ти си идиот горанов, и не ставаш за никакъв хуй ,само оня идиот борисов те харесва, щото си тъп и си му удобен, дано го разбереш един ден

Държавна администрация/истеблишмънт/800 000 човека,при световен стандарт 73 000!Прибавете всички Агенции на нещо си,всички НПО,подкрепяни от чужди финансови потоци,повечето телевизии с американски уклон,голямо число от циганите и зависимите от еврофондове идр.Всички тези и семействата им са гласували за ББ!Само да отбележа,че от 2009г. до сега сме намалели със 700 000 души.Ето сега техните пенсии отиват за да имат оцелелите повече !

Защо лекарите могат да вземат ПО 2,90лв. за преглед,( писането на рецепта) А Учителите да не могат по 1 лев от дете на ден? ?

Защото бай Тъпане учителите при тази твоя система , няма да просят , а ще мислят и ще учат децата да мислят.А на мутрите мислещи същества не им трябват!

Пак ли милиарди заеми бе лигльо?

Санирането е едно от големите престъпления на века.

Борисов каза, че със санирането се укрепва постройката!

Саниране означава оздравяване, а не топлоизолация!

50 лв .... май е прескочил лекциите за инфлационните процеси.

СЛЕД КАТО ТИ ПАК СИ МИНИСТЪР ЩЕ УВЕЛИЧИШ ПЕНСИЙТЕ,,АМА ДРУГ ПЪТ,,,. ТОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА РЕФОРМИ.,ПО ТОЧНО ЗА СЪКРАЩЕНИЯ В ТАЗИ МНОГО РАЗДУТА АДМИНИСТРАЦИЯ. ТОЛКОВА МНОГО НАМАЛЯХМЕ,А АДИНИСТРАЦИЯТА НЕ СЕ ПИПА.,НАПРОТИВ РАСТЕ. В НАШИЯТ ГРАД Е ТЪКА. ЦЕЛТА ИМ Е СИГОРНО С ТАЗИ МИЗЕРИЯ ПО БЪРЗО ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ НАС.ЗАЩО ЛИ ИЗОБЩО НЕ МУ ВЯРВАМ. АКО МИНЕМЕ КЪМ ЕВРОТО,Е ТОГАВА Е ГАРАНТИРАНА ,,СУПЕР МИЗЕРИЯ,,.ПИТАМ ЗАЩО В. ФРАНЦИЯ ИСКАТ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ЕВРОТО. ЗАЩО ИМА ГАРАНТИРАНИ ДВА МИЛИЯРДА ЗА САНИРАНЕ,ПОЛОВИНАТА ДА ГИ ОТКРАДНАТ,ПАК НЯМА ДА СА БЕС НИЩО.,А НИЕ БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ ЧАКАМЕ ТРОХИЧКИТЕ.,А ТЕ СЪЗНАТЕЛНО НИ УВИВАТ.

Това счетоводителче много добре се е ориентирало......

Лъжат ви, пенсийте могат да са 1500 лева минималната, заплатите 5 хиляди.Просто ви крадът, а вие си траете като пу-ки.

Вече стана рецидив Бойко да връща мандата на хората, а те пак да го избират! Това се нарича доверие, не като при комундетата, насила да искат хубост! Народа бил длъжен да ги харесва, понеже другите били некадърни, а само те били кадърни!

То това му е за последно. След 4 год. същия този Буда ще се готви за поста на Радев защото тогава Радев ще навлезе в последната година от мандата.

Дори и след пълен мандат Борисов ще се кандидатира за четвърти и ще го спечели и ще участва в президентските избори на първата година от управлението си като действащ премиер! Няколкото месеца почивка от приключването на мандата до провеждането на президентските избори не могат да са в негова полза!

Какви са тия смешни заплати в България аз работя във Франция като багерист или въобще на всякакви пътно строителни машини и сам на заплата 2 7б0 евро и това се води средна заплата кога ще ги стигнем

Коко, това ще са заплатите на чистачките в Чистота!

Владито само днес е изпафкал пурички, колкото вашата месечна пенсийка. Чешете се под пъпа ...

Можем, Евентуално, В края на мандата, при южен вятър. А нещо конкретно да кажеш как ще се случи?Абе тоя нали разправяше че било нормално да има богати и бедни и той да е от богатите

Kalin

С темповете с които се дига всичко у нас тия цифри са не само смешни а направо трагични.С тези цифри ние след 4 години ще бъдем там където чехи поляци словаци унгарци бяха преди 15-20 години.А като му гледам усмихнатата физиономия ми идва да го........

Честна пионерска - обещавам. Ама за колко време ? Май само до есента и после пак, защото инвеститори нови няма, независимо от 10% данък, а няма защото няма закони и Правосъдие. Ама какво говоря, нали цецка ще е Правосъден министър - хахаххааххаа

знаеш колко си прав брато

Това че не мисли да взима нови дългове е добре, но да видим дали няма да излъжат пак! За еврозоната да забрави въобще - никакво евро в БГ! А увеличенията на пенсиите и заплатите са просто смешни, особено на пенсиите! Минималната пенсия да стане колко минималната заплата и да се спре с геноцида над пенсионерите по заръка на чуждите ни господари!

Как няма да взима нови дългове, ти вярваш ли му на Горанчето ? Ами нали старите дългове ги рефинансират с нови. При положение че няма както казва да вдига данъците а старите дългове трябва да се връщат от къде парички ?

Ейй, Велики сте, за 3 мандата ще докарате мин. заплата до 300 евро. Жалка пасмина, защо пак ги избрахте, защо?

Никой, никого не е избирал - те се самоизбират, изборите в кенефа никога не са били истински.

Срамувам се от старото ново правителство! Ако и Менда Стоянова решава преизчеслението на пенсиите, жална е съдбата на пенсионерите! Защо гласувах за ГЕРБ!

Щот си прост! Споко, не си единствен...

Заслужавате да ви се смеят в лицето, прости Ганювци.

650 лв. след 4 год ще са по малко и от сегашните 460 лв. Те като вдигнат още 2-3 пъти парното , топлата и студената вода и тока нещата са ясни. Горанчето иска да дава 50 лева от януари (можело да дава ) ама Горанчето защо не каже от тия 50 лв след всевъзможните данъци (отчисления от заплата ) колко реално ще получи българина ? 10-20лв ? Само още една вметка..тези 50 лв ще ударят и онези най-бедни хора които нямат работа и доходи но въпреки това са длъжни да внасятздравни осигуровки иначе данъчните гонят като куче след кокал. Лошото е че в тая фалирала държава не се вижда някой който реално да може да помогне на хората. Затова с бодра стъпка ще изгонят и малкото останали през Терминал 1 за да си търсят късмета по големият свят

Примерът от от днес: Теменугата Петкова каза че ще се върви към пълна демонополизация на пазара на ток а след това и на газ. Тогава се чудя какво ще регулира комисията за енергийно и водно регулиране т.е кой ще е балансьор или поне ще прави някакви опити да балансира ? Отговор: Такъв няма да има! Накрая ето ти оправдание: Това е свободния пазар и ние няма как да му влияем.

Само да допълня , че либерализирането на пазара на електроенергия трябваше да се случи преди повече от 2 години, както и нормалното електронно обслужване на граждани и фирми!!! Между другото - правилният терминал е 2 :)

В края на мандата средната заплата за страната трябва да достигне 1500 лв., а минималната 650 лв. Не е невъзможно да се изпълни.

демек средна заплата 1500 x 3 = 4500 лв стартова депутатска заплата. На Средна заплата няма как да се влияе това е в правомощията и желанието на пишман бизнеса в БГ

Лъжа и лицемерие,пфу

За какво саниране говорим! Във Варна се не се санират панелни блокове. Санират се 14 етажните тухлени блокове. И това ако е справедливо, здраве му кажете!

Боже, опази България! Тия хора, окончателно ще довършат малкото останало от нея.

Цитат: "...Увеличение на пенсиите през следващите години може да има само с ръст на икономиката, уточни той. ..." Само ще наблегна на това..може да има само АКО т.е ако след време решат че няма нужния ръст на икономиката увеличението ще остане само едно от многото обещания. Друга подигравка е тези Евентуални 50 лв към МРЗ ?! Горанка голем пич си ей хаха айде преди да направите това да измислите друга методика за индексиране на Депутатските заплати така че те да не се влияят от средната работна заплата. Горанчето знае че за да затапиш устата на бедния трябва да му дадеш няколко трохички за да може ГРОБ да я докара поне до края на председателството на ЕС. Защо вместо да дава 50 лв повече за МРЗ не въведе Необлагаем минимум който да е равен поне на официалния праг на бедност в страната ? Това също ще е своеобразно увеличение за хората , но тогава Горанчето няма да може да гърби най-бедните. Тия ГРОБ са големи селски тарикати от най-урудливия вид

Много си прав за председателството на ЕС. И за него ще дойдат доста пари, ще се строят пътища, тунели, мостове. Нещо да ти намирисва?

Намирисва ми на " взятки " (подкупи),ново крадене..ае Вожда има внук няма как да не го задоволи за цял живот :)

"Заплатите на учителите могат да бъдат повишени още тази есен" - нали беше от началото на тази година, така обеща ББ в зала "Арена армеец". На есен - със стара песен, от нова година. Стига лъгахте народеца и пенсионерите. Ще има пари за магистрали - защото битума Му трябва да се харчи, а за друго - другия път!

при кабинет "Борисов 4", нали!

до червеничките - на 19 юни 2016 г. Четиринайсет хиляди учители са изпълнили герберския храм "Арена Армеец", за да чуят от тогавашния просветен министър Меглена Кунева добрата вест - от 1 януари 2017 година учителските заплати ще бъдат увеличени с 10%. Можете да слагате колкото искате червенички - но това е ИСТИНАТА, май не Ви уй-дисва?

Кунева е червеничка?! Да не би да й се е отмила другата й боя и отново е лъснала старата й червената, от времето й като снаха на червен велможа, или пък отново е сменила боята но в бързината е объркала разцветката?! Да не би и ти самият нещо да си пострадал толкова че да не си в ред с цветоусещането?

Горанов отново се гаври с българите. Той много добре знае, че дори обещаната МРЗ след 4г. е мизерна. Добре знае, че в БГ няма пенсии, има само дребни социални помощи за старците. Добре знае колко мизерни цифри обещава. Този е срам за България. ОСТАВКА!!!!

Беше ясно, че прехвалените излишъци от последните 2 управления се дължат на калпаво сметнати бюджети и вместо парите да отиват като приходи на хората, се източваха към приближената олигархия.. така че Борисов да не се стиска (ковчезите джобове нямат), а да развързва кесията, белким потреблението задвижи малко икономиката в тая тъжна държава...

че търговията и паричният оборот се оживява когато ненавижданите от всички пенсионери вземат пенсийките си и тръгнат да си разплащат битовите сметки и да понапазаруват някои неща на себе си и най-вече на семействата на децата си.

заплатата на учителите се вдига с 50 лева..хххммммм...колко хуманно и щедро възнаграждение..на пенсионерите вероятно ще увеличат с 5 лева..хххммм..какво може дапълнително може да се купи с това увеличение хххммм. ...интересни неща