Путин с условия пред САЩ за връщане към договора за плутония

Путин внесе в Думата законопроект, в който се поставят условия пред САЩ, за да се върне Русия към договора за унищожаване на обогатения плутоний.

Обратно в новината

Коментари - Путин с условия пред САЩ за връщане към договора за плутония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин да се слага там където му вървят номерата.Май никъде не вървят вече.

Руската ДУМА е на чстна дума....хаххахаа

Направо да поискат да се издигне руското знаме над Белият дом :)

Това, което Русия иска от САЩ, е еманация на имперската наглост.

Тука яко се трие! Недейте така! Приятели едва докарах адекватна логика и истина.

Има пояснения към закона. Излагат се причините и те са точно тези, за които пише бибиси. Моите извинения пред Мануел Насименто. Преписал е, но без грешки.

Такова мисленесамо къс на ръст и глупав доминиран от военни може да има.Буш и Меркел му помагаха,Стара заспала Европа му купуваше по 350 милиарда газ. Най-съпия и ние по 500 д.за езденица.Така Захлеби Путев и вместо да развива технологично изостанала русия,той обладан от военните започна с голямите мераци за света. Глада иде Путев ,санкциите действат.Няма вече гювеч.Мужиците чувстват какво настъпва-Глад. Тези миши топурдии с разваляне на договори няма да помогнат.

Аз също се порових из сайтовете. Прочетох пълния текст на указа на Путин - нито дума за условия от рода на Магнитски, санкции, Украйна. Става въпрос за плутоний, който не става повече за отбрана. Причината - САЩ не са в състояние да утилизират своята част от плутония. Гос. Насименто е преписал дословно статията на link където се казва, че в текста на указа фигурират посочените условия. Което е абсолютна лъжа и това може да се провери веднага - текстът на указа е публикуван на сайта на Президента на РФ.

Линкът, който е заличен, е сайтът на бибиси точка ком език руски. От там е преписано.

Ами то вече има такива случаи - ако поровиш в нет-а, ще видиш какво става, колко е радиацията и как се разпространява. И не сравнявай тоновете гориво в една АЕЦ с десетките килограми в една бойна глава.

Хане, не се излагай. Май нямаш никаква представа от ядрено оръжие и как действа то. Вривяването на една ракета с 10 ядрени бойни глави в шахтата й няма да доведе до ядрен взрив, а до замърсяване, при това много ограничено - под земята в шахтата и тунелите около нея.

Едно ТТИП в стила на Минските съглашения. Путин май се подиграва с американците. Точно сега, когато са заклещени между двама луди кандидати и един лузер-президент. Май ще има истерики, делириум, и случайни ракети насам-натам. Бойко и Рсен да си сложат по един лейкопласт на устите и да тикнат Митов някъд на курорт. Че сме между атовете, които се ритат.

NB е прав. Четох документа в оригинал. Нито дума за условия. Това е измислица на бибиси и Насименто я тиражира от свое име. Срам и позор за българската журналистика!!! Ако гос Насименто се смята за български журналист, де.

май си учуден

И що им се хващате на журналистическите лъжи? Ми има си сайт на Путин - там има внесеното предложение и пояснителна записка към него. Там няма никакви поставени условия, а това което тук обявяват за условия са всъщност изброени причини, заради които се внася предложението. Което не е добре - няма преговори, няма искания към САЩ. Но пък е спомената и България - заради центъра на НАТО, който наскоро направи 1 година. Там пише, че САЩ не искат да унищожават плутония чрез облъчване, както е по споразумението, а да го заравят - т.е. да го запазват. Идруги неща пише, но УСЛОВИЯ просто НЯМА. Пак ви казвам - лошо е това. Прочетете историята преди ВСВ и ще намерите поразителни прилики. Няма връщане назад. Светът отива към война. За съжаление.

Потвърждавате безумното изнудване, но го обличате в други думи и смисъл, които са различни и неверни от истинските.

Не, точно обратното е. Бих се радвал, ако бяха искания. По искания може да се преговаря, защото искането означава, че има поне някаква готовност или възможност за преговори. Няма искания в предложението на Путин до Думата. Точно това е лошото и опасното.

Кой кого изнудва? Ти за ТТИП ли говориш? Или за ПРО на НАТО в Европа?

Хане, ти май изпълзя на горещо малко да пожилиш. Нещо се беше кротнал на последък. Анализ на международната ситуация ли правеше?

Путин намеква на американците, че краят му е дошъл и още не е намерено решение за времето след Путин. Времето на руския ядрен хаос, което е най-големия кошмар на американците. Няма работещо решение за Русия потънала в хаос и насилие и с изгубен контрол върху ядрените й запаси. За Путин е ясно. Той е бита карта, но после? А после?

Малки са им тези санкции..

Облаците над главата на Путин се сгъстяват и в паниката си от наближаващата смъртоносна буря, той прави грешка след грешка. Наближава възмездието и трибуналите за насилието което произведоха и с което заляха света руснаците. И Путин иска престъпниците вместо на трибунал да отиват спокойно до американските курорти. Интересно какъв е би здравния статус на Путин когато е подписвал такова искане?

Объркал се е милиционерът, но толкова му е капацитетът. Договора за плутония не е обвързан с избора на държавите членки на НАТО да членуват пълноправно в този съюз. Това искане е и груб опит за намеса в политиката на свободни и независими държави. От житейска гледна точка, все едно САЩ да каже спираме договора едностранно, докато не се махнете от Украйна и Сирия. И това е само увертюрата, защото исканията ескалират и руската милиция е поискала политиката на САЩ да се определя и диктува от Лубянка.

За сведение на коментиращите: Стандартен варел напълнен с деутерий, тритий, и необходимите изотопи на литий при ПОДХОДЯЩИ УСЛОВИЯ е способен да взриви световния океан/ ядрена физика за 11клас. Плутоний?!

Периода полураспада на плутоний-239 - 24 хиляди години. Единствения изход са реакторите с бързи неутрони БН. Основното достойнство на бързите реактори е тяхната способност ефикасно да изгарят най-опасните дълго съхранявани радионуклеиди, образувани в отработеното ядрено гориво. По този начин радикално се решава проблемът с обезвреждането на радиоактивните отпадъци на ядрената енергетика, защото многократно се намалява техния обем. Русия уверено върви напред в реализацията на плановете за значително разширяване на ядрената енергетика, включително в разработването на нови модели реактори, гласи констатацията на специалисти от Световната ядрена асоциация (WNA). Други държави също са натрупали опит с реактори на бързи неутрони. В това отношение пионери са САЩ, но в момента те не се развиват активно това направление. Ако САЩ се сдобият с подобен реактор, това би могло да стане към 2030 година. Франция имаше два бързи енергийния реактора. Пуснатият през 1974 година Феникс имаше мощност от 230 мегавата, а Суперфеникс, заработил през 1985 г., бе с мощност 1200 мегавата. Но с експлоатацията на Фенисс възникнаха проблеми и през 2010 година проектът бе закрит. Още по-кратък бе животът на Суперфеникс той работи до 1998 година, без нито веднъж да работи на максимална мощност. Той бе спрян по политически причини, чиито изразители бяха местните зелени. В момента Франция работи върху своя нов бърз реактор с мощност 600 мегавата. В Япония работеше единственият бърз реактор Мондзю, пуснат през 1995 година. Но и при него възникнаха трудности с експлоатацията. Реакторът спря през 2010 година, след като в него падна кран и потъна в течния натрий. Кранът се използваше за зареждане с ядрено гориво. Все още няма решение за зарязания от тогава реактор. Индия е страна, която е най-близо до пускането на своя първи бърз реактор. Тъпите руснаци са си решили проблема с ПЛУТОНИЯ, а великите американци произвеждат АЙФОНИ!!!!!

'..са си решили проблема с ПЛУТОНИЯ' Непосилни са обаче проблемите с пътищата и 'туалетите в дворе' .

Великите американци пък помагат на Русия да слезе от нефтената игла :)))

Крайно време беше Русия да им каже на тия ''стига'' защото бая ги търпя да си разиграват коня из Европа. арабския свят и навсякъде където са видели аванта от богатствата на съответния район....и винаги Русия да им е виновна.. Американците до сега си действаха безпроблемно защото подлогите им си мълчаха а народите на подлогите им носеха всички злини от това на гърба си. Имам само един въпрос на който никой не дава отговор - какво прави сащ непрекъснато на хиляди километри от техните граници...Изпробва си отровите извън своята страна и подлоги се правят че не виждат

..Само едно нещо - Пупу трябва да е на кон като прави тези заявления. И фул монти!

Путин го "наточи" и го втвърди яко... Не е на добре! Сега Тръмп ще стане по-желан, за да успокои Путин и да върне поносимите отношения с Русия... Не ръчкайте Мечока, когато спи!

втвърди..всичките 4 сантиметра!

Еййй, голяма работа си! Малко могат да се похвалят че са били толкова близко до Путин.

Не знаех, че си му го мерил лично! Кусметлия!

ДА МУ ГО НАТЪПЧАТ В ГЪРЛОТО НА ФАШАГАТА ТОЯ ПЛУТОНИЙ-ДА НИ ОТЪРВАТ ОТ НЕГО!!

На кой да го натъпчат? Понеже май излиза, че Русия са си унищожили плутония, а САЩ не са. Даже и завода не са си довършили, нищо че са похарчили над 10 пъти повече за него. Та ?

Имперската политика на тоя дребосък много ясно си проличава във въпросните "искания" Не случайно и Президента Плевналиев предупреди преди време за опитите на Русия да игнорира "малките" страни като Полша, Литва, Латвия, Естония и да се "договаря" директно с "големите" като САЩ, така както Сталин се е договарял в Ялта и както това ни докара 50 години нещастен комунизъм. Дребния "император" го е написал черно на бяло - НАТО да си махне войските, че защо да си ги маха ако тези страни са ги поканили и са се договорили. От къде на къде Путин ще решава кой да идва в България и с кого ние ще се съюзим. За съжаление родните блюдолизци обслужват точно тази "опорна точка" на Путин от неговата хибридна война срещу целия демократичен свят и са готови на предателство заради лични вероятно интереси - което впрочем вече ни струва към милиард глоба заради комбинациите на Многошлемния....

кой ни бръсне за слива бе, от другия голям бял брат да не би да си видял нещо хубаво и добро

До краяна тази година ще пъде публикуван списъка с имената на конкретните виновници за убийството на малазийския пасажерски самолет! Путин няма време и трябва да направи нещо. Доказването за участие на руски военни в свалянето на самолета има много по-големи последствия за Русия, отколкото изглежда на пръв поглед. Ведно с огромните обезщетения, които ще трябва да се заплатят, неоспоримо се доказва, че Русия участвува пряко с въоръжени сили във война срещу свой съсед! Това пък автоматично води до още по-големи последствия за Русия! Путин се провали, провали и Русия, за пореден път. Независимо, че в момента спешно се обгражда с нови лица и съсредоточава цялата репресивна власт в ръцете си, той, както всеки един диктатор, е обречен. Опитите му с намесата във вътрешните работи на Сирия, уж "поканен" от законната(!?) марионетка-диктатор, да получи международно признание и да излезе от изолация след анексията на Крим и нападението срещу Украйна, се провалиха. С този си неудачен ход Путин вече се превърна в обикновен убиец, достоен за Международен Наказателен съд! Путин допускаше грешка след грешка, като на пръв поглед тактическите му грешки, на един по-късен етап се превърнаха в стратегически! С денонсирането на този договор, който сам по себе си няма особено значение за САЩ, а още повече с ултимативните искания, Путин прави пореден, вече много лош, породен от отчаяние и безизходица политически ход! С този глупав и вреден ход Путин развърза ръцете на САЩ и съзниците за старт в надпреварата във въоръжаването, финала на който е предизвестен - пореден и последен етап от разпада на прогнилата остатъчна руска империя!

Да де, но те малоазийските семейства са завели искове , но не срещу Русия а срещу Украйна...те ли нещо да са се объркали, или соросоидите ли, май последните ???!!!

Грешиш, но и това ще ти мине. Като есенна настинка. :) Поне прочети доклада на международната разследваща комисия. След публикуването на списъка ще бъде стартирани поредица искови дела. Искането на близките е по 10000000 долара за загинал! И не е срещу Украйна! Чакат списъка с виновните, който ще включва около 100 лица! Доказано руснаци! Именно затова Путин го е втресло! Явно той ще е начело в списъка.

Правиш жестока реклама на надпреварата-или си руски шпион или си анархист. В САЩ не мислят като теб!! Вярвам ,че си второто :Д

Няма начин! Прав си! :D

И Баце -мутрата му прави свирки на тоя! Уникален минет чия е Борисов!

Тази "международна" комисия за разследване на катастрофата със самолета ,засега не е показала някакво доказателство,макар две години вече да го мисли.Там участват много странни участници. например Украйна (!!!) . Русия искаше също да се включи,да помогне с данните,с които разполага от своите радиолокационни системи ,но тя не бе допусната до "разследването" -:) Защо ли? А защо няма прозрачност? КОгато падна руския самолет над Синайския полуостров ,Русия още след 2-3 дни,като се сдоби с черната кутия и обяви,че кани експерти от цял свят да присъстват при отварянето на кутията,и то пред тв камерите ,и предавана пред света. Ето така се прави! Какво е това -кутията си бе дадена от опълченците (по руско настояване) на индонезийската страна. Но после англичаните им я взеха от летището и без да я показват на никой,вече две години нищо конкретно,само с голи изявления (политически).Мисля,че никой не ги взема на сериозно вече тези изявления.

Май само г-на от Добрич е вдянал,че плутоний е отпадъчен материал от централите. Това е изотоп на урана. Най големите центрофуги за обогатяване се намират в Русия и САЩ но най големите залежи -80% на тази руда са в Русия. Доста скъпо ще излезе на Америка да се съревнова-това правят руснаците.Направо си ги изнудват и го правят заради изборите а не за Алепо.

Неправилни разсъждения, господине! Навярно помните, че близо 50 години се водеше Студена война, по време на която се водеше яростна надпревара в ядреното въоръжаване. Произвеждаха се десетки хиляди ядрени бойни глави! Русия, тогава СССР, имаше същите тези запаси и възможности. Помните ли какъв беше резултата? Господине, ако ние, двамата с вас, сме затворени в една малка стая и вие държите в торбата 200 гранати, а аз държа в джоба си само две, например, как мислите, кой ще е победител? И къде е бил смисъла вие да харчите пари за да купите/произведете вашите 200 ненужни гранати?

Разликата е,че не сме в стая а на ЗЕМЯТА-нали !

Това е форум само на козяшки тролове. На някой да не му е ясно? Два ката, башка главата. не спите ли бе изроди? Кой ще работи жените ви? Танте ви Меркел ще германизира исляма. Отвъд океана се разпадат и вие сироти тролове оставате без прехрана.

жужету се прави пак на бомбаджия

по случай 99 годишнината от воср обявявам тази есен за есента на московския майдан.

Вики, ти ли си бе, опече ли КУРабийките, или дедо Шорош ?

На 26 декември Върховният съвет на СССР заседава за последен път. Прието е решение за саморазпускане на съюзния парламент и е обявен краят на съществуването на Съветския съюз. Същият ден Михаил Горбачов подава официално оставка. В последния ден на 1991 година официално престава да съществува империята на злото, както Уинстън Чърчил нарича СССР десетилетия по-рано в началото на Студената война.

Отърваха се от кърлежите, дето се бяха впили, и дръпнаха напред. А кърлежите потънаха в дългове и кредитно робство. Ееех, а бяхме износители на петрол. Мамка му.

Секретната база на ЦРУ в Алепо е ликвидирана, 48 америкатски офицери чукат чакъл. Плутония, отново шах и мат ! Говедарите изклаха и обраха 40 млн. индианци.Създадоха първите концентрационни лагери/резервати/. Имат 718 демократични военни бази по света. Е ? Демокрация ли? Америка ли ? Нямат и пряк избор на президент. Боклуци !

Вие, путинските поклонници сте тежък медицински случай. Ще се оправите така, както всеки комунист или пиян руснак =само с тояга по чугунената глава.

Америка е единствен съюзник който би помогнал на Русия срещу Китай.При това естествен, защото интересите и на Русия и на Америка срещу Китай са сходни. Засилващата се конфронтация с Америка е ужасна грешка.

Hе е !!!

Китай от десетилетия моли Русия за патент или остарели морално двигатели...на течно гориво. Като РД-180 които САЩ купуват за $милиарди от Русия. Русия има страшен коз - започва да продава тези двигатели на Китай - така китайските балистични ракети ще стигнат САЩ и темата Тихи океан се затваря за САЩ. Отделно Русия ще стане въшкава от пари в брой (злато) за заплащане на двигателите. Отделно Китай ще си прибере версиите от финансиране в САЩ - американската икономика ще колапсира. Заедно с ЕС. Това е реалност и страшно руско оръжие.

Санкциите поникнали на езика на Путин родиха нова реколта. Нали санкциите бяха безполезни и се обръщаха против Америка? Защо иска премахването им Путин?Кога е искрен той?

искрен е само когато тропа с краче и иска пари. Кой ще ни даде пари? Ние идваме с цвИтя! Кой ще ни даде пари?

Руската политика. Путиновата политика има две главни оръжия - лъжа и страх. И двете са обезвредени и Путин се мъчи да премахне пречката пред тях. Изнесените пунктове за управление и ПВО. С тяхното наличие руските заплахи са безплодни, а лъжите лъсват. Нали тези центрове и ПВО не бяха пречка пред руската армия? Защо тогава е този плач?

Времето не работи за Путин. Путин е по-близко до края отколкото ни се струва и това е отчаяна паническа проява на Путин и шайката му да отложат нещата и да накарат Запада да преговаря с него. Естествено другаря Насименто е пропуснал да ни съобщи, че Путин моли Америка да премахне два закона. Закона "Магнитски" от 2012г. и насочените срещу Русия положения в Закона за подкрепа на свободата в Украйна от 2014та, както и всички санкции въведени от САЩ по отношение на физически и юридически лица от Русия. Зад това прозира борбата за власт в Кремъл и недоволството от политиката на Путин на руския елит. И типично в негов стил той взима отново грешно решение и се надява чрез ядрен шантаж да извоюва и върне на недоволните онази свобода която им е отнета със санкциите. Такова решение е ялово. Ще бъде бит и от своите и от чуждите.

Добър анализ!

Путин съвсем се е ошашавил милия!:) Вече се чуди каква глупост да измисли...Поставя условия на САЩ в проектозакон на руската Дума:)))) Така е като нищо не върви като хората...петрола евтин, народа мизерства, войната в Сирия - пълен провал , а гълта милиарди всеки ден...само изборите минаха по план:))

Последно, вие англосаксите унищожихте ли си плутония, или се го складирахте за черни дни?

Браво на Путин! Ей това е сега президент! Нещо Цецка не я виждам в тази роля!

И дано даде Господ да не я виждаме. Нито Цецка, нито който и да е друг, спечелил президентските избори!

Другари!Спомнете си многобройните военни поражения в постоянните конфликти след ВСВ.Пък и мощният ритник на третият райх през време на ввойната!Не е възможно една суперсила като нашият съюзник САЩ да се остави на примитив като путин да го заплашва и тероризира!

Оказва се, че и Наполеон е имал договор за ненападение с Руската Империя, и Хитлет, и. ..... Странното е, че не по международните правила, вие англосаксите, започвате войните. Без официално обявяване. А Уистън Чърчил , малоумника, е бил готов да нападне СССР, още ма 9. Май, 1945 та. Едвам са го вразумили военните.

Как така се "оказа"? Ако беше поне малко начетен, нямаше да чакаш някой да ти го каже. Четете, мислете, анализирайте и тогава пишете в чата. И може тогава да разберете защо никъде не харесват руснаците. Факт, нали? Ако можете, помислете!

Няма невъзможни неща другарю ! Колелото се върти...

Това са доста условия .. Най-добре да започне да управлява америка за да е сигурно че всичко ще е както трябва ..

Последно, нашите нови кръвни братя , унищожиха ли си плутония, съгласно договора?

ТАНК АРМАТА - МОДЕЛ С 152 ММ ОРЪДИЕ - БОЕКОМПЛЕКТ 45 СНАРЯДА ... - 152-мм ядерный снаряд 3БВ3 МОЩНОСТ 2.5 КИЛОТОНА = 2500 ТОНА ТРОТИЛ - СТРЕЛЯ НА 30 КМ .... ЕДИН ТАНК АКО НОСИ САМО 20 ЯДРЕНИ ЗАРЯДА СИ Е ХИРОШИМА И НАГАЗАКИ ... ... СКОРОСТРЕЛНОСТ 8 ИЗСТРЕЛА / МИНУТА .. ВЪПРОС ? ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ВАРШАВА Е РАДИОАКТИВНО БЛАТО ?

Само една поправка - не бъркай 152 мм оръдие на Армата със 152 мм гаубица, гаубица - оръдие или оръдие. Оръдието на БАМ Армата (само лаиците и пропагандистите му викат танк, а то се води Бойна артилерийска машина) е 2А83 и действително ще може да стреля на разстояние 30 до 50 км - с активно-реактивни управляме снаряди (високоточно оръжие), но те не са с ядрен заряд.

ЩОМ СА НАПРАВИЛИ ЗА ГАУБИЦА 1985 ГОДИНА СМЯТАШ ЛИ ЧЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ ЗА АРМАТА :))) ..:))

Този ли танк армата, дето на парада на червения площад загасна, и го запалиха с манивелата???? :-) Ако говориш за сьщия, той предизвиква само ехидни усмивки...... :-) ; -)

Хабиби!Колко струват вашите танкове се видя в многобройните войни с Израел,в Ирак и в Сирия сега в момента!Ако излезете с руски танкове в срещен бой с американски екипажи и танкове,с немски екипажи и танко ве ,с израелски екипажи и танкове нямате ни най малък шанс!Ще си спомните едно друго тотално поражение от преди седемдесет години!

Ами тогава що отказвате участие в танковия триатлон? Страх ли ви е?

Живей си там ..преди 70 години:)) Мизерен селяк:) Викай За родину, за Сталину вечер като се надрънкаш с шльокавицата и пей Ставай страна огромная:))) Огромная пък...мизерная:))))

Точно за толкова за колкото и Петербург, тъпако неграмотен!

На нормален език, това се нарича предупреждение за започване на война. Жалко... за всички.

Наистина изглежда странно как всички страни са васали на САЩ, Англия, Франция, Германия....България, всички казват само иес, и изведнъж някой си позволява да иска обещетение. Представяте ли си на конгрес на ГЕРБ, накой в смълчаната зала да стане и да поиска Буци да си плати за неизпълнение на предизборните обещания. Невъзможно!

Дано да не наближава война

Лека нощ на всички, и особенно на дежурното -МОШЕ!

Има има, ти затова ли си тук, и чакаш някой да ти я нахлузи тая ценност)

"Шах и Мат!" ли каза Путин на Обонго?!!!

американската политика спрямо русия води до военизиране на русия а какво точно са очаквали американците като финансираха преврата в киев май и на тех не им е много ясно да се оплачат на сорос това от една страна от друга някой в русия прави ли си илюзията че това въоръжение при един вътрешен проблем ще може да се контролира нещата са доста сериозни

FBI е признало,че в сащ има 4 000 000 сатанисти,някои са били и президенти(рейгън),у нас сигурно са повече ,единия е президент,другия премиер,третата кандидат за генсек,да не говорим за пишещите тук ,директно назначени от сатаната. Боже мили,дай на всички малко плутоний,че да миряса тоя напълно сбъркан свят !!! Амин !