Коментари - Блинкън: Излизането на Русия от договора за забрана на ядрените опити е стъпка в грешната посока | Днес.dir.bg

Коментари - Блинкън: Излизането на Русия от договора за забрана на ядрените опити е стъпка в грешната посока | Днес.dir.bg

Коментари

Вие що не го ратифицирахте

Ако е стъпка към "поставяне на мястото" на тази терористична организация, наречена САЩ, която още от създаването си е "зачената" с геноцид над невинни... то стъпката е в единствената правилна посока за човечеството

Баси и наглоста. След като не сте ратифицирали този Договор с какво основание искате другите го направят?

Тони е много тъпо копеле. Това ви сближава бе Тони, а не отдалечава. Сега и те не са го ратифицирали и вие. Ех тонка тонка.

Американските стъпки все още отекват в Украйна!!! И не само там!!! Израел е друг плацдарм с задокеанско влияние!!! Колко трябва да си нагъл за да очакваш, че някой ще си събуе гащите за да го оправиш???!!!

Е, сега вече всеки от тях ще може да си пуца спокойно! Ядрена свобода!

А, да видим, кой ще е първият

Този е противен еврейски педерас

Държавите, които не са подписали договора са: Китай Египет Индия Иран Израел Северна Корея Пакистан САЩ

Блинкън: Излизането на Русия от договора за забрана на ядрените опити е стъпка в някаква посока, която нито аз , нито заспалия ми началник може да определи, т.к. ние никога не сме били част от този договор и въобще не мисля, че имам правото да се произнасям по въпрос и, кой бяхте вие въобще и колко е часа, че имам среща с Урсула.

ИХ КАКЪВ МИ Е УМНИЧЪК . КОЛКО ГОДИНКИ МИНАХА ОТ 1996 Г. . ЗАЩО НЕ ГО РАТИФИЦИРАХТЕ ?

Тази дума ми изкочи в тиквата когато четях какви ги говори еврейчето.

Е рядка комбинация от тъпота и наглост( обикновено са хитри и пресметливи).То затова щеше наистина да се збие с китайски дипломати.После му отказаха визита в Китай.

А дядя Вова опят си го прехвърли в другия крачол,след цивренето на Блинкен,Байдън,Макрон и стрина Урсула!

Наистина по-големите медии са отдавна окупирани главно от демократите.Там никога няма да го попитат защо не са го подписали.Ние ревем от нашите но тук поне има разнообразие в куповачите.Може би защото имаме за добро или лошо повече от две партии.

САЩ дори не са ратифицирали никога този договор, но този има наглостта да обвинява и заплашва Русия, че е решила да излезе от този договор. Сега разбирам защо Зеленски говори глупости непрекъснато, ами той повтаря това, което са му написали и заложили да говори от САЩ.

Блинкън ще бъде уволнен от поста държавен секретар, както всички негови предшественици. А недоразумението САЩ ще бъде разпуснато. Затова са тези отчаяни писъци и криви телодвижения на американски човекоподобни по света.

За теб може и да е, за Русия - не е ! И да стискаш устни и да не стискаш - все тая!

Е, ай сега. РФ излиза от договора в който САЩ никога не влезнаха. За има няма 35 години. А да квичи сега еврейчето, си е демагогия за вътрешна политическа употреба. Вероятно повечето американчета ще му се вържат на празните приказки. Те са генетично по-големи дебили и от нас.

Първо го ратифицирайте и тогава цвили бе кон!

Мани ги тия демократи! Има няма 100 милиона индианци са убили!!!! Наглеци!

Блинкен е тотален идиот, квичи за договор, който самите те не са ратифицирали. Доставят оръжие на Украйна, после квичи, че Северна Корея доставяли оръжие на Русия. Квичи че Путин е военнопрестъпник, а в същото време приятелчето му Нетаняху трепе деца, само над 3000+ за последните 10 дена. Как се нарича подобен човек???

И Булгаристан да го денонсира!

акъла му е като на началника му той милото може и да не знае, че не са го ратифицирали. Нека да не надценяваме демонократите и не очакваме акъл от сащисан политик.

Този еврей нещо се е Объркал ! Говори Глупости ! Всички знем той не знае ?

Володята кво още ги бави тия краварски уроди?????????

да се плаши Света с Трета Световна Ядренна Война ,такова падение като сега в Русия не е имало никога дори в СССР ! свалихме от власт Хрушчов след карибската криZа , Zащото и той също много си повярва и Zаплаши с атомно оръжие живота на целия Свят влючително и на Съветски съюZ ! случая с куба е същия като с украйна : Куба е много блиZо до САЩ , хрушчов подкрепи комунистическата хунта на Фидел Кастро вZеела с преврат властта в Куба , въоръжи ги до Zъби , там беше пълно с наши военни съветници , но когато хрушчов сложи в Куба ракети с атомни Zаряди иZбухна карибската криZа ! накрая след като тя ( криZата) приключи и иZбягнахме Световната война , много скоро след това свалихме Хрушчов ! Куба си остана кумунистическа ( дори и днес тя с комунистически режим ) , там имаше много наши съветски оръжия , наши военни баZи със съветски персонал и солдати , просто нямаше атомно оръжие ! какво пречи същото да се случи сега в Украйна , и там да няма ядренно оръжие , а режима да си остане същия въоръжен със Zападно оръжие ? Как янките живеят над 65 години с враждебен антиамерикански комунистически режим под носа си ( Куба е на един хвърлей от Флорида) , а сегашните олигархични руски примадони начело с дребния КГБ фатмак Пупкин да не може да живеят с украйна ? Във Виетнам ние и целия Варшавски договор снабдявахме виетнамците във войната им с янките с артилерия , танкове , самолети ПВО, ПРО , там имаше наши военни специалисти , които обслужваха ПВО, ПРО и ВоенновъZдушните сили https://www.youtube.com/watch?v=7wzOaXmnjC8&t=305s , но Америка не ни е плашела със Световна Война ! ние водехме войни , но винаги говорехме zа мир ! влеZнахме преZ 1979 г в Афганистан , там янките също въоръжаваха афганците да воюват с/у нас , но не сме ривали и не сме Zаплашвали със Световна война ! ние там в Афганистан Zа 10 години Специална Военна Операция-СВО дадохме по малко жертви от сегашната Специална Военна Операция в Укрйна , която се провежда само от 7 месеца ! В Афганистан никога не сме се прегрупирали :))) т.е. отстъпвали , не сме иZоставяли панически бойната си техника , както сега я иZоставяха руските солдатив в Харковска област , които бягаха панически като подплашени сърненца ! и още нещо много важно , водихме 10 годишна война в Афганистан беZ да провеждаме мобилиZация , с две думи бяхме раZумни ! сегашните ръководители на Русия са просто корумпирани олигарси неспособни да се справят и с най малката трудност , повярваха си много и това ще струва скъпо на целия руския народ ! Zаплахите със светован война оZначават смърт на всички руснаци , понеже при атомна война русия няма шансове с/у 1 млрд Zападни сили !

Абе, САЩ ратифицирали ли са го този договор - към момента? да/не?

нещо много zzzаекваш. леко да не се спънеш по стълбите. а договора не е ратифициран от САЩ, и не виждам с какво нахалство въобще говорят за него.

ПОСЛЕ МЕНЯ - ТОЛЬКО ТИШИНА.

ПОСЛЕ МЕНЯ САМО РУСКА ИZПЕПЕЛЕНА ДРИСНЯ

противно на Русия, никога не са ратифицирали този договор, отбелязва Франс прес. До кога да ви чакат да го ратифицирате?

Започнах да ти чета коментара и спрях: 1. Брежнев е роден в последваща Украйна, преди да същесвува изобщо Украйна; 2. САЩ са плащали наем за Гуантанамо Бей - смешен от под 5 хиляди долара. Кастро след първата година го отказва, но САЩ така и не се отегля от кубинския Гуантанамо Бей, когото са окупирали; 3. Срещу Кастро ЦРУ признава 638 опита за покушение. Ако някой се опитваше да убие американски президент, като какъв биха го определили? Управляващи САЩ - терористи; 4. Путин съм го обвинявал, че е прекалено мек. Друг щеше да влезе още 2014г., ако не и по-рано, където например 2010г. издигат психопата Бандера за национален герой; 5. Самият Путин е предупреждавал запада, че дойдат ли комунистите на власт, веднага щеси върнат Крим. В зависимост от разглеждане, той е украински някой друг месец, че Автономна република Крим и град Севастопол обявават независимост още 1992г и няма нищо общос Путин. И в СССР са Кримска автономна ССР. А преди СССР Украйна не достига Черно море.

Ало Блинкащият, Мигащият, стъпка в погрешната посока викаш. Ми каквото повикало, такова се обадило. Не искахте ли конфликт? Е на ви, сега го получихте.

Западни идиоти, погребахте целият напредък на Рейгън и върнахте желязната завеса... Рейгън ви гледа отгоре и ви се чуди на простотията.

а ве дебил ..я си представи сега да конфискуваме ..т.е. да експрприираме 300 000 руски имота по БГ Чернпмприето..Нефтохим Бургас и де що има руско нещо у нас ..беZ да платим и копейка ..това са направили кубинските червени бандюги .,,свили са цялата американска собственност беZ да платят и стинка ..а ти искаш да им върнат Гуантанамо ...ма то повечето от над 200-те държави по Света иZобщо не са съществували като такива до средата на 20-ти век ..това оZначава ли сега че Португалия требе да си върне БраZилия ..щото там говорят на португалски и БраZилия е била повече векове португалска отколкото Крим е бил руски ..да ти иZреждам ли испаноговорящите в Латинска америка ..които векове са били испански ..само москалите имат наглостта да лъжат ..че некой народ се бил присъединил доброволно към Руската Империя ..я ми кажи кога Крим се е присъединил доброволно към Московия ..Zа сега не те питам ..исторически те питам

До ПСВ някъде Киев си е към Русия почти 3 века. Киев наричан майката на руските градове. Одеса е създаден от Русия края на 18 век, като военна база срещу Османската империя. Русия произлизаща от Киевска Русь. А украинците викащи, че те са руснаците. И каквото и да е, въпросът е кой стартира процеса? И не, не бяха руснаците, а бандеровците нацисти. Те изгонили всички нормални от Майдана, където първоначално е имало хора от Донбас. Подпалвали на Мадана хора в коли. Заплашващи руснаците с убийства. И да изгонят всички неукраинци. Направили преврат. И първите решения на парламента под "охрана" отвън с калашници от превратаджиите. И първото което решават е забрана на обучение на езици, включително българския. Когато създадеш въпроса, кой създаде конфликта, Путин не влиза в първите 3 отговора! Бандеровците, управляващите САЩ, глупостта на ЕС. Русия предупреждаваше ли предупреждаваше и никой не я слушаше.

САЩ вече го направиха. Дори и да не е открита провокацията, а тя най-често е скрита и дълго подготвяна, бъди уверен, че е дело на САЩ. И ако останалия "недемократичен" свят не го осъзнае скоро, дълго ще страда...

Дори след преврата, министър на МВР в Украйна, нарича Майдана сборище от престъпници.

Като и нарушиха договорено с ЕС тогава.

Договорите са за вас - балъците. Ние, Америка, правим каквото си искаме.

Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:---- https://mub.me/medik

Теб пък кой те пита, ти кой беше?

Сащ нямат с кскво да отговорят на тази стъпка. В САЩ няма специалисти, способни да разработят нови термоядрени оръжия. Затова Блинкън си дъвче топките от яд.

В зоната на САЩ и двата океана ще се надигнат. Поне ще са къпани.

Точно така. Поредното лицемерие на САЩ. След като избиха маса народ в ивицата Газа, сега този лицемер се е загрижил как да намали страданията на палестинците.

Блинкън, ако вие сте м.алоумни защо смятате и другите за такива? Русия беше ратифицирала договора, а САЩ не. Сега те били тръгнали в неправилна посока?!!

Блинкъне,я си спомни как вися 12 часа като изпразнен ... за да те приеме принц Салман.Ако беше някой друг висш дипломат,да си беше хванал самолета още на първия час.Но вие нямате усещане.Явно саудитите ви държат здраво за топките.

Ядрените оръжия принадлежат на миналото. Има по-опасни и ефективни "оръжия", които причиняват много по-малко разрушения и замърсяване на околната среда. Основното от тях дори е изпробвано през В.Св.В. при Сталинград...

Коментари - Блинкън: Излизането на Русия от договора за забрана на ядрените опити е стъпка в грешната посока | Днес.dir.bg

Коментари - Блинкън: Излизането на Русия от договора за забрана на ядрените опити е стъпка в грешната посока | Днес.dir.bg

Коментари

Вие що не го ратифицирахте

Ако е стъпка към "поставяне на мястото" на тази терористична организация, наречена САЩ, която още от създаването си е "зачената" с геноцид над невинни... то стъпката е в единствената правилна посока за човечеството

Баси и наглоста. След като не сте ратифицирали този Договор с какво основание искате другите го направят?

Тони е много тъпо копеле. Това ви сближава бе Тони, а не отдалечава. Сега и те не са го ратифицирали и вие. Ех тонка тонка.

Американските стъпки все още отекват в Украйна!!! И не само там!!! Израел е друг плацдарм с задокеанско влияние!!! Колко трябва да си нагъл за да очакваш, че някой ще си събуе гащите за да го оправиш???!!!

Е, сега вече всеки от тях ще може да си пуца спокойно! Ядрена свобода!

А, да видим, кой ще е първият

Този е противен еврейски педерас

Държавите, които не са подписали договора са: Китай Египет Индия Иран Израел Северна Корея Пакистан САЩ

Блинкън: Излизането на Русия от договора за забрана на ядрените опити е стъпка в някаква посока, която нито аз , нито заспалия ми началник може да определи, т.к. ние никога не сме били част от този договор и въобще не мисля, че имам правото да се произнасям по въпрос и, кой бяхте вие въобще и колко е часа, че имам среща с Урсула.

ИХ КАКЪВ МИ Е УМНИЧЪК . КОЛКО ГОДИНКИ МИНАХА ОТ 1996 Г. . ЗАЩО НЕ ГО РАТИФИЦИРАХТЕ ?

Тази дума ми изкочи в тиквата когато четях какви ги говори еврейчето.

Е рядка комбинация от тъпота и наглост( обикновено са хитри и пресметливи).То затова щеше наистина да се збие с китайски дипломати.После му отказаха визита в Китай.

А дядя Вова опят си го прехвърли в другия крачол,след цивренето на Блинкен,Байдън,Макрон и стрина Урсула!

Наистина по-големите медии са отдавна окупирани главно от демократите.Там никога няма да го попитат защо не са го подписали.Ние ревем от нашите но тук поне има разнообразие в куповачите.Може би защото имаме за добро или лошо повече от две партии.

САЩ дори не са ратифицирали никога този договор, но този има наглостта да обвинява и заплашва Русия, че е решила да излезе от този договор. Сега разбирам защо Зеленски говори глупости непрекъснато, ами той повтаря това, което са му написали и заложили да говори от САЩ.

Блинкън ще бъде уволнен от поста държавен секретар, както всички негови предшественици. А недоразумението САЩ ще бъде разпуснато. Затова са тези отчаяни писъци и криви телодвижения на американски човекоподобни по света.

За теб може и да е, за Русия - не е ! И да стискаш устни и да не стискаш - все тая!

Е, ай сега. РФ излиза от договора в който САЩ никога не влезнаха. За има няма 35 години. А да квичи сега еврейчето, си е демагогия за вътрешна политическа употреба. Вероятно повечето американчета ще му се вържат на празните приказки. Те са генетично по-големи дебили и от нас.

Първо го ратифицирайте и тогава цвили бе кон!

Мани ги тия демократи! Има няма 100 милиона индианци са убили!!!! Наглеци!

Блинкен е тотален идиот, квичи за договор, който самите те не са ратифицирали. Доставят оръжие на Украйна, после квичи, че Северна Корея доставяли оръжие на Русия. Квичи че Путин е военнопрестъпник, а в същото време приятелчето му Нетаняху трепе деца, само над 3000+ за последните 10 дена. Как се нарича подобен човек???

И Булгаристан да го денонсира!

акъла му е като на началника му той милото може и да не знае, че не са го ратифицирали. Нека да не надценяваме демонократите и не очакваме акъл от сащисан политик.

Този еврей нещо се е Объркал ! Говори Глупости ! Всички знем той не знае ?

Володята кво още ги бави тия краварски уроди?????????

да се плаши Света с Трета Световна Ядренна Война ,такова падение като сега в Русия не е имало никога дори в СССР ! свалихме от власт Хрушчов след карибската криZа , Zащото и той също много си повярва и Zаплаши с атомно оръжие живота на целия Свят влючително и на Съветски съюZ ! случая с куба е същия като с украйна : Куба е много блиZо до САЩ , хрушчов подкрепи комунистическата хунта на Фидел Кастро вZеела с преврат властта в Куба , въоръжи ги до Zъби , там беше пълно с наши военни съветници , но когато хрушчов сложи в Куба ракети с атомни Zаряди иZбухна карибската криZа ! накрая след като тя ( криZата) приключи и иZбягнахме Световната война , много скоро след това свалихме Хрушчов ! Куба си остана кумунистическа ( дори и днес тя с комунистически режим ) , там имаше много наши съветски оръжия , наши военни баZи със съветски персонал и солдати , просто нямаше атомно оръжие ! какво пречи същото да се случи сега в Украйна , и там да няма ядренно оръжие , а режима да си остане същия въоръжен със Zападно оръжие ? Как янките живеят над 65 години с враждебен антиамерикански комунистически режим под носа си ( Куба е на един хвърлей от Флорида) , а сегашните олигархични руски примадони начело с дребния КГБ фатмак Пупкин да не може да живеят с украйна ? Във Виетнам ние и целия Варшавски договор снабдявахме виетнамците във войната им с янките с артилерия , танкове , самолети ПВО, ПРО , там имаше наши военни специалисти , които обслужваха ПВО, ПРО и ВоенновъZдушните сили https://www.youtube.com/watch?v=7wzOaXmnjC8&t=305s , но Америка не ни е плашела със Световна Война ! ние водехме войни , но винаги говорехме zа мир ! влеZнахме преZ 1979 г в Афганистан , там янките също въоръжаваха афганците да воюват с/у нас , но не сме ривали и не сме Zаплашвали със Световна война ! ние там в Афганистан Zа 10 години Специална Военна Операция-СВО дадохме по малко жертви от сегашната Специална Военна Операция в Укрйна , която се провежда само от 7 месеца ! В Афганистан никога не сме се прегрупирали :))) т.е. отстъпвали , не сме иZоставяли панически бойната си техника , както сега я иZоставяха руските солдатив в Харковска област , които бягаха панически като подплашени сърненца ! и още нещо много важно , водихме 10 годишна война в Афганистан беZ да провеждаме мобилиZация , с две думи бяхме раZумни ! сегашните ръководители на Русия са просто корумпирани олигарси неспособни да се справят и с най малката трудност , повярваха си много и това ще струва скъпо на целия руския народ ! Zаплахите със светован война оZначават смърт на всички руснаци , понеже при атомна война русия няма шансове с/у 1 млрд Zападни сили !

Абе, САЩ ратифицирали ли са го този договор - към момента? да/не?

нещо много zzzаекваш. леко да не се спънеш по стълбите. а договора не е ратифициран от САЩ, и не виждам с какво нахалство въобще говорят за него.

ПОСЛЕ МЕНЯ - ТОЛЬКО ТИШИНА.

ПОСЛЕ МЕНЯ САМО РУСКА ИZПЕПЕЛЕНА ДРИСНЯ

противно на Русия, никога не са ратифицирали този договор, отбелязва Франс прес. До кога да ви чакат да го ратифицирате?

Започнах да ти чета коментара и спрях: 1. Брежнев е роден в последваща Украйна, преди да същесвува изобщо Украйна; 2. САЩ са плащали наем за Гуантанамо Бей - смешен от под 5 хиляди долара. Кастро след първата година го отказва, но САЩ така и не се отегля от кубинския Гуантанамо Бей, когото са окупирали; 3. Срещу Кастро ЦРУ признава 638 опита за покушение. Ако някой се опитваше да убие американски президент, като какъв биха го определили? Управляващи САЩ - терористи; 4. Путин съм го обвинявал, че е прекалено мек. Друг щеше да влезе още 2014г., ако не и по-рано, където например 2010г. издигат психопата Бандера за национален герой; 5. Самият Путин е предупреждавал запада, че дойдат ли комунистите на власт, веднага щеси върнат Крим. В зависимост от разглеждане, той е украински някой друг месец, че Автономна република Крим и град Севастопол обявават независимост още 1992г и няма нищо общос Путин. И в СССР са Кримска автономна ССР. А преди СССР Украйна не достига Черно море.

Ало Блинкащият, Мигащият, стъпка в погрешната посока викаш. Ми каквото повикало, такова се обадило. Не искахте ли конфликт? Е на ви, сега го получихте.

Западни идиоти, погребахте целият напредък на Рейгън и върнахте желязната завеса... Рейгън ви гледа отгоре и ви се чуди на простотията.

а ве дебил ..я си представи сега да конфискуваме ..т.е. да експрприираме 300 000 руски имота по БГ Чернпмприето..Нефтохим Бургас и де що има руско нещо у нас ..беZ да платим и копейка ..това са направили кубинските червени бандюги .,,свили са цялата американска собственност беZ да платят и стинка ..а ти искаш да им върнат Гуантанамо ...ма то повечето от над 200-те държави по Света иZобщо не са съществували като такива до средата на 20-ти век ..това оZначава ли сега че Португалия требе да си върне БраZилия ..щото там говорят на португалски и БраZилия е била повече векове португалска отколкото Крим е бил руски ..да ти иZреждам ли испаноговорящите в Латинска америка ..които векове са били испански ..само москалите имат наглостта да лъжат ..че некой народ се бил присъединил доброволно към Руската Империя ..я ми кажи кога Крим се е присъединил доброволно към Московия ..Zа сега не те питам ..исторически те питам

До ПСВ някъде Киев си е към Русия почти 3 века. Киев наричан майката на руските градове. Одеса е създаден от Русия края на 18 век, като военна база срещу Османската империя. Русия произлизаща от Киевска Русь. А украинците викащи, че те са руснаците. И каквото и да е, въпросът е кой стартира процеса? И не, не бяха руснаците, а бандеровците нацисти. Те изгонили всички нормални от Майдана, където първоначално е имало хора от Донбас. Подпалвали на Мадана хора в коли. Заплашващи руснаците с убийства. И да изгонят всички неукраинци. Направили преврат. И първите решения на парламента под "охрана" отвън с калашници от превратаджиите. И първото което решават е забрана на обучение на езици, включително българския. Когато създадеш въпроса, кой създаде конфликта, Путин не влиза в първите 3 отговора! Бандеровците, управляващите САЩ, глупостта на ЕС. Русия предупреждаваше ли предупреждаваше и никой не я слушаше.

САЩ вече го направиха. Дори и да не е открита провокацията, а тя най-често е скрита и дълго подготвяна, бъди уверен, че е дело на САЩ. И ако останалия "недемократичен" свят не го осъзнае скоро, дълго ще страда...

Дори след преврата, министър на МВР в Украйна, нарича Майдана сборище от престъпници.

Като и нарушиха договорено с ЕС тогава.

Договорите са за вас - балъците. Ние, Америка, правим каквото си искаме.

Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:---- https://mub.me/medik

Теб пък кой те пита, ти кой беше?

Сащ нямат с кскво да отговорят на тази стъпка. В САЩ няма специалисти, способни да разработят нови термоядрени оръжия. Затова Блинкън си дъвче топките от яд.

В зоната на САЩ и двата океана ще се надигнат. Поне ще са къпани.

Точно така. Поредното лицемерие на САЩ. След като избиха маса народ в ивицата Газа, сега този лицемер се е загрижил как да намали страданията на палестинците.

Блинкън, ако вие сте м.алоумни защо смятате и другите за такива? Русия беше ратифицирала договора, а САЩ не. Сега те били тръгнали в неправилна посока?!!

Блинкъне,я си спомни как вися 12 часа като изпразнен ... за да те приеме принц Салман.Ако беше някой друг висш дипломат,да си беше хванал самолета още на първия час.Но вие нямате усещане.Явно саудитите ви държат здраво за топките.

Ядрените оръжия принадлежат на миналото. Има по-опасни и ефективни "оръжия", които причиняват много по-малко разрушения и замърсяване на околната среда. Основното от тях дори е изпробвано през В.Св.В. при Сталинград...