За мигрантите и трудностите с БПЦ: Как Германия видя папа Франциск в България

ARD: Отношението на Ватикана към консервативната българска църквa е дистанцирано, a Неофит го затвърди

Обратно в новината

Коментари - За мигрантите и трудностите с БПЦ: Как Германия видя папа Франциск в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки загрижен западноеверопеец да приюти поне по 10 неграмотни и неспособни на нищо араби в собствения си дом ! Ние сме гадняри и не ги искаме тук ! Приемето го !

немците не пропускат да отбележат че сме най- бедни. DW първо разказа колко сме бедни и след това каза какво Папата е правил в България.

"Ние сме твърдо убедени, че по всички въпроси на вярата не може и не бива да има каквито и да било компромиси".....приветствам казаното ...

Чиста кръв, бистър ум

България ще бъде бяла или необитаема

Дойче зеле --на спонсора ви сорос кога ще правим панахида??

и реакцията на нашите агенти-оядени попове с ролекси,които целуват ръце и крака на онзи поп кирил от кгб си обясних защо българите са атеисти и отиват в църквите,когато живота им поднесе изненада.По добре да станем католици,което си е в реда на нещата,а не руски протежета на кгб

Дойче зеле не е немска станция ,а е филиал на цру-сащ..работят активно и против Германия.

Нито ние искаме мигранти, нито те искат при нас - спрете да ни насилвате, няма да стане.

Международен Европейски съд за лицето Анджела Меркелщайн и нейните началници!Обвинения в геноцид над коренното население на ЕВРОПА,организатор на Афро-арабското нашествие на членове на ИД и тяхните семейства,промяна на етническият състав на цели райони и селища в ЕС,Нарушаване на границите на всички страни от ЕС,Разпространение в ЕС на СПИН,турбеколоза,Ебола и др. африкански болести с ,които са заразени повечето "мигранти" . Петиция и жалба трябва да подадът всички европейски държави ! СЪД ЗА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!

Когато башибозука изкла жените и децата в Батак арабите помогнаха ли ни ? Трогнаха ли се изобщо по някакъв начин ? Изобщо не ми пука за араббите ! Точно както на тях не им е пукало за християните по оново време ! Проблема си е техен !

В самата германия има много ппотести срещу мигрантите. В никоя държава, не искат арабските мигранти, които политиците им ги налагат. Ние бг не искаме да бъдем мигранти в др страни но отново политиката на правителството ни и на запада карат хората да мизерстват и да хващат терминал 2. Единствено патриархът ни защитава нашето мнение. Патриархът говори от името на бг православно население, което да не забравяме е мнозинство. Не ме интересува мнението на тъпите западняци. Да вземат и да оправят арабските страни и да си отиват там мигрантите а не да ни завладяват. Вън!

Вече не харесвам папата....

Папата да си ги дондурка всякакви - мигранти, цигани и терористи. Ние си имаме достатъчно българска измет, тя ни стига

Само копи и пейст ппавиш по всичките теми с папата и едно и също пускаш. Вече не правите впечатление с драсканиците си. Вие сте позор!

Прав излезе Дедо Николай-ролекса с изказването си за Антихриста.

А на англичаните и въобще западът пукаше ли му за тези в Батак по това време?

Скъпи шваби, докога ще продължава този ЦИРК "НПО-СОРОШ" ...Пратете два-три кораба с мигранти при акулите ,качете видео със спасяването на гладуващите акули от вида Мако и да видим ще има ли желаещи за соц.помощи от Европа?? Не на две,а на пет работни места ще бачкат скоро швабите, 3 милиона "инджинера" им влязоха за 3 години-като си извикат сега по 10 братя и сестри и като почнат да се размножават умножи по 2..калкулатора изпуши ...но алах ще им даде сили на швабите и те ще се справят(( да им е здрав гъ..рба

значи ставало дума за мигрантите, все пак, а не за молитви за мир. Значи пръснахме милион, за да си навлечем пръскане на още много милиони. Та кой се похвали, че го бил довел

Слава на Бога за това!

За пореден път оставам доволен от БПЦ, браво! Единствената българска институция с истински достойно поведение.

на Гладстон, например. Имали е дарителски акции в Англия, лейди Странгфорд забравихте ли

Само мързела кара хората да мизерстват в България, както и чакането на държавата да сложи залък в устата на хората. Ходих по чужбина и видях какво е работа. Върнах се в България и видях какво е мързел на всякакво ниво.

най-после и ние да имаме твърда политика и ясно изразено становище. Готови сме да приемем християни - ама тях никой не ги спонсорира да пропътуват хиляди километри, за да се спасят от мюсюлманските зверства. Защо така, господа политици? Защо само мюсюлмани мигрират през границите ни в нашия християнски свят?????

и адмирации за БПЦ! "Но и този акцент влиза в контраст с официалната линия на София. Ръководството на Православната църква, Светият синод, категорично отказа да участва в общо богослужение или обща молитва с главата на Римокатолическата църква". И ПРАВИЛНО ПРАВЯТ!!!

Сащ.не ги прибере мигрантите, защо австралия не.ги прибере мигрантите???? Защо, защо? Тези огромни и необятни континети има площа и ресурсите да ги приемат. Защо.ние, дето сме бедни и малки да ги приемаме? Защото не трябва.да ни има като държава, народ и религия. Да ни завладея мюсюлманите, та по лесно да станем османски феодал! Патриарх Неофит вече започвам да го виждам като Патриарх Св. Евтимий Търновски, този който е всявал страх в турците, ръката на паляча му се е вкаменила. Само той ни защитава, за разлища от Бойко продажника за 30 сребърника.

А защо папата не отиде при Трумп да го посъветва да приеме мигрантите които там чакат пред тяхната граница?

Еййй, ма ревнахте и вие за "горките страдалци" мигрантите;)) А да ви питам така - задавате ли въпроси на собствените си правителства защо тогава дават милиарди на Ердоган, че да не ви ги пуска?;))

Баце :) се хвали :))

БПЦ e отчуждена от собствения си народ, та към католическата църква ли ще е по-различна. Затова младите хора не стъпват в църква, само прегърбени пенсионери тук-таме ходят да превиват гръб пред поповете... за какво мли? Май и те не знаят.

всички ни натискат да стане България бежански лагер !!тъпия борисов за да остане на власт е готов на всичко,отдавна е продал интересите на България !!колко имигранти прие ватикана,а ?!тикво ,знаеш ли ?!браво на Патриарха и Светия Синод !!!майната им и на германия и дойче веле !!!

Този който се заблуждава, че е Божия наместник на земята, дойде в България и медиите ни ни заляха с тонове "новини" около тази визита. В миналото тази католическа църква е одобрявала търговията с роби и е търгувала с нещастията на своето павство, била е неотклонен адмиратор на нациския режим, преди, по време и след Втората световна война. Дори няма нужда да споменавам за педофилските скандали, свързана със същата тази институция. Сега с какви очи се правят на морални и религиозни стожери?

През изминалите столетия безброй българи са били готови да жертват всичко свое в борбата за българска православна църква с български свещеници, които са проповядвали на български език Днес в столицата на България тълпата се стича да види един неправославен свещеник и да чуе молитва, произнесена на чужд език. Тълпата я разбирам - тя гледа и слуша шоу. А тези, които са го поканили...?!

че Св.Синод направиха допустимото с Папата. Православието има сериозни различия с католиците, които ще е добре да преосмислят отделянето си от нашата Църква през 1054г. И няма лошо да сме заедно и празнуваме Великден ако се върнат при нас с покаяние.

Кой го покани и защо?

ТОРКВЕМАДА Е ИЗБИВАЛ ПО 30 000 НА ГОДИНА! ВСЕ ВЕЩИЦИ И ВЕЩЕРИ РЪЙШ ЛИ!

Министерството на образованието и науката е решило децата да се учат на 16 ценности. Божите заповеди, обаче, са само 10. Кой ще измисли останалите 10? Религиозните празници са подходящ случай да се учат децата, че нещата от природата и обществото се обясняват вярно от науката, а не от разните религии. А по медиите тези дни - нито дума за това, че освен религии има и атеизъм, има и наука. В съвременния свят всички постижения на човечеството /а напоследък те са изключително много / са благодарение на науката, а не на религиите. Някога религиите са обединявали, но сега само разделят, противопоставят, заблуждават и отвличат вниманието на хората от истинските проблеми и цели.

Ватикана е много по удобно място за мигранти!!!

Кръстен съм от православен свещеник, но колкото повече свещеници пазители на истинската православна вяра опознавам, толкова по малко контактувам с тях. На практика влизам в църква, предимно Ал. Невски по време, в което е най малко вероятно вътре да се размотава някой поп който да ми напомня за това как е постъпил Христос със свещенниците в храма...като ги е напъдил!

Ко' са ревнали немските католици? Пратиха най-големия хахо сред папите да набива кането на БПЦ, да гали голата тиква на Тиквата и да ни впрягат по-яко във всякакви дейности, които са неприемливи за дойовците (като мигранската).. аман от еврогейщина!

а нашите попове освещават оръдия и пушки парадно.... Исус обаче все калашници е освещавал!!!

Каква разлика между коментарите под статията за Кольо Ролекса и тази :)

ББ на своя глава преди години и беше сериозно нахокан от нашия Патриарх тогава - но се забрави това , явно !

За посещението на папата и за некои други случки... Вчера на връх Гергьовден, стотици автомобили обикаляха Пловдив и околностите в някаква страшна какаманга сътворена от "нашата"полиция... Някой дебил от МВР бе организирал така логистиката на папата , че направи на маймуни хиляди хора - които естествено вече са страшни фенове на всякакви папи и МВР-та. Та и за мигрантите ще ни учи - ай сик...р - земи си ги всичките у вас бе! Аз орки не искам да са около мен.

ми то и в католически църкви, младите по света не ходят вече, щото ги е страх от изнасилване ...

те мигрантите работа не искат! Те искат да ги храниш веееее!

ЕДИН поне да вдене !

пусни нещо за ПЕРУН бе душата !

Има лееека разлика между емигрантите от България и имигрантите, дето напъват да влезнат тук. Даже нашите мигани са цвете, в сравнение с това, което идва.

то вече децата на католиците не смят да стъпят в църква от страх пред ония разгонени католишки попове ....