Атанасова: Ако иска референдум за пушенето, БСП да го плати

От ГЕРБ предложиха, ако БСП иска да прави референдум и за пушенето, да го финансира сама. Голямото мнозинство български студенти са против отмяната на забраната за пушене на обществени места.

Обратно в новината

Коментари - Атанасова: Ако иска референдум за пушенето, БСП да го плати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази пуйка нали иска касиране на изборите и нови, ами да си ги платят от герб! А референдумите се плащат от държавата. А и тази женица какво направи за здравния статус на българина? Нищо!

Тази женица с визия на секретарка в АПК много на сериозно се е взела!? Маце ходи ла..й на Нунев и мълчи!!

А Вие ли платихте референдума за АЕЦ Белене?

Тази пък ГЕРБЕРАСТКА скумрия много ги разбира нещата, също като другите ГЕРБЕРАСТКИ екземпляри: Чоко, Боко, Цецо, Цецка, Румяна Желева, ученика Делян Добрев...

Референдумите на станишковите социалисти са от глупави, по глупави. Сякаш Мая Манолова ги измисля. АЕЦ Белене, тютюнопушене и други алабализми ... Но разходите плащаме ние - ,,умните"

АБЕ ТАЯ К---А НА ГЕРБ ЗАЩО НЕ СИ ЗАТВОРИ ВЕДНАЖ ЗАВИНАГИ МРЪСНИТЕ М---------И УСТА? ТАЯ КОЯТО ЗАТВОРИ УМИШЛЕНО ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ!

И добре, че ги затвори. За да не се лъжат хората. Една болница като тези е като мухоловка. Уж влиза за здраве, а вредят на здравето поради липса на условия за истинска меицинска помощ. За квалификацията да не говорим. А иначе папагали от БСП могат да крякат колкото си искат, че били затворени болници. За тях е важно списъкът да е с повече цифри, понеже така са им казали в партийния клуб. А животът и здравето на лумпена се оказва не до там ценен, даже без никаква цена. Странна ценностна система имат тези човекоподобни. Уж искат да живеят добре, а избират социалисти, като е ясно, че социализмът прави хората бедни. Уж ценят живота и здравето най-много, а махат забраната за пушене и натискат за бутафорно подобие на здравеопазване в измислени болници без нужните възможности да го осъществят. То просто, просто, та чак комунист. Но са го научли да пише в интернет и гледай чудеса от простотии и в ДИР-а.

В ресторантите не трябва да се разрешава пушенето. Заведения (барове, караокета,дискотеки) в които бъде разрешено да се пуши със задължителни снимки и реклами с предварително дефинирани размери, колко вреди пушенето.

"Добра позиция! Стига с това връщане назад на България! Новото правителство, ако наистина е експертно, да продължи с добрите неща, а да не започва с отмяната им. Безспорно този закон беше добра стъпка за развитието на България! Стига с лобистките интереси!"

Орешарски - ето ти едно балансирано решение - разреши затворено помещение - с добра вентилация, в което е забранена консумация на храна и е само за правостоящи. - взимаш си кафето в ръка, изпушваш една цигара и се прибираш на масата, сори ама ми писна от заведенията лисичарник, писна ми да ям храна с вкус на фас и да се давя и да кашлям защото някой нещастник ме трови

Тая кокошка май не е разбрала, че вече не е нинистър (слава богу).

Тоя Орешарски е страшно куха лейка.Балансиран подход!Защо се крие зад красиви думи, а не си признае истината, поради която трябва всички да смърдим на цигар/н/и.

мн. добре знаеш че ще се плати от бюджета на всички и ще го направят защото досега в страната референдумите винаги са ставали точно обратното на резултата

Къде си тръгнала ма моме, с ПУЦАДЖИЙСКОТО си образование.Не усещаш ли,че си станала за смях.Може би сетивата ти са АТРОФИРАЛИ?

ТЪПТА ОВЦА СИ Е ТЪПА ОВЦА

Много жалка картинка е тъпак да оценява интелигентен специалист и умен човек. Почти е изключено да е обективна оценката, а за компетентна - изключено. Я кажете колко е компетентна новонзначената патка, която даже не знаеше, че като здравен министър е длъжна по закон да се бори за забраната на пушенето. А тя, патката, съобщи с усмивка за премахването й. БСП са нискоинтелигентни тъпаци и за да не съм голословен, ще кажа: от 3 управления на БСП имам 3 кризи. Никоя друга партия не е довела България до икономически спад от 25 години насам. За такова постижение се иска рекордна тъпотия. Правете си сметка кои сте вие, избиратели на БСП. Единствената ви "гордост" може да е, че с мошеничество и безприинципни сделки 13% тъпаци от населенеито имате управляващо предствителство. Но това е голям срам, позор, говорещо за личностна нищета. Но защо ли пиша?! Все едно на прасе да му обясниш, че е в лайната си - няма да се впечатли, само ще се отъркаля пак с кеф във фекалии. И човек няма да стане. Колкото комунист е станал човек. За винаги е полуидиот, който се тъкаля в цинизъм, лъжи, дезориентация в каквото и да било добро за обществото и за него самият. Ако беше обратното, комунизмът щеше да се нарича аристократизъм. "Социализмът е философия на неуспеха, кредо на неграмотността и евангелие на завистта, същността на неговата добродетел е в еднаквото разпределение на мизерията." Уинстън Чърчил

Ще плати тракториста от Дулово ,ти знаеш кой е.

Всички непушачи да го духат. Заведенията са само за нас. Хахаххаха

АЛО МАЛКАТА.. ДЕТО СЕ ПРАВИ НА МИНИСТЪРКА...МНОГО ТИ ПОРАСНАХА АКЦИИТЕ..ПОЧНА ДА СЕ ОТВАРЯШ НА ТЕМИ, КОИТО ВЪОБЩЕ НЕ РАЗБИРАШ.ГЕРБЕРИТЕ ЗАЩО НА ПЛАТИХА РЕФЕРЕНДУМА ОТ М. ЯНУАРИ???????????

беше поискан от БСП референдума я първо се осведоми и тогава пиши а няма да се очудя тъпите комунисти да извадат пак 20млн.за нов

То вскяа партия трябва така да прави. Като иска нещо - да се бръукне в касичката си и да го прави. Иначе с чужди ръце всеки може да бъдрка в огъня. А касичките им да се пълнят САМО ПРЕЗ ПУБЛИЧНИ БАНКОВИ ПРЕВОДИ ОТ ЛЕГАЛНИ ЛОКАЛНИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, НА КОИТО ДА НЕ СЕ ПРИСПАДА ПРЕВОДА ОТ ОБЛАГАНЕТО С ДАНЪК! ДРУГИТЕ ПАРИ ДА СА ИМ ОТ ЧЛЕНСКИЯ ВНОС! НИКАКВИ ДЪРЖАВНИ ИЛИ ДРУГ ВИД СУБСИДИИ!!! Да ги видя тогава какви са мъже! Пикльовци!

Е нали ревахте за референдуми, пряка демокрация... Сега - пари няма? Ама то може ли хем да искаш референдум, хем да не плащаш?

Преди изборите БСП излъгаха кръчмарите, сега обаче шикалкавят.

Що минуси, бе? Не им ли обещаха, че ще махнат забраната? Само и само да гласуват за тях. Сега, като видяха, че младите и мислещи хора останали в България са против и дадох заден. Нещастници.

Алоо "тежката артилерия" (дуловска сви*ка) - скрии са ма!

А референдума за Белене ГРОБ от собствения си джоб ли плати?

Него пак БСП го искаха и събраха подписка от всички баби по селата

Тази "калинка", следващия път ще я съдя, ако случайно си счупя телевизора или монитора... каквито безобразия натвори в здравеопазването и предшестващите я 4-5 "калинки" здравни министри от правителството на ГРОБ не успяха да сътворят вкупом... Колкото до пушенето - с кеф ще й издишам в лицето, ако я мерна по илиците на СОФИЯ!

Нито съм пушач, нито съм за БСП/ГЕРБ, ама тая да казва, управляващата партия да извадела пари за референдума, след като нейната партия направи референдум с държавни пари - не е много редно. То не, че субсидията на партията не са и те държавни пари де.

Инициатор за референдума не беше ГЕРБ, а БСП - те направиха подписката. ГЕРБ ги шамароса, като подмени въпроса.

ГЕРБ си измислиха въпроса. Те си направиха и организираха референдума.

боклук... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ПУШЕНЕТО, ПИЕНЕТО, КОЛИТЕ, ЗАКОНИТЕ ИЛИ ВСИЧКО - ДА СИ ХОДИ В ГОРАТА! Там въздухът е чист, чипс няма, няма и барове, няма пушачи, няма и кой да дойде да те глоби. Няма нищо. Гора е.

Пушещи миризливци, Айнщайн го е казал - "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост. Но за първото не съм сигурен." Навсякъде по света се правят анти-кампании за цигарите, налагат се забрани, на самите кутии пише "ЦИГАРИТЕ УБИВАТ!". Вредата от цигарите отдавна и многократно е доказана научно! И кажете сега, миризливци, вие наистина ли се имате за интелигентни? Кой интелигентен човек използва нещо, от което има само вреди и никакви ползи? Вие какво си мислите, миризливци, че срещу вас и "здравословните и безвредни" цигари се разиграва някакъв мастър план, някаква гигантска конспирация? Е, нека да ви го кажа, не сте интелигентни, повечето дори не знаете значението на тази дума.

Ехоу, чичооооо, по-просто им говори, не ги затруднявай бре! Толкова ли беше трудно да им кажеш "глупаци" и да ги оставиш да пишат съчинение-преразказ? :)

Кого наричаш ти "наркомани"??? Знаеш ли, че могъ да те осъдя?! Не сме били интелегентни?? Аз имам 2/две/ висши образувания! Едното ми висшо е ПРАВО, а другото - медецина! Какво ти пречи моята цигара? И как смееш да ме наричаш "миризлива"? Ти като миришиш на пот по-добре ли е? Знаеш ли, че аз като ходя на заведение правя по 200 лв. смедки?! А сега, като я има тази забрана, не ходя и кръчмите фалират! Какво пречи да си има заведения за пушачи и за непушачи? Искам всички непушачи да се разкарат - вие сте миризливи, глупави и прости! Не ви искам около мен! Ако някой има нужда от адвокат - да ми се обади само ако е пушач! Отивам да пална една цигара да попушиме с колегите.

Котле, ето доказателства за липсата на завиден интелект у теб: 1. "могъ" 2. "интелегентни" 3. "образувания" като самостоятелна дума бива, но все ми се струва, че висшите са "образОвания" 4. "висшо" 5. "медецина" 6. "миришиш" 7. "смедки" 8. "попушиме" Сега и аз ще взема да те съдя, защото ме наричаш с разните му там епитети :) Колкото до наркоманията - че вие сте си такива, какво се пенявиш толкова? Имате зависимост от субстанции, пристрастени сте и изпадате в абстиненция. А тези 200 лева си ги заври където слънце не грее, не ме впечатляваш :)

Разбирам че грамотността нее особена ценност за "юристи" и "медици" завършили университети от типа на Първи частен славянски университет в с. Горно нанадолнище. Нявремето имаше една оригинална табелка: "Тук културният човек не пуши. За останалите е забранено". Всъщност пълната забрана за пушене на обществени места е именнов резултат ан действията на простаците дето не спазват законите. И в случая това е само едно от проявленията на простотията. Всички сме виждали подобни простаци да минават ан червено, да не спазват прдимство, да се пререждат и т.н. и т.н. В случая даже не става въпрос за пушачи и непушачи, а за спазване на общоприети регламенти. От всички. Така или ианче пълна забрана ще ни наложи ЕС след няколко години. Даже и БСП-то да приеме лобистките искания на група. Затова е по-добре да го направим сами и да го приемем плавно още сега.

Нахалнице, ако беше завършила медицина щеше поне да знаеш как се пише. Не казвай, че си завършила право защото караш всеки уважаващ себе си юрист да се срамува. ДА НЕ СИ БИВШАТА ЗДРАВНА МИНИСТЪРКА, ДЕСИ ТЪПОТО???

България е страната, характеризираща се с най-много "ГОВЕДА с дипломи за висше образование"! Но както виждате голема полза от това нема! Иначе няма никакво значение дали ще се пуши в заведенията или не! Всичко отдавна е ала/бала важното е шоуто да върви.

Я, вземи прочети, че само 34% при ПОРЪЧКОВО изследване са ЗА пушене и ще видиш как се пениш за некакво изчезващо мацинство...

Според някои пишещи тука (или това е един и същи с различни имена) въпросът е между пушачи и алкохолици, защото според техните думи излиза, че непушачите са тия дето пият твърдия алкохол по заведенията и правят белите. Тоест пушачите ходят по заведенията кротко да си пушат, а непушачите за да се напиват. Пушачите никога не пушат. Тоест ако непушачите правят оборота на баровете, за кой им са пушачите, които само ходят там да пушат и не правят оборот? Обърках се! Но повярвайте - логиката е желязна!!!

Логиката ти е дървена, но по скоро не си разбрал: И пушачи и непушачи хващат чашката. Кой повече, кой по малко, почти няма значение дали пуши или не. Но пушачите вече ги няма в заведенията. Остават наширочко разположилите се непушачи. Ако изгонените непушачи решат да си го върнат и спомогнат за приемане на забрана за алкохола в заведенията - то доста голяма част от непушещите, но пийващи ще се разпсуват не на шега, но нямайки какво да направят - също ще напуснат заведенията. В тях ще останат малкото на брой светци - непиещи, непушещи, но това вече за никого няма да има значение. Та това е логиката на нещата.

... Ако изгонените ПУШАЧИ решат да си го върнат... - сори за гершката по горе.

Къде се е случило такова нещо комунист да плаща. Нема такова нещо комуниста какъвто и да е ислямокомунист или герберист си е комунист - крадец и разбойник.

Тази явно е тъпо парче... Обаче ако един референдум би донесъл резултат "за отмяна на забраната" БСП със сигурност биха финансирали начинанието. Старите комунисти си държат много на приходите от контрабанда, а до скоро трябваше да ги делят с Боцко и консорти. Та са се поувълчили.

Тая мазна селска пръчка атанасова откак открадна милиони чрез даване на държавни поръчки на фирмата на мъжи си в явен конфликт на интереси взе много акъл да дава въпреки,че е проста кът овца.Дай на циганина-българина власт и пари и му гледай сеира.Откак стана милионерка с нашите пари които открадна стана много отворена въпреки,че с всяко свое изказване лъсва селяндурската и герберската и безкрайна тъпота!

тъкмо бях решил да ги отказвам, но като го чух Десито веднага ми се припуши

Добра позиция! Стига с това връщане назад на България! Новото правителство, ако наистина е експертно, да продължи с добрите неща, а да не започва с отмяната им. Безспорно този закон беше добра стъпка за развитието на България! Стига с лобистките интереси!

Скоро ще забраним и алкохола в заведенията като не по малко зло за обществото от цигарите. Нещо против?

liusien

Божеееее.... До кога ще гледам тоя изрод - Атанасова да манипулира хората, бееееее???????!!!!!!!!!!!! :((((((((( Тая мома няма ли някой да се прежали и да я оправи, па белким се спре!!! :)))))))))

Знаете ли че при малките нации не е прието да има твърде остри и строги закони и ограничения? Така е в Австрия и в Швейцария например. При тях няма пълна забрана за пушенето. При малките нации нещата винаги трябва да са смекчени, като в едно голямо семейство. Обратното е за огромните нации - там винаги законите са по-строги, ограниченията - много. Ние сме 7 милиона и нямаме нужда от закони, които не са като за нас.

Къде виждаш НАЦИЯ бе смешко?

Всяка нация има национални ИДЕАЛИ - вашите какви са?

Аз да съм добре, а на останалите майната им. И да не ме занимават с етики, метики, и т.н. простотии, които ни се пият, ни се ядат. Малко ли е?

Тая голяма отварачка стана. Довчера два лафа не можеше да каже. Здравеопазването цъфна и върза под нейното ръководство. Хванала се е за цигарите, за да е хваната за нещо.

ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ И ЗА УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИТЕ. ФИНАНСИРАНЕТО НА РЕФЕРЕНДУМА Е ВЕЧЕ ОСИГУРЕНО ОТ МАФИЯТА. ИКОНОМИЧЕСКО ЦЕЛЕСЪОБРАЗНО Е В БЪДЕЩИЯ РЕФЕРЕНДУМ ДА ИМА ДВА ВЪПРОСА-ЗА ЦИГАРИТЕ И НАРКОТИЦИТЕ А НЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ДВА ОТДЕЛНИ РЕФЕРЕНДУМА.

УПОТРЕБАТА НА БСП ВОДИ ДО БАВНА И МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ!

СтаниУшко и мъжът му са готови на всичко дори и легализация на дрога само и само да са на власт, за да построят Белене защото иначе братушката ще му обърнат хастара

liusien

Аман от мазохисти като тебе, бре!!! :((((((((((((((((((((((((((((

Бау бау...бау бау.. ТелеЖки прЖолки, Кога ще ядем? Гррр... Бау! Бау бау!! Кога ще ядемм, гррр, Бау, Бау

НЕ Е СПРАВЕДЛИВО ДА СЕ ПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЦИГАРИТЕ А ЗА НАРКОТИЦИТЕ -НЕ!? ИКОНОМИЧЕСКИ ОПРАВДАНО Е ДА СЕ НАПРАВИ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ С ДВА ВЪПРОСА-ЗА ЦИГАРИТЕ И ЗА НАРКОТИЦИТЕ.

спираш цигарите!!! печелиш вазмогноста да не умреш от тях , а от 1000 други причини!!!защо не спрем ,,бедноста,, и деградацята на обществото!!!едно време имахме опасноста от ,,имперялизма,, , сега,,тутунолизма,,!!!ако спреме цигарите, откаде ще взимате ,,акцизи,,! ще ви спре и ,,контрабантата,,!!!наи варлите противници на пушенето от ,,политиците,, са тези които стоят зад ,,контрабантата ,, на цигари!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

балгари сабудете се и даисгоним тази сган комунистическа или да ги избием до крак,няма спасение от тази фашиска банда,вилняла над 100г.само смарт за тях,иначе няма спасение *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За самозабравилите се непушачи, които войнстващо настояват пълната забрана да остане, има само един лек. Да почувстват ефекта от подобна забрана по собствените си кратуни. Например - забрана на алкохол в заведенията. Има много причини една такава забрана да бъде въведена. Ако бъде въведена - голяма част от пушачите и без това не ходят вече в заведенията и няма толкова да ги засегне. Обаче в момента пълните господари на заведенията - непушачите ще бъдат жестоко ударени. Именно и само тогава ще осъзнаят и разберат че така със забрани нещо не е много добре. Само тогава ще вдигнат ръце, ще омекнат и ще кажат - "абе по добре е да няма забрани в заведенията. Който иска да си пуши, който иска да си пийва - то заведенията са за това. На мен нищо няма да ми стане да си изпия конячето за 30-40 минути макар и в задимено заведение." За да разберат в момента какво правят просто трябва да влезе в сила подобна забрана, която ще направи заведенията непривлекателни и за тях по същият начин, по който това вече стана за пушачите. Гаранитирано ще проработи.

liusien

Непушачите са велики само на думи!... :(((((((( Като са толкова "отворени", защо заведенията са празни и едно по едно фалират, питам????????????????? И, между другото - "задимени" кръчми отдавна няма - всичките имат вентилации, защото без тях е безсмислено да работят!!! А тая шмокла Атанасова - да го духа така, както опъва и духа фасовете без които не може!!! :((((((((((((((((((

Идеята не е лоша - подкрепям.По - добре ще бъде ида не се пуши и да не се пие. Пари нямат да си платят тока ,тръгнали да пият и да пушат.

и ако може да престанат да си продават ЕГН тата за 100 лв ще е най добре, защото киснат на маджа стриит където и асфалта е потънал в мазнина, притичват вечерно време плъхове и дюнерите са им приготвени от хора дето незнаят какво е сапун и вода а те киснат наще там. тези студенти са ги анкетирали?

тая Атанасова дето си пазарува в пикадили с майка си, да вземе да се види първо отстрани колко е смешна и после да дава акъл. и незнам откога взеха да намесват студентите и те мислят за здравеопазването след като на манджа стрит ядат като прасета некви гнусни дюнери правени от хора дето незнаят какво е вода и сапун и седят там по масичките а около тях дори и асфалта е напоен за гнусна гадна мазнина, и притичват в тъмното огромни плъхове ... просто незнам какви спекулации прави с студентите като ги знам как си продават егн то за 100 лв. тълкувайте си вие сами колко са истински тея анкети. аз искам държавата да плати за референдум и хората да си поемат отговорност а не тея уй законотворци . и до кога тея гербери ще разберат че диктатурата им свърши и вече никой не се страхува от тях. когато видях тея две нагли очички на Атанасова в пикадили съжалих че не отидох при нея да и задам 2-3 въпроса.

няма как от такова правителство да получиш отговор без шикалкавене и пслузесто пързаляне - - ДА или НЕ !

Тая ГЪСКА освен да съска, за друго не става.

Аааа... става става... :)

Пълната забрана за пушене - нещо, което изобщо не навсякъде в Европа е така както се опитваха да ни втълпяват е в резултат именно на личните амбиции на бившата здравна министърка и на Б.Б. В резултат обществото ни съвсем се поляризира. Не само на гербаджии и социалисти, а и на пушачи и на непушачи. Аз съм на 45 години и не помня обществото ни никога досега да е било така разделяно на огромни враждуващи агитки. Не ни стигат икономическите и други проблеми, но и насъсквани едни срещу други хора. Една от най негативните за мен страни от управлението на Герб е че ни докара това. Дали нарочно или от глупост - няма значение.

liusien

СВОЕВОЛИЕ, тая забрана е плод на нездравите интереси на БУДА - ТИКВАТА!!!!!!! Ще подскажа... Преди няколко години, в новините по телевизията казаха, че по препоръка на ЕС, акциза на цигарите трябва да се вдигне 3-4%..... Два дена по-късно, Тиквата Борисов се показа на екрана и каза, че щял да ни "откаже" от пушенето, и изкуствено по негово настояване, акциза се вдигна с над 70%!!!!!!!! Тогава цената на цигарите скочи двойно и на секундата се започна нелегалния внос на цигари менте!!!!!!!!!!! Кой организира канала за вноса им???????? БУДА ТИКВАТА И ЦВЪ ЦВЪ, разбира се!!!!!!!! :(((((((((( Електронните цигари менте от Китай нали пак те ги внасят???!!! На ГЕРБерастите изобщо не им пука за здравето на нацията, защото, защо ДянкОФФ открадна над 2 000 000 000 /милиарда/ лева през месец Ноември миналата година???????????????? Я, тая мърла - АТАНАСОВА да хваща гората и да спре да ни занимава с тъпата, малоумна, ограничена, инфантилна и не знам каква още КЛИКА ГРОБ!!!!!!!!!!!!!!!!! Бах ти и недоклатената мома!!!!!! :(((((((((((((((((((((((((((((((((((