Промени при е-фишовете и глоба за пищяща аларма на кола

Електронен фиш за всякакви нарушения, глоба за пищяща аларма, нов срок за регистрация на кола - тези и други промени за шофьорите одобриха депутатите.

Обратно в новината

Коментари - Промени при е-фишовете и глоба за пищяща аларма на кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В цивилизования свят изобщо не си слагат аларми на колите, но имат полиция. А ние тук се чудим от кого по-напред да се пазим - от крадците ли, или от полицаите...

Основните глупости не са премахнати от закона : 1.Фарове през деня - безумно за тази географска ширина. 2.Задължителни колани - нарушават правата на шофьора и пътниците 3.Камери с разпознаване на номера и лица - нарушават правата на участниците в движението. 4.Задължителни детски седалки - излишно. 5.Регистрации и книжки за мотопеди, електромоторетки и подобни. 6.Дрегери и кръвни проби - нарушават правата на хората. Ако човекът може да върви по осовата линия значи не е достатъчно пиян, за да бъде глобяван. Законите са излишно рестриктивни и е време да дойдат хора, които да доведат например закона за движението по пътищата до 20 страници едър шрифт. Така и корупцията ще изчезне, тьй като почти няма да има какво да се наказва и регулира.

За през деня - ясно, ама кога ще задължат да се свети с фаровете и през нощта? Щото голема тъмница е, може и сакатлък да стане. Некои не скиват по нощите.

хайде пак да му е гадно на народа, големи умници сте махаха, що не се справите с крадците и ще махнем алармите даже отключени ще ги оставяме умници такива, преди две седмици в квартала удариха 10 акумулатора, викнаха полицията дойде и се изсмя, на хората им се плачеше а те се смееха, не аларми ами по един питбул трябва се сложи в колата.

Глоба за пищяща аларма....кеф, кеф, кеф :-)

Едно разумно нещо да предложат герб, всички автосервизи да се подложат на тотален гърч, както те самите ги бяха подкарали докато бяха на влас, и то не се получи, язък а имаше хляб в тая работа.

А какво ще правим с юнаците , дето по 24 часа в денонощшието кара тс мръсна газ и спукани гърнета, при което се получава звукова вълна, от която дрънчат прозорците и се включват алармите на колите?! Това е равнозначно на звуков терориризъм?! Представяте ли си за какво става дума, когато това се случва посред нощ?! Досега не сме чули , нито видели да бъдат спирани и саткционирани подобни изпълнения. Полицията явно не ги брои за нарушения? Е каква е тогава ролята й?

Дира нека се изказва коректно. Какво значи пищяща аларма - аз го разбирам развалена, бъгната, смотана, китайска и какво ли не. ОК - съгласен съм. Нека е така. Ама да го напишете правилно и разбираемо, че така е се двусмислено.

Здравейте, аз съм начетена свиня-я. Доколкото мога да мисля, събратята ми са приели пак свинщина-а. Вместо да забранят старите пищящи аларми и ги заменят с вътрвешни миникамери, каквито са всички коли по белия свят, те глобяват за старите. ами какви да са и как да не пищят, като за това са създадени-и? Свинска му работа, но не начетена.

Гледах неска клипче как колата има инфо кога е червено и кога е зелено по светофарите. Тая система с още мнооого други дето ги ползват автомобилите (хората) по белия свят, са превенции срещу катастрофи. Ние обаче сме много далеч. Даже и камери нямаме....

Качвам братовчед ми в колата ми. Потегляме бавно, колата почва да пищи, показвайки че неговият колан не е закопчан. Отбивам, казвам му да се закопчее. Той ми изнася лекция за тези нови пущини дето все пищят (разбирай по - новите автомобили), и ми предлага да ме води при негов авер, който решил проблема с неговата и вече не пищяла като не слага колан. Те така... само със системи не става, нужно е съзнание.

Производителят ХЕЛЛА е взел специални мерки запалителят ксенон да не се ремонтира, а да се купи нов- цена 550 евро. При опит да се отвори запресованата кутия съдържанието механично се разрушава. Такива шашми ползва и Митцубиши - електр блокове за запалване да се саморазвалят на Десетата година.

val55

По добре е да се пуснат мобилни МПС установки за проверка на техническото състояние на превозните средства. Те да са за мотори, леки коли, джипове и бусове. Върху тях може да се провери състоянието на спирачките, фаровете, ходовата част, и газовете максимум за 10-15 минути. Проверката на чистачки, течности, пожарогасител и аптечката за бърза помощ отделно. Злоупотребилите с алкохол, и наркотични вещества на място се прави акт, като се и документира с видео запис, а колата се спира от движение, взема се книжката на провинилият се водач, а МПС задължително се репатрира на наказателен паркинг. Всяка една проверка може да се предава, и по Интернет без проблем. Същото важи, и за проверката на техническото състояние върху мобилната установка. Всеки един от нас може да гледа... Някой, ще ревнат веднага срещу това, което съм написал, но при тези безумия по пътищата, а и за наше добро трябват радикални мерки, за да се приберем живи, и здрави за там, накъдето сме тръгнали. Хайде стига толкова безумия, и трагедии по пътищата, но пък те са друга тема, още по... След години, като почнат да се слагат серийно специални устройства на МПС за....няма да има мърдане за никой....тогава вече, ще има и роботизирани МПС......

Проблемът не е в техниката и състоянието, а в съзнанието. Преди години карахме Лади без никакви екстри, ABS-и, пищящи колани, ксенони и т.н. и пак катастрофите бяха малко. Сега каквато и да е колата, каквито изащити да има, колко и да е оборудвана, като влезеш зимата в завой с 80-90 км. няма начин да не отидеш в насрещното и да не пометеш всичко. Книжките се купуват - родители на децата, мъже на любовниците и т.н., освен това карат пияни и дрогирани, опит нямат никакъв - там е проблемът.

Проблемите са в задкормилните устройства на автомобилите.

Когато фаровете са включени електромагнитното поле създало се в динамото трябва да се преодолее с част от мощността на двигателя. Затова разходът се качва, така както се качва при пуснат климатик. Когато фаровете са изкл или офф, динамото върти без съпротивление и не дърпа от мощността. Това се учи още в Катаджийската забавачка.

valentor

Най-добре е КАТ да се закрие , или евентуално да се прехвърли към друго министерство, примерно на пътищата, или на културата , или пък на земеделието

Кико

Камерите са средство за събиране на пари, но не и за контрол по пътищата. Докато живи полицаи не заработят както трябва няма да има промяна. Има една прослойка, която не спазва закона, но и не търпи наказания. Те всяват хаос по пътищата, а след това обикновените хора го отнасят. Няма друга такава страна по света.

Да се забранят даренията за МВР и да заработят с реални бюджети (достатъчно гориво и тн за нормалната им работа). Иначе става конфликт на интереси - как хипотетично ще глобиш някой, който ти е дарил горивото за тази седмица, например?

960 лв е ел блок Баласт- Ксенон на на Мерц за 1 фар. Разчетен е за 2000 часа работа, но горят много по рано. + 1 ксенонва крушка =138 лв.Те това е причината за лобисткия закон да светиш с фарове през август. ден като малоумник. Акумул, обикн крушки и и повишен разход на гориво - отделно. Производителят ХЕЛЛА и дилърите шарят 1млн на Фиданка Фидоскова да прокара закона и след това печелят стократно.

Вече няма кола, която да е без серийни дневни светлини. Ако твоята талига няма, купи си едно блокче за 30 лв от всеки сервиз, което се връзва на дългите и ги намалява до 25%, като по този начин се избягват тези проблеми, които си описал.

Това с дългите е незаконно. Идиотите са написали "или вклю чени къси светлини" в закона

Дори и на 25% дългите са адски пречещи когато ти светнат в огледалото за задно виждане

еми щом имаш пари за мерцедес, се предполага, че можеш и да си я поддържаш

Поредните глупости на народните некадърници. Не знам дали има друг закон в тази държава, който да е променян почти всеки ден, като закона за движение по пътищата. И обикновено не се спазва точно от тия тиквеници, които го поправят и техните протежета, които са недосегаеми.

"...Не знам дали има друг закон в тази държава, който да е променян почти всеки ден,..." Ами , сигурно, и не знаеш друго място, освен на пътя, където хората се трепят всеки ден!

Българина иска строги закони, но за другите, не за себе си. Типично българска черта!

все по -стагнация и обезглавяване на народа за пари,като не се произвежда дайте да го притискаме,докато умре

Не е ли тъпо след като си регистрирал колата в КАТ да ходиш в съвета да подаваш документи че имаш нова кола.Толкова ли е трудно с едно натискане на клавиша да се изпрати мейл че лицето еди кой си има нова кола.Или вместо да се облекчава процедурата гледат как да ти натресат глобата която хич не е малка.

Ти па!!! Те едвам са се научили да пишат на тия компютри и да редят пасианси, ти сега ще им усложняваш живота с мейлове и други такива мега-сложни операции!

По този повод;о) - преди няколко години продадохме старата кола на свекъра за скрап, отписахме я, както си му е реда. И след 6 години, забележи, получавам честитка, че не сме си плащали данъците за нея. Добре, че имам навика да си сканирам бумагите. Вадя разпечатка на документа от КАТ и чинно отивам в кметството. Давам бележката на една леля и ... половин час слушам как "според нейната програма аз дължа данъци за тази кола." Аз пак търпеливо й бутам бележката от КАТ където си пише кога е отписана. Накрая се разкрещях и извикаха шефката. Тя търпеливичко обясни на лелята, че не натискала правилния бутон. Е, след натискането на правилния бутон, най-накрая спрях да дължа данъци за 6 години назад;о)))

Само в София има десетки конфликтни места, през които реално е невъзможно да минеш в трафика без нарушение. Вместо да решат проблемите, сега ще направят така, че да плащаме за транспортни недомислици!

минава кола посред нощ със спортен рев всички аларми се активират и спящите собственици биват глобени а говедото не

Ти, май, не знаеш да четеш!Че и другите, като теб.В закона се казва: "...чиито аларми се включват без основателна причина.."...

а ти не знаеш да МИСЛИШ говориме за донорите

Колеги нека не намесваме парти и те подобни отностно сервизите има си нормативни документи които регламентират начина по който трябва да бъде узаконен даден обект

Добре де, само на мене ли ми прави впечатление, че деупатите гласуват само различни глоби в различни сфери. Наложителни закони в здравеоопазването, образованието, селското стопанство и т.н. се отлагат постоянно. Тъжно, тъжно, още 100 години няма да се променим

Депутатите са прислужници на мафията, какво очаквате

С промените депутатите отмениха и задължителния кръвен тест за шофьор, заловен да кара след употреба на алкохол. По желание на водача вече ще може да се признаят данните от дрегера. ......Та като гледам и по желание ще иде и на съд,жалки смешници са нашите дупетати...Само на един детето му да бъде блъснато от пиян шофьор и всичко ще ореве да промени закона,към по-голяма строгост...пожелавам им го,от сърце

Не виждам причина за недоволството ти, освен, че бавно схващаш.Кръвният тест не е задължителен, но и не е забранен. Всеки , който не е съгласен с резултата от дрегера, може да си направи тест.Ако не са настъпили последствия от деянието, както за водача, така и за други лица, ако водача се съгласи с показанията на дрегера, защо е необходимо задължително да ходи по болници да дава кръв? Бъдете сигурни, че резултатите от дрегерите (когато наистина си пил) не са по-добри от кръвният тест. А когато има , освен материални щети, но и човешки травми, тогава вече, всяко произшествие придобива друг характер.

Дрегера в 90 % от случаите ако си пил дава повече и то понякога доста.

ПРИЧИНИ 1000 ! Корумпираните катаджии и обичащите да дават подкупи българи ще се разберат доста лесно за резултата от дрегера , ако въобще дрегерът е законен , а не "резервният" . Един кръвен тест в болница се покрива доста по-трудно отколкото показанията на един дрегер .

а това извращение, да си палиш фаровете в светлата част на деня, наложено от перверзни мутри, остава ли??? мислех, че поне тия капути ще проявят малко повече здрав разум...

Аз пък одобрявам и не ми пречи, със сигурност виждам по-добре и насрещните, и тези, които карат зад моя автомобил. Ама понеже си българин, всякакъв ред ти е противен, а?

не бе капутев... постоянното използване на фаровете намалява драстично силата и и интензитета на светлинния поток, както и жовота на фара... с други думи крушките горят по всяко време!!! и когато решиш да шофираш нощем просто няма да имаш читави фарове. ето я РЕАЛНАТА ОПАСТНОСТ!!!

Погледни насрещно движещ се тир и автомобил който се движи пред него. Особено ако им съвпаднат цветовете. Ако са без фарове ги различаваш, но ако са с фарове виждаш само тира. И ако тръгнеш да изпреварваш срещу тях става страшно като разбереш че отсреща не е камион.

фаровете са най-малкия проблем на закона

Спазването на закона е най-големия проблем.

Инвестира се за предимно видео наблюдение по пътищата и градовете, глобите се свързват директно със заплатите. Същевременно с това се изгражда стратегия за изграждането на първокласни пътища из цяла България, а не в подходящи райони за лапане на пари, която да се изпълнява без значение кое правителство е на власт. Ако тези неща не бъдат осъществявани в срокове и има установени нередности, съд и затвор или равнозначно поемане на отговорност!

Пак ще кажа - една държава не може да съществува само благодарение на глоби и данъци. Изродите крадци-законотворци рано или късно ще си получат заслуженото. Всичко се връща под една или друга форма.

Вярно е, че държава не може да съществува само на глоби. Ами да спазваме правилата, и няма да ни "рендосват"

Колкото и да спазваш правилата топлофикация те рендосва ежемесечно, държавата те рендосва ежегодно с данъци за имущество и ежемесечно с данъци върху париците, които си изкарал с честен труд. Ежедневно те рендосва с всяка една услуга и продукт който си купуваш с ДДС-то в него.

За да се спазват правилата е редно да се създадат условия за това. А не - правим си едни закончета, лепим си едни глобички и всеки да се спасява както може

Мръсни гербери!!! Ето за този СТРАХ иде дума! Не можеш да караш пил, не може без образование да ремонтираш коли, не можеш да не спазваш закона за движение заради глоби - живот ли е това, бе?! Правилно ги спря Мая Манолова - дано да успеем да изкореним тази тенденция!

Тенденцията на Мая Манолова е да държим народа необразован! Щом за теб това е идеал, горко ти!

Прочетете малко книжки, за да започнете да различавате сарказма като го срещнете.

ТЪПА КРАВА ! тежко ни ....

Има добри идеи. След като нямаме култура на движение, така ще е. Бус-лентите сега са всичко друго, само не за обществения транспорт, аларми пищят като изоглавени, минаваш на червено като джигит, спираш където искаш. Не е лошо да се поясни, че включването на аварийните светлини не значи "Моем да спирам дет си искам!". Но преди всичко наистина трябва да си повишим културата като участници в движението. За нас е, не е за някой друг.

Това лято си включвам ксеноните на дълги през деня и хич не ме интересува на кой му блестяло!!!! Писнахте ми цяла зима да се мъча да ви различавам в дъжд и мъгла без включени фарове, тарикати за три стинки...

Ксеноните си ги заври .... в на май......си гаражааа

Те като приемат в закона да не могат да се правят промени по колата, без да мине преглед и ще видиш ти едни ксенони...

Да си чувал, че има коли с фабрични ксенони?

Коя е тази нормативна база,която да каже,кога една аларма се включва без основание ??

Същата, която ще каже колко е измерил дрегера като те тестват за алкохол. Промилите падат с покачването на паричната мотивация към полицая.

"Вече ще има и изискване до месец от придобиването на нов автомобил, той да бъде регистриран в местната община." А ще има ли изискване, когато автомобилът излезе от употреба и не си плаща данъци и застраховки да се "отрегистрира и откара" щото ми е писнало да няма къде да паркирам от кокошарници в нашия квартал. При това съвсем не със софийски номера.

То може да се отрегистрира, но трябва да ги задължат да си откарват таратайките където да не пречат и на шофьорите и на пешеходците!! Изобщо не са достатъчни тези промени в много отношения!

отново по-либерални закони за пияните-вместо да затягат ,те ги опускат...къде им е акъла,толкова народ се затри заради пияници..

Не разбирам къде ги стяга чепика ГЕРБаджиите. Сигурно изтървават някоя далавера.

Голяма далавера е! Московски взе милиончето и не можа да прокара това, което искаха от него, но той е платил вече на татко си Методиев Борисов.. Голям гаф!

Голям умник си,явно ако имаш кола в някой двор бай Пешо ти я прави но искаш да ти казват,че си европеец.....селяните така са свикнали да си оправят редосеялките

Не лоши промени, но не са достатъчни. Винаги може и още нещо да се направи, че да се сложи на място Бай Ганя, дето си знае само правата, а задълженията за него на съществуват!

А ние, шофьорите, права ще имаме ли?! Караме по разбити пътища,а ако стане сакътлък в някоя дупка - хоп! карали сме с несъобразена скорост. Пътищата са осеяни с абсурдни знаци. Плащаме синя зона, за да паркираме по разбити улици и тротоари. Паяците не вдигат всички коли на равни начала. Чакаме по няколко месеца наказателните постановления от КАТ и всеки месец висим да ни презавяват актовете. Ежедневно се сблъскваме с подкупни катаджии, при които, ако си сам в колата-гориш. Разни актове и ел.фишове се разминават на връзкарите. Е, никога няма да бъдем европейци

Тук проблемите са доста по-глобални от закона, който е гласуван. Корупцията е на всякакви нива в страната и всеки е с манталитета, че ако бутне пари ще му се размине. Проблемът е в нас, затова си имаме тези управляващи и търпим всички вреди на всички нива от ежедневието ни!

Най-старото право имаме . . . . 'право отзад'!

ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА Е КАТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО , " ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ НА ПЪТЯ , НО НЯКОЙ СА ПО-РАВНИ И ЗА ТЯХ ЗАКОНА НЕ ВАЖИ И СЕ ОТЪРВАВАТ ЗА НАРУШЕНИЯТА СИ МНОГО ЛЕСНО И С МНОГО ПАРИ ! "БЕДНИТЕ ДА ГО ДУХАТ

Камерите все ги няма на подходящото място. По бул Кл Охридски,сутрин се получава задръстване в лентите към центъра и разни джипове, маршрутни таксита или коли с провинциални номера карат в насрещното движение без притеснение

ДО ДОДО-ДУХАЙ ТАРАТОРА!!! КЪДЕТО СЪМ АЗ НЯМА ТАКИВА ГЛУПОСТИ.ЗНАЕШ ЛИ:ПРИ ПУСНАТИ ФАРОВЕ ИМАШ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГОРИВОООО.В ИТАЛИЯ ВАЖИ ОТ НОЕМВРИ И ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ ИЛИ МЪГЛА.НИЕ НЕ СМЕ НОРВЕГИЯ, ДАНИЯ,ФИНЛАНДИЯ!!!!!!

Абе Стефано, ти си кух като гадулка. Я обясни с колко се покачва разхода при включени светлини, да не си на електромер? Дори лятото ако има включени светлини през деня автомобилите се забелязват много по-ясно и отдалече. Ама как да ти се набие акъл в комунистическия мозък, няма шанс. На първо време пробвай да изключиш капс лока!

Според фаровете от 0.8 до 1.2 литра.

шефче

Простотата е относителна величина! Аз лично съм се чувствал УЖАСНО през лятото, когато в супер СЛЪНЧЕВ ден, освен слънцето в очите ми светят и ме заслепяват десетки фарове!!! След няколко часа шофиране усещам, как очите ми вече не отчитат разни по-дребни детайли в пътната обстановка!!! Та, като махнем разхода на гориво /а той безспорно е по-висок/, къде отива БЕЗОПАСНОСТТА на пътя през лятото!!!

Простия май е някой друг.Виждал ли си нова кола с "дневни светлини".Две редички по няколко лед-лампички отпред, пестящи тока - и нищо отзад. Производителите са оценили това , което ти казват "простите'.Село, село - кога ще ти дойде сивото....

Абсолютно сте прав, но в България има много комплексари, които като включат фаровете се мислят за много забележими. Разберете, господине, за тях фаровете са много голяма гъзария. Толкова прост народ. Нека слепеят, нека и блести слънцето. Глупака няма оправия. Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Няма да Ви разберат за Финландия, защото те не знаят дори къде се намира.

Момчета, и аз бях на вашето мнение докато не разговарях с човек с намалено зрение. Когато у нас фаровете бяха задължителни само през зимния период, той сподели-защо не се движат колите целогодишно на фарове, така той ги забелязвал от по-далечно разстояние и по-успешно се предпазвал. Оттогава и аз съм убеден, че повишаване безопасността дори само за един човек с намалено зрение си струва целогодишно шофиране. А хора в тава положение има много- и млади и стари.. Нека се поставим на тяхно място и тогава да съдим. Мисля, че безопасността е от взаимен интерес-и от здрави и от не дотам здрави, от водачи и от пешеходци.

К,во стана с обещанието да не се минава през нотариус за старите коли?????

10 минути работа, стига се хленчил Ти купуваш кола за 10 000 бона, нотариус ПОНЕ ти осигуварява накаква гаранция дай му някой лев да се почерпи

шефче

Да ти кажа и аз искам кола за 10000 БОНА!!!!!

Селендурчета да се махат, че само те правят проблеми по пътеща.

Научи българския език!

абе, ти да не си голфаджия от село Смотаняци? както си искам така и ще си приказвам

В София отдавна няма софианци. Тя се разрастна не от софийска раждаемост, а от пришълци провинциалисти, които допринесоха за уголемяването й. И да се плюете - едни и същи сте всички и от едно и също семе.

Прав си,дойдоха от села и паланки да превземат големия град с големите възможности и си докараха и селския манталитет тук....избягаха от селата но....селото не избяга от тях

До сега задължението за регистрация на ново МПС е 2 МЕСЕЦА ,а не 2- седмици.

delly

Да, прав сте, благодарим!

Толкова е, 2 месеца.

КАКВО СТАНА С КАРАНЕТО ПРЕЗ ЛЯТОТО НА ФАРОВЕ???ЩЕ ВАЖИ ЛИ ТАЗИ ГЛУПОСТ ВЪВЕДЕНА ОТ ГРОБ?

Стефано, ти си глупак. Знаеш ли колко хора са спасени благодарение на тази промяна??? Може и ти да си един от тях??? Защо ли?

шефче

И колко са спасените!? А колко са загиналите поради тази глупост!?

Да, зная - НИТО ЕДИН!!! И да знаеш, глупостта е вездесъща, дори и закрепена със закон... . --------- ПС Попитай австрийците защо "не си ценят хората" и след като поекспериментираха с фаровете, върнаха пак старото положение... .

Ей, трол платен, толкова ти е акълът. К'во значение има кой е въвел това за фаровете, след като това значително намалява риска от произшествия, особено на извънградско. Ходи си вземи 500-те лева от Позитано 20 за това че се продаваш за да манипулираш политически общественото мнение и се алкохолизирай спокойно!

Намалява на баба ти фърчилото.Увеличава разхода. Само в българие светим денонощно.

Има значение,герб въвежда само тъпотии,за съжаление ,те касаят всички ни ,а не само вас,гербавите тъпунгери

Погледни статистика - всеки Божи ден се трепат хора на пътя (купени шофьорски книжки, пияни и наркомани) умират по 2-ма - 3-ма на пътя. НА ДЕН! Светлина в очите - кара мозъка да се активира. Да не заспи.

Изморява мозъка.

Градски,я първо се изясни за какви светлини говорим,за LED дневни светлини или за къси фарове през деня????

Аз по-далеч от вчера не помня. Та кой , къде и по кое време е карал преди 23 дни - абсурд. Даже не помня дали тогава съм имал кола. Слагайте камерите на предното стъкло и това е !

за неправомерно използване на служебен транспорт от партийни лидери, управници, депутати, всякакви изборни или назначавани чиновници и метресите или други от този род техни приближени?

Олеле,ти искаш да удариш сега най-сладкото от "партийната работа":)))))

ПРЕЗИДЕНТА ДА СПРЕ ТОЯ БЕЗУМЕН , ЛОБИСКИ ЗАКОН ! ТОВА МУ Е РАБОТАТА !

Пич, ти знаеш ли какво значи ЛОБИСТКИ. Това е риторичен въпрос, понеже виждам, че не знаеш. Лобистки значи - да е в икономическа полза на накаква структура извън държавните. Да облагодетелства целенасочено! Това, че си си настроил алармата да е възможно най-чувствителна и се пуска на всеки 5 минути от най-лекия полъх на вятъра и сега според новия закон ще те глобят... това в какъв аспект ти се вижда ЛОБИСТКИ. Единствената полза е за горките ти съседи. Единствената тъпотия в този закон, която също няма нищо общо с лобизма, е отмяната на кръвния тест, защото е директна предпоставка за корупция!

И сега не е задължителен кръвния тест, може да се откаже от водача и така се зачитат резултатите от дрегера. Всъщност може да откажеш и дрегер и тест, но подлежиш на отнемане на шофьорски права и сериозна глоба.

Изрод

ГРАМАТИКОВ , ЗА ТОВА ЧЕ СЪМ ИЗПУСНАЛ ЕДНА БУКВА , СИ СИ ЗАГУБИЛ ПОНЕ 5 МИНУТИ ОТ ВРЕМЕТО , БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО ! А ЗАКОНА ЧЕ БЕЗУМЕН ТОВА МАЙ МНОГО НЕ ТЕ ВПЕЧАТЛЯВА , ТОВА ЧЕ ВСЕКИ БОГАТАШ ЩЕ МОЖЕ ДА ПРЕХВЪРЛЯ ВИНАТА СИ С ЕДНА ДЕКЛАРАЦИЯ , ТОВА НЕ ТИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ А ? И ТИ ЩЕ ДУХАШ СУПАТА НА ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ !

Мен пък не ми ясно защо не може да се ползва буслентата по наште тесни букеварди. Къв е проблема да се движиш ако не пречиш на автобуса, а в същото време десетки идиоти спират и пускат мигалките да си купят баничка или вестник или щото им е кеф просто.

Бус-лентата не се ползва само от автобуси, а и от автомобили със специален режим на движение - ЛИНЕЙКИ, ПОЖАРНИ, ПОЛИЦИЯ и прочие подобни служби. За какво роптаеш? То такива като теб карат автобусите да се престрояват в нормалната лента за движение, и навсякъде да е пълен хаос, когато това се случи!

Мнооого тъп въпрос!!! Ми щото просто НЕ МОЖЕ и така е редно!! Бреееййй, че тарикатчета, и нагли на всичко отгоре!! Ти още малко ще поискаш и по тротоарите да караш бе!!

Щот' тогава нямаше да се нарича бус-лента.

Каквото и да ти кажа Веско ще е малко-на такива като теб в чужбина им режат главите направо до кръста.....такава е глобата и някои дори не могат да се приберат след това но дисциплината се учи първите 7год. а ти явно си ги пропуснал

Тук в евространа: - купуваш или продаваш кола: сядате двамата(купувач и продавач) подписвате една хартийка/бланка която се взима от нета и се разпечатва и ти като купувач имаш 7 дни да регистрирап колата на твое име в местният клно на нещо подобно на СБА, такса 35е. Никакви нотариуси, бележки от данъчно и ред дивотии - регистрационния номер важи за цялата страна и няма области или поселища. Сменяйки собственика си колата е в системата и няма нуждда от друго. Където искате живейте.. при смяна на града си сменяте адресната регистрация и от там вече банки, полиция, институции всички знаят къде сте и съответно къде е колата. Не плащате - НИЩО за това - смачкат ви регистрационния номер - нов 10е, получавате го след 4 дни - искате информация за колата която гледате, пишете смс с номера на колата до един номер на цена от 2.5е , и получавате обратно колата, модела, годината на първа регистрация, кога е последния годишен преглед, има ли застраховка и кой е собственика и - ако имате три нарушения за превишпена скорост в рамките на една година губите книжката за 6 месеца да не говорим за зверските глоби - имате само една хартия което е хем талона на колата хем и показва годишния преглед. Ако ви спре поилиция не ви иска и тази хартия, цъква на компютъра в колата и ви е лъсвате с това имате или не глоба, застраховка, колата каква е и от къде е и т.н. Цените посочени по-горе са абсолютно приемливи дори за БГ стандарта а тук средната заплата е 1400е. Сами си направете изводи какъв геноцид и лайнарщина ни пере в милата родина с тия 200+ хрантутници отгоре дето наистина "уникални" промени творят...

Всъщност по закон и в България не е нужно сделката да се одобрява от нотариус. Той само заверява идентичността на подписите! Това обаче би струвало под 10лв, затова и измамата че трябва да си платите 200 и да ви усложняват живота. Отделно неплатени данъци по цял свят са на името на собственика и не пречат на продажбата на МПС - но в Булгаристан естествено се налага де-факто ЗАПОР и то незаконен.