Коментари - С името на Алеко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотен Разказ!Директна метафора на днешната тъжна действителност!Много добре е припомнена и аферата със захарта от времето на Мултигруп,която преди 20 години бе конкретизирана от съдебни експертизи,като „захар,доставена но липсваща от складовете на пристанището в Бургас,защото се била разтопила от дъждовното време,иначе била доставена… И това е вярно, честно казано. Няма по-трудно от това, да пишеш с интелигентен хумор за пълни простаци. А Алеко го е писал с лекота. М. Твен - също.

Страхотен Разказ!Директна метафора на днешната тъжна действителност!

Алоко, като си сдвокат, би трябвало да си чувал известната адвокатска фамилия Гъзобарови. Те се справят без проблеми. Отделно познавам няколко човека, които се казват Георги Димитров, сещам се и за двама Иван Костови. Отделно съм познавал и Сталин и Ленин (това са малките им имена). Между другото Сталин е бил много популярен по времето, когато се е родил моя познат, но почти веднага след това е бил анатемосан. Замисли се, той как се е чувствал през целия си живот. А твоята е лесна - просто се постарай да бъдеш на нивото на името което носиш. Щом си адвокат, значи имаш потенциала.

тъпо!!!

И това е вярно, честно казано. Няма по-трудно от това, да пишеш с интелигентен хумор за пълни простаци

Май е по-добре да се върнеш към адвокатската професия или към някоя друга. С писането няма да се получи нищо, а името е прекалено хубаво за да го сменяш.

И това е вярно, честно казано. Няма по-трудно от това, да пишеш с интелигентен хумор за пълни простаци. А Алеко го е писал с лекота. М. Твен - също.

Хумор??? в това писание? Доста напъни ще паднат, за да се смееш на такова нещо. А да го сравняваш с Марк Твен и оригиналния Алеко - много си далеко, байно, от литературата. По скоро ми прилича на напъните на художествено-творческата интелигенция от соц. времената.

Разбрахме. С името на Алеко никъде не вървиш, защото ганьовците са навсякъде. И да си щастлив не само, че не е редно, но дори е забранено, а скоро дори подсъдно. Колкото до Бай Ганьовското за политиците, че: "всички са маскари", не забравяйте, че много често Авторите говорят лично, чрез словосъчетания сложени в устите (като "мисли") на героите си. Било то положителни, или отрицателни. Алеко е бил просто един Щастлив гений.

МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА КАЗА СКРОМНО "НЕ МОЖЕ ДА МИ ИЗДИГАТЕ ПАМЕТМИК ПРЕЖИВЕЕ" .... ЗАТОВА АЛЕКО Е БЕЗ ЛИТЕРАТУРНИЯ СИ ГЕРОЙ :)))

.. НИКОЙ НЕ СЕ Е СЕТИЛ ДА СЛОЖИ В РЪКАТА НА ЩАСТЛИВЕЦА ЕДНА СНИМКА НА ГЕРОЯ МУ МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА :)) ...

Тъпак! Смени си името... мозък!?

Три цитата в отговор;-): " Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари! Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена! Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата не може. Не си ли с тях спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам /верую на всички политици/ ---------------------------------------- " Ти, Гочоолу, като минеш край Арнаутина, кажи му да приготви за тази вечер 300 оки хляб и да ги прати 100 оки в Циганската махала при Топачоолу, 100 оки в Парцал махлеси в Гоговата кръчма и 100 оки долу, при хамалите. Ти, Дочоолу, замини край тези кръчми и кажи да почнат вече да дават от тази вечер вино, ракия. Повече ракия да им дава, чу ли? Па да им кажеш да не надписват много, че ги земват дяволите. По-онази година за нищо и никакво 2000 лева ни оскубаха, маскарите! Кажи им да си опичат ума, зере Градският съвет е наш! Замини и покрай касапите, кажи им, колкото имат мардалък, дроб, черва, кокали, нека ги съберат в един-два коша, че ще ги пратим по кръчмите да сварят на нашите по един казан чорба. Довечера управителят и околийският ще се завърнат от селата, аз ще ги зема с мене да пообиколим другите кръчми и кафенетата. /изборно модус операнди на БСП, взето на въоръжение от ГЕРБ/ ------------------------------------ НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ КОМПЮТРИ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО СИ Е СЪЩОТО. /мегаточна фраза,изкована от Богдан Русев , Deux ex machina/