Заплатата на личните асистенти става 930 лв.

Социално министерство внася промени в Закона за личната помощ

Обратно в новината

Коментари - Заплатата на личните асистенти става 930 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки има право на пълноценно съществуване! Особено нашите баби и дядовци!Да помогнем на тези, които са ни отглеждали!

Верно сме народ от инвалиди, които не ставаме за нищо, торби с лайна.

Хитлер е пращал недъгавите в газовите камери.

ДА ТИ СЕ ВРЪЩА

Невероятно, но факт, българите сме народ с увреждания, около 10% с физически и около 60-70% с ментални увреждания, затова не ни бива за нищо, затова сме най бедни, най злобни, най завистливи и най прости, затова ни мразят и съжаляват навсякъде по света.

Не е редно помощен персонал, без специални знания да получава по-високо възнаграждение от медицинските сестрите.

разбираме че за асистентска услуга за 21-ва дават 115 млн на 36500 души, това излиза към 6000лв на година или 500лв на месец. По другия за социална услуга 85 млн не е ясно колко души се дореждат до 2-те услуги, ако е за същата бройка излизат още 200 лв на месец, та максимум се получава 700 лв на месец, как се получи 930 лв за асистента не е ясно. Сачева да посочи колко болни се дореждат и до двете "услуги.Тези 36500 не работят за един човек, може 2 часа да е при един, други 2 часа при друг болен та не се разбира колко болни получават максимума по двете програми, не ни интерсуват асистентите, а болните какво получават като часове, защото тогава ще се разбере колко са орязани те, И че "грижите" ви хич не стигат до тях. Социално е по-загрижено да играе ролята на работодател отколкото на "загрижена" институция.

заглавието е доста манипулативно. Заплатата става 930 лв, но това не значи че един болен получава 20 работни дни по 8 часа. Говоря за тежко болни които имат нужда от 30 дена 24 часа. Та пишете те каква грижа получават, как се оправя през другото време и в 10-те уикенда.

24/7

Имам чувството, че тази новина не е от днес. Нали с такова нещо гербавите калинки се хвалиха и преди години, но после ощетиха личните асистенти. И Борисов само разправя какви мелиони им подхвърля, а всъщност парите остават за НПО и не достигат до хората, на които тези пари са нужни.

"Според Закона за личната помощ 670 хиляди души с над 50 процента трайни увреждания трябва от началото на следващата година да имат право на личен асистент." "Министерството труда и социалната политика обаче предлага такова право да имат само хората с над 70 процента увреждания."

нищо не сте разбрали,щото сте просто племе.Ясно пише че заплатата е за асистенти на трудов договор със социално. Такъв договор не дават на майките или на близките,а на външни хора,които съгласно политиката наложена от ЕС и приета от борисоффф, да ви открехна, ще се набират главно от малцинствата, сега се пдготвят цяла армия от тях, уж някакъв курс,и подобни, малко по малко този бранш отива при тях.Политиката е да се изритат родители и близки, дори и да са безработни или пенсионери.Ако работят,ще назначат от социално, ако не работят или са пенсионери пак ще назначат, но на майката, баба дядо пенсионери и т.н.нищо няма да се плаща.Кой е ощетения? Ами разбира се болните - получава 2 до 8 часа дневно, сещате се че 8 часа ще получат единици, ще изхвърлят дори неподвижни, слепи и кой ли не. Така че за най-тежко болните нещата разбира се са още по-зле.Другия ощетен е кой?Разбира се данъкоплатеца. Виждате какви милиони се наливат за да се плаща на една група мургави избиратели,за работа която болния няма как да контролира и е безпомощен,а нали се сещате че и социално няма да смее да ги контролира защото ще им се случи случка, ако опитат да изхвърлят някой.Така че каквото и да ви говорят става въпрос за тази тенденция - нищо за болните -специално най тежката група и намърдване на едни "специални" в този сектор. Иначе по данните виждаме че децата са 8%,а най-голямата група от 18-65г не са отбелязани -за тях остават 50-52%,сега са вмъкнали и над 65г -40% които при соца не се включваха за инвалидна пенсия, само ако е по-голяма от нормалната им което беше рядкост. Така че толкова от Борисофф, 11г ви набутва в тази схема ама вие по майките плюете, кухи сте и прости и това ви се полага, хранете чуждите "асистенти", написал ви е колко ви струва и пак оставете най - тежко болните в техни ръце.те да с

Съгласен, много ясно написано, схемата прилича на тази с отнемане на деца, защото били бедни и се дават едни луди пари на приемното семейство.Пак от джоба на данъкоплатеца, и пак в никаква полза за детето.А минусите са ти сложени или от социални, някой в тая сфера ,или някой неграмотен който вече е толкова облъчен че да разбере други линии различни от тази на партията.

Ей, Истината, много лъжеш бе, бате. Няма никакви ограничения за майките и другите членове на семейството да бъдат лични асистенти на инвалида. Освен това инвалидът сам си избира асистента и ако няма кого да избере, тогава ще му дадат външен човек, за който той трябва да е съгласен.Това си го запиши на челото и не дрънкай глупости.

те много неща са написани ама на хартия. Освен това за деца(до 18)е доста по-различно, ама за съжаление то след 18 не се подобрява и има същите нужди, така че се фокусирай в пропусната група от 18 до 65. Подмини и тия след 65, че и там са едни други игри.Вземи също и ситуацията че сега има доста близки безработни, а и в по-малките места по-близки познанства с администрация и така много неща се заобикалят, но идеята е тази, която съм обяснил.Интерсно,какво можеш да направиш като ти предложат техен външен и ти нямаш избор.Също така помощта е за 2 часа до 8 часа, според % телк, ама да ти обясня социалните доста смачкаха преди това телк-а и сега може да ти даде 100% ама ти реже "с придружител", така че бая са орязани по тая линия и така че за 8 часа бъди сигурен че няма да се доредиш. Да изкарат социалните статистика, възраст и часове и прочие и тогава говори.Нека тия близки да изкарат трудов договор да видим черно на бяло как им плащат по 120 лв. на час та станаха 930 лв. А кой гледа болния през останалите 16 часа, той само 8 часа ли има нужда? И тоя болен кой извън семейството познава или какъв избор има от неработещи че да посочи.Фокусирай се в групата съвсем безпомощни хора, хора на които живота им зависи от този асистент, не в тия с 50, 70, 80%.Та важно е да разбираш от политика, а не да им четеш какво си пишат, те на такива шарани разчитат.

Сравнително много са. Колко хора които работят са на тази заплата. И какъв ценз трябва за таза работа Не може така да се раздават пари..Нали имаме съюзи на инвалидите. Да си направят предприяти за своите членове

Как така реши, че са много, от джоба ли си ги даваш?

Освен това се пребориха да е до живот защото преди беше до 18 години. Да не два Господ да имаш блиък с увреждания, но да получаваш толкова пари само да го гледаш не е справедливо спрямо другите. Някой опъва като роб цял ден за тия пари и едвам си изхранва децата, за тези хора какво? Ок помагаме на майките с увреждания, но те взеха та ни се качиха на главите.

Малоумен коментар, показващ непознаването на проблемите на хората с увреждане.

Има пенсионери с по 400-500 лева пенсии?!?! Как ще вземат толкова пари тези??? Това не са социални помощи а направо супер заплата!

Ще пукнеш от злоба и завист, ми намери си такава работа като искаш.

Който. Желае да не мете и чисти и да гледа инвалид по 8 часа на ден да гледа как гасне всеки ден най близкия ти човек да не си го пожелава че не се знае съдбата кво му е решила

Аз бачкам за 850 чисти на месец.... ама опъвам яко! В Карлово елата и си намерете заплата 930’лева... Как ще им плащат повече от на мен??? За какво протестират тогава? Това е нагло бе!

Като махнем София и 3-4 големи града и като се замисля в останала България хората за какво дънят по 10-12 часа, тези вече наистина трябва да млъкнат и повече да не се обаждат.

Дайте цялата държава да сме на държавна издръжка. Ще теглим заеми и никой нищо няма да произвежда. Накрая България за пореден път ще фалира, а тези майки ще минат на нулева(0) заплата. И ще искат, но вече няма да има кой да им даде.

Babo Sa4eva i tova nqma davi pomogne otivate si 4ao

направете заплатата на асистента 1500 лева какви са тези 930лв хората работят

Да чуем Увредените на Манолова, какво ще кажат.