Задържаха собственика на изгоряалата къща за гости в Румъния, където загинаха осем души

Според разследващите вероятната причина за избухването на пожара на 26 декември около 5.45 часа сутринта е "топлинният ефект на електрическия ток"

Обратно в новината

Коментари - Задържаха собственика на изгоряалата къща за гости в Румъния, където загинаха осем души | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой знае колко време е функционирало това селище и няма начин общината, на чиято територия се намира, да не знае за съществуването му. Ама отговорните местни институции са си затваряли очите, вероятно финансово мотивирани и чак сега се сетили да се побарат.

..."топлинният ефект на електрическия ток". Този израз кърти мивки.

Топлинен ефект - Закон на Джаул Магнитен ефект - Закон на Био-Сафар Химически ефект - Закон на Фарадей И после пак увеличавайте заплатите на учителите, пък те все по-голямо шкарто и функционално неграмотен лумпенпролетариат да бълват...

Абе човек то като не ще да учи как да го мотивира един даскал??? То все едно седнали всички и чакат с отворена уста да лапат знания.

Егати, сега трябва да проверяваме и дали хотелите са построени законно преди да отседнем! То човек вече да няма вяра и на средния си пръст, както казала жената, когато доктора й съобщил, че е бременна.

Що за гупост и писано от журналисти е обяснението "топлинният ефект на електрическия ток"

Бифуркацията при ескимосите и нейното отражение при патагонците!

Кое е глупост? Точно така се казва в електротехниката. Работата е ясна - неправилно оразмерени автоматични предпазители, кабели с малко сечение, че е по-евтино, претоварена електроинсталация, прегряване, възпламеняване и пожар. Абсолютно банална от техническа гледна точка история, особено ако това на снимката е от произшествието - дървена постройка и съм сигурен, че кабелите не са били положени в стоманени тръби, като за дървена сграда.

навярно помните от часовете по физика, електрическият ток е насочено движение на електрони, в началното у-ще темата ,,таблица за електропроводимост на.металите - кои метали при преминаването през тях на електрически ток се загряват повече и кои по-малко" : примерно ,,скоростта на топлинното движение на елетроните при нормална температура е много голяма - 105 метра в секунда" в абзаца почващ с ,,Свободните носители" в сайтът kaminata.net/forum/viewtopic.php?t=14509#google_vignette . Вероятно умишлено е пренебрегнат законния технически преглед на всички електрични съоръжения в намиращата се извън селище полупланинска ваканционна база и се е разпитало че ще отнеме време на проверяващ да дойде на място и ревизира цялата кабелна инсталация, или и да е дошъл е направено без независими свидетели така че да не ги глоби, да почиват в мир умрелите, живи + здрави