Кабинетът прие новите промени в Закона за съдебната власт

Министерският съвет прие втория пакет от промени в Закона за съдебната власт. Правосъдният министър се среща с партиите, за да получи подкрепа.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът прие новите промени в Закона за съдебната власт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам как може да се говори за почтеност при съдии и прокурори като практиката показва че в повечето дела включително знакови няма никаква почтеност и всеки който се е съдил по някаква причина го е изпитал на собствен гръб, няма почтеност когато трябва да се изпълни държавна поръчка да бъдеш осъден, примерно дела на топлофикация за да те набедят за клиент и потребител, няма почтеност когато става дума за много пари, няма почтеност когато в делото едната страна са мутри или известни персони......въобще малко са казусите в които съдиите проявяват почтеност и като се има в предвид че повечето им решения се основават на непочтени съдебни практики въобще не може да се говори за правосъдие в съдебната система.

Министърът и други длъжностни лица да видят защо е този зор да те направят кредитополучател от страна на банкови и др. финансови институции.Чак после да нюхат кой как си връща кредитите.Първо беше проблем ,че разни "хубави хора" не си връщаха кредитите за милиони и милиарди.Сега пък било проблем ако бързо си връщаш кредита.Абе , аланкоолу ,тези които си връщат кредита са за медал,а не за полиграф и за следене "под микроскоп".Явно за госпожа министърката е по-добре да не си връщаш кредита.

Правосъдие, правораздаване ?! Не са ли това оксиморони в българския език ?

Хорица, четете МОЯ закон от декември 1922година за Държавния служител! Та, там пише, че надзирател не може да бъде в един и същи затвор повече от ДВЕ години!!!!Да не говорим за съдии и прокурори!А,съдебните експерт, те къде са?!По мое време, по улиците шапки им сваляха!А, сега .....?

А? Фигуранта на Борисов отново симулира дейност, видяхме с министър Христо Иванов че ако има шанс нещо да бъде променено, то той непремено трябва да бъде отстранен.

Дайте мандатност на съдиите и прокурорите. Да не работят повече от 10 години на едно и също място. Новото работно място да не е обвързано с въззивната инстанция на предишното. Стои 20 години на едно място и си прави каквото иска. Толкоз ли са талантливи, че да са 20 и повече години върховни или апелативни. Ама няма да стане, щото се объркват игрите и хранилките. Шефът на съда и прокуратурата да е от вън, от район необвързан с въззивната инстанция. За това трябва воля и то политическа. Туй дето го правят сега е ала-бала.

Искам да припомня, че Министерския съвет НЕМОЖЕ ДА ПРИЕМА ПРОМЕНИ В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО!!!!!!!!!!!! Мин.съвета може да прави ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОМЕНИ. Явно искат да ни внушат, че най-важна е изпълнителната власт (МС), а законодателната (НС) е някакъв придатък. ПОРЕДНОТО НЕКОРЕКТНО ЗАГЛАВИЕ! КАЗАХ!

Да , амЪ ФЪФ Бе-ГЕТОТО ,....МОЖЕ!

деер

Хайде сега да попитаме г-жа Захариева, ако се установи , че адвокатското дружество "на" Ксавие дьо Кабан е подкупило бургаски съдиики в БОС / случайно имащи сметки в КТБ/ 1 година по-късно след като си сменяше съдии в СГС какво точно правим с тези промени?? За една година "полупроводникът" стана "цял проводник" .... И кой сега е виновен? Ние , че ви търпим поредната медийна дъвка или съдиите ,че се продавате евтино чувствайки се несменяеми с правото си да тълкуват всичко както си искат....

деер

И в резултат на това безредие в България, хората изтрещяха и се сбиват за щяло и нещяло...Колкото и да викаме Неволята, тя няма да дойде и докато е така, тези след вас ще са все по-безскрупулни от вас...

А за онова мъъъъничко членче там, в преходните и заключителни разпоредби, което нарязва досега монолитните съдебни сгради като торта, с отделен акт за собственост на обитателите-съд и прокуратура, ГД"Охрана", съдии по вписванията и съдия-изпълнители, всеки управляващ нещо което не може да се раздели по никакъв начин, нищо не се казва! И това ако не е саботаж, да не може една застраховка на сградата да се направи, един договор за наем в общите части да се направи, един ремонт на коридори..... Иначе-похвално, ще се осигури самостоятелност на съдебната система....Дръжки от карамфили!

да започнат да декларират колко пъти на ден ходят по голяма нужда. Ако ходят често, значи много ядат. Оттам може да направим извод за голяма покупателна способност, което да е индиция за хипотетична корупция. На същия принцип да декларират и колко торби с боклук изхвърлят. Че да е спокоен нашенецът, който кара със 120 км/ч в града, че никой няма да се занимава с неговите истински нарушения, а всички ще гледат дали магистратът си погасил кредита за 19, а не за 20 години.

щото същия израз има и на главата на един гущер....що за умрели хора ни управляват

Копи "по памет на юрист г-жа Соня Младенова: 1.Съгласно 4 от Преходните и Заключителни разпоредби на Конституцията на Република България /в сила от 13.07.1991 г./: Определената с Конституцията организация на съдебната власт влиза в действие след приемането на новите устройствени и процесуални закони, които трябва да бъдат приети в срока по 3, ал.2, а именно: в едногодишен срок от влизане на Конституцията в сила. Преклузивният срок, заповядван от Конституцията, тече по отношение на всички. С изтичането му, възможността да се упражни даденото право се прекратява. Извършеното след изтичане на преклузивния срок/ в случая след 13.07.1992г/ е извършено без основание. 3.Законът за съдебната власт е съдебен устройствен закон, приет от Народното събрание и противоречие с 4 във връзка с 3,ал.2 от Преходните и заключителни разпоредби на Конституцията на Република България / Обн. ДВ.бр.56 от 13.07.1991 г/. Закона за съдебната власт е приет от народното събрание, при настъпила погасителна давност, с просрочие 2 години след 13.07.1992 г. Затова е нищожен. Не съм юрист, но понягога чета по нещо.

Никаква промяна няма да има...Пример с ГТП на автомобилите или купуването на свидетелства за управление..Какво ли не мислиха, та камери ли не слагаха и все тая..Ганьо си минава прегледите на ужким, дава 5-10 лв на ''експертите'' да се почерпят и това е..Така е било, така и ще бъде..Че и с тези мошеници същата работа..Кюфтета.Очи и Барети ще се измъкват, някои дребни риби ще се пържат

Промените в Закона за Събедната власт са все едно да кърпиш мрежа за улов на толстолоб, която всъщност използваш за риболов на цаца.. Дупките винаги ще са по-големи от нужното. Властта на мафията идва от срастването й със Съдебната система. Ако искаме реална промяна - трябва мрежа за цаца.

Ако не мрежа поне си имаме "ЦАЦА".

леийке блогодаря ти че споделяш твоя опит в риболова но е хубаво да си припомниш от трудовете на Монтескьо тази част за раздление на властите като основно изискване за гарантиране правото на индивида

Властта на мафията идва от сливането на трите власти! Идеята да са разделени е точно за да не са в ръцете на една политическа организация или личност. Иначе все едно си имаме султан/дуче и колелото се завърта. Обаче матреалът най-добре си знае и бърза да даде всички постове на любимия си телевизионен герой.