€17 на час заплата в най-богатия град

Хората в швейцарския град Цюрих получават най-високата нетна заплата в света - 17,03 евро на час, според класация на сп.“Форбс“.

Обратно в новината

Коментари - €17 на час заплата в най-богатия град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз не лужа,и не обичам да лужа..приятелят ми работи като зелфстандигондернеемер...сам се пазари за колко ще работи..аграрисслоонбедраиф...всяка година взима по 8000метра каре чушки...и ги работи сам от-до...пулен професионалист защото там има много операции..от засаждането до врузването на 8 метра височина и брането..сущо така се запознаи по-добре как се заплаща вув фриесланд...тои работи на оранжерия която снабдява албертхеин...аз сищо живея тук от 9 години..поздрави от мен.. а сущо ако желаеш мога да ти изпратя едно копие от месечната му фактура,или от тази на боекхоудера му...тои взима нето за една седмица 1з25, а бруто за една седмица мет бтв 1560еуро..тои е турчин и живее тук от з0 години...

аз не лужа,и не обичам да лужа..приятелят ми работи като зелфстандигондернеемер...сам се пазари за колко ще работи..аграрисслоонбедраиф...всяка година взима по 8000метра каре чушки...и ги работи сам от-до...пулен професионалист защото там има много операции..от засаждането до врузването на 8 метра височина и брането..сущо така се запознаи по-добре как се заплаща вув фриесланд...тои работи на оранжерия която снабдява албертхеин...аз сищо живея тук от 9 години..поздрави от мен..

статята е абсолутно неграмотно написана от гурналист,коъто не е напускал пределите на бг.дори и в уса разлика в заплащането на час е в нжкои щати в пати различна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бачкам на една Кариера в Барселона от 10 години, и за 8 часов работен ден като шофьор, взимам по 180 euro надница, това за тук са много пари...

Ти разбира се знаеш, че средната нетна заплата в Барселона е 1300 евро и това при наем на апартамент от 700-800 евро в момента! Браво на теб за добрата работа! Хубаво е че Българите не се страхуваме от работа, за разлика от Испанците :)

От тази класация е ясно, защо младите емигрират и защо няма пари в НОИ. Това не са проумяли още само Борисов, Дянков и Т. Младенов.

е? моита надница е 180 еуро за 8 часа работен ден :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

парво се хванете да бакате ,а после питаите за пари,застото само с далавера не става -някои трябва да произвежда...

работя в еу цоммиссион и вземам около з0 еур на час *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в ЕU "цоммиcион" а бъхта за хубави холандски работодатели! Сега е 20:00 - бачкам (навъртвам 12 час), утре ще бачкам и от 12:00 на 1.1.2011 ше бачкам! На половината от Женевския рейт съм! Нещо като женевска клозеточистачка... дистанционно! И то е щото фатерланда ме е докарал до там! Или аз съм идиот да не го от*ба разбирай напусна! ЧНГ... бадете здрави, а рейта ще се оправи.. но не и при това правителство!

пич, кофти маина! съжалявам за положението ти деиствително.. но кои как си го намести нали знаеш. е аз сега в момента си клатя мъдите на бюро за канадското федерално правителство.. завършил съм по компютрите.. не винаги клатим мъди, но сега покраи празниците его на.. и по $25 на час дават..

Не съм имал за цел да издребняваме, въпреки, че в дребните детайли се крие дяволът. Статията ни е информирала напълно достатъчно, след като е споменат източникът. Ако на човек му подават постоянно сдъвкана храна, съвсем скоро той ще се отучи да дъвче сам. Нима вярвате, че ако от "Фокс Нюз" ви кажат "добър ден" вие не трябва да погледнете през прозореца си за да видите слънцето къде е?

и аз така мисля. поредната глупава неграмотност на дир.бг

малее как лаят за мумбаи :х там повечето хора получават по 100 долара на месец за 10 часа труд на ден без почивка.. малее баси манипулирваните новини... сащото е и положението в поне 80% от африка които бачкат за 100 долара цял месец от сутрин до вечер.. лелелееееееее на това се вика мега манипулация... тези които взимат по 1 долар на час в мумбаи са само 10% от жителите работещи в чужди фирми и магазини, а останалите взимат по 10 цента на час

И пак България на последно място. И пак да ходим да гласуваме. Хахаха!

Защо българинът не взима много пари заплата (и пенсия)? Много просто - защото не работи (или не е работил) както в другите страни. Много просто - работата създава парите - не печатницата на държавата!

Не е затова че не работи българина, а системата не е справедлива и уравновесена в България. С една и съща работа в СОфия ще взимам в пъти по-малко отколкото в САЩ където работя в момента. Не съм супер талантлив, просто съм в среда където труда се използва по ефективно и се възнаграждава. Има и друго.- в Ню Йорк с 20 долара на час, не можеш да си покриеш основните разходи, които в България ще ги покриеш с 3 долара на час

Защо говориш глупости? По един и същи начин ли работиш там и тук? В БГ просто си клатим краката и ревем, а ако заминем в чужбина на работа за 3 месеца ни клепват ушите и се прибираме наакани в добрата стара мизерия, където не те юркат..

ако искате вярваите но моят приятел работи в оранжерия в холанд..и тои и неговите колеги взимат по 23 еуро нето пер уур..за час...така че тази информация не е вярна изобщо...

ако искате вярваите но моят приятел работи в оранжерия в холанд..и тои и неговите колеги взимат по 2з еуро нето пер уур..за час...така че тази информация не е вярна изобщо... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

:) Може и в София

"2,90 евро на час "??!! Къде ги бе тъпанари!

Примерът с различни мерни единици не е съвсем сполучлив. Тук става дума за пари и всеки средно-статистически читател би трябвало да може да си направи сметка, дори заплатите да са в различни валутни единици. На запад, както се казва, е прието за заплати да се споменава в бруто единици, защото данъчните ставки, пенсионните и здравните осигуровки са различни.

18евро на час е все едно 1лев и 80 за сравнено с бг цените!!!

18 евро са си 18 евро. според теб ние сме близо четири пъти по-богати от швейчарците, така ли? сам разбираш колко си абсурден с това твърдение!

Да ги вдигнат тези заплати? Що се правят на луди?

безкрайно си прав. Имаше една гатанка: "Дали крокодилът е по-дълъг отколкото зелен?" И съответният отговор: "Крокодилът е по-дълъг отколкото зелен, защото е зелен само от едната страна, а дълъг целия"... Та и сега тука... (И не само тука)!

То чудесно това но е нетна не брутна.Миналата година обикалях Швейцария, безкрайно скъпа и скучна страна с много проблеми.Кафето почва от 3,80фр нощувка в Цюрих ми излезе 287фр в предградие, елементарно хранене за двама е над 40фр.Живота е прекрасен и с скритите просяци пред магазините Кооп.

ми да им дадем малко от нашите улични кучета, да почнат да ги гонят по улиците, и ще им бъде малко по-скучно на швейцарците и разглезените българи, може и от просяците, окупирали метрото и подлезите, да им пратим...

Ама тези пари дето са заплата на час, какво включват? Колко от тях са данъци и колко осигуровки? И "осигуровката" при тях лична ли е или е "Данък осигуровка" (както при нас), дето единственото и предназначение е да се "цоцка" от всезнаещите. Не е и от малко значение - какво може да се купи с тези пари в съответния град, колко е транспорта, наема, храната и т.н.

МНОГО добър коментар,прав/а сте.Защото голям надник,но билетче за автобуса 1.80 ЕУ,услугите са скъпи,храната примерно не.Здравните на мен са ми 24 ЕУ което е абс.нищо на фона на какво получавам!

Айдееее... Взе си беля на главата с този пост. Сега ще се изредят поне 100 Другаря (Другарки), дето ще се опитат да те оборят..Ще изпишат 2-3ГБ информация, само и само да докажат че не си прав!

Глупости!Аз взимам средно 15 еу на час в Австрия,само че си спуквам задника.в БГ никога не ми се случваше да ми се застъпят 2 заплати и никога не ми стигаха.Тук ми се застъпват,няма за какво да ги изхарча,пари пари но ми липсва БГ :S

ми върни се и задника ти няма да е спукан, тази вашата ганьовска е ем боли, ем сърби. Ела си в булгаристан и няма страшно - на 40-50 години вече ще си ангел небесен, излетял в страшни мъки

Димитър

"ем боли ем...."Уча на 2 места и бачкам....и това кето казах не е оплакване и факт!!Плаща ти се,но те спукват,за това парите са добри!

Димитър

btw предпочитам ако щя съм нещо да сум Ганя,а не Борат :)

Що пишете пълни глупости, че в най-богатия град всимали по незнам си колко.... Че аз в Испания взимах по 13 евро на час, като най-нискоразряден общ работник в строителството!!! Или целта е, да ни вдъхнете оптимизъм, че видите ли те и хората на запад не взимат чак толкова много - демек и ние не сме чак толкова зле... А истината е, че БГ си е страна от третия свят, с най-ниските доходи не само в ЕС, но и в Европа като цяло!!!!!! Тука оправия няма! Преди 4г. имах глупоста, да се върна в това гадно място, но сега напролет ще поправя тази грешка завинаги! Не ми се мисли за хората, които остават тук - НАЙ-гадното място за живот в Европа!

отиди пак в Испания и пробвай сега да взимаш тия пари като треторазряден бачкатор! И никой не е тръгнал да убеждава никого

Някой хора са зомбита от 20 години и още 100 ще си останат такива. Казват им обикновенно "гласоподаватели". През комунизма бяха на "хора за ръкопляскане" - използваха ги по партийни събрания, манифистации и когато трябваше да ..... мамата на някой НЕкомунист.

Eй, българите с най ниски доходи в ЕС-това се знаеше отдавна. Пък и европейските десни бюргери ни направиха коледен подарък като разпространиха на връх Коледа новината, че България е най бедната страна в Европа. Вярно си е обаче. Аз бих казал и най ограбената от своята политическа новородена класа. За доказателство е съседната новина, че въпреки банкрута на американската финансова система от 157 банки тази година българските банки цъфтят и процъфтяват с 67 милиона печалба само за два месеца! Гледайте и чувайте песента на Слави" Нема е такава държава" .На нашите врагове, които ще кажат веднага: Язък идея за България, вземали сте Слави за фронтмен!- ще им кажем- Нема такова нещо, но Слави казва истината!

Добри сте, ideyazabulgaria.org , спор няма ! /// Кажете обаче как-точно ще търсим пътища, като колата/каруцата се е капичнала презглава в калта ?!(Но без академичности моля Ви/ви, а ей-тъй-на по наистина-нашенски ! )

щом ми хвалиш Слави..ясно чии проект сте - на БГ олигархията ! Какво лицемерие само - да лъжете емигрантите, че сте нещо различно а то пак старите комуно-муцуни с нова премяна ! Утре ще почнете да агитирате и за АБВ, на Гоце ...нямам думи просто !!

ш пич, може пък и да не са същите. трябва да им се даде шанс все пак нали. или да гласуваме за другите пак освен а?! па да ни изопнат!

не знам какви са статистиката, феодалите, олигарсите, доносниците и работодателите в булгаристан, но "добре" платените вземат бруто доход/с вкл.данъци и осигуровки/ за ЦЯЛА ГОДИНА в размер на 2670 евро, повтарям за 12 месеца, годишен бруто доход много по-нисък от нетното МЕСЕЧНО възнаграждение в цитираните нормални, но загнили според дс държави

абсолютно неверни данни (освен ако не са средни, включая безработните)

Браво, Дир.бг -- точни, ясни и реферирани данни ! (Е, ако споменете и колко са наемите, жилищата, таксите на швейцерите ...) /// И как ще ги стигнем мумбайците ?!

Щом най бедните взимат почти евро на час-8 евро на ден-160 на месец,КЪДЕ сме ние със 120Е.И какво могат те да купят с тези пари,и ние???

в чикаго 13 753 евро на година получаваш ако си на соцялни помощи. средната заплата е 38 000$ на година.

Е добре де, Слави -- ти нали им поприбра парсата ?!(А еврото -- нещо препускало към нищото, нали ?! )

мухлио, 1з,7к евро са 20к $ и това е съвсем вярна цифра, иска ти се да беше както ти дрънкаш, но смоталявата ти "държавица" не е дорасла до си мери уио с европеиските развити страни. аде бегом на чиниите че се натрупаха!!

С най-високи доходи са тези, които не работят в никакъв бранш, и го знаете много добре. Само една от пурите им струва повече от месечните ви доходи. След тях по количество и качество на положен къртовски труд са съответно депутатите, съдиите и катаджиите. И това го знаете. Така каза Агенция "Ем би, Ем не би". За балъците си има букварчета, ченгелчета, моливи и цветенца. Някои прескачат и това и направо завършват в някой престижен университет я в САЩ, я другаде, но напоследък предпочитат в Германия. Така каза Агенция "Не би и няма да ги бъде".

дали и ти знаеш какво си написал?

тристя леа у наше село е многу голема заплата и некой я зимат за няколко месеца.

в кипър се взимат доста хубави пари,елате и работете.

Не зная дали статията е манипулативна или неграмотна, но ми прави впечатление следното смесване на различни величини. За Цюрих се цитира 17.03 евро НЕТНА ЗАПЛАТА. За България 2.90 евро на час РАЗХОДИ НА РАБОТОДАТЕЛЯ за заплатите на работниците. Но у нас нетната сума при заплата до 2000 лв. е 68% от разходите на работодателя за заплати и ще се получи 1.96 евро нетна сума.

Грешката е вярна за средната заплата, с тази забележка, че в някои сектори на българската икономика явно се работи по 12-15 часа на ден, при това без почивен ден. Много хора работят и без право на отпуска и това не иде от законите, а от работодателите.

И сте прав, и не сте прав. На Запад има закон за конкуренцията и строго установено работно време. Дори улични кафенета затварят в събота и неделя. Просто имат сертификат за работа в определен диапазон от време и го спазват. И няма компромиси. Работата ни е такава, че тук всеки ден клиенти се пазарят, техникът за пералнята да ги посети в удобно за тях време, че дори и в почивни дни. Едва, след като ги информираш, че разликата в цената е двойна за работа в почивен ден, тогава веднага намират начин. Просто, тук никой не уважава труда на другия.

Когато българите четат че в Копенхаген (или другаде) хората вземат толкова много пари, те не знаят че едно пътъване по Метрото там не е 1/2 евро, но няколко пъти повече. Тъй, че "вземаш - но даваш"!!!??

И 10 евро да е едно билетче, пак им е много по-евтино отколкото на нас тука.

Месечен приход 100 лева и месечен разход 95лв.Резултата е равен на щастие! Месечен приход 100 лева и месечен разход 105лв.Резултата е равен на мизерия!

какви са тия партенки за енергетиката бе,журналя?!!!нали там работя от 20 години,какви са тия цифри,дето ги давате...не помня,с изключение на коледните добавки,да съм взел повече от 900 лв заплата,и то с прослуженото ми време,само за него вземам 200 лв.какви са тия 1300,какви са тия чудеса?!трябва да питам колегите не мен да не ми дават по-малко:).

Хайде не се оплаквай! Не стига че съдирате от българския народ по три кожи, ами си тръгнал да ревеш, че 900 лева ти били малко. Я излез от София и иди в някое по-малко градче да видиш как за цял месец бачкане хората се радват на 300 лева, при това без парно, газ и други екстри. Говоря за обикновените българи, а не за циганите, дето прибират от държавата по 4-5 стотака, без да работят.

каква софия бе,брат,от нова загора съм и по цял ден съм заровен в рудника,марица-изток.и тъпите ми градски слушат еи такива "новини" и вярват,че и заплатата ми смятат.как създават платените ни жалки медии някакви жалки надежди,че има и нормални заплати у нас.по цял ден до шия в калта за някакви си смешни пари...

Ако българите вземаха средно по 5.60 лева на час изобщо нямаше да сме на това дередже. Ама мнозинството в провинцията е далеч от тази космическа сума. Не защото ги мързи или не са образовани, а просто защото няма кой да ги дава тия пари.

Как няма да сме на последно място,ми то просто няма държава.На това държава ли му викате.Пълно безаконие навсякъде и най недосегаемите милионерите.Какво очаквате,някога да се оправим, никогиш.Рибата се вмирисва от към главата.

А СОФИЯ ЗАЩО Я ЗАБРАВИХТЕ?

Аз не съм българин, а арменец:))))) затова получавам: 200000 лева заплата/месец 30000 лева представителни/месец 2000 лева допълнителна здравна осигуровка/месец

евала ,учил си ,можеш нещото което работиш,получаваш,не завиждам на можещите хора.

то хубаво, нека взема ученото човече, но защо внася преки и косвени данъци за бюджета на булгаристан върху кирливите 2, само 2 хилки, т.е. върху един процент от дохода му. И значи мишлетата, някои от тях също учени да работят за бюджета на управляващите 7 месеца в годината, а пък великаните само един, така си направиха законите в парламента - всички доходи до 2000 лева се облагат изцяло, а тези над 2000 каквито са и възнагражденията на повечето държавни служители не. Това и в Библията го няма, тежестта се поема от богатите, в булгаристан от робите. То по турско робство е било сто пъти по гот да се живее.

а приятелката на бойко борисов за колко евро на час е работила за да изкара 140 милиона?

Алексейчо, не се бъзикай с пожарникарчето, че сега ще дойде физкултурника и ........ знаеш си.

Отговорът е че е работила МНООООГО часове ;-)

какви са тея смешни сумици от по 1000 лева у нас в енегетиката бе, мале мила, с една консултация само тука в БГ получаваш 2 милиона накуп даже без да си специалист или пък пък 6 апартамента, абе въобще "заплатите" на нашите политици -експрети са в милиони - къщи, вили на морето, планината, хотели, яхти, апартаменти в Испания, стотици милиони в сметки в швейцарски банки и т.н. и т.н.

Догде в България закони не важат за най-богатите, ще бъдем вечно на опашката в Европа по заплатите.

Срам за Станишката, Доган, царя и Бойко!

Защо манипулирате хората. Попитайте Левон Хампарцумян дали е така.