Захарова: Шокирани сме, Руската църква затваря, карат свещениците в затворническа кола

Целта е да се разкъсат отношенията между двете православни църкви, заяви говорителката на Руското външно министерство

Обратно в новината

Коментари - Захарова: Шокирани сме, Руската църква затваря, карат свещениците в затворническа кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да стане българска!!!

се носи мълвата, че Митрофанова и Захариева са ... Това обяснява много неща. Не зная копейкаджиите и всички хомофоби как сега ще придобият катарзис. Защото за Путин и Шойгу беше трудно , но сега втори удар.

Захарова: Шокирани сме, Руската църква затваря, карат свещениците в затворническа кола, като на тяхно място ще поставят украински

Лъжеш,Захарова!Вината за прекъснатите до дъно отношения лежи не върху нас,а на вас,след зверскоъо нападение и геноцид над суверенна Украйна,след заявленията,че"следващите сме ние" о соловьово-скабеевата ви пропаганда,антибългарската кампания и богата отровителска,шпионска и минноподривна дейност срещу България.И също-за кирилицата от македонските земи..А преструващият се на патриарх кагеберц-милионер и путинов пропагандист Гундяев навръх 3 март 2018г се държеше като разпасан хулиган на гости у нас и веднага после стартира срещу нас клеветническа антибългарска кампания.Еие,от Възраждане и БДП стр големи "патриоти',само че на една друга страна,която не е спряла да плюе и вредителствува срещу "всичко българско и родно"...

Всички руснаци вън. Попове, шпиони и всекаква руска гад ...марш.

ха! Мислят че ще получат 6-ци от Сорго

КАТО ГЛЕДАТЕ:ДЕНКОВ,КИРЧО,КОКОРЧО,РИСТЮ,МИСЛИТЕ ЛИ,ЧЕ НЯКОГА СА ВЛИЗАЛИ В ЦЪРКВА(КУПУЛЪТ ЩЕ СЕ СРУТИ),РЕЛИГИЯ,НАРОДНОСТ,ИСТОРИЯ,БГ КУЛТУРА,ОБИЧАИ,ФОЛКЛОР…ЗНАЧАТ НЕЩО ЗА ТЯХ! ТОВА СА:БЕЗРОДНИЦИ,БЕЗБОЖНИЦИ,САТАНИСТИ! НЕ СЛУЧАЙНО НИ ПРОБУТВАТ -САТАНИЗМИ,КАТО: ДРАГ ШОУ(КВОТО И ДА ЗНАЧИ)! ХЕЛУИН! ГЕЙ ПАРАД! НЯМА ДА ГИ ПОДМИНЕ-ВЪЗМЕЗДИЕТО! ТЯХ И ПОКОЛЕНИЯТА ИМ!

Как пък се "сглобиха" само идиоти

А он'я руски патриарх като беше в България не се ли държа нагло! И ние бяхме шокирани тогава, ама Русия какво наптави...ся да го духа!

Този "шефф"-КОГА ще натири арабските имами от България???? Те са в ПЪТИ по-опасни от свещенниците/те поне са източноправославни, като нас /!!!!!

Имамите с кози-бради и чалми кога така?

Руската черква в София е построена в двора на руското посолство навремето от руския посланик в София, който не е искал да се черкува в българска православна черква, защото му била схизматична. Странно, кои са тези българи миряни, които днес се черкуват в руска черква при руски поп?

Аз ходех там докато живеех в София. Харесваше ми руската църква.

Като си ходил бе ватник!

ПП или Продължаваме Педерастията... какво друго да очакваш от соросоида Денков, защитаващ "украинското зърно" с ГМО на американската Blackrock, с финансов министър гей (Кокорчо), от соросоиди участващи в събранията на WEF и с чуждо гражданство като ПростоКиро, Габриел, Лорер? Вече започнаха да добавят текстове в Конституцията за лицата с двойно гражданство, да променят национални празници, да демонтират паметници, да вкарват България във войната на САЩ в Украйна... Чичко Сорос се бил махнал от Източна Европа? Да, ама не, тук си е, с пълната клоунада от платени поддръжници!

Бая ае изтъркаха. Никой не им вярва..., а само 18 зомбита гласували с +.

Някои ще горят в ада

Така е, и Путин е пръв в опашката.

Много си тъп, адаш...

Какво общо имаме с македонската църква и с нейните проблеми с руския свещеник които не са ясни?И кой вярва на макетата,още повече техните проблеми не са наши !

Свещеника внасял разкол в македонската църква,ти да видиш.И за какво е шпионирал в църквата ,в полза на Русия или на Сърбия или на България.И каква е тази " македонска " църква ,тя не е призната с това име ?

А мюфтиите и равините кога ще ги депортираме?

Петър Митев, аз лично се чувствам независима. И ще го кажа така: Ако не бяха малоумните пост-комунисти, русороби и всякакви подобни дебили, които до портрета на Живков имат втори на путин, които за жалост имат право на глас, то бих се чувствала още по-независима, защото про-руските идеали щяха да останат само над нечии скърцащ креват, не в Парламента! Защо съм независима: Мога да уча където пожелая. Стига да имам умствения капацитет. Мога да работя каквото и където пожелая. Стига да имам нужните качества, образование и мотивация. Мога да избирам - къде да живея/работя/пътувам; Не съм разпределяна, пребиваването ми не зависи от Партията и животът ми не е на косъм при всяка война (т.е. всеки има-няма 20 години). Мога да говоря и пиша каквото си поискам без да бъда наказване за което. Стига да се придържам към установените законови норми. Мога да намеря каквато информация пожелания. Стига да имам умението да отсея меродавното от плитко скалъпената пропаганда. Всичко може, господине, но за да се получи, първо трябва да станем от дивана. Аз разбирам, че в една възраст на човек не му се разправя да гради и това е съвсем нормално, всички рано или късно ще се отдадем на почивка, но е смешно да поставяме независимостта си под съмнение, само защото някой го мързи и чака. Чака чудото, чака джакпота, фишовете и какви ли не простотии, които 'ще го оправят', без особено да си мърда пръста. Оценявам факта, че когато човек е прекарал по-голяма част от съзнателния си живот в ограничения на мисълта, словото и действията, то е трудно да надигнем завесата и да му каже 'бъди свободен, избирай и живей', но в крайна сметка от тогава минаха 30 години. Дори маймунче би се научило да прави избор между няколко неща да толкова време, така че аз не разбирам защо някой хора все още се затрудняват с което. Яко е в Раша!? Ми, супер, ето и Вие сте свободен да емигрирате. Защо не сте там!? В България системата е ла&но!? Ами да, такова е, защото масата народ прекара последните 40+ години в мрънкане, мрънкане и само мрънкане. Отвсякъде ни залива инфо как НЕ трябва да се прави, обаче за добрия пример се мълчи.

Морската база и сградата на централното управление в Севастопол горят в момента! - съобщи гаулатера! От запад - ударени са от ракети! Бахмут - руските части хвърлят оръжие и бягат от фронта. Херсон - разбунтувани руски войници застрелват командира,качват се в камион и биват заловени а Спецнаказ разстрелва бунтовниците на място!

дежурните амеби на Козяк пак пуснати да ръсят на полуграмотен български типичните си тъпотии... жалки отрепки!!

на др Захарова

Обърни се - с Другарко Захарова

Ако това е Русия - плюя на нея!

Да, това е Русия. Фашистка Русия.

Спасе, братленце, качвам се на танка и идвам веднага да те превзема! Приготви водката, жената и дъщерята и те Освобождавам Немедленно!

А теб ще те откарам в публичен дом в Бронкс при ония с големите черни ...бърни

Българските власти са пълно дъно. Парадоксалното е, че са демократично избрани от наивният български народ... Това трябва да ни е за урок.

Няма низост и престъпление, което руските владици да не са оправдали. . Дори в най-големите рецидивисти и нихилисти имат повече зачатъци на съвест или поне ще проявят критично мислене, руските православни шамани славят всяка низост и свинщина на властта и още по-лошо придават и сакрален характер, което е гавра с християнството. Един нихилист , ако не е психопат ще признае поне , че животът е добро , а смъртта лошо, руският поп е прекрачил и тази граница и слави убийствата, войната и агресията на Вожда, без да е психопат . Това е дъното до , което може да достигне въобще човек, дори нихилисти и закоравели престъпници не стигат дотам, да изгубиш човешки образ до нивото на лишен от разум, че и да го пропагандираш и подвеждаш наивните и доверчивите.

“ . Това е дъното до , което може да достигне въобще човек, дори нихилисти и закоравели престъпници не стигат дотам, да изгубиш човешки образ до нивото на лишен от разум,..” Нарича се ЧОВЕКОПОДОБНО! Ти него го описваш, това е неговото описание, като част от дефиницията му!

Госпожа несе учудваите българската рая е неблагодарна. Сегашна българия нее българия.

Съвсем влязоха в неофашстка фаза. Представяте ли си как трима свещеници осъществяват хибридна война и не само такава сама по себе си, но и СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! Докато Кирил Петков, който изпълнява политиката на чуждо посолство - не! не изпълнява чужди интереси!!!!!! А бе да виййй ..а м...а предатели налгеци и безбожници!!!!! Фашисти мръсни.

ДЯДОВЦИТЕ НА СЕГАШНИТЕ РОДООТСТЪПНИЦИ И ЛИ ЗА ЧИ НА ПОСОЛСТВОТО, НАВРЕМЕТО ПОСЕГНАХА И НА КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА!! ВКАРАХА ГО В ЗАТВОРА И ГО ЗАТРИХА САМО ЗАЩОТО БЕШЕ ЕДИН ОТ ТЕЗИ НАД 98% РУСОФИЛИ ТОГАВА!!! И СЕГА ШЕПА МЕР ЗА В ЦИ СА ЗАВЗЕЛИ ВЛАСТТА И СЕ МЪЧАТ ДА НИ УНИЩОЖАТ, НО НЯМА ДА УСПЕЯТ!!!! БРАТСКА РУСИЯ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ!!!

Странно е мълчанието на българската църква за случая. Сатанисти, завзели властта с измама започват открито гонение срещу православни свещеници, а българските попове си мълчат като риби?! Това осзначава само едно - че вероятно и те са се продали за имоти и облаги на слугите на сатаната. Съвет към всички останали добри хора - ако можете бягайте някъде надалеч. Вероятно сатанистите във властта скоро ще започнат гонения, преследвания и терор срещу всички християни, които не се покланят на дявола.

БРАТУШКИ, НАД 96% СМЕ С ВАС!!!! ЧАКАМЕ ВИ! ОСВОБОДЕТЕ НИ ЗА ТРЕТИ ПЪТ!!!! ТУК ШАЙКА ПР Е С ТЪ П НИЦИ СА ЗАВЛАДЯЛИ ВСИЧКО! ТЕЛЕВИЗИИ, РАДИА, ВЕСТНИЦИ................ВЛАСТ!!!! НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДОРИ ДА ГОВОРИ! УВОЛНЯВАТ. НЕТЪРПИМО Е!!! БРАТЯ, СПРЕТЕ ФА Ш И ЗМА В БЪЛГАРИЯ!!! ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ ЗА НАС СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ!!!! ДУ МК АЙТЕ СМЕЛО ТАМ!!! ЗАГУБАТА ЩЕ Е НИЩОЖНА!!!:))

След вътрешнопартийния преврат със свалянето на диктатора и поредна подлога на СССР (след Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков,..) Тодор Живков, представен като демократична революция на 10 ноември. основна жизнена цел на шайката престъпници, окупирали властта от името и с помоща на Москва е да избягват наказанията за десетилетните си престъпления и БКП е преименувана но БСП… Но това изобщо не е нещо ново в историята ИМ: Те временно “да се снижат” и мимикрират…Както през 30-те години на миналия век например: “ Върховният касационен съд обявява за разтурени БКП и още няколко организации, като имотите им се отнемат в полза на държавата. Комунистическата пария действа като нелегална организация. В края на 30-те години се слива с Българската работническа партия (БРП) (с това име остава до 1948 г., когато отново се преименува на БКП)..”

БРАТУШКИ, ОЧАКВАМЕ ВИ С ХЛЯБ И СОЛ!!!! ВЪРНЕТЕ НИ СВОБОДАТА, А НИЕ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ВСИЧКИ СЕГАШНИ ПО Д ЛО ГИ НА ПО СОЛСТВОТО!!!! ВСЕКИ КОЙТО Е ПОЛУЧАВАЛ ПАРИ ЗА ДА ПРОПАГАНДИРА В ПОЛЗА НА ЗАВОЕВАТЕЛЯ, ЩЕ ОТГОВАРЯ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД!!!

БКП – от секция на Коминтерна, през терора до тоталитарната власт под петолъчката на Кремъл Вярна на Кремъл и с негова подкрепа БКП налага в България за повече от четири десетилетия тоталитарен комунистически режим, залъгвайки масите, че изгражда развито социалистическо общество, в което хората ще бъдат равноправни и ще благоденстват. На снимката: съветският лидер Никита Хрушчов, основателят на Виетнамската комунистическа партия Хо Ши Мин и комунистическият лидер на Чехословакия Антонин Новотни заедно с други чуждестранни гости редом до първия секретар на компартията Тодор Живков и български партийни функционери на трибуната на 7-я конгрес на БКП, проведен в София през 1958 г., когато режимът пропагандирана окончателната победа на социализма в България, обявено е, че капиталистическата класа е ликвидирана, а марксизмът-лененизмът е станал идейно знаме на основната част от народа | Снимка: Държавна агенция „Архиви”. През май 1919 г. Българската работническата социалдемократическа партия (тесни социалисти) се преименува в Българска комунистическа партия (тесни социалисти), след като два месеца по-рано приема основните принципи, идеология и символи на Руска комунистическа партия (болшевики), оглавявана от Ленин. Тогава, през март 1919 г., е създаден Третият интернационал (Коминтерна) в Москва от Ленин и болшевиките, а БРСДП (тесни социалисти) участва в основаването му. На практика от юли 1919 г. до края на Коминтерна през 1943 г. БКП се води негова секция в България, както са всички останали комунистически партии в Европа, негови членове. За свое начало БКП счита Бузлуджанския конгрес през 1891 г., когато се поставят основите на социалистическото и социалдемократическото движение в България. Утвърждава се като революционно-марксистка партия в България, която води класова въоръжена борба срещу буржоазията. Секция на Коминтерна След Деветоюнския преврат през 1923 г. БКП заема неутрална позиция, която е критикувана от Коминтерна и под негов натиск, въпреки нежеланието на по-старите социалдемократи да бъдат въвлечени в прибързани революционни действия, е направен опит за въоръжено въстание през септември същата година. Целта на Москва е България да бъде въвлечена в гражданска война и чрез нея да се приложи болшевишкия опит за завземането на властта. Въоръженото въстание е лошо организирано, правителството го разкрива преди датата на избухването му и взима мерки, като в крайна сметка не успява. Ръководителите му Георги Димитров и Васил Коларов се спасяват с бягство в Съветския съюз през Югославия. В началото на 1924 г. 21-то Народно събрание гласува Закона за защита на държавата, с който се забранява съществуването на всички видове организации, групи, сдружения и други, които използват нелегални структури и революционни методи за постигане на своите цели. Мерките са в отговор на опитите на комунистическата партия, да предизвика дестабилизация на страната. Въз основа на закона през април 1924 г., Върховният касационен съд обявява за разтурени БКП и още няколко организации, като имотите им се отнемат в полза на държавата. Комунистическата пария действа като нелегална организация. В края на 30-те години се слива с Българската работническа партия (БРП) (с това име остава до 1948 г., когато отново се преименува на БКП). Политика на терор Въпреки кръвопролитията от септември 1923 г. БКП продължава линията на въоръжена борба. На преден план излиза създадената по съветски модел Военна организация към Централния комитет (ЦК), чийто ръководители и членове са обучавани от изпратен от Москва специален военен инструктор. Военната организация на БКП провежда политика на терор срещу представители на властта. Връх на терористичните ѝ действия е подготовката и извършването на бомбени атентат в църквата „Света Неделя” в София на 16 април 1925 г. по време на опелото на убития от комунистически терористи два дни по-рано като част от плана ген. Константин Георгиев. Целта на атентата в „Света Неделя” е да бъде избито военното и политическото ръководство на страната. В резултат на бомбения атентат загиват над 200 души, сред които и много невинни граждани, а 500 са ранени, като той е най-кървавият терористичен акт в историята на ХХ век. Подкрепа на СССР, когато Сталин е съюзник с Хитлер БКП не само, че не протестира срещу сключения между Сталин и Хитлер договор през август 1939 г., известен като пакта Молотов-Рибентроп, с тайния протокол от който нацистка Германия и СССР определят зони на интереси в Европа и поставят началото на Втората световна война, но и като секция на Коминтерна е в подкрепа на Съветския съюз, докато той е съюзник с нацистите до немското нападение през юни 1941 г. Това не пречи по-късно БКП да подмени истинските факти и да фалшифицира историята, пропагандирайки, че още от самото начало партията „следва неотклонно линията на борба срещу германския фашизъм”. В официалната история на БКП (изд. „Партиздат”, 1984 г.) липсва информация за позицията ѝ към съюза между Сталин и Хитлер в периода 1939-1942 г. След юни 1942 г. до септември 1944 г. чрез партизански отряди комунистическата пария, извършва диверсии и саботажи, нападения на мандри, складове, железопътни гари и др. Комунистическата партия наброява около 2000 членове. В официалната ѝ история не е посочена точна цифра на партизаните в България към лятото на 1944 г., а само, че към този момент въоръжените части на създадения от инициатива на Георги Димитров от Москва Отечествен фронт (юли 1942 г.) се състои от „една дивизия, 9 бригади, 36 отряда, няколко самостоятелни чети, стотици бойни групи и се подпомага от над 200 000 ятаци и сътрудници”. Вероятността тези цифри да са силно завишени, тъй като в годините след 9 септември 1944 г. БКП утвърждава специално звание, носещо редица привилегии – „активен борец против фашизма и комунизма”, като го дава на около 49 000 души. Във властта с помощта на съветската армия БРП (комунисти) влиза във властта чрез правителството на Отечествения фронт, дошло с преврат на 9 септември 1944 г., ден след като Царство България е окупирано от Съветската армия, която нахлува в страната без да срещне никаква съпротива. В правителството БРП (к) има четирима представители, двама от които получават ключови министерства – МВР и Министерството на правосъдието. Терорът, насилието и съветската подкрепа се превръщат в главните средства, на които комунистическата партия разчита при разчистване на пътя към еднопартийно управление. Проводник на цялата тази политика стават указанията на Кремъл, които се изпълняват от партийните ръководители в страна чрез заповедите на Георги Димитров, спускани от Москва. В първите няколко месеци след 9 септември 1944 г. е проведен кървав терор, чиито граници остават неуточнени и до днес, но по оценки на различни историци между 18 000 и 30 000 души стават жертва в този кратък период (виж рубриката в сайта „Убийства без съд и присъда”). Разправа и ликвидиране на политическата опозиция По разпореждане на Георги Димитров от Москва е създаден т. нар. народен съд, като през октомври 1944 г. правителството на Отечествения фронт приема Наредба-закон за съдене от народния съд. Извънредният закон, организиран в нарушение на Тогавашната Търновска конституция, действа в периода декември 1944 г. – април 1945 г. и чрез него е избит политическия и военен елит на България (виж рубриката в сайта „народен съд”). По указания на Сталин БРП (к) започва разправа с политическата опозиция, като до края на 1947 г. тя е ликвидирана, като се използват монтирани съдебни процеси, в които изпратените от Москва в България съветски съветници играят ключова роля в подготовката и осъществяването им, а части от съветските окупационни войски остават в България до края на 1947 г., за да гарантират пълната съветизация на България. Едно от нейните разклонения е създаването на най-малко 44 трудови лагери (виж рубриката в сайта „Лагери”) по подобие на ГУЛАГ, в които са въдворени противници на режима, както и организирането на политически процеси, включително и срещу членове на БКП, проявили инакомислие. По съветски образец БКП изгражда репресивен апарат (Държавна сигурност), който в идеологическо, кадрово, оперативно и техническо развитие е поставен в пълна зависимост от НКВД, а впоследствие от КГБ. Съветизацията на България и утвърждаване на тоталитарния комунистически режим На 4 декември 1947 г. 6-то Велико Народно събрание приема нова конституция (Димитровска), с която комунистическият режим е юридически утвърден. Премахнат е принципът на разделение на властите, а ръководната роля на партията е заложена чрез монопола над другите власти. Правата и задълженията на гражданите са определени по съветския конституционен образец. На 5-ия конгрес през 1948 г. партията си връща името БКП и приема решения, с които утвърждава основите на тоталитарната командно-административна система на управление на страната по съветски модел. Частната собственост е ликвидирана. Одържавени са комуникациите, транспортът, банките, предприятията. Наложена е насилствена колективизация на земята. Изграждането на трудовокооперативните земеделски стопанства (ТКЗС) се основава на съветските кооперативни планове. През 1958 г. 92% от обработваемата земя е в притежание на новите ТКЗС-та. Отричайки религията, БКП възприема атеистичния модел на марксисизма-ленинизма, като част от идеологията на комунизма и минимализира влиянието на църквата в обществото чрез отнемане на собствеността ѝ и репресии срещу духовенството, а висшият клир на Българската православна църква е поставен под контрола на Държавна сигурност. Насаждане на идеологически постулати на Москва и възпитание в ненавист към Запада В областта на идеологията БКП строго и неотклонно следва постулатите на Кремъл. В договорите между НРБ и Съветския съюз се залага следната формулировка: „В съответствие с принципите на социалистическия интернационализъм и занапред ще укрепват вечната нерушима дружба между народите на НРБ и СССР и ще развиват всестранното сътрудничество между двете страни, ще си оказват една на друга братска помощ”. През 1966 г. Политбюро на ЦК на БКП приема решение „За по-нататъшното засилване на борбата срещу идеологическата диверсия на империализма”. С него на партийните и държавни органи и обществени организации е наложено задължението „да водят системна, научно обоснована борба за преодоляване влиянието на буржоазната и дребнобуржоазната идеология, за пресичане на идеологическата диверсия на империализма, за изкореняване остатъците от религиозните възгледи и буржоазния морал, за преустройството на бита и общественото поведение на трудещите се в съответствие с принципите на комунизма”. Висшето партийно ръководство се стреми да превърне България в строго охраняван лагер от западно влияние в идейно, културно и естетическо отношение. Всичко в страната, което оказва влияние върху мирогледа на хората – от съдържанието на учебниците в училище през филмите, музиката, книгите, до увеселителните програми, танците, модата и репертоара на естрадата – трябва да отговарят на идеологическите схващания на партията, т. е. да бъде в хармония единствено с марксистко-ленинската теория. За изходна точка Политбюро приема, че „главна бариера срещу проникването на буржоазната идеология и против идеологическата диверсия на империализма е формирането на марксистко-ленински мироглед у трудещите се”. Задача на всички държавни и обществени организации и институти, както и на членовете на БКП е да насаждат в обществото омраза и нетърпимост към Запада, като „възпитават трудещите се и особено младежта в дух на класова ненавист към империализма, към буржоазната идеология и морал”. БКП насажда тази идеология във всички сфери на обществения живота в България. Изкуството също не е пощадено. С налагането на социалистическия реализъм като единствен творчески метод изкуството е превърнато в средство за постигане на дългосрочни партийни цели и създаване на удобни на партийната върхушка пропагандни произведения. На всички творчески организации и идеологически института е наредено да използват по-пълно „опита и постиженията на Съветския съюз в областта на културата и изкуството”. Превръщане на България в най-верния сателит на Съветския съюз Комунистическата партия управлява еднолично (формално в коалиция с казионната организация на БЗНС, възприела програмата на БКП), като конгресите ѝ и приеманите на тях партийни решения до 1989 г. следват конгресите и политическите постулати, приемани от Комунистическата партия на Съветския съюз. Лидерите на БКП са избирани след одобрението им от Москва и без изключение следват политиката на Кремъл (виж рубриката „Ръководители”). През 1971 г. е приета нова Конституция (Живковската), с чийто чл. 1 е утвърдена ръководната роля на БКП в социалистическата държава. В свободния свят Народна Република България се възприема като най-верния сателит на Съветския съюз, въпреки че не малка част от българите не приемат наложената от Москва чрез БКП диктатура в страната – съпротива, която макар и не в мащабите на Унгарското народно въстание през 1956 г., Пражката пролет през 1968 г. или полската Солидарност през 1980 г., остава скрита от цензурата на режима до 1989 г., не само от българското общество, но е малко позната в чужбина. Синонимите на комунистическото управление: стокови дефицити, опашки и погазени човешки права В икономическия си планов модел на развитие управлението на БКП претърпява пълен провал. Независимо от финансовата и суровинна подкрепа, която получава от СССР в продължение на четири десетилетия НРБ е държавата от Източния блок, която първа изпада във финансова неплатежоспособност през 1960 г. Следват още два фалита през 1977 г. и 1987 г. (виж рубриката в сайта „Фалити”). През цялото си управление БКП крие от обществото факта, че голяма част от развитието на страната по времето на социализма се дължи на финансови кредити, които комунистическата върхушка тайно взима от западните банки, трупайки непосилни за страната дългове. По икономически подбуди ръководството на БКП при Тодор Живков на два пъти предлага на ръководството на КПСС Народна република България да се присъедини като 16-те република към СССР (виж рубриката в сайта „Национално предателство”), което е отклонено от съветските лидери. Въпреки това БКП продължава да работи за културното, икономическото и политическото интегриране между двете страни до рухването на комунизма. Синоними на управлението на БКП стават постоянният дефицит на стоки от първа необходимост, опашките, ниското качество, безстопанствеността и режим на електричеството дори през 80-те години на ХХ век на фона на ограничени и постоянно нарушавани основни човешки права, свободно предвижване и избор на местожителство, както и тоталното следене за антипартийни и антисъветски прояви от страна на Държавна сигурност. При краха на комунистическата система в Централна и Източна Европа през 1989 г. управлението на БКП завещава най-тежкото икономическо положение от останалите страни от социалистическия лагер с натрупаните над 11 млрд. долара външен дълг, 26 млрд. лв. вътрешен дълг и над 1,5 млрд. долара трудно събираеми кредити, предоставени от режима на развиващи се страни като Ирак, Либия и др.

НАВРЕМЕТО НАРОДНИЯТ СЪД Е ПРОПУСНАЛ МНОГО ФА ША ГИ. СЕГА БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ НА ХИ ТЛ ЕРО ВИ ТЕ ПОДЛОГИ!!! КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА НОВИЯ НАРОДЕН СЪД, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОПУСКА НИТО ЕДНА Г Н И Д А!!!! ОПРАВДАНИЯ ОТ РОДА НА: БЯХ ГЛАДЕН, А ДАВАХА ДОБРИ ПАРИ, НЕ СЕ ПРИЕМАТ!!! И ДА СЕ ВЪВЕДЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА, ПО ПРИМЕРА НА БРАТСКИЯ НАМ ФАЩ!!!!!

Спасе пропуснали са тебе

И да спите месец под тази статия,това е позор за България.

Захарова и мУтрофанова - пошли на..й!

Щом сте шокирани това е добре за България! Осъзнавате, че не сме част от вас!!! Напротив много различни и много далеч от вас масковските крепостни от 1917г. БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ!!!

Повечето българи са добронамерени към руския народ

Така е, но самият Кремъл, имперска Москва от векове не е добронамерен към руския, към собствения са народ. Руските диктатори, при всичките войни които са водели са избили ВНОГО ПОВЕЧЕ … РУСНАЦИ, отколкото от другите народи и държави! Милиони повече руснаци!!! Да вземем например Ленин и Сталин, които са пряко виновни за смъртта на ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ РУСНАЦИ!!! Сега Путин върви по техните стъпки…

Терорът в „Света Неделя“, замислен и нареден от Москва – най-големият атентат в българската история Атентатът в България започва в ранната привечер на 14 април 1925 година, когато народният представител от Демократическия сговор генерал Константин Георгиев е убит. Надали тогава някой си е и помислил дори, че това ще бъде началната страница на една трагична история, а именно терорът в църквата „Света Неделя“ („Свети Крал“) в София, извършен на 16 април 1925 година. Погребението е определено за 16 април в 15 часа в храма „Света Неделя“, където се очакват да присъстват представители на висшия държавен и военен елит – офицери, висши чиновници, част от министрите и Негово величество цар Борис III. Тук е моментът да отбележим, че това е и замисълът на атентаторите – да бъдат събрани на едно място възможно най-много влиятелни политически фигури, за да бъдат премахнати. Как се стига дотук? В годините след подписването на Ньойския договор голяма сила набират крайните течения в политиката. Идеологии като комунизъм и анархизъм стават все по-популярни сред обществото, а респективно с тях се засилват и различни антикомунистически движения. През 1923 година Българската комунистическа партия (БКП) организира въстание, потушено по кървав начин. В резултат правителството засилва натиска и репресиите срещу дейци на комунистическата партия, както и срещу други леви среди и интелектуалци. От своя страна през есента на 1924 година ръководството на Военния център на партията (това е нейната военна организация) замисля организирането на акция, която да нанесе решителен удар върху държавното ръководство и репресивен апарат. Обсъжда се възможността за взривяване на „Юнион клуб“, където често се събират управляващи и военни, а един от работещите в клуба тайно подпомага Военния център на БКП. Тази идея обаче пропада, след като служителят е уволнен. Следващата възможност, на която се спират, е храмът „Света Неделя“. Въпросите, които веднага изникват на преден план, са: кои са организаторите на атентата и как успяват да поставят взривоопасни вещества в свещения храм? Атентатът е планиран старателно, а главно действащите лица са Никола Петров, Димитър Златарев, Петър Абаджиев, Марко Фридман, Коста Янков и още един човек, който може би изиграва най-главната роля – Петър Задгорски. Не за друго, а защото той е клисарят, благодарение на когото в църквата биват внесени 25 килограма взривни вещества. Ето как си го спомня Александър Цанков: И СЕГА, СЛЕД 30 ГОДИНИ, ВИЖДАМ ПРЕД МЕН ОБРАЗА НА ТОЗИ ЗЛОДЕЙ – ВИСОК, СТРОЕН, ОБЛЕЧЕН В ДЪЛГА, ПОДОБНА НА ПОПСКО РАСО ЧЕРНА КЛИСАРСКА ДРЕХА, С ПОДСТРИГАНИ МУСТАЦИ, ГОЛОБРАД, СКЛЮЧЕНИ ЧЕРНИ ВЕЖДИ, ПРИЧЕСАНА И ПРИЛЕПЕНА, ГЪСТА, МАЗНА ЧЕРНА КОСА, С БЛЕДО МУРГАВО ЛИЦЕ И ПОГЛЕД НА ОРЕЛ ЛЕШОЯД В ЧОВЕШКИ ОБРАЗ. Същият на 16 април 1925 година около 15 часа и 20 минути се качва на тавана, почуква на вратата три пъти, какъвто е уговореният знак, и тогава Никола Петров запалва фитила – експлозивът се взривява, а над черквата се издига черен облак. Главният купол на църквата се събаря, а под него се намират множество невинни хора. Пожарният командир Юрий Захарчук споделя: ТАМ ВИДЯХ ЖИВА ГРОБНИЦА: ПАРЧЕТА ОТ ИКОНИ, РАЗХВЪРЛЯНИ ШАПКИ, РЪЦЕ, ОКЪРВАВЕНИ ГЛАВИ И ВСИЧКО ТОВА БЕ ЗАСТЛАНО С КРЪВ. ВСИЧКИ ХОРА БЯХА ЗАГУБИЛИ ПРИСЪСТВИЕ НА ДУХА, БЯГАХА НА ВСИЧКИ ПОСОКИ И ВИКАХА... Жертвите са много, трагедията е огромна, а хаос цари навсякъде. По случайност всички членове на правителството се отървават с не толкова тежки наранявания. А главната „мишена“ Цар Борис III изобщо не присъства на опелото, тъй като е на погребение, на убитите по време на опита за атентат срещу него в прохода Арабаконак, извършен два дни по-рано. Така макар министрите и царят да се спасяват, общият брой на загиналите е огромен – 213 души, сред които 12 генерали, 15 полковници, седем подполковници, трима майори, деветима капитани и трима депутати. Сред жертвите са бойци, сражавали се геройски за своята родина. Стефан Нерезов например е офицерът, първоначално водил Първа българска армия край Дойран. Други видни личности, загубили живота си в православния храм, са генерал-лейтенант Калин Найденов (военен министър по времето на Първата световна война), генерал Александър Давидков, генерал-майор Иван Попов, майор Никола Рачев. Делото за атентата започва на 1 и завършва на 11 май. Петър Задгорски се предава на полицията и признава всичко още ден след самия атентат, като прави това по съвет на своя зет Ангел Манолов. Така ръководителите на военното крило на БКП са намерени. Коста Янков е убит, а Иван Минков се самоубива преди да бъде заловен. Голямата част от организаторите получават смъртни присъди, изпълнени публично на 27 май. Отзвукът от атентата обаче не доставя нужния ефект за БКП. Посланието до управляващите несъмнено е изпратено, отговорът от правителството обаче тепърва предстои. Още на същия ден в България е обявено военно положение, което продължава до октомври 1925 година. Отворени обаче остават редица въпроси, сред които най-важни са причината за извършването на атентата и силата, която стои зад него. Преобладават две основни тези: че комунистическата партия е натоварена с тази задача от Москва и Коминтерна, а другата че това е чисто самостоятелна акция на Военния център на БКП. Други историци обаче разглеждат ролята на Югославия в атентата, изхождайки от политиката на убежище, която Белград води спрямо различни земеделски и комунистически течения и която е свързана с идеята за „интегрална Югославия“ (според която държавата трябва да се простира от Словения до Черно море). Мястото на Белград в атентата се разглежда с оглед стремежа да бъде предизвикана политическа криза в България чрез ликвидиране на основните политически и военни фигури. Интересно е да се отбележи, че Иван Манев, организационният секретар на Централния комитет на партията (ЦК) също посочва, че при един атентат Югославия може да премине към окупация на София под предлог за липса на ред и хаос в държавата, а това би наранило и партията. Подобно становище споделя и Георги Димитров. Но атентатът в „Света Неделя“ не е просто изолирано явление. Той може да се разглежда като част от засиленото противопоставяне в българското общество в следвоенните години, за което голяма роля играе краха на възможността за национално обединение на българите. Крайните идеологии на земеделци и комунисти, противопоставящите им се антикомунистически и антиземеделски сили, явления като „червен терор“ и „бял терор“ са само щрих и от духа на епохата...

Големи християни станаха. Всички.

jingiby

Руската църква затваря! Явно нямат свещеник, който да не е от съветската агентура и няма кого да изпратят в София. Само да напомня, че Кирил Московски е бивш агент на КГБ и контрабандист на цигари,. Същият носи часовник за 50 бона, има дворец в Геленджик, вила в Швейцария, притежава яхта и луксозен апартамент в центъра на Москва. По време на проповедите си Патриарх Кирил заявява, че „човешките права са новата ерес“, както и че трябва да се борим против правото на човека да прави собствен избор. Таве е РуZкий мир...

Нищо не притежава трольо, няма да го наследят кръвни роднини, всичко е собственост на РПЦ.

КОГАТО:АРЕСТУВАТ,ОСЪДЯТ,ЕКСПУЛСИРАТ,ВКАРАТ В ЗАТВОРА-СЛУЖИТЕЛИ НА-ЦРУ ФОНДАЦИИТЕ(АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ,ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО,ХАНС ЗАЙДЕЛ,КОНРАД АДЕНАУЕР..),ПОЛУЧАТЕЛИТЕ НА ПАРИ(ГРАНТОВЕ) ОТ ТЯХ,С ЦЕЛ УНИЩОЖАВАНЕ НА ИКОНОМИКА,ЕНЕРГЕТИКА,ОБРАЗОВАНИЕ,КУЛТУРА,СПОРТ,ЩЕ ЗНАЧИ,ЧЕ СМЕ СТАНАЛИ-НОРМАЛНА ДЪРЖАВА! ДОТОГАВА,ЩЕ ГЛЕДАМЕ КАК-ЧУЖДИ АГЕНТИ,НАЦИОНАЛНИ ЦИ! ПРЕДАТЕЛИ,ИЗВРАТЕНЯЦИ,НАЛАГАЩИ-ЛГБТ В:УЧИЛИЩА,ДЕТСКИ ГРАДИНИ…АРЕСТУВАТ И ЕКСПУЛСИРАТ-СВЕЩЕНИ! НОРМАЛНО ЗА ПЛАТЕНИТЕ СЛУГИ НА-САТАНИСТИТЕ! ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА НОВ -НАРОДЕН СЪД ЗА-ПРОДАЖНИЦИТЕ!

Още малко безспорни факти - за уточнение, с всеизвестни факти - просто за напомняне (и образовани на някои чукундури и слепи и невежи тиквеници; И така - кога са възникнали държавите България и Русия и коя всъщност е по-старата? Да обясня - напомня на някои идиоти - с две думи България я има МНОГО преди да се появи Русия! А на обратното! Така че тези РУСКИ подлоги и мекерета, които непрекъснато и от десетилетия разпространяват, че Бъргапия не можела дори и изобщо дъ съществува без диктаторска имперска Москва, ме “дружбата ни с Кремъл била жизнено необходима както слънцето и въздухът за всяка живо същество” и прочие простотии и откровени лъжи и долни антибългарски манипулации - ДА ГО ДУХАТ ТЕЗИ ОТКРОВЕНИ ПОДЛОГИ И ВРЕДИТЕЛИ И ПРЕДАТЕЛИ на българските национални интереси и на българския народ!!! === Some historians consider 632 AD as the date of the establishment of the Bulgarian state; others consider 681 AD as a nation-founding date. In the 7th through the 9th centuries AD, Bulgaria conquered new territories westwards in the Balkans and Central Europe. === The Kievan Rus states unified in 879 but originally dates as far back as 862. The Russia that we know today was created under a federation in 1991, following the collapse of the Soviet Union. This makes Russia as old as 1160 years, and as young as 31 years. Below are key facts about Russia.

Апа Америка е последна по създаване, ама й се кланяте

Това с кланянето и целуване на ръце или задници е характерно за тях и за теб, за тези с робска психика и за тези от мафията , заедно с мразенето, страхуването и постоянните заплахи и насилие и корупция и кражби (които групи силно се зостъпвате) Мен наведен никой и никога не ме е виждал, защото свободата е вътрешно състояние на духа (и ума), дебил! И защото съм нямал тази необходимост - за да оцелея например! И ми е късно тепърва да го правя и да ви отнемам това занимание! Кланянето и целуването на ръка е ваше занимание и мислене, Вашият светогледът начин на мислене и оцелявате! Знам, че ви звучи невероятно и непонятно, но на този свят някъде има и друг начин на общуване и взаимоотношения - наричат ги цивилизовани.

Руска църква Поп - лейтеенант митрополит майор патриарх Генерал Господ -Путин

Абе идиоти,какъв ден на независимостта празнувате?България никога не е била по зависима!

Забележете безспорните историческите факти в тяхната по-голяма, панорамна картина и с хронологията им. Атентатът в църквата “Света Неделя” е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ в историята на България! Организиран е от Москва и НЕЙНИТЕ марионетки и терористи - група от Военната организация (ВО) на Българската Комунистическа Партия, които ВЗРИВЯВАТ ЦЪРКВАТА “Света Неделя” в София!!! === ЦЕЛТА Е ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАН ЕЛИТА НА България!!! ЦЕЛТА Е ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАН ЦЕЛИЯ ВОЕНЕН И ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ НА България!!!!!!!! Успяват да убият 134 души, а ранените са около 500… ==== 20 години по-късно, с Червената армия нахлула в територията на “ВРАГА” Й България и СЛЕД ПРОВЕДЕН КЪРВАВ ТЕРОР И ГЕНОЦИД ЦЕЛИЯТ АВТЕНТИЧЕН БЪЛГАРСКИ ЕЛИТ Е ИЗБИТ И ЛИКВИДИРАН! Малцината успяли да оцелеят са избягали, вкл. фашистко-ковунистимескоте КОНЦЕНТРАЦИОННИ лагери, с които са осеяли страната ни! Така започна руското робство - една от най-мерната страници в историята ни, от чийто кошмари още не можем напълно да са оттърсим, и защото ТЕ още са тук, мафията им, в лицето на отрочетата им и оцелелите вече дърти и “демократизирани” човекоподобни злодеи, предрешена като нормална и застаряващи човеци - ни лук яли, ни лук мирисали и изобщо нямащи нищо общо с чудовищните им престъпления, жестокости и зверства! И светът почти бе забранил, изцяло бе приспан, докато .. Путин не показа истинското лице на истинския оцелял фащизъм - комунизма и на истинския му нрав - имперския! И върна лентата назад, за да можем ние и светът НАЙ-ПОСЛЕ да си наумим упока на историята! Почти бяха успяли! ПОЧТИ!!! Тоест - вторият път на 9 септември 1944 те успяват да обезглавят държавата ни, да унищожат цвета на нацията ни, лидерите ни, да ликвидират елита ни и да го подменят с ТЕХЕН, изпратен и назначен от ТЯХ! С което започва най-черният ни период от новата ни история - съветското рабство в България, което в много отношения (с мафията МУ) продължава и до днес - 33 години след формалното му приключване и обяваване на Ком. режим в България за ПРЕСТЪПЕН! И забележете - когото Москва прави първия сериозен опит да унищожи ЦЕЛИЯ български елит и за малко не успява - с ТЕРОР и АТЕНТАТ, .. В България категорично ФАШИЗЪМ НЯМА!!! Не че и 20 години по-късно го Ива в България, кокто твърдят червените фашисти - тоест комунистите, за да оправдаят ГЕНОЦИДА в България, на през 1925 година дори и те не твърдят това, просто защото тогава никъде още то няма! Дори и в Германия - Хитлер още не се е появил на власт, тепърва предстои да вземе властта, бидейки много старателен ученик на .. Сталин! Още е негов верен заклет ученик и (национал) социалист и това е исторически факт! Нещо повече, и в България първоначално най-верните поддръжници на фашистите са … КОМУНИСТИТЕ - защото тяхната идейна близост е затвърдена а декларирана а с пакта между Старин и Хитлер - пакта Молотов-Рибентроп, при който истинската му цел е в секретната му част която подготвя и предвещава и Втората Световна Война, започнала със СЪВВЕСТНАТА “специална военна операция” на Хитлер и Сталин за “денацификацията”, тоест завладяването на Полша - от две страни! И това са историческите ФАКТИ, старателно крити и от двете страни - десетилетия!!! - в България!!! Впрочем имперска Москва от векове традиционно се занимава със заграбването на територии и генно-етническо инженерство ни само на собствените си, но и на чужди територии и държана - предимно съседни. Това е характерно за диктатурите и империите в историята - да се избиват и разселват големо групи хора и народи, населяващи земите и държанвите си и те изкуствено да се заселват с други, с докарани от някъде пришълци, за да бъдат завладени и контролирани от империята - един от любимите на Москва и пропагандата й примери е избиването на индианците в Америка за да се завладеят тепиториите им. Но същото е правил Кремъл и с големи територии в България - разселването на големи групи българи от Северна Бъргария (бесарабските българи), после и изкуственото създаване но македонската нация в Пиринско и Южна България, прогонването и разселването на големи групи българи при т.н. Възродителен процес… Точно тези и такшва имперски амбиции и въжделения, когато самозабранили си диктатори и шайките им решават кои и какви големи групи хора, населяващи (от векове) своите територии къде и как да бъдат изселени или разселени, къде и как да живеят и дали ИЗОБЩО да живеят, ако не са съгласни да са роби и/или да се подчиняват, са всъщност причините за всички войни и военни конфликти, вкл. и най-големите и на световните войни!

Ама си много лаконичен, може ли повече подробности, моля !

Идиот. Атентата е вследствие на мирните действия на царска България срещу населението. Какви книжки по история четеш? Издадени от Сорос?

Терорът в „Света Неделя“ – най-големият атентат в българската история атентат в България започва в ранната привечер на 14 април 1925 година, когато народният представител от Демократическия сговор генерал Константин Георгиев е убит. Надали тогава някой си е и помислил дори, че това ще бъде началната страница на една трагична история, а именно терорът в църквата „Света Неделя“ („Свети Крал“) в София, извършен на 16 април 1925 година. Погребението е определено за 16 април в 15 часа в храма „Света Неделя“, където се очакват да присъстват представители на висшия държавен и военен елит – офицери, висши чиновници, част от министрите и Негово величество цар Борис III. Тук е моментът да отбележим, че това е и замисълът на атентаторите – да бъдат събрани на едно място възможно най-много влиятелни политически фигури, за да бъдат премахнати. Как се стига дотук? В годините след подписването на Ньойския договор голяма сила набират крайните течения в политиката. Идеологии като комунизъм и анархизъм стават все по-популярни сред обществото, а респективно с тях се засилват и различни антикомунистически движения. През 1923 година Българската комунистическа партия (БКП) организира въстание, потушено по кървав начин. В резултат правителството засилва натиска и репресиите срещу дейци на комунистическата партия, както и срещу други леви среди и интелектуалци. От своя страна през есента на 1924 година ръководството на Военния център на партията (това е нейната военна организация) замисля организирането на акция, която да нанесе решителен удар върху държавното ръководство и репресивен апарат. Обсъжда се възможността за взривяване на „Юнион клуб“, където често се събират управляващи и военни, а един от работещите в клуба тайно подпомага Военния център на БКП. Тази идея обаче пропада, след като служителят е уволнен. Следващата възможност, на която се спират, е храмът „Света Неделя“. Въпросите, които веднага изникват на преден план, са: кои са организаторите на атентата и как успяват да поставят взривоопасни вещества в свещения храм? Атентатът е планиран старателно, а главно действащите лица са Никола Петров, Димитър Златарев, Петър Абаджиев, Марко Фридман, Коста Янков и още един човек, който може би изиграва най-главната роля – Петър Задгорски. Не за друго, а защото той е клисарят, благодарение на когото в църквата биват внесени 25 килограма взривни вещества. Ето как си го спомня Александър Цанков: И СЕГА, СЛЕД 30 ГОДИНИ, ВИЖДАМ ПРЕД МЕН ОБРАЗА НА ТОЗИ ЗЛОДЕЙ – ВИСОК, СТРОЕН, ОБЛЕЧЕН В ДЪЛГА, ПОДОБНА НА ПОПСКО РАСО ЧЕРНА КЛИСАРСКА ДРЕХА, С ПОДСТРИГАНИ МУСТАЦИ, ГОЛОБРАД, СКЛЮЧЕНИ ЧЕРНИ ВЕЖДИ, ПРИЧЕСАНА И ПРИЛЕПЕНА, ГЪСТА, МАЗНА ЧЕРНА КОСА, С БЛЕДО МУРГАВО ЛИЦЕ И ПОГЛЕД НА ОРЕЛ ЛЕШОЯД В ЧОВЕШКИ ОБРАЗ. Същият на 16 април 1925 година около 15 часа и 20 минути се качва на тавана, почуква на вратата три пъти, какъвто е уговореният знак, и тогава Никола Петров запалва фитила – експлозивът се взривява, а над черквата се издига черен облак. Главният купол на църквата се събаря, а под него се намират множество невинни хора. Пожарният командир Юрий Захарчук споделя: ТАМ ВИДЯХ ЖИВА ГРОБНИЦА: ПАРЧЕТА ОТ ИКОНИ, РАЗХВЪРЛЯНИ ШАПКИ, РЪЦЕ, ОКЪРВАВЕНИ ГЛАВИ И ВСИЧКО ТОВА БЕ ЗАСТЛАНО С КРЪВ. ВСИЧКИ ХОРА БЯХА ЗАГУБИЛИ ПРИСЪСТВИЕ НА ДУХА, БЯГАХА НА ВСИЧКИ ПОСОКИ И ВИКАХА... Жертвите са много, трагедията е огромна, а хаос цари навсякъде. По случайност всички членове на правителството се отървават с не толкова тежки наранявания. А главната „мишена“ Цар Борис III изобщо не присъства на опелото, тъй като е на погребение, на убитите по време на опита за атентат срещу него в прохода Арабаконак, извършен два дни по-рано. Така макар министрите и царят да се спасяват, общият брой на загиналите е огромен – 213 души, сред които 12 генерали, 15 полковници, седем подполковници, трима майори, деветима капитани и трима депутати. Сред жертвите са бойци, сражавали се геройски за своята родина. Стефан Нерезов например е офицерът, първоначално водил Първа българска армия край Дойран. Други видни личности, загубили живота си в православния храм, са генерал-лейтенант Калин Найденов (военен министър по времето на Първата световна война), генерал Александър Давидков, генерал-майор Иван Попов, майор Никола Рачев. Делото за атентата започва на 1 и завършва на 11 май. Петър Задгорски се предава на полицията и признава всичко още ден след самия атентат, като прави това по съвет на своя зет Ангел Манолов. Така ръководителите на военното крило на БКП са намерени. Коста Янков е убит, а Иван Минков се самоубива преди да бъде заловен. Голямата част от организаторите получават смъртни присъди, изпълнени публично на 27 май. Отзвукът от атентата обаче не доставя нужния ефект за БКП. Посланието до управляващите несъмнено е изпратено, отговорът от правителството обаче тепърва предстои. Още на същия ден в България е обявено военно положение, което продължава до октомври 1925 година. Отворени обаче остават редица въпроси, сред които най-важни са причината за извършването на атентата и силата, която стои зад него. Преобладават две основни тези: че комунистическата партия е натоварена с тази задача от Москва и Коминтерна, а другата че това е чисто самостоятелна акция на Военния център на БКП. Други историци обаче разглеждат ролята на Югославия в атентата, изхождайки от политиката на убежище, която Белград води спрямо различни земеделски и комунистически течения и която е свързана с идеята за „интегрална Югославия“ (според която държавата трябва да се простира от Словения до Черно море). Мястото на Белград в атентата се разглежда с оглед стремежа да бъде предизвикана политическа криза в България чрез ликвидиране на основните политически и военни фигури. Интересно е да се отбележи, че Иван Манев, организационният секретар на Централния комитет на партията (ЦК) също посочва, че при един атентат Югославия може да премине към окупация на София под предлог за липса на ред и хаос в държавата, а това би наранило и партията. Подобно становище споделя и Георги Димитров. Но атентатът в „Света Неделя“ не е просто изолирано явление. Той може да се разглежда като част от засиленото противопоставяне в българското общество в следвоенните години, за което голяма роля играе краха на възможността за национално обединение на българите. Крайните идеологии на земеделци и комунисти, противопоставящите им се антикомунистически и антиземеделски сили, явления като „червен терор“ и „бял терор“ са само щрих и от духа на епохата...

Сега требва да се съборят всички църкви начело с Александър Невски!От посолството!!!

Простият народ не долавя иронията ми!Е за кво говориме?България пропада!Независими били,хахаха!Малоумници!

Душата на българските политици отдавна е продадена на дявола, та това е църква! Оскверниха всичко свято, срам ме е от вас.

от Киро Тъпото и Бойко Тиквата , като се съюзят да управляват България. От Американското посолство са им казали да се караме с Русия и те слушат, защото ги държат с пари и мръсни тайни. ТРЯБВА ДА ИЗГОНИМ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕЗАБАВНО.