Уго Чавес загуби битката с рака

Президентът на Венецуела Уго Чавес почина след двугодишна битка с рака. В страната е обявен седемдневен траур. Военните обявиха, че са лоялни към вицепрезидента Николас Мадуро.

Обратно в новината

Коментари - Уго Чавес загуби битката с рака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мнозина не разбират изобщо, какъв беше Уго Чавес. Затова пояснавам за да не се приказват глупости, че У.Чавес беше НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТ! Обичаше Родината повече от всичко и искаше да се погрижи за всеки свой сънародник. Постъпи смело и изрита в гъзовете американските фашаги, които бяха превърнали Венецуела в кенеф. Дано и в България се роди такъв достоен мъж. ВЕЧНА МУ ПАМЕТ!

ГЕНЕРАЛЕН ИЗВОД: НЕ Е ЗДРАВОСЛОВНО ДА ГОВОРИТЕ ПРОТИВ САЩ.

Светът загуби един велик човек! Дано в бъдещето има друг като него! Поклон пред Уго Чавес и делата му!

Диктатори по принцип се раждат, но само средата е тази, която им дава възможност да проявят себе си на национално и наднационално ниво. В нормална демократично среда се реализират единствено у дома си. При опроделени условия, ако успеят да се докопат до власт съсипват живота на хиляди и милиони с лекота. За въпросния Чавес сега най-усърдно плачат рашките, защото не знаят ще им плати ли някой доставките на оръжие за десетина милиарда /може и повече да бяха/ долара /не рубли/. Откачалника, препоръчва на народа да пести от коледни подаръци, а той малоумника комунистически пръска милиарди за пушкала... комунист какво да кажеш...

Сега комсомолците от ЦРУ как ще се активизират... Жалко за Венецуела. Сега ще стане "истинска демокрация" и най-накрая американските корпорации ще вземат на безценица всичките им ресурси.

Много е хубаво, че комсомолците от ЦРУ ще се разтичат, защото военното аташе го изритаха от Каракас. Ха са запалили, като в Сирия, "задният си двор", ха им е рухнала хубавата система НОВ СВЕТОВЕ РЕД. Испанската война от 1936-1939 година, ще им се стори детска игра.

Вижте се, бе! Затресъл ви е първичен, пещерен комунизъм. Само диктатори и сатрапи са ви в умовете и сърцата, пък после - кой избирал такива като Бойко - ами вие си ги избирате! Чавес - велик, най-велик, най-най... на нанай. Кастро - велик, най-велик, най-най... на нанай. Че Гевара - велик, най-велик, най-най... на нанай. Ким Ир Сен - велик, най-велик, най-най... на нанай. Ким Чен Ир - велик, най-велик, най-най... на нанай. Ким Чен Ун - велик, най-велик, най-най... на нанай. Сталин - велик, най-велик, най-най... на нанай. Путин - велик, най-велик, най-най... на нанай... Хитлер - велик, най-велик, най-най... на нанай. И така - до безкрай! Ама комунизъм - на нанай!

Четете бре люде заблудени: "Във Венецуела официалната безработица е фиксирана на 6,5 процента, но 41,6 процента от активното население работеше в сектора на сивата икономика през 2011 г. по данни на Световна банка. Венецуелците освен това страдат от непрестанно увеличаващата се престъпност, най-вече в Каракас. Според самото правителство страната отчете през 2011 г. по 50 убийства на всеки 100 000 жители населението на Венецуела е 28,9 милиона души . Този ръст на убийствата е най-високият в Южна Америка." САЩ са лоши, но милиони - и прости и учени, и бедни и богати, се напъват да идат и живеят там. В същото време елитът на Венецуела (умни, можещи, свободомислещи) я напуска - заради такива като Чавес.

те данните на СБ са много гьини шъ ти кажа той и Крадянков топ 100 оттам дойде и хубуу нъ упраи пък ти си чети бе човек...))))

Въобще не са заблудени. По скоро са професионални дезинформатори.

По данни на кой? Хахаха... Данни на Главният отдел на пропаганда СБ. :D Някакви данни сега от МВФ и ЦРУ ако дадеш ще е още по-достоверно. Народът на Венецуела ОБИЧА Уго Чавес заради това което направи - премахна узурпирането на държавата точно от СБ, МВФ, и Council of foreign relations. Докато има промити мозъци като теб света няма да стане по-добро място.

Престъпноста там е на такова ниво,че и през деня,ако влезеш в някоя малка уличка следва:Парите или...Даже такситата избягват такива улици!

нашия независим и мъжкар президент кво шъ кажи в брюксел дето подгъзува на юдеите

Най накрая умря един комунистически диктатор. който превърна една цъфтяща страна с огромни петролни богатства и богат народ в бедна и мизерна пустиня. Дано гори в ада!

з аразлик тук пък демокартическата бухалка дето подаде оставка ни первърна в райска градина само за 3 г.....ега ти кухата лейка

На фона на измислената "демокрация",която старите хищнически сили начело със САЩ налагат къде силово,къде с измама и подкуп на местната склонна към продажничество власт,броят се на пръсти страните като Венецуела, които имат начело ИСТИНСКИ патриот,безстрашен боец и чист безсребърник като У.Чавес.Сигурно не са лишени от смислени доводи слуховете,че местните изгладняли и натирени в ъгъла продажници с неоценимата помощ на западните "благодетели" имат пръст във фаталното раково заболяване на Чавес след като нищо друго за въздействие върху него не им е останало, а и са искали и да спазват "благоприличие" и да не си позволяват да го разстрелват на показ.Чавес не е бил изненадан от съдбата си,но като венецуелски герой и в името на народа си направи възможното и дори немислимото за достойния живот на мнозинството от обикновените венецуелци.Венецуела винаги ще го помни и почита. Нека продажните демоКРАДски хиени поне днес замълчат или нека изливат отровната си злоба, все едно е ВИДНО какви човешки нищожества са те! Поклон пред Уго Чавес!

Те комунисттите май си вярват, че ни огън ни болест ги лови, а само най-коварните врагове- американските юдо хищни акули могат да ги сразят с рак. Съвсем изтрещяхте и ако наистина е така, тичайте при джипито за направления за пълни изследвания....

Нали си избрахте такъв преди 4 години ! Кво стана ?

Ами оказа се че не е такъв.

Ами клекна при посещението на Килъри.

от нашта тиква до Чавес разлика от небетот до земята

Жалко, отиде си един велик човек. Докато в България вилнеят МВФ и СБ - няма да има оправия.

Не робувам на правилото, че най- добрия политик е мъртвият. Има и живи. Да ги опазим! Мир на праха Му.

Поклон пред патриота и революционера Уго Чавез !

Беше голям и смел водач. Разобличителя

И много успешно водеше Латинска Америка към пропастта.

Нито го плюйте, нито го превъзнасяйте...Противопостави се на световните акули, но продаваше огромно количество петрол на САЩ, имаше харизма, но все пак си оставаше неуспелия превратаджия от 1992 , започна да прави много неща за народа , но си беше популист в голяма степен, преструктурира икономиката , но с волунтаризма си срина проспериращи отрасли, бореше се срещу олигарсите, но набута по властта свои хора, които здраво се облажиха...Нищо не е еднозначно...и още нещо- все пак съм живял там....

Чавито, ти може би си прав! Да служиш на най-справедливата кауза - народното благоденствие, е сложно нещо. Пътят е трънлив, осеян с хиляди заблуди,засади, кръв, грешки и предателства...... Но човечеството има нужда от хора като команданте Чавес! Въпреки всичко, ще вървим напред!

А на кого да продава петрола си ... на Ангола може би? И как няма да назначи свои хора ... нали трябва да разчита на някого! А относно петрола - ами страната му е най-големият производител в региона и за да развива икономиката си, то следва да продава ... друг е въпросът, че малцина знаят (щото умишлено се крие), че той като истински мъжкар е ... ПОДАРИЛ петрол на Еквадор докато си стъпят на краката в следствие и на тяхното противопоставяне на световната финансова примка в лицето на МВФ и СБ подобно на Исландия! Явно не Европа, а Южна Америка ще е съвременният символ на просперитет и човеколюбие!

Много добре отговаряш на кухи лейки като "умника" Чавито,който се опитва "хитро" да всява съмнения в истински народното дело и служене на У.Чавес. Гнусни и подли са изявите на такива злобари,чиито сърца и умове са зазидани за истинския човешки морал и хуманизъм.

d4

Достоен Президент. Който направи много за страната си и народа си. Да се позамислят нашите "политици"...

Спомням си как след първата операция, на хемотерапия, обикаляше Венецуела, играеше по народните празници и ходеше по държавни визите. Само този, който е бил някога на хемотерапия може да разкаже как се чувства човек и какви страхотна сила на волята е необходима да води нормален живот, камо ли живот на държавник, в двубой с най-голямата империя на света. И достойно защити авторитета си и честта на Родината си пред света. Идва ли ви наум да направите сравнение с един друг бабанко, който опозори страната си с жалкото си поведение и показа пълно презрение към народа си, оставяйки го да се лута без посока по улиците. лесна плячка за професионалните политически измамници в служба на българската олигархия. Позор за единия, слава за другия!

На теб не мога да помогна, нужен ти е психотерапевт! ...и речник на чуждите думи.

бухалка да си по смел ама вашта май свърши ....)))))

Бог да го прости, беше един от силните. Имаше мнение срещу американските агресори и беше разболян

Жалко...един от последните принципни и честни хора. Долу САЩ!!!!!!

Долу САЩ! Още по-долу - Кастро, Ким чун чан, Чаушеско, Сталин, Кадафи, Чавес и мн. др.!

JUST TO LIVE? DESTROY USA!!!!

В опитите си поръчково да промиват мозъците на простаците и неграмотните хора, маса медии го наричаха "популист". Популист , обаче е политик , който говори привлекателно, но не изпълнява обещаното. Уго Чавес изпълни главното от обещанията си : национализира нефтените компании, притежавани или косвено контролирани от бившата колониялна владетелка Испания и модерните колониални акули от САЩ . Безсъмнено, получените приходи бяха насочени главно към подобряване материалното положение, образованието и здравеопазването на най-бедните , стотици години мачкани от колонизаторите , слоеве от населението - местните индианци, от чиито среди е и самият Чавес. Това му прави чест, така проповядва и Христос !

И като изгони "хищните" американски акули и вкара "благородните" руски компании го Венецуела процъфтя... стига майтапчета... ясно е за какво става дума... просто комунистите защитават отново и пак руските интереси...

НЕК АПОЗНАЯ - ТИ СИ ЕДИН МАНГАЛ КРАДЛИВ ОТ ДРАГАЛЕВЦИ? ДЕ ГИДИ МИШОК СИ ТИ ВАНЬО!!!!

Национализацията му си е чист пладнешки обир.Фирмите от Испания котизират на борсата,а акционери могат да бъдат и обикновени хора като мен и теб.Помисли малко какво става тогава.Аман от комунисти.

Препоръчвам ти повече да четеш и да мислиш ,ивместо да зяпаш с отворени уста така наречените мас медии , мозъчето ти е доста прочистено. Главните испански акционери, които дърпаха лостовете във венецуелския бизнес, бяха петролни босове. Между тях беше и испанският крал Хуан, който си изпусна нервите и показа как крал може да псува като последнбия хамалин, когато разбра за национализацията- после трябваше да се извинява. Митът с масовите акционери , които нищо не могат да контролират, а само чакат да им пуснат нещо отгоре, е за такива като тебе.

Дядо,изкуфял си веч,гледай си потурките и не хортувай лоши работи

Отиде си един от великите мъже на новото време..време кръвожадно..време на борба за петрол..човек,който се противопостави на световният елит и американските агресори,заслужава само възхищение..има на какво да се научат нашите политици от този велик държавник

На добро е! Дано повлече крак...

Лошо...още един велик човек си отиде...

Няма вярващ комунист. И ти не си христянин, като чета суперлативите ти за един доказан полуграмотен, самовлюбен сатрап, унищожил по съветски модел една богата на природни ресурси страна.

ГЛУПОСТИ.По-голям комунист от Христос няма. Тези лакоми евреи, които се нарекоха комунисти съвсем не са такива.

Поклон пред един патриот, верен докрай на народа и родината си. За жалост нашите политици - подлоги на съединените еврейски щати, никога няма да проумеят същноста на това да работиш за народа си , а не за интересите на най долната пасмина на света.

+10

Чавез беше като нашия Бойко... ама това е живота !

първо бб е жив и второ бб докато стигне Чавес има да изяде още мнооооого ляб.

Не се пише "ляб", а "ляп".

Човекът работи по въпроса- не ръфа ли редовно филии намазани с мас, а?

Точно това се мъча да обясня на някои платени говеда, ама не вдяват. Бог да го прости.

еваларчо, сещаш ли се кога цял един северно-корейски народ скърбя 7 дни и нощи за своя диктатор? не беше от тъга и почитание, еваларчо, от страх беше. знаят, че по-страшно ще стане, ако не покажат публично, че техния вожд е бил техен бог.. аре баста сега

по надолу ти написах че си глупак, извинявай корегирам си мнението ТИ СИ ГОЛЯМ ГЛУПАК

И да пишеш с малки букви. Какво, Бабата ли те бие, та си толкова озлобено-проЗ!? :)

Конфискация, национализация на естествените монополи и Народен съд. Това е решението за всяка нормална страна. Бог да го прости - голям държавник беше! А така имам един въпрос: Като агент кой се води нашия Буда във ведомостта за заплатите на ЦРУ? То не, че това нещо променя, ама ей така - просто от любопитство.

"Конфискация, национализация на естествените монополи и Народен съд. " Значи за теб нормални държави са СССР и Третия Райх? Защото и в СССР и в нацистка Германия по времето на Хитлер е имало така наречения "Народен съд"!

Напусна ни един голям ВЕНЕЦУЕЛСКИ ПАТРИОТ. Господи прости му волните и неволни прегрешения.

Много латерни повтарят тук позицията на САЩ, защото Чавес отсвири техните "приватизатори" и започна да използва националните ресурси за благоденствието на хората. Тия дето го плюят са слуги на тези, които разпродадоха държавата и ни превърнаха в просяци. Слава на такива смели мъже, които казват НЕ на чуждите грабители. Дано се роди български Чавес.

хвала, хвала на такива диктатори, които казват НЕ на чуждите грабители и безукрупулно ДА на своя безумен лаком грабеж, за сметка на един народ. Муамар Кадафи в Латинска Америка - един прибира всичко. Боко трябва и нас да ни обърне в една Венецуела ...

прочети заглавието.

мозъчето ти е облъчено от проамериканските медии

Така си е....! Уго Чавес беше против американските интереси на определени компании и ...Те добре си свършиха работата!Много малко знаем, че Те знаят, че има механизми -как да разболеят някой, или хора от рак. Нека не забравяме,че някои видове рак са и във вид на вируси- т.е заразен! В храна,в напитка, дори през климатик, може да се разнесе вирусът на рак. Простичко, но ефективно.Е - сега вече Венецуела ще е плячка за разните му там американски компании. Изчакаха ракът да си свърши работата и сега ще я нападнат като чакали и хиени.

вирус може да стане причина рак на маточната шийка и някой видове стомашен. Много от службите вече разполагат с такова оръжие за причиняване - Мощен сноп рентгенови лъчи насочени в определена точка от тялото.

Преди много години един немски диктатор, стерилизирал еврейте с ренген. Години след това в съветския съюз и израел, облъчвали враговете и те си отивали в зверски мъки. Не мисля че американците са по-назад

Светът ще стане по приятно място за живеене, ако успеят да направят и избирателно действащи вируси- да морят само комунисти ...

Нов цитат: "Венецуела на Уго Чавес е всъщност бедна южноамериканска страна, стъпила върху невероятни природни богатства. Качеството на живот на местния човек все повече се влошава заради популизма на вожда, лошия мениджмънт на държавата и предприятията, заради постоянната угроза от национализация на печеливши частни бизнеси (така се е случило вече с рафинериите, златните мини, част от банките, хотелите, медиите, водните електроцентрали)."

ох, реалисте, как можа такъва истина да хвърлиш в очите на възхваляващата Чавесовата диктатура маса :-( сега само минусчета ще натрупаш. но аз съм с теб + :)

гласувам с +++ и така до края на света, но не на техният,който си отива, заедно с диктаторчета им кръвожадни и ненаситни.

Ние пък тук понеже дадохме всичко в ръцете на чуждестранния частен бизнес (златните мини, ЕРП-та и т.н.) толкова забогатяхме, че направо се чудим къде да си вложим парите. Понеже имам много добър приятел венецуелец само мога да ви кажа, че тези, които се занимават с интелектуален труд тук са в пъти по- зле от хората, работещи същите професии там.

Беше един диктатор, гласеше се пожизнено да управлява по латинолевичарски почин-тоест, всичко "правил" за народа си, той го преизбира доживотно и най-мрази демократичните страни (защото не го одобряват)

Тука е съвсем очевидно, че пишат едни и същи тъпанари - платени герберски и сдсарски. Е ще пишете още два месеца, след това да видим, кой ще ви наеме мекеретата все пак не са дефицит и тарифата много спадна.

А бе, много си тъп, бе! Толкова, че чак не можеш да се усетиш.

Ох болиииии, болиии. Не е прав съвсем - нали тиквата направи някой друг километър магистралки. Там ще има работа за вас. Тираджийте от южната ни съседка не отказвата и на мъжко.

В България е много популярно в момента да се чегеварист, чавист, ахмадинеджадист и т.н. Тук, сред простите хора, тези неща хващат дикиш. Само че, човек се прехласва пред тези личности, когато не им е сърбал попарата или няма достатъчна информация какво се е случило в държавите, в които са вилняли. Конкретно за Венецуела - една от най-богатите държави в Ю. Америка, с прекрасен климат, петрол и условия за туризъм. В момента е бедняшка развалина, изпреварена в развитието си от страни като Перу и Колумбия, които преди управлението на Чавес дишаха праха на Венецуела. Когато се бориш със законите на икономиката и обществото, резултатът винаги е печален.

ХАХА БЕДНЯШКА СТРАНА ЩО ЗА ГЛУПОСТИ ОТИДИ И ВИЖ КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА ВСИЧКО Е БЕЗПЛАТНО.....Е СЕГА ЩЕ Я ПРЕВЪРНАТ ВБЕДНЯШКА КОГАТО Я ПОЛАЗЯТ ЦИОНИСКИТЕ ПИЯВИЦИ

Ти ходил ли си да видиш?

Запознатия, запозната е баба ти!!! Би ли ми обяснил тогава защо една моя позната живееше във Венецуела и когато дойде на власт Чавес се премести да живее в САЩ и сега е в Калифорния??? Що бяга от хубавото, а? А? А? Ще ми обясниш ли? Не можеш!!!

прочетох отворих уикипедия (само че не на български) и установих че изнасят 2 пъти повече отколкото внасят, смъртността е 5/1000, раждаемостта е 20/1000, средната продължителност на живота е 71 г. за мъже и 77 г., за жени... можеш да отвориш и данните за БГ и да сравниш... - ето някои - средна продължителност на живота 73 г., смъртност 15/1000....

А прочете ли в Уикипедията, колко години ни управляват комунисти?

Само дето в тази развалина заплатите са по-високи от тукашните. Иди в едно умирашо наше село и виж развалини. И ние имаме прекрасен климат и условия за туризъм, петрол нямаме, но имаме злато, мед, цинк имаме и нещо , което в бъдеще ще е по-скъпо от петрол-вода, ама живеем като скотовете на Европа.Без да ни е управлявал Чавес.

Чавес се учеше от нас! Излезе добър ученик! Унищожи една богата страна. Сега ние напираме да доубием една бедна, опоскана страна, богатите руснаци ни помагат с енергийни проекти, не за да станат още по-богати, а просто ние да измрем.

Уважаеми колега, като не си ходил във Венецуела недей да пишеш приказки от хиляда и една нощ. Представител съм на малка испанска фирма и съм имал неколкократни пътувания до Венецуела, Колумбия и Еквадор. Само мога да те уверя в едно - гледаш много новини по БосфорТВ. Ако Българина е поне малко националист както венецуланците, сега нямаше да сме на този хал. Бог да го прости човека. Истински патриот и националист, който имаше смелостта да се изправи пред Обама и да му кажи лично в очите да си върви в Африка......и т.н и т.н.

Другарю, ще се наказваме! Откога Кинтекс, бойното оръжие на БКП, сега БСП, стана "малка испанска фирма"?

така е!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тажна новина.отиват си свестните хора.за мен тои бе новият цастро ъ че гуевара, политизи, които обожавам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пиши на български!

Не е първия латиноамеркански държавник, отровен от ЦРУ, когато не им играе по гайдата. В БГ няма опасност да тровят държавници, те са си верни пуделчета. Затова пък се самозапалват "щастливите" им поданици.

Вечна памет на другаря Чавес! Сега ционистите ще разсипят тази държава.

Luna0102

Бог да го прости! Не сме господари нито на живота си, нито на телата си. Каквито и планове да правиш, ако този отгоре е решил друго- това ще стане.

Бог никога няма да прости на комунист. Нали според тях религията е "опиум" за народите. И както се казваше в любимият им химн - интернационала: И ний света ще обновим. Така го обновиха,че още страдаме вкупом ВСИЧКИ ние от бившия съветски социалистчески ЛАГЕР!

Чавес беше християнин.

Религията не е еднозначна с вярата. И прочети каква е доктрината на християнството и на комунистите и ще видиш много прилики.

Венецуела - корупция: Според Transparency International от 174 държави само в 8 корупцията е по-висока от тази във Венецуела! "Лидери" засега са Северна Корея и Сомалия, но при още един мандат на любимия на много форумци тук "команданте" Венецуела сигурно щеше да ги отнесе.

КОИ СА Transparency International МАНИПУЛАНТИ ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ НА ГЛУПОСТИ ..

Ти си просто тъп ибрикчия. корупция имало, та да не би у нас да не е навсякъде. Какво е днес траур и защо. Колко са самоубийствата само за последната седмица. МРЪСНИ ДОЛНИ ГЕРБИРАСТИ И СЕДЕРАСТИ ВЕЧЕ УДРЯ КАМБАНАТА И ЗА ВАС

Хората харесват Чавес не защото е комунист, за защото има смелостта да се опъне на чуждопоклоничеството.

Отиде си един достоен човек,да го прости Бог.

Политическите клоуни станаха "достойни" хора? И не спомавай напразно името Госпоне! За комунистите прошка НЯМА!

...тъжно, отиде си един от малкото световни политици и лидери, който правеше едно просто и човечно нещо - управляваше от името на народа и за народа! Бог да го прости!

погрешно те маркирах с минус, подведох се от цитата в началото. Бил съм във Венецуела преди Чавес - обетована земя с много местни мързеливи "роми" и страхотен бял елит. Чавес даде превес на ромите, унищовайки белите хора, точно по комунистически.

Коои бългаарки? От нашто рода ли? Те не просаат консерви, те обичаат конкретно и самонадеяно...

Бога до прости Уго! Както писа един форумец по-доле - мъж с топки! хвала такива! Дай Боже и у нас мъже с топки! Че се нагледахме на меки китки! Както казва -Лех Валенса за педитата, вън от прожекторите и властта!

ИМА В БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИК С ТОПКИ ИМАМЕ СИ БЪЛГАРСКИЯ УГО ЧАВЕС И ТОЙ СЕ КАЗВА - ВОЛЕН СИДЕРОВ ТРЯБВА ДА ГО ПОДКРЕПИМ

ДО ПЪТЕШЕСТВЕНИК-МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.ДАНО ПОВЕЧЕ КОМУНЕТА ДА ПРОЧЕТАТ КОМЕНТАРА ВИ.УСПЕХ.

Абе що за хора сте тука не мога да разбера бе? От БСП или от ГЕРБ ви плащат за да пишете простотии или не сте наред с главите да се прекланяте пред един латиноамерикански диктатор? Ми прекланяйте се тогава и пред Хитлер, той е бил поне по-добър и човечен от Сталин!!! Ама че същества живеят в тази България, ужас! Никога няма да се оправим с такива ...

Той беше наистина много лош . Изгони западните кърлежи и насочи парите от петрола в здравеопазването и обучение.

Цитирам: "насочи парите от петрола в здравеопазването и обучение". Въпрос: защо тогава ходеше да се лекува в чужбина?

Най големия проблем на съществото 'майка ти' ,че е родила същество като теб

където си и никога не се връщай тука !! Ние, съществата ще си живеем много по-добре без такива като тебе, а и ти ще се чувстваш много по-добре там.

А на тебе откъде ти плащат? Точно ТИ с това мислене показваш колко си демократ, щом за теб всички , мислещи по различен начин от теб са луди , не са наред и т.н. Диктатор бил, за да е "демократ" трябва да си подлага г-за на САЩ и да им дава петрола на страната си ли? Да им дава бази и военни контингенти ли?