Парламентът прие антитерористичния закон с голямо мнозинство

Парламентът прие на първо четене спорния антитерористичен закон, който ограничава права. 133 депутати гласуваха "за", 5-ма -"против", а 14 се въздържаха.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът прие антитерористичния закон с голямо мнозинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност подготвят нова война. Демокрацията им се стува неудобна, както и обявяването на война.

Ще погнете ли терористите от ИД, Лютви Местан, Хюсеин Хафъзов, имамите и мюзеините?

Без да дефинира какво е тероризъм, този закон си е закон за масово подслушване, заточение на неудобни личности и произвол на военните. Внимание, че по силата на НАТО не става дума за българска войска. Всяка войска от НАТО може да действа като окупационна. То за да действа бългаската войска не е нужно нов закон -- просто ги командироват като полицаи.

Най-страшното за българския народ са неговите политици. Те нанесоха най-тежкия удар върху живота в България. Те съсипаха с глупостта и лакомията си една индустриална държава, която имаше потенциал. За народа живота става все по-евтин и безсмислен , безправен и лишен от всякаква демокрация, право и надежда!

За ограничаване на права може да се говори само ако ги имаш! По нашите земи права имат само циганите наричани галено роми от тези които пишат законите и тези които ги прилагат. До колкото забелязвам за българското население има само задължения.... към топлофикация за загуби от сградна инсталация, към градския транспорт, към МенТел, към НОИ, към НАП, към ЧСИ, към банка "Антинари", към общината, към администрацията , към магистратите, към.........гробищни паркове....... и всичките извършват услуги, ебаси "държавата" и като умреш оставаш длъжник към всички изброени чрез наследниците си.

Тоя закон противоречи на половината конституция, да не говорим, че е закон срещу тероризма, а не дефинира какво точно е ТЕРОРИЗЪМ

Цитат с добавка: "Парламентът прие на първо четене спорния антитерористичен закон, който ограничава права"ТА НА ХРИСТИЯНИТЕ..

Сега ще се види на коя страна застават силовите и репресивните органи на държавата. Предполагам, че органите ще се съблазнят да използват разширените си правомощия за тероризиране на населението. В такъв случай не могат да очакват прошка.

Историята показва че след приемане на репресивен закон -- всъщност закон за перманентно военно положение, той първо се прилага към политиците на опозицията. Виж кой преследва Ердоган. Не са обикновените хора. Филанкашията е след елита и опозиционните партии. Да му мислят дипутатите от опозицията, която е гласувала закона.

Колко сим карти ще може да притежава фирма??? Визирам ЕТ"Бай Мангал_телефонни измами" & ко

Писах, и ще повторя: единтични закони бяха приети в САЩ и Зап. Европа преди 5-6 години. Те превръщат армията в жандармерия с цел потушаване на граждански протести. "Антитерористичното" име е за заблуда. Еврогейщината и глобалистичната толестария имат нужда от въоръжена защита, на пук на "думакрацията".

ЕС е в самоубийствен режим на работа. Единствената идея е глобален контрол, хаос и разруха, чрез който да се контролират и поставят в подчинение масите. Не може да пускаш милиони мигранти на твоя територия, от които вероятно има стотици или хиляди терористи и после да ограничаваш собствените си граждани. Пръстови отпечатъци, електронни идентификатори, непрекъснати проверки, неограничени правомощия на силовите служби, включително да ти съборят жилището или арестуват без причина, ако решат и т.н. и т.н. В същия момент обаче за терористите има безвизов режим към всяка една точка на Европа.

Ако беше за доброто на хората, нямаше да го приемат с мнозинство. Британците искат да излязат, Чехия, Унгария и Полша се назландисват. Само тука здраво са прегърнали ценностите и морала на Меркел: европейците да мрат, да живеят арабите. Оставили вратата (границата) отворена, пък после кой ми сра в гащите.

щом е за ограничаване на права са солидарни, а ако народа иска нещо (за референдума) се изпраща на К.съд. мърши такива !!! обажда се някой по тел. ,че ще има атентат и хоп ... протеста/митинга се анулира. ще има концерт или друго събитие и едно обаждане проваля всичко. един инвалид (в количка) не оказва съдействие на полицията и хоп ... наказание. аз не искам да подпомагам някой, който не си е свършил работата и за което е получавал заплата, и в същото време да ме глобяват. да ви е..а и демокрацията....

1984 на живо да ви честита демокрацията

1984 е детска приказка в сравнение със сегашната антиутопична действителност.

133 от 240 да знаете наистина е ''голямо мнозинство'' - гербераси и подлоги които търсят начин как още да репресират народа

да, невероятно но факт!

Сега на съдийката Янева, ще и отменят ли наказанието за разрешение на послушване над 6 месеца? ;) Те като я назначаваха, стана сканадал за намеса в съдебната власт, че я назначават от ГЕРБ и че е бивша съученичка и приятелка на Ц.Ц. В писаното в статията не се вижда някаква превенция, освен с подслушването. Другите са тип задържане на потенциалният терорист тук. А подслушването както и други въвеждани мерки, като пръстовите отпечатаци, малко по малко все повече ограничават свободата на човека. Накрая може хората да се превърнат в роби с чипове в главите. Вече слагат такива на кучета, да ги намират ако се загубят. Вярно в бъдеще ще ни управляват някакви компании.

Предлагам при терористичен акт военните да имат специална униформа - наполовина военна, наполовина полицейска. С дясна ръка да козируват на министъра на армията и президента, а с лява - на Бъчварова, а при необходимост - с двете едновременно. Ще правят шапката на Наполеон, но не знам дали могат да маршируват в синхрон, ако едни тръгнат с ляв, а други с десен крак... Това е сатира, усмихнете се!

Ами правата и свободите на циганите? Ако група цигани убият старци, за да им вземат мотиките и кокошките от двора, това тероризъм ли е? Ако дребни циганета ги хванат да задигат шахти, кабели, далекопроводи, с което нанасят вреда на инфраструктурата, това тероризъм ли е? Поголовната сеч на горите и бетонирането на плажовете, което предизвиква значителни последици за околната среда, достатъчно обоснован опит за тероризъм ли е? Отровите в храната и водата тероризъм ли е? Пробутването на ГМО продукти опит за тероризъм ли е? Замяната на медицината с клинични пътеки и пръстови отпечатъци тероризъм ли е? Затъпяващото образование тероризъм ли е? Разпространението на наркотици тероризъм ли е? Въпросите са риторични, всеки нормален човек знае отговорите.

Има поговорка: "Покрай сухото гори и суровото" Колко ли ще "изгорят" (а може и опарят) от това решение? И колко ще поискат доброволно да им бъде сложен чип, за да докажат не не са от лошите?

Започват отзад напред. Първо трябва да спрат притока на нелегални.

Тоя закон ми напомня на оня отпадък Москов. Докторчетата крадат - държавата почва да събира отпечатъци от пациентите.

Много е важно, как ще се прилагат тези закони - дали за борба с терористи или за репресии срещу гражданите. Иначе получаваме либерален тоталитаризъм и демокрация всяка тука оставете (да беше поне социализъм).

Аз не се съмнявам в честността и обективността на българските държавни служители. Те ще използват закона само ако има достатъчно данни да се предположи, че дадено лице е от лошите. Твърденията, че този закон ще се ползва с други цели са необосновани. Никой никога не е наблюдавал подобно поведение на държавните служители. Не е доказано, това са само спекулации. Ако все пак има държавни служители, които ще злоупотребяват, просто ще ги уволним. И ще назначим на тяхно място честни хора. Ще ги избираме с тестове. Изказвания като това (изразяващи съмнение за честността на държавните служители) могат да се разглеждат като проповядване на антидемократична идеология и лицата може да попаднат под ударните на новия антитерористичен закон напълно справедливо, защото са си абсолютни терористи. Възможността, давана от този закон, да бъде изключван достъпа до Интернет не бива да се разглежда като възможност за държавен тероризъм. Който ползва понятието "държавен тероризъм" проповядва антидемократична идеология и следва да гние в затвора според новото антитерористично законодателство.

Ти в ред ли си?

Защо не написахте всички възможности за държавен тероризъм, които дава този закон? Знаете ли, че законът дава възможност на малоумни ченгета-бюрократи да вземат решение да спрат телекомуникационните мрежи в страната? Може да ви спрат достъпа до Интернет (не само определени сайтове), могат да ви спрат телефона, могат да ви спрат кабелната телевизия. Сега ще трябва фирмите да си прекарват резервен сателитен Интернет, защото ако им спрат телекомуникационните мрежи ще претърпят значителни финансови загуби. Освен това фирмите за уеб хостинг ще пострадат - кой ще иска да си хоства сайта на български сървър?

Ако не са приели закон, според който да се инкриминират опитите за нелегалното минаване през границата (извън КПП-то) и без документи, всичко това няма смисъл. После ще има "ние ги хващаме, ама идват нови".

Сега, ако се получи масов протест с искане за сваляне на правителството, какво е - тероризъм или право на гражданите?

Тероризъм.

А ако са Соросоидите?

Няма лошо. приели закона..! Лошото е че слугинската журналистика пише: " с голяяяямо мнозинство" го приели... Простата сметка показва, че важният закон е приет с гласовете на общо гласували депутати.....152 души?! Останалите души до 240 броя, изхранвани от нас , къде са ....на плажа, на Малдивите, на Карибите...?

И сега кво - армията ли ще помага на полицията, или полицията ще помага на армията ?

Колко гранатомета да поръча МВР?

3D-Мутрата усеща че му точат ножа отвън и отвътре и яко го е разтресла параноята. Сега се опитва да си бетонира властта под претекст "антитероризъм". От месец и половина в "международното положение" са задухали разни нови ветрове от различни посоки и Мутрата я е страх, че досегашните му господари няма да могат да го опазят.

ще ти се стъжни рано или късно!

какво значи обосновано предположение? като е обосновано, защо е предположение, а не факт?

Организатора на държавния преврат в Турция Фетхуллах Гюлен е напуснал територията на САЩ в неизвестно направление. Запознати твърдят, че ще опита да се скрие в една от следните държави: Австралия, ЮАР, Мексико, Канада или Египет.

никакъв "антитерористичен закон" не може да функционира докато цялата система е подчинена на една много болна свиня в берлин и шайка идиоти в брюксел. Тероризмът официално се подкрепя от европа! Казват му "религия", "обичаи", "традиция", "културно богатство"....

тук болната свиня сте вие, колега.

Веднага да се покаже Роско и да заклейми решението военните да са полиция при тероризъм! Ам, чи те всичко ще искарат терор!

Какво??! Моля?! Ще ме арестуват военни, както си се разхождам! Завчера получих предложение за работа в чужбина и се колебаех дали да приема, въпреки заплащането, но след тази новина съмненията ми изчезнаха.

че и в чужбина е същото...

Бре че интересно! Армията (подчинена пряко или непряко на Los Estados Unidos) ще може да арестува всеки, който е неудобен. Честита Независимост, другаре!

Предлагам е , всичките колите на полицаите да дават 24 часа в онлайн да видим какво е правят!

ще станем ли милиционерска държава

хапчетатааааааа!!!

Имате право. Само да допълня, че има закон в България - ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН./Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г./ Но той е непълен тъй като няма вменени никакви санкции и на практика от него нищо не последва от това което сте написали и което трябваше да стане.

Сега разбрахте ли защо армията е наемническа? Я)

Реално се приема закон, който обявява Конституцията за нищожна!

Отказвайки се от суверенитет България се отказа и от своята Конституция. Това развърза ръцете на организираната престъпност във властта. Примери: корупция, контрабанда, атака дори на банка, здравеопазване, образование, дискриминация по няколко признака ... Списъка е много, много дълъг.

конституцията и законите са за да се връзват ръцете на народа ! те не важат за властта!

Тя и без това е нищожна, поради простата причина, че е нарушавана точно от парламента в продължение на 25 години вече. Многократно. като почнеш от самото съществувне на партия дпс и производните и. Минеш през един куп други закони и гласувания в парламента, та до ден денешен.

99,99 процента от тук присъстващите сте за арест. Много сте подозрителни!

не си прав! 120 процента са за арест! да се арестуват и модераторите и редакторите и наблюдаващите полицаи и прокурори защото може да са заразени от антипатия към властта и да са склонни към неосъзнат тероризъм!

Вярно, ама тези закони се прилагат първо върху неудобната опозиция. Идват двама рейнджъри или германски войници и окупират някоя партия, която не одобрява политиката на Меркел за имиграция. Вътворява ги в някое циганско селце и вече никой не чува за тази партия. Кво става с Атака?

нулево ниво - всички елементи на заплаха са налични в страната, която е окупирана от чужди агенти провокатори, толерирани и подпомагани от множество фирми и организации, вкл и от медиите! извършват се ежедневни терористични актове, тъи като популацията се малтретирана, осакатява, уволнявана, отвличана, пълни и се главата с глупости и т.н. в ход е и геноцид и необявена воина! това ниво е в ход, други три ги минахме вече и ги забравихме! да се допълни закона!

Не мога да разбера едното. В България има повече милицията от колко има в Швейцария, където има повече ред от колкото в Булхаристан! Бройката не влияе на качество!

Тези изедници т.нар. народни представители това ли можаха да измислят само - да ограничават права и да налагат санкции само по подозрения. Също и да вкарат армията в градовете при евентуално народно недоволство - ясни сте нещастни подлоги на Москва, Вашингтон, Брюксел и Анкара. Всичко е против нормалните хора, а не против т. нар. терористи. В България се радвахме на относителна свобода само 25 години, но бързо ще ни вкарат в руслото...

това е в целия свят. За да се държи под контрол народонаселението се създават ИДИЛ, джахидисти, атентати и респективно закони за "борба" с тях. Целта е да се самозапази Международната Политеческа Мафия (сиреч политиците). Да се задуши всякакъв опит за недоволство. А и живеещи в страх и ограничения хората няма да искат да свалят властта.

Ама как така ще ни ограничават правата при "обосновано подозрение за терористична дейност"?! Че даже можело да ни забранят да напускаме страната! Не гръмне ли един човек на оживено място, не убие ли поне 30-40 души - нямате право да му ограничавате правата!

Напълно те подкрепям! Наистина си куха!