Все повече болни от анорексия и булимия у нас

Зачестяват случаите на анорексия и булимия в България, алармират психиатри и специалисти по хранителни разстройства, съобщи TV7.

Обратно в новината

Коментари - Все повече болни от анорексия и булимия у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От хранителни разстройства страдат много хора, дори мъже. Докато на хората им се налага и втълпява, че колкото по-кльощав е равно на по-красив, повече хора ще бъдат изложени на риск. Освен това анорексията е много потайна болест - обикновено докато близките усетят какво изобщо се случва, вече се налага едва ли не хоспитализация.

Нали тези психиатри казваха,че децата в България са с наднормено тегло и в детските заведения и в училищата им даваха храна като в Освиенцим т.е. колкото да не умрат от глад.Ха сега да видим как ще се оправдаете.

Само за Фодосова.

Ами как няма да има анорексици. Погледнете дрехите по магазините - все нулеви размери. Дори манекените на витрините са "нездравословно слаби". Здрав не означава супер слаб, означава човек който се храни здравословно и спортува редовно.

А в Америка пък страдат от затлъстяване. Защо "обичните" ни управляващи не си зададат въпроса на какво се дължи това?? Цялата ни нация е болна, за съжаление.

А бе, как мене не ме трасне анорексия и булимия, че цял живот си ходя гладна и дебела. Всичко това в кръга на шегата...иначе поколението ни е слабо психически, не е свикнало да проявява усилия на волята и поставено при стрес и други проблеми, веднага отключват подобни болести. А аз и при стрес и несгоди - първо се наревавам скрито, а после си избърсвам сълзите и вземам най - доброто решение.

Колко болести изчезнаха с изчезването на клинични пътеки за тях?! Психиатрите са си добре, за тях клинични пътеки няма. А "Токуда" се настървява пак да смуче пари, щото там първо се плаща, пък после каквото дойде. Пък сестрата на Гошо Тъпото какво общо има с анорексията и булимията, та да ги коментира, не знам.

Достатъчно е само да гледат младите момичета ефирните тв - с техните реклами и ток шоута (ВВТ обира точките в това отношение) и се получава зависимост като от наркотик. Налаганият модел и визия за добре изглеждаща млада жена води именно до такива болестни отклонения. Но всичко това не е случайно: да сте чували циганки или мюслЮманки да страдат от анорексия?

Според мен има нещо секси в АНОРЕКСИЧКИТЕ !!

Като гледам на къде сме се запътили, скоро всички ще станем анорексици ПО ПРИНУДА, от глад... ;-0

че, никой не слиза от колита си и в едно семейктво често има по две коли.Но ние незнаем друго ,освен да си мръкаме,че все някой друг ни е виновен

Ти колата за екстра ли я имаш? Тя е средство за пътуване, ако не си забелязал/а. Карам детето на детска градина на 2км от нас, а после още 5-6 до работата. Втория човек в сем-то, ако не е безработен, също има нужда от кола. Ако под носа ти минава метро и удобен ГТ, ок пътувай с него, но за мен смяната на две превозни средства се равнява на горивото, което ще изхабя.

Ти още живееш във филма "Едно време".Във всяка една цивилизована държава в семейството има по няколко автомобила.А и в крайна сметка,ти не издържаш тези коли,за които говориш че не слизаме от тях.

нашта Фидосова това не я плаши

Че тя е от герб - тях болести не ги ловят, толкова са добри и свестни ! А и като гледам и тя и бойко и цачева и останалите загладиха косъм, откакто захапаха властта - едни доволни дебелички станаха, явно от борбата с копуцията се напълнява и се придобива самодоволен вид ! Не им е лесно на тези борци за демокрация ...

Как няма да има при тези разстящи цени на всичко и ниски доходи на населението

Ти знаеш ли за какво изобщо става въпрос?

от анорексия, псих.разстройства, самоубийци, проститутки, наркомани, крадци, скандалджии и т.н. Управлението ни е криминогенен фактор!