Юристи призоваха Радев да наложи вето върху законови промени

Съюзът на юристите в България (СЮБ) призова с остро писмо президента да наложи вето на приетия на първо четене проект за промени в Закона за съдебната власт.

Обратно в новината

Коментари - Юристи призоваха Радев да наложи вето върху законови промени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом от такива места скачат срещу този проект, значи той е наистина в полза на България!

Да съберем пари за домашни чехли на Президента, изпратете DMS Rumen на който искате тел. Бъдете хора, всеки човек има нужда от домашни чехли

На теб трябва за вазелин да ти събираме

В други държави, външното финасиране на НПО-та се счита за чужда агентура! Би трябвало да се забрани за всички НПО-та, както и за партии и религиозни общности. То е налагане от вън на идеи върху народа и няма нищо общо с демокрацията - в превод народовластие. Идеите не идват от народа, а от чужденците които плащат. Ако бяхме нормална държава има 2 начина на справяне с проблема: 1. Пълна забрана и закриване на такива НПО-та. Проверки на съществуващите. 2. Правят ДС и 6 отдел ;) и ги пускат или вербуват в НПО-тата да събират информация. След няколко месеца ги цепват, осъждат за предателство и ги пращаш примерно в Белене. Ако ни трябва обяснение, според ЕС са ни тесни затворите и може да се позовем на това. ;)

Финансиране само директно от КГБ, Газпром и масонските ложи. Може и червени куфарчета, офшорки или добри приятели.

Не трябва да бъдат финансирани съсловните организации на съдии,прокурори, юристи. Не става въпрос само за съсловните организации при сдружавания, но скъдебната система се финансира от държавния бюджет.Отделно съдът получава много пари от всичко и продължават да назначават още и още много могистрати с големи заплати ,които НЕ ЗАСЛУЖАВАТ.Да се самоиздържат. какво да кажат другите организации, от членове с ниски заплати и пак сами се финансират.ЦЯЛАТА СИСТЕМА Е МНОГО ПОРОЧНА.ОТ ДРУГА СТРАНА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ДЪРЖИ ДА ИМА МНОГО ДЕЛА И ВСЕ С ПРЕПРАЩАНИЯ ДО ПО-ГОРНИ ИНСТАНЦИИ С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ: ПРИХОДИ ЧРЕЗ ВИСОКИ ДЪРЖАВНИ ТАКСИ ДР. ГЛОБИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ КОЕТО ВЛИЗА В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "ЛАПАЧИ",, КОИТО ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА НАРОДА И НИЩО КОЙ ЗНАЕ КАКВО НЕ СА СВЪРШИЛИ.НАИСТИНА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ГНИЛА ЯБЪЛКА. Ако сега Президентът се съгласи на поредната глупост да отменят закона ГОЛЯМ ГРЯХ МУ СЕ ПИШЕ. НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИКАКВО ФИНАНСИРАНЕ ОТВЪН ДОРИ И ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ОТ ПРОЕКТИ.ВСИЧКИ ПАРИ ТРЯБВА ДА СПРАТ ЗА ТАЗИ БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА И ПОКВАРЕНА СЪДЕБНА СИСТЕАМ!

въпрос :спасихте ли от смърт 50хил. хлебарки ...? отговор:даа,дааа!!! реплика:ами сега ще трябва да им робувате и плащате с кръвта си ! реплика:добре,добре ,за друго не ставаме ! ......... без изводи и без коментар ,драги освободители хлебарски !

Прав си!! Ша са пъне да са мери с ЦВЪЦКО ЦИЦЕРОНА.. 1 ноември 2012 Питат Цветанов за осъдените в Малайзия. Вика: Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни И това като ти го каже точно министърът на оазиса

Това е НПО в действие. Значи една групичка хора, които са на заплата на американска фондация искат Нещо. И то трябва да се случи. А на изборите сме упълномощили депутати и президент и те са казали какво да се случи. Сега Диктатура ли да правим и да изпълняваме какво искат група хора, които изпълняват желанията им на работодатели чужденци. Смешно е малко. И как само се активираха изведнъж и почнаха да кряскат, На принципа, който кряска по-силно е по-демократичен.

Не сме роби, които си избираме господари на избори. Или по-точно една част не сме. Други явно сте. Ако смяташ, че е нормално като някой дойде на власт и да прави обратното на това, което е обещавал си роб, който на избори си избира господар. Специално ГЕРБ се кълняха, че са проевропейска партия, която ще спазва поетите ангажименти. И няма да отстъпи от тях. Ако ГЕРБ бяха заявили , че ще водят антиевропейска политика нямаше да минат 5% бариера. Това, че не разбират много, много от европейска политика не ги оправдава. Да си прост не е извинение. Отделно от всичко не всички сме гласували за парламентарно представени партии и тъй като не сме роби не смятаме, че трябва да си траем ако някой почне да прави безобразия. Разбери, че нито Министър-председателя, нито Президентът е шеф на който и да било български гражданин.

ционизмът е вреден за планетата и особенно за България ,която се намира на смъртно легло ! забранете и наказвайте най-сурово ционисти-сатанисти ,много по-опасни от турци,цигани и извънземни ,това са античовеци !те са избили цялата бг интелигенция в последния век,а други са техни роби ,слуги, подлоги.цялата мафия тук се управлява от тях-ес,нато,бхк,цар киро ........

Никакво вето, вариант на първо четене.

През годините нашенска "демокрация" различни съсловия си извоюваха толкова привилегии, че сега жална му майка на всеки, който реши поне частично да им посегне. Веднага се надава вой за нарушени демократични права и какви ли не неразбиваеми аргументи. Не искам да съм на мястото на президента, защото желаещите да го компрометират по всякакъв начин са много, а и другият "главен" вече прие ролята на "доброто ченге". Е, наивниците му вярват. Тъжнооо!

Всички партии са майстори на реформите за запазване на статуквото! Според мен няма да се мине без 100% разчистване на съд, прокуратура и МВР и изграждане на нови такива!

вместо "шерше льо жуиф ",евреите са измислили " шерше ла фам" .

Прав си пълна чисттка на всички американски и еврейски агенти и поддържащите ги НПО, които съсипаха България след 1989г. И ни докараха до окаяно състояния. И да бъдат съдени.

AbuTalib

Мисля, че промяната е добра. Тя предполага възможността за друга организация на магистратите, след като няма да имат съсловни организаци, напълно ненужни.Редно е да има един експетне състав на НС от сто човека, изключително съставен от юристи.Трялбвна ни обще пет експерти състава от респективната област на социалния живот.ГЕРБ, например може да се преструктурират на "политичесака организация "Отбрана и Вътрешен Ред", пак от сто експерти. А За Яне Янев остава" Земеделие и Животновъдство" , пак от сто експерта.

Пич изкарай гьостерицата. Времето работи за теб.

Радев като каже няко сложносъствано изречение и си мисли,че ще изглежда по умен и ерудиран:)))

Между другото, като обясняваше за вертолетите, ПРЕМИЕРЪТ се изпусна: Над половин милиард сме дали, а те могат да летят само над пустинята и лятно време да ходим до морето с тях До морето? Лятото ми докладваха агенти, че на тия от НСО им било писнало всеки петък да бримчат до Варна. Което обяснява тена на премиера. Щото то си личеше, че не е от ритането на топка. От ритане се хваща текезесарски тен, а на премиера беше златист, морски. Значи всеки петък на морето! Миро осигурявал куците прасенца и водел котленски цигани да им свирят. Но аз тогава не посмях да ви го споделя, защото нямах втори източник. Но сега, след като и премиерът го потвърди, мога да го кажа с чиста съвест.

Кой суджук,кой от НПО.... Само бедните бизнесмени за едната чест работят..и искат да увеличат заплатите на младите...ама пусто тия алчните с класа им пречат...

dobrin

тук има ли обратна врузка,демек някож,кожто чете новите коментари от тия за ,коиъто се писгхат?

реч.. ПЪрдон, УЖ нов пост, ама писан с краката, не отговаряме..

размърдаха се юристите, а що не протестираха против социално слаби колеги взели най-хубавите места по черноморието? За мен между юристите и циганската мафия - няма разлика. С изключение на това, че между циганите могат да се намерят единици честно работещи, но мжду магистратите няма нито един ЧЕСТЕН!!!

айде почна се едно лаене идна смрад от проститутките на сорос в България, че чак се намесва и един клоун от ЕС вместо да разследва собствения си крал-на Ипания

От интернет, народно творчество: Куче влачи суджуче! На чужд тумбак и 100 суджука са малко. Не пожелавай суджука на ближния си. Свинье гледа балък, юнак лапа суджук. На бизнесмена сполука, на политика суджука. Голям суджук, железни врати отваря. Бог помага ама суджук не доставя. Като ти кажат дар ес салаам, отвърни дар е суджук. Да би мирно седяло, суджук не би видяло. Пожелаеш ли чуждия суджук, ще отрежат твоя. Не ще да се цапа, ма иска суджук да лапа. Навързани като свински суджуци

чуждо финансиране П.лямпалото Волгин е последователен !Всяка сряда в яслата си БНР , ""чете конско "с пролетарски заряд !

Най-голямата мафия в България - на съдиите протестира, значи тези промени са правилни.

"Той (закона де) предвижда ограничения за съсловните организации на магистрати и на юристи, както и за тяхното финансиране." Масонските ложи дали ги включиха в забранителния списък на съсловните организации или за тях не важи?;))

от истинската демокрация. В САЩ още от 1938-ма година действа супер "демократичен" закон- Foreign Agents Registration Act. Просто трябва едно към едно да си го преведем и приемем.. Та да важи не само за съдиите, а и за останалите майцепродавци. Тъй де.. За пет години директно да влизат в пандиза, ако не обявяват източниците си на финансиране, връзките си с държавните синекурци и пре$титутки и пр. Пък и ДАНС, МАНС, МИМАНС по два пъти в годината да им прави внезапни проверки.. И що ли съдиите и ЕВРОЛЕМУРИТЕ не са въоръжат с признанието на БОКО ПЪРВИ за "спонсорството" към ПП ГРОБ от фондацийката ЗАЙДЕЛ.. За аналогия на мракобесието, което проявява ПП ГРОБ..

Така е! Ама тук ще стане така, че Пеевски ще декларира финансирането си пред Ирен Кръстева, а тя на Данчо Ментата!

И как точно спирането на финансиране от НПО, ще се отрази "ретроградното въздействие върху развитието на демократичните процеси и утвърждаването на правовата държава" ?? Без грантове няма право и демокрация ли ??

АМи лесно: Правова държава = правото на този който поръчва музиката. Спираме финансирането от Пеевски Интернешънъл и няма кой да поръчва музика! Няма право, няма държава!

Една кашичка- волна пич.. кат тебе е къде, къде по- Ентелегентена.. Пък за теляците от елитната ни полева баня в Афганистан... За тях да не говорим.. С конкурс ги подбират в единствената ни войскова част по стандартите на НАТО.. Май си скъсана на конкурса за телячка-специалистка..

СЮБ, след като са укрепнали и са се обучили, как ще обяснят най-ниското обществено доверие към съдебните органи и прокуратурата, от всички останали български институции? Как ще обяснят факта, че в докладите на ЕК най-сериозните критики са към съдебната власт? Това ли успяха да постигнат българските юристи с чуждо финансиране?

..гледам го Радев на снимката и не мога да го позная по костюм! ;))

Наистина си куха.

А, така! Разсейвайте публиката, докато пристигнат инструкциите от Нинова, че сЯ Президентът не е много сигурен за ли е, против ли е..

КАКВО ТИ РАЗБИРА ШОФЬОР НА САМОЛЕТ.ТРЯБВА ДА СЕ КОНСУЛТИРА С МОСКВА И КАКВО ЩЕ МУ НАРЕДИ РАБОТОДАТЕЛЯ-ПУТИН. ЛЕТЦИТЕ СА НАЙ-НИСКОИНТЕЛИГЕНТНИТЕ В АРМИЯТА.