17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е изпращала не само линейки, но и самолети за да превозват болни българи. Не правете изводи за здравната система нито на България нито на Турция от изолирани единични случаи.

и то май до Китай на пример, не няква кутиика от ламарини която да е пратят на разстояние по малко от колкото една линейка в София минава за половин ден

Отдавна имам подозрение ,че много от представящите се за русофили всъщност работят за турските спец служби и прекрасно създават условия за една удобна бъдеща развръзка... Иво Христов по всичко е някъв полу турски полу руски агент, Радев бъдещ кандидат на ДПС, но БСП се преборва за него.....

Абе, трол смотан, видя ли въобще под каква статия се изхожда?

:) а ти преди да даваш квалификации смаза ли си малко чарковете в главата или само блееш като овца, след такива предатели и откровено работещи срещу България, като съзнание и поведение, като радев и най вече Иво Христов, който е предател по рождение

Да, това е държава. Може ли да ми каже някой дали линейка от българия е отивала да вземе някой наш сънародник да речем от Молдова.

Молдова е част от България до 17-ти век. Част от НИКОПОЛСКОТО ЦАРСТВО на Шишмановци оттатък Дунава. Чак Петър Първи ЗАГРАБВА/АНЕКСИРА, по руски обичай, княжеството на княз КентеМир. Хатидже НЕ Е ТУРСКА ГРАЖДАНКА а чиста българка -мюсулманка, гражданка по рождение на България. Морален е въпроса, защо ОТРОДНИКА Наум Шаламанов толкова години лапа турски пари на ПРОПАГАНДАТА а не се погрижи за майка си....с част от тези пари?

лиенйка не сме пращали само самолет сме пращали, в какво се възхите бе Льольо на пропгандата за която ползват жената ли и сина и който стана спортист от класа в България...

Бе кво ме боли кура за некви читаци? Да ги карат където искат. Най-добре, и без това транспортът е в криза, да ги натоварят на автобусите и да си направят еднопосочна екскурзия до Турция.

Предполагам, това е рутинна процедура за република Турция, при сериозен медицински проблем с близка на заслужил към страната спортист. Изпратили са екип, който да прибере нуждаещата се майка на Наим от Кърджалийския вилает, тъй като на място не е било възможно да ѝ се окаже помощ. Вероятно, ако възникне необходимост, близкият приятел на Ердоган ще бъде прибран от т.нар. министерски съвет на Софийския вилает с медицински хеликоптер или самолет . . .

предполагаш, ама нИЕ! поне хиляда българи са отпатували с турски линейки на лечение в турция! вероятно и ти ще си поръчаш, като видиш .......тъмната част на тунела

Проблемът не е в мен, г-н Местоимение в трето лице, а в достойнството на държавата ни и в състоянието на държавността. . . . всъщност, вие - местоименията познавате ли тези понятия? Наясно ли сте със значението им?

Наясно сме с глупостите, които си надраскал в темата.

ДА ДОПЪЛНЯ : и ГРАМАТИКАТА ти е чужда!!!!!!!!!!!!!!!!!!

в турция?

ми напъни си миниатюрното мозъче и се сети сам!

Къвта вода не става! Синът и бе лаком за пари, но тя е вярна на Земята Българска.

Това е по искане лично на Ердоган

Позитивното ще победи

Унижение за държавата и здравеопазването ни ...

Този боклук предаде България и избага като мишок, та сега да сме тънишни и за майка му.....

еее да ама вашия човек, ахмед исмаилов ахмедов, по късно меди доганов, сега мехмед доган още си е тук, и подкрепя бсп във всяко начинание!

НРБ взе 7 милиона $ за него. От тебе колко е взела?

еее, него, ако го продаваш на молекули, може и да вземеш 1 000 рубъла! като цял и жив,никой нама да даде и един цент!

Без да влизам в спор с всеки само леки корекции да внеса. Официално българската държава получи 1.075 мил долара и пълните имена на Доган са Ахмед Демир Доган и той в момента е по-верен на Борисов от когато и да е било. С комунистите приключи някъде около 2016.

рожденното име на доган е ахмед исмаилов ахмедов! а имената му са: ангелов сергей сава тва в държавна сигурност де! и всеки път гласува с бсп оставката на кабинета борисов! и ..... ми не ви се получава, дрОгарю!

РОЖДЕНИТЕ МУ ИМЕНА НАИСТИНА СА АХМЕД ИСМАИЛОВ АХМЕТОВ.Така е записан в Приложението към обв.акт на Районната Прокуратура в гр.Толбухин.Интересно е още , че като подсъдим през 1987 г. в съда в гр.Толбухин/днес-Добрич/ на въпрос на председателя на съдебния състав какъв е по произход и националност Доган казва ,че е "потомък на насилствено ислямизирани българи", което изявление среща всеобщото учудване на останалите подсъдими по обв.акт на районната прокуратура в гр.Толбухин.Техните очаквания са били Доган да се самоопредели като индивид с турско етническо самосъзнание,но не би...

По-добре за народа да сме били част от Турция. Щяхме да живеем по-добре.

Някой да те е спрял, хайде чупката на юг

за част от турция не знам, но когато сме били част от отоманската империя сме били най добре! всъщност възраждането ни е точно тогава, и приключва след рускотурската "освободителна" война! и ни започват проблемите!

Много сме били добре, няма що! Радост - да ти ознасилят дъщерята и жената пред очите, да те богословят с нова вяра, и да ти вземат детето, щото им харесва ей така... що не отидеш да де гръмнеш някъде.

То па щото сега няма никакви изнасилвания. Ама никакви! Изчезнали деца също няма! Беззаконие вече 30 години. Криминален терор дори посред бял ден. Кой смее да се разхожда пеш сам след 24 часа? По тъмни и тихи улички?

тоя идиот дето ме праща да се гръмна, да вземе да чете исторически документи, а не фолклор от типа на три синджира роби, и крали марко, дето уж е спасявал християните, а всъщност се е бил на страната на османците срещу нас!

За да твърдиш тия гадости, ти си един плазмодий, на когото във всякаква тор му е кеф да се въргаля! Или просто казано - турско мекере! Относителна поносимост за българите е имало в някои отделни години едва в 19 век. Обаче османските зверства и унижения започват от 1393-96г.!!! Дали на Бенковски му е било такъв кеф обикаляйки тая азиатска империя като заможен търговец в крайна сметка да се жертва за националната свобода на българите?! Защо ли, след като толкова много им е било готино на българите през целия 19 век вдигат на всеки 10 години около 15 въстания на различни места от Тулча до Македония - повече от всички други балкански народи!!! Защо ли? Защо българите масово участват срещу тая гнусна империя и в руските войски, и в гръцки и сръбски освободителни движения и въстания? Защото им е било хубаво в мангало-арабската ви империя?А, помако???

Набиване на кол,набучване на глави на кол ...да продължавам ли още с факти от хубавия живот на българите и на всички други християнски народи в Османската империя ? Аман от платени писачи на глупости !

Неуместен и обиден коментар на Българин! Той не е казал, че е помак, а не е българин-християнин. А иначе по въпроса. В 1396 година обикновените българи са посрещнали турците като освободители от гнета и подтисничеството на собствените си самозабравили се "сънародници", болярска класа и управляващи. Сами са отваряли вратите на крепостите и са ги предавали на турците съвсем доброволно.

Е много добре сме живеели ,няма що. Докато на запад свободните държави са направили истински скок в цивилизацията още преди два,три века ние сме стартирали началото на 20 век.За капак и комунизъм 45г. То се вижда и каква е разликата като отидеш на запад..

Наим ако не бяха анаболите и стероидите дето му скапаха черния дроп щеше да вдига човали с картофи.

дроб да кажа.

и чували

Поне покойния Наим Сюлейманоглу можеше да не хулиш. Но това говори за твоето възпитание и морал.

по добре изобщо да не беше писал!

Всичките ти коментари са все злобни, хапливи, с неприязън към хората. Дали ще са към покойния Наим, който не заслужава такова отношение от теб или коментарите ти ще бъдат към други твои сънародници все тая. Липсват ти първите 7 години. Това на първо място. И по това се отличавахме ние от поколенията преди 1989 г от теб. За нашите родители беше абсолютно НЕДОПУСТИМО едно подобно поведение. Такива хули и такова отношение към другите около нас. Наричаха ги "хулигани, гамени" и каквото още се сетиш.

Може би си прав. Спирам да пиша.

Еми така е. Дотам я докарахме, хората да разчитат на турската медицина като последно спасение при по-тежки заболявания. След 1989 г всичко се скапа в бегето. Дори и хората станаха кофти хора. Не са като ония живели преди 1989 г. А турция пък която беше толкова изостанала стана една модерна преуспяваща държава. Вижда се от пръв поглед, че са били народ от господари, а българите-рая, стадо овце. А тия конспиративни теории поък са върхът. Все едно хора от Средновековието виждам пред себе си. Все едно хора от тъмното Средновековие са възкръснали и ми разправят как се лекуват с врачки и баячки, с разваляне на магии. Навремето турци са учили медицина в бегето, сега самият български народ стана назадничав и ретрограден, изостанал и прост до неузнаваемост. Нямам думи просто. Ако не бях мъж щях да ревна на глас. Такова чудо не съм очаквал да видя в 2020-2021 година, през далечната 1989 г, когато ставаха промените. Тогава имаше едни умни, интелигентни, възпитани и добри, отрудени хора. Сега виждам всичко най-най лошо,едни боклуци навсякъде.

Елита замина в чужбина и продължават да изтичат мозъци навън

друго си е да затворим границата и да разстрелваме на оградата. Тогава елитът ще си стои тук и ще работи за 140лв без да протестира.

И какво ако не комунизма е довело до прехода след 1989 г.? Нали не мислиш че ако системата не бе калпава щеше да завърши с разпада на ценностната система. Що не се замислиш дали именно това, което се налагаше преди 1989 е довело до процесите днес. Или много ти е сложно.

Системата може да е била калпава, но хората бяха стойностни. Хора личности. Татковците ха са видели в бележниците забележка от даскалите, че синчето не се държи добре в час и раздаваха шамари на килограм. За тях това беше срам от хората. Бул съм на родителски срещи. И някои родители на мои по-слаби по успех съученици ги критикуваха пед всички, че ги домързяло. камо ли да ги защитават, както е сега. Че мен по това време ме беше срам да си призная, че не ходя на опера и театър. Живея в голям град все пак. Хората тогава коментираха на коя пиеса са били, коя опера са гледали. Не като сегашните да ти пускат чалга, да се засичат с колите на шосето и се псуват като каруцари. Абе извинявай, ама съм работил в голям завод с 6 000 души. Как пък не мога да кажа нищо лошо за нито един от тях? Ти сам си отговори? Тук коментирам не системата, а хората. Най-добрите ни талантливи актьори и певци бяха от това време. Купуваш билетче от някой в автобуса и той ти казва "Не. не ми го плащай, ще ме обидиш!" А това е съвсем непознат човек. И хилядси още примери. Ми хората пътуваха редовно на автостоп (аз не). Кой сега ще качи някого просто ей така? Че съседи на мои братовчеди са ме канили у дома си да ги изчакам докато се върнат. И са ме черпили с кафе, шоколадови бонбони. А ме виждат за пръв път.

Много истина има в написаното. Напълно се припокрива с моето мнение за сегашна и някогашна България.

Навремето и да са искали, не са могли да разчитат на чужда медицина. Влизаш в болницата в момчилград и ако я спасят - спасят е. Ако не - лека и пръст. А сега имаш избор.

Не се и налагаше да разчитат на чужда медицина. Лекарите ни бяха на много високо за времето си ниво. Стараеха се хората. Не като някои сегашни. Имаше си и санаториуми, профилакториуми. Почивни станции. А за педиатрите ни просто няма думи. Толкова често боледувах като малък. Такива комбинации правеха, че никога нищо не ми увредиха като страничен ефект. Бях на 100 % здрав благодарение на тях. Обичаха децата, държаха се мило с нас.

Върви и ти в Турция, остави другите да решават къде им е по-добре.

Синът й в герой в Турция, нормално.

ситат и беше герой и в България, ама комунделите решиха, че името наум шаламанов му подхожда повече от неговото си наим солейман и човека избяга в турция! после нашите кретени изнудиха турция да им плати няколко стотицихиляди презряни долари, за да продадат правата!

Реално в българия българите се изживяват като "държавополагащ етнос" и гледат на останалите като втора категория хора. Тоест подобрение от османската империя насам няма просто ролите са разменени. В македония има шанс нещата да станат ... там няма древни македонци и няма втора класа хора.

Турция изпраща линейка в българския Кърджали за болна пациентка, която ще се лекува в Истанбул ?!? Разбира се тя е здравно осигурена в България, а не в Турция. Нямам думи...

ми имай бе!

Къв ти е проблемът па на теб? Турция си го тачи Наим и семейството му, там си ценят големите шампиони.

Така е. Турците си ценят всеки техен човек. Особено своите герои и заслужили с нещо хора. А на българина му дай да хули и плюе, лекарите от кризисния щаб, спортисти, политици, актьори. Дори пред паметта на Левски и Ботев не се спряха. Чел съм невероятни глупости по техен адрес във форумите. Тях героите ги хулят и оплюват, а какво остава за нас обикновените хора. нас всякак ни обиждат непрекъснато, ежедневно в нета.

Линейката е такси. Ако си платиш и до Германия ще те закарат.

Може и да те закарат, но едва ли по тяхно желание ще те лекуват. А турците не са закарали с линейка майката на Наим ей така за разходка. А за скъпоструващо лечение.

Лекия намек е "гласувайте за нас, пък ние ви обещаваме да има такава линейка и за вас". Пълна подигравка с бедните мюсюлмани в района.

тъпи, ти имашли идея колко българи ходят да се лекуват в турция?? а имашли изобщо идея заща се получи тъй, че от България хората ходят да се лекуват в турция?! ще ти съобщя! защото комунделите изгониха от България в турция 400 000 души 300 000 от тях със средно, около 100 000 с висше образавание! лекари, инженери, генетица и каквото се сетиш още тъпотата на тодор живков лиши държавата ни от огромен потенциал, и направи от изостанала турция развита държава!

дечица, минусите не могат да прикрият фактите! всеки от вас, малоумници, може да провери кога започна упадака в България, и кога започна стремителното развитие на турция!

Ха ха ха- половината от тях не знаеха и дума ня български.ЗА ВИШИСТИТЕ ЗНАЕМ- 5 ПРОЦЕНТА ПРИЕМ ВЪВ ВУЗ-ТУРЦИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ МОГАТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ.ИМАШЕ ТАКОВА МИНИСТЕРСКО ПОСТАНОВЛЕНИЕ. пп И 5 ПРОЦЕНТА РАБФАГ.

Вишистите надали са били и 10 000 души, но да - много работливи и честни хора заминаха. Дали от обида или заради големи обещания не знам. Колко от тях са прокопсали също не знам. Можеше по-яваш да стават работите.

абе тъпак,най смотания български циганин, турчин, евреин, арменец и.... знае поне два езика! а ти, смотльо, не знаеш дори български! писал си вишистите!!!

Тази жена не си е поръчала тази линейка сама, а цялата тази работа е пълен цирк, организиран от Ердоган. Комундетата никого не са изгонили. Тези които са се смятали за турци са били подканени да си ходят в Турция. Тея с висшето образование дали се правели разлика между турци и мюсюлманин? - повечето са били толкова прости, че са си мислели, че щом вярват в Мохамед, значи са турци. Пълно е страната с такива. Прости като за втори клас, ама не се е изнасят в любимата Турция. Същите са и русофилите и те искат децата им да учат в Германия, Франция и тн, ама иначе се тупат в гърдите, че са руси. Евтини боклуци.