Законът за корпоративното подоходно облагане скара управляващи и опозиция

На тъмно, пряко и преносно, решават колко кожи да смъкнат от гърба на българските граждани, скочи Филип Попов от БСП

Обратно в новината

Коментари - Законът за корпоративното подоходно облагане скара управляващи и опозиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей, комундели недоклатени, става въпрос за корпоративно облагане! колко от вас знаят какво е това корпоративно подоходно облагане??

Цитат: "....В преходните и заключителни разпоредби на Закона за корпоративното подоходно облагане се правят изменения в Закона за местните данъци и такси. Текстовете предвиждат при безвъзмездно придобиване на имущества, различни от недвижими имоти, ограничени вещни права върху недвижими имоти и моторни превозни средства, да се подава данъчна декларация за облагане с данък. В тези случаи в общината ще има информация за придобитото имущество, като органите по приходите ще могат да определят данъка и да упражняват контрол..." Грешна трактовка на ДИР бг. Тука се има впредвид не физически а юридически лица. Ето ви правилното тълкуване: " ...Любопитно е, че с промените по ЗМДТ общинските служители ще могат да определят данъчна оценка за недвижими имоти на предприятия в случаи на установено умишлено занижаване на отчетните им стойности с цел намаляване или избягване на плащане на данъка за тях. С направеното предложение се увеличават правомощията на общинските служители да определят данъчна оценка на недвижими имоти на предприятия...."

Е вие какво очаквате от лявата партия ГРОБ. Целта е да се вземат колкото може повече пари от данъкоплатците и да се преразпределят. Така Баце ще може да се бие в гърдите и да се дере колко много пари раздава, а и когато в казана влизат повече пари, после като се оближеш ще има повече за теб! А тези които останат в бюджета се дават на раздутия чиновнически апарат, който пък после да гласува за гробарите. Така те ще стоят на власт докато Баце ритне камбаната, а после кой от къде е ! Ще си ходят на село!

Само неродения в България не е разбрал как си приемат законите шайката и подлогите им:(((((( Защо се продължава с лъжата че сме парламентарна теитория след като всичко се решава по хаъра на боко и сие, дето пък те го предлагат и приемат по хатъра на менторите им...

Само не разбрах коалицията ГЕРБ-ДПС ли приеха тези промени?

Ей ,започнаха с вдигането на данъците дори без да дочакат окончателните резултати от изборите ! Наглеци !

Владко Горанов нищо ли няма да каже? Тоз велик икономист?

Този е толкова "велик", че не бих го наел за счетоводител на моето ЕТ!

По време на управлението на ГЕРБ се приеха най-неработещите закони или по-точно такива ,които дават възможност на органи като НАП и други такива да си ги тълкуват както си искат.

Те ги измислят, човече. И пак не могат да ги приложат като хората :)))))))))))))))

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова /ГЕРБ/ отбеляза, че в 90 процента от обема си промените транспонират шест европейски директиви. Зад благовидното транспониране на европейските директиви,управляващите прикриват увеличенията на данъчните тежести в България по тяхно усмотрение. Да попитам другарката Менда като е транспонирала 90% ,останалите 10% щурутии кой е сътворил.

Това значи ли, че ако даря едно МПС от фирмата на физическо лице, съдружник в нея, то няма да подава декларация и няма да плати данък затова !!

К'ва опозиция бе братче...

Ото Скорцени, ако беше толкова умен и разбираше от икономика и други науки, нямаше да висиш денонощно в dir.bg, а щеше сам да си изкарваш заплатата за да можеш да вегетираш.

Българската социалистическа партия е Българска капиталистическа партия. Ако Стою Неделчев стане от гроба ще ви разстреля със Шпагина.

Комунягите реват, че се ограничават възможностите на чорбаджиите да не плащат данъци. Сетете се сами защо.

Защото те са българските феодали!

Разсмяхте ме....с поредната си глупос.. Та кога сте видели властващите да плаща нещо от джоба си?????

Мачкай Бойко синьо-червените камуняци! Щом квичат си на прав път.

...ха сега си подайте и другата буза ….на синьо-гербавите камуняци

Така, така, стойте си по домовете и си подлагайте гърбината.