ЮЗУ трети ден чака резултата от проверката на МОН, за да защити престижа на университета

Определени медии и институции се опитват да се представят неизяснени обстоятелства като окончателни заключения, пишат от ръководството на висшето училище

Обратно в новината

Коментари - ЮЗУ трети ден чака резултата от проверката на МОН, за да защити престижа на университета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към цялата кохорта от университети добавете и четири военни училища за да поддържат 5-6 000 офицери за армията. Няма логика, но сме богата държава.

В България има научен и студентски потенциал по завишени оценки за максимум 12-13 държавни висши учебни заведения , плюс 2-3 частни , общо около 15 висши училища , а не сегашните над 70 продавалници на дипломи за полуграмотни и убежище на псевдоучени. Държавните университети да два - един в София и един в Пловдив . Едно висше педагогическо училище във Велико Търново . Не повече от два технически университета , един в София с филиали в Русе и Пловдив и един ТУ във Варна. Две висши икономически училища - София и Варна. Едно общо висше селскостопанско и ветеринарно училище с факултети в Стара Загора и Пловдив. . Три медицински училища , които могат да са и към университетите София Пловдив и Варна. Едно висше училище по изкуствата и едно военно училище. Това е максимумът , ако искаме да избягаме от сегашното финансиране със собствените ни пари на масова антиграмотност и некомпетентност . Това е и пътя към мощна наука, образование , а не производство на разбирачи и отворковци.

Дали само в ЮЗУ има нарушения? Какви дипломи издава например Стопанска академия? Там студентите от редовно обучение просто не ходят на занятия, същото в някаква степен Важи и за задочната форма.

Благоевград няма кадри за две гимназии , обаче издава дипломи за два университета, можеш да вземеш диплома за всичко от изкуство през хуманитаристика и социални науки до физика , химия и инженерство. Чакаме с нетърпение и ЮЗУ лекари и архитекти. Място , където ченгесарската мафия си е устроила и университет.

Да защити престиж на ПУЦ за вишу ли!?

всяка махала с унивеситет, всеки обор - с медия!

Престижа на университета не може да бъде накърнрн от никой, защотъо той се гради от неговите абсолвенти. Сред тях са Пашата, Маджо и господин Пеевски. А те са елита на България, те са най-богатите и успелите, както историята го е доказала!

Знам, че там в тоя университет до преди 5-10 години раздаваха дипломи по право "на кило" - задочно (проформа) - и една дузина полицаи-сержанти станаха магистри по право и това беше общоизвестнен факт за всеки, дет се казва обществена тайна - всички знаеха и мълчаливо наблюдаваха. Сега предполагам е същото в този университет, още повече че "новия" ректор (някакво момче на 44-45 години) е било научен ръководител на дисертацията на Гешефт Каскет, демек и "новия" ректор е сядал на една маса и ял кюфтета с морални и честни личности като Гешефт Каскет, т.е. какъвто е всевластния БГ ректор - такъв ще е неговия университет, защото в БГ е обществена тайна, че в голяма част от случаите Ректора в провинцията е разнозначно на Феодален владетел = примера с Величко Адамов в Свищовския "университет". Та съм сигурен, че в Благоевградския университет е пълна порнография = шуробаджанащина до шия и сложна мрежа от лични взаимовръзки (всеки властимащ в университета - ректор, декан, ръководител на катедра - гледа да урежда синове, дъщери, шурей, шуранайки, балдъзи, етърви и т.н. до 10-то роднинско коляно на сладка службица в университета). Та сега ми е интересно как ще се оправдават от този университет ... може би "новия" ректор ще вземе за пример поведението на неговия светъл пример - Гешефт Каскет .... Какъв гьонсурат трябва да си, за да седиш на една маса и да ядеш кюфтета заедно с Гешефт Каскет?

Няма страшно! Пачавра леке хваща ли?...

Това с еправи във ВСИЧКИ държавни университети. Студентуте трябва да завършват. Едя ли има факултет без книга с иценки, където тук там току лъсне поредица от имена и оценки изиписани с един почерк, изпитани от един преподавател.... Корупцията там е масова!

"Във всички държавни университети"?!?! Това какво значи? Че в частните всичко е почтено и законно? Хахахахахахахахахаха

Да защити какво? Престижа си на корупция, в който педагогика завършват хора пишейки поТпис? Престижа си на университет, в който дори местните се ебават, че не връзват магарета пред ректората, понеже щели да ги намерят с диплома? Престижа си на университет, в който право завърши всякаква гмеж без реално да е стъпвала в университета. Единствено Манол Станин ставаше за нещо, но по непонятни за мен причини продължава да е част от тази фабрика за престиж.

ЮЗУ известен в миналото като Полувисш институт по библиотекознание, днес не е нищо друго, а един вълнуващ козяшко-соросоиден развъдник на американска пета колона в колониална България. Американската пета колона плюс потенциалните предатели-майкопродавци - мечтата на сър Кенеф Мъртъв от Посолството и лично на дедо $oro$.

Вярно коментара ти е за смях! Изчезвай!

Какво ще защитава!? Всеки знае че там е развъдник на корупция и посредственост. Пълна клоака.

Повечето главни секретари, или комисари в МВР са завършили ЮЗУ, Право. Университета на ДПС, сещате се кой командва и кой прави назначенията в МВР, нали...

От висшето училище пишат още, че "следва да подчертаем, че подателят на сигнала до МОН е напуснал преподавател с дългогодишен стаж в университета, който многократно е подкрепян и стимулиран в своята академична дейност". Сега пък автора на сигнала, то кой знае колко народ ги мрази тези. И на колко хора са навредили, та и престиж имали?

Какъв престиж имат пък тези? Има един от космическите изследвания там в Югозападния. Ами те краставите кучета се надушват. Учени не са , но са бандити. Господ да ги накаже за делата им. Колко хора съсипаха тези посредствени хора?

“Престижа” на заведението… че кой не знае как деведесетарските мутри и мутреси всички станаха “дипломирани ЬОРИСТИ” от юзутУ

Закривайте веднага и не само ЮЗУ!

тия шиптари юзу, кой ги има за хора

Аз съм сигурен, че са го правили, но да го докажеш е съвсем друга история... И не са само те,.....

В ЮЗУ цари семеен феодализъм, който се предава щафетно

а Баня башъ какво прави през това време?

Да се направи проверка и на Техническия факултет, в който не се водят много от лекциите, не се спазват процедури за изпити на студенти и докторанти и се шири небивала корупция от години! Деканът е въртиопашка, станала с връзки проф. и поради некомпетентност в управлението, се загубиха студентите. Пълна пародия и трагедия е този факултет и около 40 % от преподавателите трябва да се махнат веднага, начело с "професорката"!

Изглежда сякаш всеки, който някога е имал съприкосновение с ЮЗУ, счита университета за прекалено корумпиран дори по нашите занижените критерии. Такива "университети" няма как да бъдат поправени, оздравени, реформирани или нещо подобно. Начина е един - отнемане на акредитацията и ясно предупреждение, че всеки университет, който реши да се възползва от "услугите" на членове на сегашното ръководство на ЮЗУ може да бъде последван от същото.

Поздрави на Алексей Стоев

ЮЗУ и специално правно-историческият факултет са легендарни в това отношение още от преди поне 20 години. Имам приятел, с диплома магистър по право от там, после "защити" и доктурантура, без да се яви сумарно и две седмици за всички тия години, за които се предполага, че трява да е учил право - ама му трябваше диплома за юридическо образование, за това с което се занимаваше тогава..Та така..

Да защити какво?

ЮЗУ от много години е гнездо на брутална корупция.

на ЮЗУ наглее. Допуснали са в продължение на години някой да пише протоколи за непроведени изпити, да подправя подписи на преподаватели и да издава дипломи на лица, които не са обучавани и 1 минута в университета. И сега наглеят и искат резултатът от проверката да излезе за 24 часа.

Ама то има ли кво да защитава Югозападналия университет? Докторантурата на Гешев ли?