Заложници на Ал Кайда загинаха при неуспешна спецоперация

Американски спецчасти атакуваха ограден с висока ограда укрепен пункт в затънтено йеменско село, опитвайки се да освободят западни заложници.

Обратно в новината

Коментари - Заложници на Ал Кайда загинаха при неуспешна спецоперация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябваще да пратят, Харисън Форд, Брус Уилис, Бат Рамбо, Анжелина Жоли, Том Круз и всичко щеше да бъде наред. терористите явно не са гледали достатачно холивудски пълни, ако бяха гледали да бяха напълнили гащите:))

Станаха много грешките на американските военни.Убити от "приятелски огън" ,изгубени заложници ,въоръжаване на терористи ,които после воюват срещу тях и тн.н. При този свръх бюджет и технологически постижения ,явно човешкия материал е слабото място.А иначе жалко за убитите.Но все пак изпълняване на исканията на терористите е непродуктивно.

Хубаво че най-после ви се намери повод да се заядете , ама - я по-добре се разтърсете за аналогичен пример където руските алфа, вимпел са спасили успешно всички заложници ? Мм??? Мисиите те им са все 'засекретени' . Странно, щото Руснака мноооого обича да се хвали - Т50 още не е построен и няма двигатели ама е най-великия самальот ;)

Евала на американците,заради начина по който защитават своите граждани,а те са над 300 млн.,а не като наще(под 7млн.), за които на никой не му пука.А "военните експерти" от Московската академия и КГБ изказали се "компетентно"във форума е по-добре от личен опит като командоси(какъвто нямат)да изказват мнение,а не удобно у дома,на топличко пред компютъра да си чешат езиците!

ма те "най-великата нация" нещо май се оакали (както винаги разбитра се като правят нещо сами - от кравари кво да чакаш?) тюююю лоша работа а?)))))

ти на това защита ли му казваш..., май щеше да е по добре да не ги бяха защитавали!

"Сомърс", "Гринвич"... намирисва на руски източник, най-вероятно ТАСС.

като знаят какви тюфлеци са техните тюлени, да бяха помолили за помощ от Израел . Въобще САЩ нямат спецове за борба с тероризма. При тях всичко е армейски идиоти с повече или по малко мускули и оръжие по тях.

абе тъпак такъв ти пък какъв си да даваш оценка на тюлените.Това мурзилките много смърдие от далече бе!вонята ви издава от километри даже и по нета

ти да не си командос на Големия Еврочехъл и на Тикваря, че си такъв отворко ве "умньо" сигур си с диплома гравитираща около числото ПИ)))) ако се сещаш какво ти се пише де, че и това не е сигурно?....

американците 2 заложника не могат да освободят ти ми сравняваш случаи със стотици заложници. Операцията в Дубровка е префектна по всички правила на всички спецназове в света и е влязла в учебника в САЩ. Беслан е малко по друга работа, но не искате да го признаете. Там тъпите фуражки започват щурм и завързват престрелка и когато Алфа и Вимпел идват вече е пълно с трупове и за тях остава да изнесат колкото могат живи деца. Във всяка операция със заложници има % загуби , но в американските операции % винаги е надминат и граничи със 100 , както е в този случай.

Путин пращай Вимпел 1 . 10 минути и точка.Така гепиха 28 тюлена в Славянск.Сега разглеждат Магаданските гризлита Ушите на ОБамята стават вълча порода като чуят само първите букви на тези части

хан тукту - първо сек научи правилно да напишеш Беслан и името на театъра после иди да видиш какво е са около театъра и тогава м.б. ще разбереш какво изчадие си самия ти ....

Действително беше голяма излагация.Тогава нямахме много информация,но ВВС все още не беше превзето от "жълтите медии" и даваше достоверна информация. Тогава излагацията беше почти равна на погрома в Залива на прасетата,а Картър беше направо размазан от критиците си.Тогава Збигнев Бжежински отново беше в дъното на цялата история.Този "поляк" то толкова е изперкал на тема антикомунизъм ,че трябва да го затворят в лудудница.

Крейзидента на фащ о"Бамя се извини на световната общност и роднините на убитите. Станала грешка, вместо "тюлени" били изпратени ТЮФЛЕЦИ.

чък норис поостаре, май, а? и нямате друга подкрепа. не се получи както с осама? така е то.

"Спец. части" на САЩ!?!??? Дали и тези , които ще създават в Европа под "мъдрото"на НАТО ще са същите заспали "високо квалифицирани"военни?????

С всяка такава акция се оказва, че ЦРУ и Американските спецчасти са гола вода.Явно само в филмите са бързи, смели и сръчни ,а в действителност са некадърни.Оказа се ,че Обама е най-великото недоразумение, като президент на ,,най-великите" САЩ.

Г-Н БАРАК ХЮСЕИН,ПРИБЕРИ СИ ХОРАТА В САЩ-НЕ ГИ ПРАЩАЙ ПО РОДНИТЕ МЕСТА НА РОДА ТИ.ТВОИТЕ ХОРА ПРЕДИ ВРЕМЕ УБИХА В ИРАК ТВОЯ БРАТОВЧЕД,ОТ ТВОЯТА ВЯРА И РОД ЛЮБИМИЯ ТИ САДДАМ ХЮСЕИН!!!

Абе господин никой,кой си ти ,че ще даваш акъл на президента на САЩ,или държиш да се изявиш с простотията и расизма си.

Не одобрявам това ,което е станало!Загиват невинни хора! Но като го гледам този на снимката спокойно мога да заявя убава работа ама циганска! Ех Колумбе да ти е..м любопитството!

Един сценарий за филм по-малко.

Какво пречи във филма да ги спасят?

А щом са ги спасили на филма, значи и реално са живи, понеже филма ще бъде по действителен случай! Значи, спокойно още от сега можем да твърдим, че застреляните заложници, всъщност са спасени!

Стига глупости, Ал Кайда е филиал на ЦРУ. Имаше някакъв американски терорист от Ал Кайда дето си пускаше клипчетата в интернет. После в САЩ не го осъдиха, но внезапно умря на 31 години, без да кажат причините за смъртта му.... Същото последва и няколко човека от екипа "убили" Осама Бин Ладен.

Пак добре, че са гръмнали тероростите .....

Ако беше руския Спец Наз това нямаше да се случи.

Перфектна операция с едни мааалки неприятности! По принцип с терористи не трябва да се преговаря, но когато цели народи и етнически групи се обявяват за терористи, би следвало сериозно да се замислим!

Жалко за хората, мир на прахта им..Но хамериканците трябва да разберат че с показни акци няма да стигнат далече, едно е ПР а друго е суровата реалноста....Това не им е Осама бин Ладен който си бе мъртъв от 10 години, и те само уж го хванаха и простреляха...След което метнаха в океана.... В реалноста е различно от компютърните игри, особено ако срещу тебе са фанатици а не измислени герои..

Никой от тук пишещите едва ли има дори и идея как се планира спецоперация без да имаш време за подготовка и то в чужда държава. На практика при такива операции се цели както спасяване на заложниците, така и даването на ясен сигнал, че няма да се преговаря с терористи. Не че защитам янките, но не забравяйте Москва и Беслан (и колко командоса загинаха там), Сомалия (където загина заложника и 1 френски командос), Нигерия (британските командоси не успяха да спасят двамата заложници) ...

Точно така,като антибългарите-безродници,червените шумкари.

"Убити били повече от петима от терористите. Няма загинали американски командоси в операцията, добавиха те." Щели са тъй или иначе да убият двамата заложници до 72 ч., научаваме от новината. Сега поне 5-ма са платили за престъпленията си. Ясен е и единственият път, водещ до успех с такива- този на силата !

Какво да се очаква от натовските командоси ,нали ги видяхме как двама наши пияни селяни ги помляха от бой ,жалко ,че от некадърността им са загинали заложниците.

Обади се другият път да вземат тебе.

Сееш ветрове-жънеш бури. Обама изглежда доста напрегнат на фотото.Криво му е нещо.Има защо-цялата му неадекватна политика в Близкия изток е пълен провал.Дали ще е Ал Кайда или ИДИЛ,фактът е че районът тъне в тероризъм,анархия,масова сеч над невинни хора,хуманитарна криза.В Ирак цари хаос,в Сирия-също.Десетки хиляди са вече убитите,стотици хиляди бежанци.На война,като на война-не може да няма и невинно загинали американци.Жалко за жертвите,поредните в предългият списък,сътворен от Администрацията на Обама.

Абе нали всичките тези терористи минават обучение водено от американци в Косово, Турция, Йордания! Какво се правят на ударени? Снимките на американските политици с главатарите на Ал Кайда и ИДИЛ са показателни за мислещите хора.

jingiby

Друг пример за провал е терористичният акт в Беслан от 2004 г., когато чеченски терористи взеха като заложници стотици деца и възрастни в училището в града. След експлозия, чийто произход е неясен и последвалата паника, настава хаотична стрелба от двете страни. Според официалните данни са убити 344 цивилни от които 186 деца.

Всички руски терористични операции са "успешни" - но заедно с терористите, спецчастите им убиват и заложниците...

Беслан - 344 цивилни при една операция

Дъбровка - 174 от газ зарин пуснат от спецчастите

Дубровка - какъв си свинкстер ......боже боже

този котел няма изгасване

Който не го може, не го може!

Можеше просто с една по-едра бомба да приключат с цялата сграда. Дъра-бъра заложници ! Да взривяват всичко всеки път когато някой въобще си позволи да говори с тях. Така се преговаря с терористи ! Пък и действа възпитателно на заложниците - да знаят, че ако са станали заложници им е спукана работата. Така ще внимават !

а ти ако си там или децата ти ? аман от "професори"

jingiby

Такива операции са доста рискови и често завършват с провал. Да си припомним заложническата криза в театъра в Мосва отпреди десетина години. Тя приключи с щурм на специалните части, които вкараха във вентилационната система отровен газ. Заложените в театъра бомби бяха обезвредени, а всички 40 чеченски терористи избити, някои от тях, докато са били упоени от газа, вместо да бъдат задържани и разпитани. Газът обаче предизвика и смъртта на 125 заложници, а жертвите на терористите бяха само пет.

Виж се какви глупости пишеш-един път 40 терористи били избити, после само пет били убити.А иначе това е блестяща операция на Алфа, грешката е на спасителите след операцията, но е дълго за обяснение.

jingiby

Ако не разбираш български, чети за операцията на руски език, който както виждам ти е матерен...

И съм чел и съм гледал филма, а руският ми е като английският-просто едно време учехме езици - не е срамно да знаеш, нали? Не съм лизач на ничии задници, не съм простак, както сега е много разпространено и затова вече ме е срам, че съм българин.

Е сигурно само 5 от газа..

джингиби - де си ги чел тези глупости - 5 терориста били убити ? бахти спеца си бе ей

Ако атаката беше срещу чужда държава за завладяване на петролните й кладенци щеше да бъде успешна!

Някога църквата организираше кръстоносни походи. Сега обаче е заета с печалбарство, щото е по-лесно и резултатите са налице. Ще берем ядове в бъдеше, тъй ми се чини.

Ами то точно тези кръстоносни походи съсипаха Византия. Е, и ние българите имаме своя дял в съсипването, но главно кръстоносците.

Американците берат плодовете на своя труд! Не оправдавам тероризма в никаква форма, но терористите винаги са били продукт на завоевателната и брутална политика на "големите"! И понеже големите мачкат всички по пътя си - непокорните им отвръщат с терор, а покорните са овце за стригане! Има и средно положение, но то е присъщо на много малко държави, с умни политици и политики!

Пак заглавие като от руска медия - "американски спецчасти" - "неуспешна операция" :(

или от здравни новини: ,,операцията бе извършена успешно-болният почина,,!!!

американците добавиха още двама към милионите спасени .. спасение ... само в царството небесно ... съединението с бога има ли още някой нужда от помощ

Да, Онго Бонго...

Радвай се, руски робе! Радвай се. Скоро ще се произведе нов модел руски мобилен телефон. И за ужас на руските врагове, той ще е най-големият телефон в света - 4 метра!

Оставяйки американците и руснаците настрана, ти си доста тъпичък и простоват.

от сутринта сте заплюли амер армия .. неуспешна операция .. провал ... врели не кипели ... АКАП е пуснала в интернет видео със съобщение, че Люк ще бъде убит до 72 часа. ... не че ще го убият ...ще бъде убит .... успешна ли е операцията ... а ...

Демек?

Докато светът не разбере какво точно е значението на джихад, не само заложници ще умират. Понятието свещена война е много повече от война на живот и смърт, това е тотална война по всички точки на планетата. Всеки един от вас е заплашен и ще дойде време, когато ще трябва да се наптравят граждански формирования, които директно да не се свързват с държавата и да водят война, което измества центъра на тежестта от държавата към гражданите. Държавата ще изгуби война, която гражданите ще спечелят. Излязат ли гражданите с терористите е свършено, защото тогава самите терористи ще видят какво е терор.

Като ви чета коментарите, мили бг "специалисти по всичко" ме обхваща тих ужас. То, няма тема по която да не сте компетентни бе. То, няма човек когото да не сте оплюли. Що не си пийте тихо и кротко ракийката? Не виждате ли, че само за това ни бива. Оставете света на мира. Той и без нас ще си върви пътя.

Време е Путин да изпрати Вимпел 1 Когато Обама чуе това название, ушите му стават каето на немска овчарка !!

Ще изпрати Вимпел къде? Руснаците нямаше даже и да ги намерят - то само с мускули не става..

В унисон с твоето изказване, предлагам да се закрие журналистиката. Средствата за масова информация-също...

Това ще стане! Но първо ще закрият Народния театър. Всичко по реда си. Накрая - държавата.

""Безсърдечното пренебрежение към живота на Люк е поредно доказателство за покварата на АКАП " Друго си е да пускаш бомби от самолети без да те интересува къде падат и кой убиваш, а като те хванат в крачка викаш "сори колатерал демидж". Ислямистите са боклуци, но да не забравяме, че бяха създадени и обучени от още по-големи боклуци - американците.

"Убити били повече от петима от терористите. Няма загинали американски командоси в операцията........" .......Трябваше да вземат баба Пена и Петко от Горна оряховица и тогава дупе да им е яко на спецовете....

Поредната серия от сапунката безсърдечните али баба и 40 разбойника. И това ако е изказване на президент и мъж, здраве да е! "Безсърдечното пренебрежение към живота на Люк е поредно доказателство за покварата на АКАП и още една причина защо светът не трябва да се отказва от целта да разгроми тяхната насилническа идеология", заяви президентът Барак Обама в декларация по-късно днес.

фана тез с резачката терористото и и награда нема.

парво адин ти носи литър. после два по половинка. после 4 за аператива. после осем сас счетоводител. после 16 да се учиш на стрелба. и после 32 да са откажеш от такова пиене.

ни можиш отърве золожник на ал кайдата, другио пат му тръскаш бомба на главата да си знаят пазачите как САЩ не преговаря с тирористите. некак от новината ми става впичатление, че едина заложник бил е по заложник и че некой не си а я варшил работата и брои там 5 дали тероризти. а пияндетата, кой ги брои питам? на път и по нет. Вий защо ни уважавата ората и..и не ги уволнявате, да додат тук да им сипем една ракия, да простим на банката и на жертвата... ко ми е що е в южната америка... дай им наркотици и менте куфари.. тез нашти да не одя вече по таквиз места чи там май затварят за трапанации на сърца. некак други са вращат тук.. ни а е случка, зомбирват ги нещо..