Плоският данък остава, ДПС го подкрепи

Народното събрание отхвърли два отделни законопроекта за въвеждане на прогресивно подоходно облагане, внесени от БСП и "Атака". Срещу предложенията гласува ДПС.

Обратно в новината

Коментари - Плоският данък остава, ДПС го подкрепи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой ще припомни ли на Борисов ,какво каза за подкрепа от ДПС. Че ще подаде оставка. Е, сега какво правим. Спорът за вида на ДОД е продуктивен ,но по важно е как да се стимулира растежа с инвестиране , повишаване конкурентността и производителността на труда. А ДОД може да помогне само с повишаване на потреблението.Това също е добре ,но не е решаващо.

Много се говори за справедливост тука. Аз имам двама съученици Иван и Пешо /имената са променени/ с които завършихме едновременно едно и също училище през 1995: Иван стана беден студент-инженер, чертаеше по цяла нощ, сложи 5 диоптъра и 5 години ядеше по веднъж дневно. Пешо не излизаше от дискотеките. Иван почна работа за 250лв. ама по специалността си като чирак да трупа опит и квалификация и още 5 години ядеше по веднъж дневно. Пешо бачкаше на строеж за 600лв. и пак не излизаше от дискотеките. Иван междувременно нощем понаучи и още два чужди езика. Пешо забрави и този дето го бяхме научили в училище. Сега Иван работи по специалността си за 3500лв. чисто и проектите които прави се продават в САЩ и Германия. Пешо работи още на строежа за 600лв. Въпрос: Защо да е справедливо Иван да плаща данъците на Пешо?

Защото си прост колкото Пешо а за отговора попитай Иван

Комуфлажен БОСТАН

Бъдете сигурни че депутати и управляващи никога няма да премахнат плоския данък, иначе ни дават за пример западните страни. Ами нали ще вземат някой лев по-малко ако гласуват прогресивен данък. Виж да си вдигнат заплатите за тях важи. 4 години на пенсионерите не им се актуализираха пенсиите но депутатите си взеха своето. Сега говорят за 1-2 %. А тока, лекарстваъа,отоплението се вдигнаха до небето, но нареждаме колко да е инфлацията и о кей. На пенсионерите им обещаваме 1-2%. Г-н Калфин спрете да се изказвате и да вдигате кръвното на хората. Социален министър. Министър да си напълни собствения джоб. Пеперуда.

ivo10

Много кафяви "експерти" са се събрали в темата. Голям мислител е Сидероглу, няма що.

разбира се че ще го подкрепи ! нали го въведоха заедно с бсп ?! то си е тяхна рожба ! те поне не се отмятат като онези дето си сменят името на партията , колкото пъти се оа кат !

ivo10

Пропорционалния данък е много добър за популистки правителства като това на социалистите. Целта е да се събират повече средства и да се раздават повече средства. Как това се отразява на бизнеса на икономика със затихващи функции като нашата, те не се интересуват. Целта е да се раздава и да се печели електорат, а дали бизнеса страда или не, това няма голямо значение. Те са като практиката на индийците - за да оберат плодовете, секат дървото. Е, след това няма да има плодове, но нали поне един път ще са се наяли. Това си е циганска работа.

ми те затова го въведоха , щото мислиха че винаги ще са на власт . когато изпуснаха властта , е сетиха че е несправедлив данък . преди десети ноември пак беше 10% , и за добавка имаше 10% ергенски данък !

Стига безсмислени анализи!Не знам какъв малоумник трябва да си,за да оспориш истините,които казва Волен за далаверата между ДПС и ГЕРБ! А сега зомбитата от ГЕРБ аргументирано да отговорят какво лошо имаше в предложението на АТАКА да се намли ДДС-то за лекарствата ,храните и учебниците?!? И стига с този ваш "Популизъм"!!!Не виждам нищо популистично в това човек да иска да живее нормално в нормална държава!

ivo10

Точно това е социалната политика - намаляване на ДДС за детски дрехи и храни, на лекарства, на учебници, а не популизма с премахването на плоския данък. Това може да се направи веднага, но с тоя дефицит бюджета съвсем ще се издъни. В тази ситуация тактиката е елементарна - стимулиране на бизнеса и потреблението и увеличаване на приходите в бюджета.

При 1000 лева заплата: Плосък данък - 10% = 100 лева данък Прогресивен данък - (1000-300)х10% = 70 лева данък При 2000 лева заплата Плосък данък - 10% = 200 лева данък Прогресивен данък - 186 лева данък Въпроси: Къде в Западна Европа (развитите държави) има плосък данък?! Ние към кои държави се стремим да станем? Защо бедните трябва да плащат толкова много за сметка на богатите - "Болен здрав носи"

Отмяната на плоския даньк е един чисто популистки акт. Защо? Защото без него голяма част от икономиката минава в сивия сектор..... Шефа те води на 340 лв, плаща ти 500 и не плаща никакви даньци....... При плоския даньк няма начин да укриваш даньци, и се повишава сьбираемостта на даньците. Това комунистите го знаят много добре, и затова при тяхното управление не го пипнаха. А сега може да демагогстват на воля......

АЛО ела в наше село да ти обясним кривата на ЛАФЕР. после се прави на разбирач по ФИСКА! И те моля не казвай в академична среда, че при плосъкия данък няма начин да укриваш данъци защото ще те изгледат като в неравностойно положение!

Поредното грешно тълкуване, да щеше да има логика, ако става дума за варианта на БСП, но за варианта на Атака който е смисления, необлагаеми са доходи до 4800лв, след това следва нарастване на данъка, логично и справедливо. За пореден път повтарям, няма друга държава с такива данъци, проверете и мислете....

Време е ДПС-то да влезе в коалицията!

Цялата истина е че трябва според доходите ,да се облекчи средния малкия бизнес ,а да вземат повече на богатите ,не разбира се като Франция 75% над 1 млн, а да кажем 25%.Обаче ги е страх ,че ако го направят ще изчезне и малкото икономика която е останала или ще стимулира още повече да укриват данъци ,не че сега ги плащат де. Повече мерки трябва да вземат за събирането на данъци от по богатите.

Ела в наше село да се ограмотиш!!!! Бизнеса плаща корпоративен данък върху печалбата на предприятието. ЗА НЕГО НЕ СТАВА ВЪПРОС. той си остава 10 %. Говорим за облагане на ДОХОДА на физическите лица т.е. ЗАПЛАТАТА. Какъв бизнес те гони!!!!!!!!!!!

Ами нали са свързани, ако натиснат тях да плащат 25 % ще облекчат плоския данък за по бедните и ниските заплати.

Верно! Ти много ли си тъп или този тъпня си ти идва от вътре

Ще цитирам определение от "Капитала" който е основа на всеки икономист на изток и на запад: "Парите са ОВЕЩЕСТВЕН труд" Средна заплата в БГ - около 900 лв. Това получава човек НЕМЪРЗЕЛИВ умен. Дори програмист със заплата 2000-3000 е работлив във сектор с висока производителност на труда. СЕГА какъв труд е вложил човек със заплата 60 000лв. ИЗВОД: Човек със заплата 60 000 не е овеществил труд за 60 000, а е ПРИСВОИЛ ЧУЖД ТРУД. Нормалните хора ще разберат, че прогресивния данък в такава ситуация е СПРАВЕДЛИВ!

ivo10

Ти нали знаеш, че труда също има цена и 60 000 заплата трябва да отговаря на съответна компетентност и не е задължително да е на база експлоатация. Ако приемаме всяко назначение на работник като експлоатация и осъждаме експлоатацията, то не трябва да се назначават работници, а всеки работодател сам да си върши работата. Смяташ ли, че това ще бъде икономика? Друг е въпроса, че труда трябва да има справедлива цена и съответното заплащане, но това зависи от качеството му.

Явно ти не си от нормалните. Но ще се опитам да те спася. Труда се дели на 2 категории: ПРОИЗВОДИТЕЛЕН и УПРАВЛЕНСКИ. Ако (хипотетично) един стругар си върши работата БЕЗУПРЕЧНО и Мениджъра на предприятието го управлява БЕЗУПРЕЧНО то в тази система трябва да има БАЛАНСИРАНОСТ. Как единия ще получи 60 000 лв, а стругаря 1000???? За да вземе единия 60 000 то другия (стругаря) трябва да изработи продукция за 61 000 лв. и мениджъра да каже МОЯ ТРУД Е 60 пъти по- ценен от твоя. Затова аз вземам 60 000, а ти 1000. Какво ще стане ако СТРУГАРЯ му тегли една!

Прочети ми труда за капитала и не пиши глупости. По твойта логика шефът на ГОГЛЕ, МИКРО СОФТ, АПЛ ИЛИ ФАСЕБООК трябва трябва да дава милиони на своите служители за да не присвоява ЧУЖДИЯ ТРУД,

Ако си решил само да се заяждаш просто си обречен да мишкуваш, но ако си решил да научиш нещо чети: ТНК като Гогле, Микро... присвояват труд в глобални размери. Да плащат големи, но не справедливи заплати а голото присвояване е на висшето ръководство. То от своя страна финансира партии и др. тайни организации които да налагат КЛИШЕТА, Марионетни правителства и да УДУРАЧВАТ ХОРАТА. Моля бъдете от умните, а не от дураците!

ivo10

Браво! Стига червен популизъм. Вдигнат ли ДОД на 20% бизнеса отново ще крие доходи и събираемостта пак може да е по-ниска от плоския данък. Така беше преди. Отпадането на плоския данък ще хвърли бизнеса в лапите на банките, а от там мооже да се влоши бизнес средата и да нарастне безработицата. Тези дето ще се радват на отпадането на плоския данък може да останат без работа и без прехрана.

И на теб същото. Ела в наше село да се ограмотиш!!!! Бизнеса плаща корпоративен данък върху печалбата на предприятието. ЗА НЕГО НЕ СТАВА ВЪПРОС. той си остава 10 %. Говорим за облагане на ДОХОДА на физическите лица т.е. ЗАПЛАТАТА. Какъв бизнес те гони!!!!!!!!!!!

ivo10

Корпоративния данък също е 10% за юридическите лица и 15% за ЕТ. Това също се води данък върху доходите или данък печалба.

Ако аз печеля 100 лева ми удържат 10 и за мен остават 90.За този който печели 100 000 ,му удържат 10 000 и му остава печалба 90 000.Това справедливо ли е ?

Абсолютно. Защото този дето 100,000 и плаща данъци не е престъпник, а ги е заработил с това ще притежава нещо повече от теб - или ум или упоритост или талант.

А ако не притежава нито повече ум, нито повече упоритост или талант пак ли е справедливо? В Швеция цялата социална система се крепи от богатите, а не от бедните. Там прогресивния данък стига до 70% и тези, които го плащат смятат това за справедливо!

А ти какво искаш. Да му удържат 90 000 ли.Това ли е за теб справедливостта. В крайна сметка, кой колкото работи.

ivo10

Тъпчо, ти с тия 100 лева нямаш задълженията и зора на тоя със 100000 лв. Някога изкарвал ли си толкова и знаеш ли как се изкарват?

Питай Цветан Василев как се изкарват много пари!

Добре, че не ходих да гласувам! Нищо няма да се промени - "Кучетата си лаят - керванът си върви"! За съжаление и другите им решения ще са такива, защото сития на гладния не вярва. Да си разменим само един месец заплатите - парламента да кара с 500 лв. и от тях да плати ток, вода, кабелна, интернет, карти за автобуси за учениците в семейството, джобни ...., но грешката ни е, че вече 25 год. допускаме да са депутати и нямат реална представа за нещата при обикновените хора. Добре, че на оня свят отиват в ковчези, а не с мавзолеи и гробници.

Лато не гласуваш, ако си по националност българин, след време ще трябва да сложиш фес и потури, а жената ти и дъщерите ту бурки и пак ше си недоволен. А за другото си помисли кой те ограби

Българка съм и от много години не ходя да гласувам. А ти - цитирам "след време ще трябва да сложиш фес и потури, а жената ти и дъщерите ту бурки" - явно не контактуваш с турци, защото ще знаеш, че те отдавна не носят потури, живеят доста скромно, но са сърдечни, гостоприемни и щедри - нещо, което на българинът отдавна липсва. Аз не деля хората по цвят на кожата и етнос, деля ги на възпитани и невъзпитани. Ако мога и в Турция бих отишла - там определено живеят по-добре от нас. Направи сам справка какви заплати и пенсии имат?! И тях НИКОГА няма да стигнем. И защо трябва да се гордея, че съм българка? Срам ме е, много ме е срам! И не защото не съм учила, работила ...., а защото управлението ни докара дотам.

От какво не доволствате бе другари. Нали сме равни. Еднакъв процент за всички. Така е справедливо.

В модерните европейски страни си плащат данъците. Недоволни сме от състоянието на държавата ,а повечето български данъкоплатци най вече богатите се опитват (успешно) да дадат възможно най-малко на държавата или да избегнат всякакви налози, особено фолк звездите, спортистите ,зъболекарите и много други. Към тези прояви на масови данъчни мошеничества се добавят и крупните измами: източване на ДДС, неплащане на мита и укриване на печалби. После държавата била бедна и качеството на обслужване ниско.Няма откъде да дойдат пари ,от небето не падат.

Знаеш ли колко данъчни служители има в тази държава? Какво правят?

Да ти кажа ли честно какво правят. Ами предлагат схеми за укриване на данъци на бизнесмените :)

Прогресивното облагане е извращение, наказване на хората, които с ума и труда си за заработили повече от другите. Тук не включвам мутрите и "хитреците", които не плащат данъци - те са престъпници, които трябва да бъдат преследвани. Но не можеш да наказваш един музикант, за това че с таланта си печели пари.

Говоря ти за фолк звездите дето вземаха по 5-10 хиляди на участие и не внасяха 1 лев данък и зъболекари които печелят хиляди и не дават даже и касова бележка и такива коитоИ зточвха ДДС милионерите кой ти говори за дребните музиканти

Днес БОСТАН намачка комунягите. А утре...

КОЛКОТО И НЕГРАМОТНИ ДА СА ИЗБИРАЧИТЕ НА КОМУНОИДИОТИТЕ И ТЕЗИ НА ЮРУШ, БИ ТРЯБВАЛО ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ТЕЗИ МРЪСНИЦИ ИМАХА ЕДНА И ПОЛОВИНА ГОДИНИ, И НЕ ГО НАПРАВИХА. ТОВА СА ПЪЛНИ ИДИОТИ И ДЕМАГОЗИ!!

И КАТО СА ДЕМАГОЗИ НЕ ТРЯБВА ДА ГО МАХНАТ ЗА НАЗИДАНИЕ? ТЪПАНАР!

Само комунисти и цигани имат интерес от плосък данък, ама не ония от червената олигархия .

Лека-полека подкрепата на ДПС за това правителство ще стане явен факт, заради което кадрите им по места няма да бъдат пипнати. Дори поръчките за "Южен поток" ще минат през фирмите на успялия млад мъж с внушителни габарити.

Да живее олигархията!

Хитри са гадовете. Комундетата го въведоха ,можеха да го отменят.и Бсп и Атака, имаха повече от година време. Сега правят ПР.

Наизуст малко пишеш. Разбира се БСП си е олигархична партия, но нали уж е лява, в миналия парламент предложиха от кумова срама, премахването на плоския данък, но от ДПС ги отрязаха (разбира се). Гледам тук много папагали пишат, че видите ли плоския данък означавал равноправие, другото било дискриминация, излиза че голяма част от страните в Европа, особено скандинавските са егати дискриминационните! А най-важното още не е станало дума за корпоративния данък който също е 10%. В Германия е 30%, само с пари от бедните бюджет не се пълни, следват заеми, тях пак бедните ще плзщат.

Абе нека първо да успеят да накарат корпорациите да си платят 10% и ДДС-то тогава ще мислим за повече. Имаме 2 фирми - едната плаща 10%, другата не плаща. Какво ще стане ако на тая дето плаща и вдигнеш ставката на 30%? Ами ще умре. Другата ще я изяде. И като умре колко ще взима държавата?

Popa

Плоският данък означава равноправие! Прогресивния е дискриминация! Четете Конституциятя, бре, за вас е писана! Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Плащането на данъци в задължение а не право.

Е след като сме равни, защо едни да са по-задължени от други?

Правата и задълженията вървят ръка за ръка. След като сме с равни права трябва да имаме и равни задължения.

България е страна в която икономико-политическата ситуация е крайно в дясно, толкова е на дясно, че от дясно е само .... адът. Картели и монополи, високи косвени данъци и ниски преки данъци, свързани мафия-власт-медии-бизнес олигархия, служещи на олигархията и мафията митници и МВР, а от там ниска събираемост на пари от акцизни и обмитени стоки. В резултат пари за бюджета от ... заем! Като прибавим контролираните медии и това че леви партиивъвеждат плосък данък, сме по-зле и от бананова република, щото и банани нямаме . Свидетели сме на абсурдна ситуация, най-бедните в Европа (и не само) гласуват за ... десни партии(предимно), самоубийствен избор, плод разбира се на повсемесна и убийствена пропаганда. В парламента лява партия е само Атака, другите са псевдо такива. Да живее демокрацията.

Защо недоволстват маргиналите? Просто се надяват, че при прогресивен данък ще им увеличат социалните пенсии и държавните помощи, та като седят по цял ден в кръчмите да имат и повече пари за пиене. Никой работещ човек не подкрепя увеличение на данъците, ОСОБЕНО когато не е постигната висока събираемост дори на ниските данъци.

Плоският данък взема хляба от усатата на бедните и от парите за лукс на богатите. Едно е да ти вземат 35лв от мизерните 350 с които едва се преживява, друго не 500 от 5000 с които може да преядеш и пак да ти остане. Аз лично нямам нищо проти да плащам малко повече, защото ми е жал да гледам хора, които си броят стотинките за хляб и не знаят вкуса на маслото те и децата им.

Вярвай ми - бедните нямат наяждане.

ХУБАВОТО НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК Е ЧЕ ВСИЧКИ СА РАВНИ - САМО НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ И НЕПРОИЗВОДИТЕЛНИТЕ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ НЕГО ЩОТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ПО-КОМПЕТЕНТНИТЕ И ПО-ПРОИЗВОДИТЕЛНИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ МЪРЗЕЛИВИТЕ....... ВСЪЩНОСТ ОБЩЕСТВАТА НЯМАТ НУЖДА ОТ ПЪРВИТЕ.... А МОЖЕЩИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ ЩЕ ПРОСПЕРИРАТ И ПРИ ДВЕТЕ СИСТЕМИ А БЕДНИТЕ ПАК ЩЕ СА СИ БЕДНИ И ПРИ ДВЕТЕ СИСТЕМИ ЗАЩОТО СА ФИНАНСОВО НЕГРАМОТНИ ДОРИ БИХ КАЗАЛ ТЪПИ..... ХУБАВОТО НА ПРОГРЕСИВНОТО ОБЛАГАНЕ Е ЧЕ ОТСЯВА ЛЕНТЯЙТЕ......

ХУБАВОТО НА ПЛОСКОТО ОБЛАГАНЕ НЕ НА ПРОГРЕСИВНОТО ОБЪРКАХ СЕ....

Фактически от таблицата за данъците излиза, че тези, които получават то 1000лв ще плащат до 70лв данък, а сега плащат до 100лв. получаващите до 2000лв ще плащат до 186лв, а сега плащат до 200лв, получаващите до 5000лв ще плащат до 536лв, а плащат до 500лв, получаващите до 7000лв ще плащат до 936лв, а сега плащат до 700лв. Това е без да се приспадат осигуровките. Излиза, че засегнатите са получаващите над 5000лв. Кого защитават депутатите? При това огромно разслоение на доходите е срамно да имаме плосък данък.

наздравйе, дрОгаари!

наздраве другарю Миков. С мезе ли пиете или без?

ДПС СА ЛЕСНИ. ОТРЕЖЕТЕ ГИ ОТ ДАЛАВЕРАТА С ДЬРВАТА И ВСИЧКИТЕ ИМ ИЗБИРАТЕЛИ ЩЕ ПОЧНАТ ДА ПРАВЯТ ТЕМАНЕТА НА ДРУГА ПАРТИЯ. НЯМА ДАЛАВЕРА- НЯМА ДПС!

Махането на плоския данък би било пълна глупост. Няма логическа причина да се удрят хората, които работят, за да се пълни бездънната яма за помощи за малцинствата. Единствени ефект би бил, че доста фирми ще отидат в сивия сектор. Колкото до богатите. хахаха Има един куп законни методи за спестяване на данъци. В крайна сметка не е справедливо човек да плаща повече, само за това че има акъл и умения, и се занимава с по квалифицирана работа.

Искам да ви кажа,че от 20 год живея на запад и тук данъчното облагане е прогресивно.Богатите и работещите допълнително плащат значително повече.Това е пътя за развитие на страната,няма значение кой предлага този закон!Това е начина,като не искаш да плащаш високи данъци ще работиш по малко,така ще има и повече работни места!Помислете това не е измислено случайно !

WTF - ВИЖ НАВСЯКЪДЕ НА ЗАПАД ДАЛИ РЕАЛНО ПРОГРЕСИВНИЯ ДАНЪК ИЛИ СЪБИРАТЕЛНОСТТА Е ПРАВИЛНИЯ ПОКАЗАТЕЛ КОЙТО ТЪРСИШ - СЛЕД ТОВА СЕ ЗАМИСЛИ И ЗАЩО ИМА ОФШОРНИ ЗОНИ И ЗАЩО ИМАТ ПРОБЛЕМИ С ТЯХ ТЕЗИ ЗАПАДНИ СТРАНИ...... ПОСЛЕ СРАВНИ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ С ТЕЗИ СТРАНИ..... ТАМ АКО БЕШЕ ПЛОСЪК ДАНЪК ДЪРЖАВИТЕ ЩЯХА ДА СА ОЩЕ ПО-БОГАТИ...... В КРАЕН СЛУЧАЙ СЕ ОКАЗВА ЧЕ СА РАЗВИТИ ЗАЩОТО ИМА ВИСОКА СЪБИРАЕМОСТ И ДОБРА ИКОНОМИКА И ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ..... А НЕ ЗАЩОТО ДАНЪКА Е ПРОГРЕСИВЕН.....

-Mikov,на здраве!

Ти мене уважаваш ли ма?

нахални комунистически олигарси с аудита, яхти и безброй любовници да пукнете

Баце, днес аз съм 1.

Плоският данък не е справедлив за съвременния свят, но за България е единствения възможен. Защо? Българинът е най-бедния, лъжлив и крадлив индивид в белият свят а и изобщо. Ако има необлагаем минимум, който ще е поне 350 лв, всичко живо ще декларира 350 лв и нищо няма да влезе в държавната хазна като данъци. И съответно неизбежен фалит на държавата. С такова животно като българина, просто нищо не може да се направи като хората.

ХАХАХА А КЪДЕ ПИШЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА Е СПРАВЕДЛИВ??? ЗАЩО АКО АЗ СЪМ С ВЪЗМОЖНОСТИ ИДЕИ ВИЗИЯ И СЪМ ТРУДОЛЮБИВ И СИ РАЗВИЯ БИЗНЕСА ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН МЪРЗЕЛИВ ЦИГАНИН НАПРИМЕР КОЙТО ГО МЪРЗИ ДА ОТИДЕ НА УЧИЛИЩЕ ДАЖЕ И САМО РАЗЧИТА ДРУГ ДА ГО ХРАНТУТИ??? КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА В ТОВА..... СМЕШНИ ТВЪРДЕНИЯ ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИ ХОРА КОИТО ВСЕ ДРУГ ИМ Е ВИНОВЕН ЧЕ СА БЕДНИ...... А ГИ МЪРЗИ ДА СЕ ОБРАЗОВАТ...

А за какво са чиновниците от НАП?

много говорят , малко работят

Popa

Кой го въведе плоския данък? Кой въведе, кой въведе, кой, кой, кой? Кой въведе, кой въведе, кой, кой, кой? Кой въведе, кой въведе, кой, кой, кой?

Как ''КОЙ''? ---СЪСЕЛИТЕ ,от бсп с малки букви.

Защо неппредложат семейно облагане на доходите, коет е най-справедливо ??? Има голямо значение дали и двамата съпрузи работят и на каква заплаа и колко деца имат - 0,1,2,3,... Това ще бъде смислено. масово в семействата например съпругата не работи. Как ще облагаш по скал заплатата на съпруга, без да я разделищ на 2, ако нямат деца, или на 3 или 4, ако са с едно, респ. 2 деца.

Ако няма семейно облагане, 10 % за всички е по-справедливо.

Прав и не си прав. Семейното облагане може да се въведе е страни с натрупани активи дълги години, с действащи държавни органи - съд, данъчни, банкова система, полиция и др. - не давам пример. Какво искаш от една посткомунистическа страна, в която социалистическата партия е столетница ( да има такъв случай в бившите соц. страни - просто там имашв ЛУСТРАЦИЯ), в която натрупаните фондиве изчезнаха 1989, през 1997 имаше друга ИЗНЕНАДА, през 2014 - КТБ и т.н. Все пак трябва да се благодари, че сме в ЕС, защото иначе може щяхме да сме в положението на Зинбабве или Аржентна

До Лейката, Абсурда и Капутко. Търсим пасивни партньори, с добър орален изкази. Убедени сме, че сте перфектния вариянт. Моля посочете координати за контакт. Доста голяма група сме и ще ви разстоварим от стреса на писанията ви. ЧАКАМЕ!

СОЦ ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ ЕДНО НЕ ВДЯВАТ - ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ ВОДЯТ ДО РАСТЕЖ В СИВИЯ СЕКТОР, ОТЛИВ НА ИНВЕСТИТОРИ И ПРЕДПРИЕМАЧИ КОИТО ОСИГУРЯВАТ РАБОТНИ МЕСТА И НИСКА СЪБИРАЕМОСТ, КОЕТО ПЪК ОТ СВОЯ СТРАНА ВОДИ ДО НАМАЛЕНИ ПРИХОДИ ЗА ДЪРЖАВАТА И ОЩЕ ПО-БЕДНА ДЪРЖАВА И БЕДЕН НАРОД РАЗЧИТАЩ НА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА....... ТО БИВА БИВА БСП ТОЛКОВА ДА ВИ Е ПРОМИЛО МОЗЪЦИТЕ АМА ДА СТЕ ТОЛКОВА ТЪПИ ЧЕ САМИ ДА СЕ САМОУБИЕТЕ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН Е НАПРАВО СМЕШНО....... ВСЪЩНОСТ НАЛИ ВИЕ ГИ ИЗБИРАХТЕ 4 ПЪТИ НА ВЛАСТ ЗАЩО ЛИ СЕ УЧУДВАМ НА КАПАЦИТЕТА ВИ......

Та, твърдиш, че в страни като Франция и Англия, например, преобладава сивия сектор,м? Това е абсолютно иновативна икономическа мисъл!

Пародия

ПРОЧЕТИ И КАК МНОГО ФИРМИ СЕ ИЗНЕСОХА ОТ ТАМ..... СЛЕД ТОВА ПРОЧЕТИ И КАК МНОГО БОГАТИ ФРАНЦУЗИ И АНГЛИЧАНИ СИ СМЕНИХА ГРАЖДАНСТВОТО И ПАК ИЗБЕГНАХА ЗАКОНА КОЙТО УЖ СЕ ЦЕЛИ ТЯХ ДА УДАРИ..... ХУБАВО Е БЕДНИТЕ ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ КОГАТО БОГАТИТЕ ПЛАЩАТ ВИСОКИ ДАНЪЦИ НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ, НО БЕДНИТЕ ЗАТОВА СА БЕДНИ ИМЕННО ЗАЩОТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ФИНАНСИ.... ПРОЧЕТИ И В АМЕРИКА СЛЕД ТОВА КЪДЕТО БОГАТИТЕ ПЛАЩАТ ДО 63% ДАНЪК ЗАЩО ЕДВАМ ВЪРЗВАТ БЮДЖЕТА...... НО Е ПОХВАЛНО ЧЕ ЧЕТЕШ..... ПОСЛЕ ПРОЧЕТИ И МАЛКО УЧЕБНИЦИ ПО ИКОНОМИКА... КАТ СИ ПОЧНАЛ АКО ТИ СТИГНАТ СИЛИТЕ И КАПАЦИТЕТА...

Франция и Англия си събират успешно данъците.

Ей момче, като не са ти ясни някои работи не пиши, че се излагаш. Отговорът на този въпрос за това социален и доколко съвременно капиталистически е този данък е записан в твоя ник, визирайки страната за която се отнася !

Пародия

ВЕРНО ЛИ Е НЕ ДУМАЙ? МЕРСИ ЧЕ ТОЧНО ТИ МЕ СВЕТНА ЗА СОЦИАЛИЗЪМ И КАПИТАЛИЗЪМ.....

В България всички са държавни служители и работници. Дори и тези в частния сектор защото РЗ се покрива от откраднатото ДДС което е на държавата. Колко ли на практика струва труда на наемния работник за българските капиталисти.

Ами държавата да се научи да си събира ДДСто бе. 800000 държавни чиновници к'во правят? Какъв е смисъла въобще да наливаме в продънена каца?

ОЧЕРТАВА СЕ "ШИРОКА" АНТИ-НАРОДНА КОАЛИЦИЯ НА ДС - ВСИЧКИ СА ОТ СЛУЖБИТЕ - ГОЦЕ , БОЦЕ , И МЕСТАН ... И ВСИЧКИ ВЪРШЕЕХА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ - НА ДОБРИТЕ И НА ЛОШИТЕ :)

Богатите по-богати, бедните по-бедни, това е философията на ГЕРБ , РБ и ДПС. За ГЕРБ и РБ е ясно, те са напълно в услуга на монополите, банкерите и трите % забогатяли от далавери. Колкото до ДПС, те са най-големите лицемери. Крепят се на гласовете на бедни и безпросветни хора, но въхушката краде здраво.

Президентчето ЗАЩО МИСЛИШ махна 20% таксите за ВЕИ-тата (сезирайки Конституционния съд за отмяната - да не би на раята тока да е малко по-евтин, я....)

Пародия

ДРУГО СИ Е ДА КОПАШ ВЪГЛИЩА ДА СТРОИШ СОЦИАЛИЗЪМ....

Само човек с моята икономическа мисъл, интелект и височина на положението, би могъл да оправи всички икономически недъзи на обществото, дори без да събира данъци!

СОПАДЖИЕВ - ТИ ЛИ СИ :)

КЪДЕ Е ТРАКТОРА ? НИ СЕ ЧУВА , НИ СЕ ВИЖДА , НИ ГО ГОНЯТ ?

Popa

Пълна демагогия! Нали БСП-то го въведе! Кво им пречеше да махнат плоския данък преди половин година, когато бяха на власт? Тогава плоският данък им иднасяше, сега не! Кво се е променило от тогава!

ВЪВЕДОХА ГО ГОЦЕ , СТАНИШЕВ И ДОГАН - СЕРЕГЕЙЧИН Е В БРЮКСЕЛ ПРИ ВУЙНА СТАЛИНКА - ГОЦЕ Е В КОМБИНА С БОДИГАРДА НА ТАТО БОЦЕ - А ДОГАН Е ПОЧЕТЕН ШЕФ НА МЕСТАН .... ВСЕ ЕДРА ЧЕРВЕНА МУТРО-БУРЖОАЗИЯ:)))

Чалмите бяха тогава против, те И СЕГА СА ПРОТИВ. Други въпроси?!

КОАЛИЦИОНИТЕ ПАТНЬОРИ : - АГЕНТ ГОЦЕ - БОДИГАРДА БОЦЕ - ДОНОСНИКА ПАВЕЛ :))))

Вървя си днес и покрай мен по разбития булевард минават една след друга коли за по 200 000. И си мисля: "Да живей плоския данък!"

Чак пък една след друга?

Дали е от плоския данък, това с колите за по 200 000 или от прогресивното забогатяване на някои?

E те нещата си дойдоха на мястото - ГЕРБ, РБ и ДПС са истинската коалиция - всичко останало беше номер, само, че докога ли. Надявам се, че когато ги изгоним с шутове ще започне най-после промяната.

Popa

Кой въведе плоския данък? Кой въведе, кой въведе, кой, кой, кой? Кой въведе, кой въведе, кой, кой, кой? Кой въведе, кой въведе, кой, кой, кой?

А КОЙ сега не го отменя, а тъпа п-ко! Сега сме в криза при която бедните загиват, а олигарсите пълнят тумбаци - виж статистиката. То затова се предизвика и кризата. Ама ще ви резнем тъпанарските израстъци и ще се оправи работата. То недоволството расте и 2013-та ще ви се види като песен в сравнение с това, което ви чака.

"- Дали да строим къщи за бедните или дворци за богатите? - Да го духат бедните!" Всяка прилика с лица и събития, разбира се, е случайна.

Да живей негласното дуо - БОСТАН