Заев: Признаваме българския дял от Македония

Ние го наричаме Пиринския дял, защото Пирин е най-голямата планина, каза македонският премиер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много измислени неща има в съвременната история на съседната държава. Какви дялове? Древната македонска държава е една от гръцките държавици, а славянските племена са дошли по тези земи много по-късно. Македония е географска област на Балканския полуостров. В България може да има хора които се самоопределят като македонци, но също така тракийци или мизийци, според това къде са родени. Но по език, бит и култура всички ние сме българи. В рамките на ФРЮ съседите са ги убедеждавали, че нямат общо с нас, но по-възрастни македонци са ми казвали - знаем, че сме българи, политиката ни разделя. Младите вече са обработени да мислят иначе, затова и г-н Заев говори така.

ПО ЛОГИКАТА НА ЗАЕВ И ТЕЗАТА, КОЯТО ТИ ИЗЛАГАШ: АЗ СЪМ ОТ СТАРА ЗАГОРА, ОБАЧЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯМ КАТО ТРАКИЕЦ....АЙДЕ ДАЙТЕ МИ ДЪРЖАВА ТРАКИЯ........И ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯ.....И ТО ТРЯБВА ДА ИМА В БЪЛГАРИЯ РЯЗДЕЛЕНИЕ НА 1000 ХИЛЯДА ХИЛЯДИ МАЛКИ ДЪРЖАВИЦИ.

КЪМ "ИСТИНАТА Е ПОЧТЕННО ДА СЕ ЗНАЕ" -ГОВОРИШ ЛЪЖИ, А НЕ ИСТИНИ! ОТ БЪЛГАРО-МАКЕДОНСКИЯ ВЪПРОС ДО АВСТРИЯ,ГЕРМАНИЯ И ВСИЧКИ КОИТО СИ ИЗРЕДИЛ ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА.... ОТ БЪЛГАРИЯ НЕЗАКОННО И ПЪЛНО НАРУШАВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО Е ОГРАБЕНА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ-"МАКЕДОНСКАТА ОБЛАСТ" ПО ОНОВА ВРЕМЕ......НАСИЛСТВЕНО,ЧРЕЗ ИЗБИВАНЕ Е СЪЗДАДЕНА НЕСЪЩЕСТВУВАЩА МАКЕДОНСКА ДЪРЖАВА.....КОЯТО БОЙКО БОРИСОВ ПРИЗНА....... НО ТОВА НЕ Е НАЙ-СТРАШНОТО, ОТ СЕГА НАНАТЪК БЛАГОЕВГРАД И ПИРИНСКИЯ КРАЙ,ВЕЧЕ Е ОБЕКТ НА МАКЕДОСНКИТЕ МЕРАЦИ......ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИМ С ТЕРИТОРИИ, БРАВО НА БОЙКО !!!!!! ПОДПИСА ДОГОВОРА ЗА ДОБРОСЪСЕДСТВО,А НИЕ ЩЕ ПЛАТИМ СМЕТКАТА НА МАКЕДОНИЯ,ПОД НАТИСКА НА САЩ!

Точно затова няколко пъти писах, че за да си премиер или президент на една държава, трябва да имаш задълбочени знания по история и дипломация, каквито за съжаление ББ няма. Оттам и готовността му да прави онова, което му казват "началниците", без да се досеща, че то не отговаря на националния ни интерес. Но докато президентът има представителна роля и рискът при него да сгафи е вербален, премиерът участва във взимането на решения, които са важни за бъдещето и подписва документи. Е, писаха ми минуси хора, които знаят колкото него.

смешен албанец ще се изказва за земите, за които са умирали дедите ми. само в неговите сънища.

Зоран Заев Е абсолютно прав - това че някога се е говорило на един език и един народ ,не означава ,че сега са две самостоятелни държави и примери като Германия -Австрия,Сърбия-Черна гора,Гърция -Кипър,Румъния-Молдова,Ру усия -Белорус,Англия -Сащ прекрасно го доказват!Затова и международното право винаги ще е на тяхна страна и България само ще загуби от това! България няма официални претенции къмдържавата Македония а само и излючително към опазането на българската историческа памет е Македония,която трябва да е най верния ни приятел и съюзник,срещу гръцките и сръбските фалшификации на историята .Има и един неприятен,но очевадещ факт за нашите историчаре - патриотаре от ВМРО и др. Реално България е управлявала административно тази област само 7 -1912-1913,19-15-1918,1941-1944 години за последните 700 години,дори при падането пот турско робство македония пада като сръбско и гръцко административно владение ,Има само стара България -мизия и няколко крепости в южна .Битката при черномен се разиграва на река марица,тогава граница на сръбски владения с османлиите. Но всички исторически превратности и събития наистина не променят факта ,че дори и под чужда власт ,над 65 процента от населението е с българско самосъзнание,без Азот и Поречието където е трайно сръбско.Прословутите геройски битки в цял свят между гръцките андарти,сръбските четници и българските комити многократно са го доказвали- централата на ВМРО е в София,а не в Атина или Белград!

защо се изказваш по въпроси, които не познаваш е отвъд мен. Кипър е отделна даржава, но неговото етническо малцинство се наричат гърци, докато в Фиром се наричат македонци и дори претендират, че има македонско малцинство в бг - това е де факто нападение срещу сувиринитета на България. Още Сащ се отделят от протектората на Британия, защото обществото в сащ се вдига на революция и воюва срещу британия, докато Молдова, Белорусия и Черна Гора са креации на международни организции и нямат нищо общо. Бългорското самосъзнание няма да те доведе до никаде ако позволиш признаването на подобни глупости като македонски общество. И ти гнидо, който плюеш по Гърция - добре, че са гърците последните 25 години да защитават това, което България би продала относно името на Македония, историята и и нейния народ и под Македония имам предвид географската област а не държавата фиром.

Зайко признал българският дял, а други дялове? Ама от белград не са признали албанският дял от Сърбия резултат на масовото плодене на шиптърите като зайци и намесата на чичо Сам.Сега остава да признае и албанският дял от реп.Македония по горните причини и кво остава за макетата! ние трябва да натискаме поне за едно още парче до Битоля и Охрид с езерото иначе ще имаме обща граница с Албания,направо да си направим една южнославянска държава със сърбите,част от босна,Ч.гора и остатъчна македония. Тогава ще станем фактор в Европа.Щом германските племена имат обща д-ва+Австрия, нашите различия са по-малки- език,обичаи,фолклор и източно православна религия. Ама за това трябва дупе и разрешително от Вашингтон,Берлин и Москва.

След 1878г. българския народ се развива по различен начин и се получават разлики между различните групи. Най-голяма разлика има с хората на територията на република Македония. Първо 35 години са живели в Османската империя, докато бъгарите в княжеството са градили своето общество, след това има един период в Сърбия , която е от победителките в Първата световна война и реално пак има различни приоритети в ежедневието на всеки и накрая след 1945г. гражданите на Република Македония живеят доста по свободно, имат право да ходят по света, имат повече достъп до информация от света и по-малко ценузра, държавата им получава репарации ... След 130 години различно развитие е напълно нормално да имаме разлики. А с упорството да не ги приемаме СТАВАМЕ СЪЩО ТОЛКОВА СМЕШНИ, КОЛКОТО И СТРОИТЕЛИТЕ НА СКОПСКИЯ ДИСНИЛЕНД СЪС СТАТУИТЕ. Та приемете най-накрая, че има македонска нация, която е произлязла от българската и има македонски език, който е от групата на българските езици и да почнем да живеем нормално. Разбира се, че Самуил е български цар. Никола Вапцаров е български поет. Това пък трябва да го приемат в Скопие.

Македонци НЕ съществуват. Тоя Зоран Заев трябва да каже какъв е- или българин, или сърбин или албанец( арабин). Александър Македонски е бил грък. Цар Симеон направи България на три морета, включаща части от Албания и Гърция. А цар Калоян побеждава Католиците кръстоносците- при Одрин през 1205 г. СЪрбите са като Селяни в сравнение с България, щото са направили държава около 1300 годиниа и почти веднага падат под Турско Робство. Ако тоя Зоран Заев се мисли за Мафия , трябва и българи и сърби да го уббият. Щото арабите( албанци ) са истински, за разлика от разни психопати( Мафия) и като дойдат ще завземат Македония и ще уббият и тоя Заев, както убиха някакъв сърбин в Косово преди 1 месец.

Като прочетох заглавието, си казах - аха, признават, значи, че поне част от македонците са българи. Зачетох се и що да видя. Ами че то излица, че ние трябва да признаем македонско малцинство, щото това, видите ли, било тяхно право. Ашколсун, аферим, машалла, дето се вика тук, на Балканите. Докога ще се занимаваме с тези болни мозъци? Българската политика за Македония винаги е била губеща, от ПСВ не личи да сме поумнели много и ролята на благодетели в един момент става унизителна.

Напишете я Македония-2018 и всички ще са доволни. Това образувание на картата и без това няма да изтрае още дълго

ДА Е ЧЕСТИТ ДОГОВОРА ЗА ДОБРОСЪСЕДСТВО НА БОЙКО БОРИСОВ....ПЪРВИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ НА ЗОРАН ЗАЕВ СА КРАСИВИ, ЧЕ ИМА БЪЛГАРИ В МАКЕДОНИЯ, НО ТОВА ДО ТУК......ОЩЕ ОТ СЕГА МАКЕДОНИЯ НАМЕКВА ЗА МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ.

Най-точното има на държавицата Македония е Вардарска България.

Добре, че е Президент сега Румен Радев, че оня ЧЕХЪЛА дето фъФлеше, КАТО фъфлек от Козяк....ако Беше той жална ни майка.....Браво на Радев , когато му казал, че новото име на Македония трябва да е такова, което да не съдържа частици, които могат да направят така,че Македония да има териториални претенци към България.

САМО ЗНАЙТЕ ЕДНО, НИТО ЗОРАН ЗАЕВ, НИТО БОЙКО БОРИСОВ, КОГАТО СЕ ИЗКАЗВАТ , КАКТО В СЛУЧЕЯ ЗАЕВ, НЕ ГО ПРАВЯТ ЗАЩОТО ТЕ ТАКА МИСЛЯТ И ВОДЯТ ПОЛИТИКА, А ПРАВЯТ И ГОВОРЯТ, ТОВА КОЕТО ИМ НАРЕДЯТ ОТ ВАШИНГТОН И НАТО, И ЕС ! ЧАК СЕГА СЕ СЕТИХА, АМА ТУКА ИМА УЛОВКА....ДАНО НЕ Е ТАКА....НИТО БОКО, НИТО ТОЙ ВОДЯТ ПОЛИТИКА, А ИЗПЪЛНЯВАТ НАРЕЖДАНИЯ....80% ОТ МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА, ЕДВА 5% ЗА АЛБАНИЯ И 5% ЗА СЪРБИЯ, И В НАЙ -ДОБРИЯ СЛУЧАЙ 10% ЗА ГЪРЦИЯ....ТЕЗИ 20% НЯМА КАК ДА ГИ УСПОРИМ НЕ ЧЕ И ТЕ НЕ СА БЪЛГАРСКИ 20%, НО СА СЕ МИНАЛИ 1 ВЕК, ТУК НЕЩАТА СЕ ИЗМЕНЯТ....АМА ВСЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕТО ОТ МАКЕДОНИЯ СИ Е БЪЛГАРСКА....ДА ГИ ВЗЕМАМЕ 80% КЪМ БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ СВЪРШВА С ТАЗИ ИЗКУСТРВЕНА СТРАНА....НЯМА ДА ИМ ТРЯБВА ДА ПРЕГОВАРЯТ С ЕС..ЗА ПО -ЛЕСНО...

държава Македония е дял от исторически и изконни български земи от хиляда години назад.Коминтерновско-сръбскато изкуственно създадена държава,създадена преди 50-60 г.ако продължава да не зачита истинската си майка ,скоро може и да стане и албанска част от Велика Албания.

Зоран заев да ПОМИСЛИ, какво обещетение трябва да направи за ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, което извършват върху Българските ни санародници там....75 години ги малтретират и ги подтискат да се определят каквито са по етнос-Българи...ебаси смешния Клоун...сега заради едни пари от Нато и ЕС е готов да признае, ама има повече Българи там отколкото той твърди!!!!!!!!

Там е работата, че нищо не признава, точно обратното. Казва че в България има македонци.

И каква стана тя. Както се казва: "Направи добро, яж л...о". Това е резултатът от цялостната ни политика към Македония.

Безобразно нагъл! Кой е тоя? Едно типично корумпирано балканско комуне със сръбско име! Тоя ли "великодушно" и "щедро" ще ни признава правата над изконни български земи? Червено джудже керливо!

само се молете да сме избрали вярната посоко, щото решат ли амриканците и руснаците да спазарят македония, ще стане сръбска македоания..

Че какво му има на името Албанска Македония?

Да бе! Ама като кажете, че сте Северна Македония и след 1-2г ще кажете, че ви принадлежат територии в Гърция и България, щото те били другите части на вашата Македония. Айде стига глупости. Не един ремонт на сградата ще ви обезчести. На какъв език да ви се обясни, че сте един продукт на нечия политика в последните 50г. Няма такова животно като македонска нация и народност и никога не е имало. Колкото повече отказвате да приемете истината, толкова повече ще ви се смеят съседите. В България Македония е виц!

Човек е такъв какъвто се чувства. И никой няма право да му казва какъв е. Нито ние да казваме на македонците че са българи, нито те на нас в пиринско че сме македонци. На мен когато отивам в северна БГ ми викат македонец.

Приятелю, не са толкова прости нещата. Не е достатъчно да се чувстваш македонец, за да бъдеш такъв. Не си мисли, че Аристотел е учил Александър Македонски на развален български език. Не ставай смешен като албанците, които "станаха" косовци.

ТИ ГЛЕДАЙ КАКЪВ ЩЕ Е АЛБАНСКИЯ ДЯЛ, ДА НЕ СТАНЕ 100% - ОВРЕМЕ СИ ОПИЧАЙ АКЪЛА, ЧЕ ЩЕ Е СТРАШНО!

Скопие не е дял от Македония, а една от обширните бивши македонски провинции, простиращи се през централна Азия до Индия. Никоя от тези бивши провинции на отдавна несъществуващата държава Македония не може да претендира за македонска автентичност, наследство и представителност. Единствено такова място е днешна Гърция, Пела, Вергина и някои други райони. Опитите на албанците да анексират чужда история и територии, както това става в сръбско Косово, се повтарят и в Република Македония. И това става с активната подкрепа на турската мафия и българската мафия в лицето на управляващата СИК. Шири се нагъл безнаказан вътрешен и международен грабеж под вещото ръководство на държавното недоразумение САЩ. Купеният руски олигархичен елит безпомощно прикляка.

Защо не ходиш да го ..... Какви македонци у нас, бе смешник? Има само българи и в измислената т.н. Македония. И ако не се усетите какво ви чака с албанците, тъжно е бъдещето ви без Майка България!!! Присъединявайте се, тоест по-скоро се връщайте към Родината си България, защото ако не го направите сега, след десетина години ще сте част от Албания, нещастници...