Йордан Опиц: Лекарят е действал при неизбежна отбрана

Убийство при неизбежна отбрана – така Йордан Опиц определи по bTV случая с пловдивския лекар д-р Иван Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Йордан Опиц: Лекарят е действал при неизбежна отбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доктора не трябва да се съди, а трябва да се награди с най високия орден, защото е ликвидирал един обществено опасен елемент, цигански паразит-крадец. Толерирането на циганската престъпност подкопава националната сигурност, а това е национално предателство.

Доктора не трабва да се съди, а трябва да се награди с най високия орден, защото е ликвидирал един обществено опасен елемент, цигански паразит-крадец. Толерирането на циганската престъпност подкопава националната сигурност, а това е национално предателство.

Държавата е мутренска, мутрите няма да режат клона на който седят, т.е. да се борят с престъпността, защото самите те са престъпници, затова няма адекватни закони и правосъдие. Лошото е, че не само ГЕРБ, но и останалите партии са мутренски., затова трябва народа да разтури това статукво, партиите трябва да се забранят, както през 1934 година.

очевидно не е така.

Знам,че всички ние нямаме доверие в институциите, в магистратите, в прокуратурата.Заради голямата корупция и бездействие, заради това, че много престъпници са на свобода или със смешни присъди. Но , нали не искаме все-пак държавата да се превърне в територия на анархия?? Опиц става"прокурор"и казва - пуснете човека, той е невинен.Слави Трифонов, също.Какво знаем всички и какво знаят Опиц и Трифонов?? - ами, това,което дават и съобщават по новините. Опиц, обаче,бил ли е там, събирал ли е доказателства, разпитвал ли е свидетели?? На г-н Опиц ще му кажа следното - ако застреляш човек на територията на своята собственост, значи действаш в условията на неизбежна самоотбрана. Ако обаче застреляш човек, бил той и крадец, докато последния бяга извън пределите на имота ти, това е ..убийство в състояние на афект! Има голяма разлика между двете!За второто се лежи! Безспорно е установено, че крадецът е бил убит от близо, от упор. Намират го извън имота до една кола. Аз лично се съмнявам, че прострелян в сърдечната област човек ще може да бяга и да умре няколко преки извън имота.Валтерът е мощно оръжие, 9-милиметров, куршумът има голяма възпираща сила - тоест, при изстрел от упор,човек просто се просва на земята.Възможно е, докторът да е настигнал крадеца,/извън имота си/ стрелял е в упор в него и после почнал да прикрива следи.Не защитавам крадеца, защитавам истината - дали е имало законна самоотбрана или не, решава, не Опиц, а съдът!

Тия и двамата са хладнокръвни убийци. Те са извършили убийство след като са се подготвили за него. Притежаването на незаконно оръжие е подготовка за убийство.

А ти пък си идиот, на когото пожелавам Плъх да му влезе в къщата!

Виновен за убийството е този, който е създал ситуация за него. Семейството на кръдеца трябва да плати на доктора обезщетение за нанесени психически щети. Цял живот ще помни, че е убил човек и то защото някой мерзавец смята, че всичко му е позволено.

Опиц се измъкна с реване.Чист убиец си е.Никаква н.отбрана.Доктора - хептен.Адвоката му плаща на мутри да "организират протести". Най-смешното е , че разбирачи обясняват как в Кравария....... Там закона и инструкциите на полицията са ясни - видиш ли крадец в къщи, правиш се че не го виждаш и се махаш. Това е проблем на властта, но тя е бандитска и т.н......Броят на откраднатите коли за година е от София до Калотина, къде отиват - само за части ли?

Гледах пресконференцията на прокуратурата в Пловдив!баш прокурора с такава матросовска всеотдайност заклеймяваше доктора та се попитах дали този прокурор не е назначен от БХК на красимир кънев? вчера сутринта по ТВ баш помиярът кънев даде инструкциите си към своите БХК помияри и сега те са готови да разкъсат доктора!!!!!

Не си особено умен.

не разбирам защо се спори. Има си факти: 1.Плъха вдлезнал ли е в имота на доктора да краде . Да факт 2.Плъха предал ли се е или е нападнал доктора. нападнал - факт. 3.Може ли да се сравни физиката да поддържан мъж лежал в затвора, с физиката и уменията на един почтен лекар. Не не може. 4.Ако беше звъннал на полицията кога щяха да дойдат? 5.Къде изчезна ножа, който го бяха открили на колата?. 6.Плъха имали предварителни обири. Има 7. Плъха преди влизал ли е в имота надоктора да краде. Да. 8.Като баща на две деца и, доктора имал ли е право да се трахува за живота си в момента или за децата си ако бяха там? Да Има и едно питане, в законна къща ли е живял Плъха, ако не той е свикнал на беззаконие.

Какви 5 лева.Докторчето лъже и маже. Също като червея Опиц. Нито един факт не е установен.Д-ра е психопат. А обърнете внимание на т.н. "протести" - само мутренски физиономии. Сигурно са в профсъюз и циганина не е плащал.

Докторът не е психопат. Той е лекар и е спасил много животи. Убивайки плъха, той спасява още,(на жена си и децата си, а и своя) за в бъдеще. Ако полицията и прокуратурата си бяха свършили работата, плъха нямаше да е убит. Така че прокурора и шефа на МВР те трябва да лежат в затвора

Точно на протестите обърнах внимание, нито една политическа партия, колкото и да плаща, не може да събере толкова много хора. Стотиците събрани на протестите били мутри, ами тогава населението на цяла България е от мутри. Аз също съм "мутра", напълно подкрепям Доктора. Никой няма право да влиза в къщата ми, двора или гаража без да е поканен, още по-малко пък има право да ми краде вещите. Плъха, ако беше в затвора където му е мястото, щеше да е жив.

Той вече 2 пъти е звънял в полицията при предишните обири. И какво?!

Ако наблюдаващия прокорор Пенев се озове в тъмна доба срещу Плъха дори в двора си ще се наложи да му сменят спешно слипа.

агент кенеф гост на бтб, и днес прелял ще казва с пална уста, опиц е праф, видях, че миш0ка му е хапал крака!

Благодарен съм на Доктора. Има моята подкрепа. Дали следващия обран от Плъха нямаше да съм АЗ или ТИ ? За Манго това е ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА с летален край. Няма да питам МАНГО плащал ли е данъци. Риск на професията. Доктора си е стрелял в собствения имот, а МАНГО в това време се появил на пътя на куршумите.

АЗ искам само да допълня, защо докторът е стрелял цял пълнител. А не само веднъж в гърдите. Явно да го уплаши и да се спаси при нападението.

Явно докторът е стрелял във въздуха и когато е видял че има опасност за него веднъж в гърдите на плъха.

Хора, два пъти ни обираха, нарочно на паркинг ни удариха клата, като са си премели с метла са помели парчетата и следите, а полицията не си направи труда да пфглещ камерите на трите банки. Това е ежедневието на българина, но не само. Той работи не за високата си пенсия или други социални придобивки, а за да осигури високи социални доходи на горките роми. Е няма как да не стане на късо един ден -да ти пречернее и за момент психиката ми да ме самозащити ПИТАМ ВИ на ентия обир как ще тръгнете към неизвестното - с оръжие (независимо каво) или ще му се провикнеце молейки го да си тръгне. И не на последно място, т.н. неагресивен крадец е поддържал добро телосложение, движи се с нож из чужди имоти, ами като сте толкова либерални отворете си вратите, а нас ни оставете на спокойствие.

Прочетете присъдата срещу Опиц. Никой не е влизал в дома му. Никой не го е нападал. А Опиц си избира незаконно оръжие от много, които има, и струяя по човек, който бяга от Опиц за да се сп аси.

От гледна точка на депутати и политици, този тип кражби са дреболии. Като гледат колегите си как крадат наедро - предприятия, активи, имущество за милиони и милиарди, някак си кражбите на плъховете им се струват дребни. Проблема е в всички нас - пишем само по форумите, а не излизаме на улицата с паветата да си защитим интереса. Като захвърчат паветата тогава депутатите ще са в ролята на пъхове. Циганските набези трябва да бъдат спрени дали с куршуми или с павета - въпрос на конюнктура.

може ли някои да ми припомни колко са оседените за кражби и гавра с вазрастинте хора? колко подобни престапленя са разкрити и колко още такива плаха са на свобода...?! постапил е правилно човека!!! това щеше да е пореднят случаи на пребит/убит лекар...и какво...пак щеше да няма доказателства. а сега е сигурно...на друг няма да посегне плаха!!! до кога трябва да се тарпи този тормоз?

Хайде почна се защита на престъпниците- крадци. Сега всичко така ще се представи, че да изкарат доктора виновен. Защита хем на контингета, хем на малцинството. И Опиц не трябваше да лежи в затвора. Те убийци пускат, а човек защитил себе си, семейството си и имота си го осъждат и пращат в затвора. Сега изкараха доктора наулицата само и само да не е неизбежна самотбрана. С една дума, крадете.

абе, то доктора излезна по-голям изрод и престъпник от убитият циганин..... за съжаление, язък му за образованието, за социалният му статус, за липсата му на морал...

Само презрение за убиец, поставил се над закона, и не ценящ живота. И друго-дали този изобщо е доктор-има ли защитена дисертация,че да е доктор?

Само в Бг се докторосват, без да имат докторантура. Иначе си е обикновен лекар или дентист/зъбар/ , както е по европейските заповеди.

може да се каже за троловете, не за доктора

Тоя убиец плати ли обезщетението, за което е осъден- на родителите на жертвата му.

Ще плаща на крадец кръвнина. На Опиц трябва да му платят за психологическите и материалните загуби от всички кражби.

Казал убиец за друг убиец

Както и някой е писал, кражбата не е само материалната загуба, а душевната загуба, че ти си се трудил за нещо, а някой "плъх" ти го отнема. Следва бездействието на "органите", и след 6 месеца получаваш едно листче, където пише, че преписката е прекратена. Така ти продължаваш да се трудиш, болката остава, а "органа" си взема заплатката, без значение дали е намерил "плъховете" или не. И неимоверно се стига до случки като тази-доктора е бил обиран 3 пъти, без да има намерени извършители. Е, ние обикновените граждани да се трудим, а подобни "плъхове" да ни вземат безнаказано това, за което сме се потили? Аз гарантирам, че ако се започне масов отстрел на подобни крими елементи, само за няколко месеца обществото ще се промени.

Така де-българите окрадоха милиарди от еврофондовете, те бяха спрени. Но няма наказани. Откраднати бяха и много милиарди от КТБ. Откраднати бяха и парите за Белене-и тук милиарди. Милиарди кражби по време на приватизацията. Заграбени парцели по порето. ВСИЧКИ ТЕЗИ КРАЖБИ ИЗВЪРШЕНИ ОТ БЪЛГАРИ, А НЕ ОТ РОМИ! Говорим за милиарди. Сравни-в затворите е пълно с роми за откраднати...телефони, но няма българин за откраднатите визирани милиарди.

ще намалее:)

Всички частни имоти по селата да бъдат зачислени на ловните дружини.Установи ли се незаконно проникване да се стреля на месо и без предупреждение.

И от кога този човек стана експерт. И защо той ще определя какво е убийство и какво неизбежна самоотбрана.

Може, но защо не предлагаш същото и за стотината крадци, откраднали милиардите от КТБ. става въпрос за около сто човекта, всички до едни българи. Ром, откраднал дори лев от КТБ няма. КТБ беше обрана от шайка българи. Та ,как викаш да бъдат наказани крадците, задигнали парите от КТБ. Вклч, прокуратурата заяви,че пари са били изнасяни и в брой-в чували-тоест кражбата е буквално на физически налични пари, не само измами по сметки.

влязАл? Сериозно ли, бе? Дирници, хайде поне хора с основно образование да назначавате, а?

При тези два случая едно е общото - пълна липса на държава...Като се замисля аз имам периметрова охрана, камери, плащам на СОТ ... и данъци на държавата за да плащат заплати на милиционерите...Ама държавата досега не съм разбрал как ме пази! А сотаджиите са на сигнала до 2мин. - значи си заслужават парите, и мангустите като знаят за сот-а избягват посещения...

"Държавата" не те пази никак... Държавата е взета на концесия от ОПГ Герб от 10-тина години. Мутрите в нея са еволюирали или някой ги е подучил, че вместо да обикалят бизнеса, т.е. местата където се създават пари, и да грабят по заплаха, е по-лесно да им пратят държавните служители под всякаква форма за да ги рекетират когато им дотрябва, а ако е пък успешен толкова тоя бизнес, тогава направо ти го вземат - я ти спретват законче, регистрацийка, лицензийка и т.н. я ти пращат КОНПИ или други подобни Ако пък си малък не ти остава нищо друго освен да се внасяш безропотно до 14-то число и да не хленчиш. Полицията освен глоби за превишена скорост да събира нищо друго не може, правосъдието погазва собствените си закони, а останалите от държавната администрация внимават да се не счупят от работа, че да се не повредят. Изобщо се чудя, дали не е дошло време някой ден тея дето внясяме данъци да не се наговорим и ... да не внесем един месец! Ама така вкупом - всичките заедно - да видим дали няма да се оправят, а ако не искат - да не внесем още един ... и така докато не се променят нещата, че сегашното е просто нетърпимо...

ни обраха и от тогава всеки ден преди да изляза затварям прозорци, пускам резета, включвам СОТ-а,с една дума стрес от сутринта.... Не мисля, че живея по-спокойно и сигурно и теб те натоварват тези неща, но помисли си колко хора в България могат да си позволят подобна охрана и камери? Няма спокойствие и в двата случая! А, може би, това е целта?

Ма много бързо се надушиха убийците бе ...

A портестутки се изсипаха в пловдива с мераци, кам канаpчетата на "ботева" и ни гововpат че бсп клати даржавата!

Cтpеля по котенца и деца на улицата. Yродлива душичка, работи за милиция.

такива добри практики да се показват по-често! правосъдието да бъде наистина ПРАВО-СЪДИЕ, а не робуване на конвенции, шантаж от "правозащитници" и мафиотско протеже

Доиде време да се променят законите и да се даде право за защита на частна собственост - твоят дом, двор и т.н.недвижими и движими имоти и се знае, че никой не може да навлиза и ползва без покана или рискува да срещне отпор от собственика.

Това е самата истина за обезлюдяването на Родината ни. Кражби, насилие и терор в селата Мвр определено не се справя при тия закони

Държавата? Не държавата, а НС. А то се състои от депутатите, които всички ние избираме. Те приемат законите, които определят обществените отношения и те избират изпълнителната власт, която ги прилага. И когато някой мисли с категории от типа "онази там държавата", а когато дойде време за избори или не гласува, оставяйки избора на платения избирател от маалата или още по-лошо, гласува по внушения от телевизора, резИлтатът е налице. Кого да защитава държавата? Този, дето не знае какво иска, но ще плаща данъци каквото и да стане или сигурния избирател от маалата, на който винаги може да се разчита?

еми, крадците са на отчет в районните управления. а районните управление, мили приятели, знаете ли на кой се отчитат?!? министърчето... вътрешното. ами то, милото на кой се отчита? знаете ли мили приятели?

Аз, ако бях циганин, сега нямаше да изпитвам бяс към доктора, а към Плъха. Защото заради плъхското деяние сега всички са се ожесточили срещу всички цигани, а съвсем не всички сред тях са боклуци, има и много свестни хора. Затова, ако бях циганин, щях да мразя циганската утайка, която носи лоша слава на етноса ми.

боклуци са само тия, дето не събират боклуци

А питали ли сте се какво ще стане, когато позволят на всеки да отстрелва свободно крадците в дома си? Набезите ще престанат, но да не мислите, че хайдуците ще умрат от нищета и глад, не! Ще започнат да обират магазини, банки. Тогава вече ще-неще полицията ще се поразмърда вече.

и престъпниците ще се въоръжат и тогава ще настанат едни екшъни....

По телевизията някой се изказа много правилно: Държавата НЕ ни защитава, но не ни дава и ние сами да се защитаваме. Това е ясно, че няма да продължава още дълго, защото вече чашата е преляла. Въпрос на време е. Ако се случи скоро още един подобен случай?!?!

Има и други подобни случаи. Имаше даже някакъв човек, сложил ток, който да убива крадците. Този случай сега обаче ще бъде превратният, след който законът трябва да се преразгледа и промени. Категорично.

Не ми пука за плъха! НООО , те и докторите ежедневно ни обират, ама не ги гърмим! Този пък и убива... освен това лъже, правете си сметка за морала му като човек!

Ех боже... Като са почнали да те обират досторите, просто не могат да се спрат. Сигурно са ти откраднали хапчетата.

abasador

към, иконописеца, българина, господин Опиц... шапки долу с РЕСПЕКТ! Лек ден.

Може утре да ти нарисува икона, кой знае, след като те е излекувал доктора

Тъй като прокурор Росен Попов провокира някои философски рязсъждения, то нека эбобщим: Първо е народът. Той избира своите представители. Те приемат закони, в защита на нярода. Те избират хората, които ще прилагат законите, в защита на народа. Представителите на народа обаче , си имат собствени разбирания и... Народът остава незащитен. Какво се очаква? Народът не е стадо овце. След като няма кой да го защитава, то народът ще си похване правото в ръце. Нали той го е създал? И? Вместо органите зя прилагане ва правото да се кротнат, те продължяват да вадят членове и параграфи. А смисъла? А резултатността? Др. Росен Попов, Народа не е прост. Вие сте нагли, за да си позволявате да му диктувате правата. Права, пред кого? Пред народа, нали? Кой народ? Та той ви казва, че.. "Вкупом согрешехте и вкупом ненужни станахте." Да продългим ли?

Предлагам да се събере една групировка от около 1000 човека и периодично да да прави неочаквани набези в циганската махала, като им отнема насилствено всичко, което докопа. Законът сега е такъв, че ще ги защити и ще им даде шанс за отново и отново. Но поне циганската сган ще го изпита от първо лице, ще развие фини душевни струни и ще се превъзпита.

Ти ще влезеш ли в групировката? Мама ще те пусне ли?

Има хора, любители на силните усещания, а това определено е по-добро от футболни безредици, да кажем.

крадците защитават крадците. кво е тарсил наркомана и защо е избягал. каквото тарсил - намeрил.

Само който не го е изпитал усещането да бъдеш окраден, той не осъзнава, че не става дума само материалната загуба, а чувството, че си изнасилен и омърсен, някой се е изгаврил и не е оставил безпомощен. Неописуемо отвратително усещане. А ако се повтаря това очакване на постоянно витаеща опасност, води до фобия и човек направо може да превърти.

А чувството да отнемеш живота на човек?

Да убиеш нападател, шегуваш ли се? Примерно звяр, който те дебне и ръфа. Смъртта му не може да остави душевни белези. Оставя горчиво усещане само тормоза, който е изпитан. И когато се натрупа до краен предел, вече действаш първосигнално.

човек или плъх ?

Човек??????????????? Къде видя човека??? Ти на рецидивисти и крадци с висящи присъди човеци ли им викаш...... Много бързо ще смениш тона ако някой от тия намине притеб.... Така, че внимавай какво си пожелаваш.....

Ромите ни отнеха правото да живеем в къщите си по селата. Колко живота бяха отнети за смешни суми? На кого му пука за живота на българите по селата?

Джулия

До трите питанки. Рецидивистите НЕ са човеци. Точно това е най-голямата грешка в мисленето ни. Щом след първото престъпление и наказание продължава криминалната си дейност, той/тя не трябва да попада в категорията човек.

Хм, а за КТБ, където мафиодържвата окраде милиарди, кого да гръмнем?

кой ти пречи?

А дано да те навестяват по често и да ти отмъкнат това от което пишеш сега.

Тази неизбежна.... си я заврете където искате. Доктора е направил това в интерес на обществото!

Миличък, аз за разлика от опиц и доктора имам легално КНО и познавам доста по-добре законите от тях явно, така че всеки който реши - да заповяда. А ти с твоите пожелания предизвикваш съжаление и крещиш от безсилие, но какво пък, трябва да има и хейтъри като теб...

СМЪРТ ЗА КРЪДЦИТЕ!

Случая на Опиц: Наркоман влиза във входа на блока на Опиц. Сина на Опиц решава че е крадец и звъни на баща си Опиц който е в мазето да заключи входа. Опиц грабва незаконно преправен газов пистолет, заключва входа на блока и чака на улицата. Сина на Опиц излиза от апартамента и подгонва наркомана по стълбите надолу. Тъй като вратата е заключена на входа, наркомана скача от козирката над входа и тръгва да бяга по улицата. Опиц го застрелва с един куршум в гърба. Фактите са от делото, не си ги измислям. Айде точно Опиц да не дава акъл какво е неизбежна отбрана, а?

Защо?

С пожелания!Да те навестяват наркомани и роми всяка седмица,дай боже!

За да се стигне до това положение, доколкото прочетох за случая Опиц, там и преди е имало набези на наркомани. Те просто са се били приготвили за отбрана. И друг случай: На мой познат често му влизаха в двора. Веднъж свалил с пушката един циганин от оградата. Мисля, че не го е убил, само го е ранил. Съдили са го и са го оправдали. А циганите вече си знаят, че там е опасно за тях!

Каквото е търсел крадеца, това е получил. Не познавам човек, който да не е ставал жертва ба обир. Ако се говори за присъда, то присъдата трябва да е за полицаите, прокурорите и съдиите, които допускат на свобода да се разхождат престъпни елементи и да тероризират хората, които плащат техните заплати. В защита на крадците се изказват единствено такива, за които кражбата си е нещо нормално.

Когато държавата е тотално абдикирала от задължението си да опазва реда и собствеността на хората, е нормално да се стигне до извращения. Не оправдавам лекаря, но напълно го разбирам. Когато учиш, бачкаш, опитваш се да си изградиш живота, да изградиш дом, семейство и т.н., и като ти се появи един Плъх, който просто реши да похапва от това дето ти си го градил, и когато този Плъх няма как по друг начин да бъде спрян да яде от твоето - може и да изперкаш. Твърде жалко.

Аз пък не само разбирам доктора, а и го оправдавам. Шест пъти е бил обиран. Това е жестоко! И полицията, прокуратурата явно не са направили нищо терора да спре. Кражбите са сериозно престъпление. Те оставят не само материални щети, но и дълбоки душевни рани в хората, които са жертвеа на обир.

Абе вие в ред ли сте повечето??/-не виждате ли че ви хвърлят в глух протест за глупости.Подменят истнските за нещо което близко до психиатрията.

Гинчето е в Чехия, няколко дни няма ни вест ни кост от нея... Някой трябва да държи стадото в напрежение

А докторът е пълен кретен...!!!!!! Такава проктотия у лекар, просто не е истина...?!?!?! Да триеш следи, да криеш оръжие, да искаш да изтриват записи...!?!?!? Да полежи 5 години, та белким му дойде акъла в главата глупава...

си точно за доктор, само че психиатър...

Да, а сега си представи на фона на написаното от теб какво може да подтикне един човек да погази закона, да отнеме живот, значи е ОБЕЗУМЯЛ от безсилие! Това е естествена човешка реакция, ОЧЕВИДНО! И това трябва да го знае всеки крадец, че не може да играе кючек върху достойнството и неприкосновеността на хората. И че няма гаранция за живот !!!!!!!!!!!!