Смекчиха закона за слуховете срещу банки

Правната комисия одобри промените в НК, свързани с банките. Отпада текстът за “внасяне на смут и страх в населението“, а остава този с “вредни последици“.

Обратно в новината

Коментари - Смекчиха закона за слуховете срещу банки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Народе, дръж си устата затворена с каквато и информация да разполагаш за престъпните корпорации, наречени "банки", защото рискуваш да лежиш 10 години в затвора, но можеш спокойно да трепеш деца и баби по пешеходните пътеки - за това ще минеш само с условна .......

В сталинския наказателен коделц имало член (дали ме беше 56?) за контрареволюционни мисли. Та предлагам на червените другари да внесат за банките подобен текст: Който има мисли срещу надеждността на банките се наказва ..... Така резилът ще е по-пълем :)))))

Ах, сетиха се за слуховете,но пак на избирателен принцип. Закон за слуховете трябваше да има много отдавна и това щеше да ни помогне в смяната на системата и щяхме вече да сме спрели този безкраен преход към... все още липсващата у нас демокрация ...Безкраен низ от личности, знаещи и можещи, бяха елеминирани с помощта на слухове , съчинявани и разпространявани и един и същ мозъчен тръст...Е,дано най-после успеем да си изберем за депутати хора, които са проумяли какво трябва да се промени в джунглата от закони , за да можем наистина да станем демократична държава и да не се срамуваме, че сме българи (български граждани).

не знам как е предаден текста на закона към медиите, нито знам как той е интерпетиран от тях, но няма начин този текст да не подлежи на "тълкувания" и свободно-съчинителни извъртания. като се знае какви нескопосани закони и закончета с вътрешни вратички са приемани от другарите, просто е невъзможно този текст да е добър. доверието ми към тази парлама, която допусна масовото (до)ограбване на населението по всякакви похвати (двойно-по скъпа "ограда", "южен поток", заеми, които никой не знае на каква стойност са и за какво са изразходвани). спрете се да правите глупости, като за последно бе!

винаги съм казвал, че изхода от тази 25 год вакханалия не през границата. но не упреквам хората поели по този път, защото да ти минат най-хубавите години от живота в "борба" с многоглавата, ненаситно-крадлива ламя, си губи смисъла. защото в края на краищата смисълът на живота не е да се "бориш" със самозабравили се, алчни, безочливи, прости, болни, продажни чугунени мозъци на които детството им е преминало в постоянен недоимък и изпълнен със "светли личности" за "пример"...

След като Борисов се извини за гласуването на този закон, забраняващ информираност на гражданите, сега гласуването трябва да се отмени! В противен случай, Борисов е лъжец: "Моите вчера цопнаха веднага и приеха закон за цензура в говоренето за банки... такава точка няма да бъде вкарана или подкрепена от нас, категорично" (казано на 17 юли 2014).

Скандалът с КТБ беше политически. Банката и досега не е фалирала, а само й се пречи да работи. Този закон ще се приложи ли за БНБ, прокурора и депутатите, причинили вреда другиму, разпространявайки неверни сведения за финансовото състояние на банката? Ако не, в закона да се упомене, за граждани от кое съсловие е в сила да се прилага!

За 20 години преход не видях да има осъден кредитен милионер - и не се знае колко са . Но на тебе за дълг 150 лв. - 500лв. адвокатски такси и после съда няма пари да си плати тока . И на края , ти ще си виновен че внасяш смут в банковата система .Затова сме на този хал.

Този закон няма да мине. Всеки може да свърже политиците с банки. Така искат да наложат цензура. Но забележете кои го искат? ГЕРБ, ДПС и Яначко Стоилов. Така, че когато гласувате ги накажете.

Аз да питам, чейндж бюрата по морето, финансови институции ли са?

Поредния фашистки закон за ограничаване на свободата на словото! И с този пасквил приключва борбата на Янаки Стойлов за председател на БСП!

И КОЙ подкрепя този закон??

По-мекичък закон, а?

освен самите слухове трябва да се глобяват и гадаенето на карти таро, хвърлянето на боб ако е на повече от метър и надничането през пердета когато комшийката се преоблича ;) едва тогава държавата ще почне да има стабилна икономика

Моля се на Господ в Парцаламента там кадето се коват законите на корупцията,Съда кадето се защитават законите на корупцията и много подобни институцийки да пусне по една мини-атомна бомбичка!

Хората се делят на три категории: 1.Длъжници на лихварите 2.Вложители при лихварите 3.Независими(свободни) хора

Кое точно ще се тълкува като "слух за банка" и по какви критерии ще се преценява дали написаното е истина, или слух? Ако в момента, примерно, напиша, че определена банка е раздала кредит на десетина човека, които познавам, срещу ипотека, и имотите им са обявени на търг, към който вече две години никой не проявява никакъв интерес, цените на тези имоти се смъкват многократно надолу, и пак никой не иска да ги купи, това слух ли ще бъде, или истина? И, ако умножа количеството мои познати с необслужвани кредити, по количеството трудоспособно население в България, по определен коефициент, дали ще се получат някави близки до истината резултати? Ако ще съдим разпространителите на слухове, защо не започнем от съответните агенции за проучване на общественото мнение, ами точно от тези, които визират банките? За мен фалита на дадена банка не е по-важен от евентуалния резултат на следващите избори.

Критериите са ясно и изчерпателно формулирани. Слух за банка е : "всяка невярна, или друга информация". Другата на невярната информация, по пътя на логиката, е вярната такава. Изсвод: плямпаш нещо дето не го кефи някой банкер - отиваш в панделата. После ще се разшири и до политици, институции, учреждения и т.н. Извод 2 : терминал 1. извод 3 - терминал 2.

А информацията за действителното положение на нещата е секретна и забранена за огласяване.

Наказват излъганите от банките клиенти! Типично за бандата паразити/ банки, парламент, медии, правосъдие и .../Добичето/народът на България измира/

После защо народа гласуал за всеки нов кандидат месия? Ами защото е нов, а тия старите муцуни така бързо омръзват и нервят с простотиите си, че хората нямат търпение да ги изпратят по живо. поздраво. Ама те запънали крак на вратата и коват ли коват нови простотии...

Една гона цирк = 10 години РАЗРУХА

Не врат, ами шия. Добре дошли в новият тоталитарен период, в който да фалираш банка, да вземеш "грешни" пазарни репения , ощетявайки хората с милиарди не е незаконно, но да кажеш невярна, ИЛИ ДРУГА информация се наказва със затвор! АЙ чиститу! Скоро дори критиката към болярите ще е забранена, после и по подозрение ще ни съдят на място без съдебен процес.

Това ще ползва длъжниците, които искат да държат изкъсо банкерите си със заплаха да ги топнат, ако ги засъдят. Все за нещо ще има или поне ще ги разкарват да пишат. Особено във варианта с фирма взела кредит и съдлъжник физически лица или с поръчители такива. Е как нема да топнат банкерчето? После кинти нема за депозантите.

Получава се горе долу така - Даваш парите без много много да говориш и ако ти потрябват па не ти ги дават, пак гледай много много да не говориш, докато пиеш една студена вода, че може да стане и по-лошо!

ама не какво казваш ти,. ами много по-лошо става. Това би бил кошмарен прецедент, който много бързо ще се услади на оскотелите от кражби, гузни боклуци от т. нар. "елит"!

Смекчиха закона за слуховете срещу банки. истината не е слух.

Тези господа трябва да разпуснат парламента, а не да се правят на законотворци. Такава каша забъркаха, а искат още акъл да дават кое е слух и кое не е.

Защо си заравяме главите в пясъкЪ? Всички слухове идват ,от Бг-Парламента....

ваню с тази готовност за оставка направо си е за десет годинки. Как така безнаказано ще компроментира банката, че в негово лице е допускала управление от безотговорни кадри !? Ще погине имиЖа, ужас !

...Вече ще говорим с длан пред устата... ...и слушаме с "тампони" в ушите... ...когато коментираме ...банките...