ВСС се обяви против промените в съдебния закон

Висшият съдебен съвет (ВСС) реагира остро на предложените от правителството промени в Закона за съдебната власт.

Обратно в новината

Коментари - ВСС се обяви против промените в съдебния закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май трябва да се създаде паралелна структура за правораздаване, към която да се прехвърлят полека всички функции на съществуващия съд. Поне да не вреди. В едно общество не може да си независим и да си правиш каквото си искаш и то напълно безнаказано, защото правата им били нарушени. Ами нашите граждански права, този измислен съд, с безумните си съдебни решения не ги ли нарушава. Правата на обикновените граждани са силно нарушени. Защото този съд толерира престъпността в България. като осигурява пълна безнаказаност за извършени престъпления. Срещу съответното неформално заплащане. Този съд и съдии просто не стават за такива, ако ще не тоги ами не знам какво да облекат. Може би, след като са толкова независими, държавата трябва да заведе дело срещу тях. Като представител на народа си. Поредната проява на натрапената ни съвсем криворазбрана демокрация. Независима съдебна власт, значи да е осигурена безпристрастност на присъдите. Но много умните съдии го разбират, като да си правят каквото си искат. Да вземат рушвети, да крадат и това да става безнаказано. Иначе правата им са нарушени. Ами нашите права. Крадци и измамници в закона, това са нашите съдии. Бойко Борисов и Цветанов го казват отдавна, хората го знаят още по-отдавна. И ЕС го разбра. Но съда е в кацата с меда и рушветите и не искат да излязат.

неограничена власт и безнаказаност,превилегии които са си гушнали висшите магистрати,едва ли ще ги отстъпят без бой.

Алооо, корумпираните магистрати! Га ядохте кифтетата не ривахте, сега за кво ривете? Ако не ви оттърва, прав ви път, тъкмо ще видите как се изкарват пари с честен труд...

НЕкой съдии вече си купиха имоти на Бяло море ... А може би искат сега да си купят имоти и на Луната, защото разбраха, че там има извънземни ?

След като са на върха на съдебната власт нека излязат с ясно и аргументирано становище защо тази съдебна власт на практика не изпълнява ролята си!

са ревнали тия? Да покажат колко са ефективни,кого осъдиха за злоупотреби? Не само трябва да се сменят всичките,трябва да се направи така системата че да усещат тежестта на закона. Стъпиш ли на криво гориш!!!