Минималната работна заплата вече е 290 лв.

От днес минималната работна заплата се увеличава от 270 на 290 лева. Това е второто увеличение на минималното за страната възнаграждение за една година.

Обратно в новината

Коментари - Минималната работна заплата вече е 290 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Турция минималната заплата е 400 евра! Така че направете си сметка дали искате да станете като ромите или искате да станете богати като труците!

аре бегаи те лашкат и онождат у турця кат много ти се ще *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе хора! Вие наистина ли ще търпите тия илюминати да "вдигат" нещо си 2015? Кога ще грабнете сопите, бе овце недостригани??????

Ама българската простотия е толкова голяма, че изобщо не се усещат как непрекъснато ги водят като добитък към кланицата. И се оплакват, мучат и хленчат точно като добитък. Не са хора, животни са. Хората се борят, противопоставят се, защитават интересите си.

А вие къде сте в цялата схема? Вие не сте ли от добитъка? Само пишете, а какво сте направили?

Инфлацията скача с много над 50 лв. годишно. Само тока, отоплението, горивата и храните я повишват с над 30% годишно. Но става ниска когато я усреднят с падащите цени на новити коли, апартаментите, яхтите и пр. луксозни стоки.

Ама за които доживеят. Казва се на прост език - тотално изравнени в бедността. В коя нормална държава получаваш едва една седма от това, което си заработил, и издържаш на свой гръб поне седем чиновнички? Поне да се запознаем с някоя от тях, да знаем кого храним.

Минималната брутна работна заплата в Австрия е 1000 евро при "нормална" работна седмица от 40 часа. Цените на хранителните продукти са почти същите /доста от тях и по-евтини/. И за мизерното пропълзяване от 20 лв. е недопустимо да се пише "СКАЧА"!

ПРЕДЛАГАМ: Да се направи минималната заплата 1 български ЛЕВ. Така Тиквата ще може да се хвали, че правителството вдига заплатата даже и със 100%!

наскоро говорих с мой познат канадец, който беше невероятно очуден от факта,че минималната заплата тук е равна на еднодневната му надница... Правете си собствените изводи за какво става въпрос тук...

аззз

и за какво става въпрос? ти намери с кого да сравняваш България...явно си от ментално увредения електорат на БСП, айде към Терминала....

Ако данчо беше добавил само , че в Канада стоките от първа необходимост са по евтини от БГ , нямаше да се изхвърляш неподготвен.