Коментари - Шефове на НОИ взели десетки хиляди от отпуски | dnes.dir.bg
назад

Шефове на НОИ взели десетки хиляди от отпуски

Настоящият директор на НОИ Христина Митрева е получила над 31 000 лева обезщетение за неизползван годишен платен отпуск.

Обратно в новината

Коментари - Шефове на НОИ взели десетки хиляди от отпуски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eеееее BRAVUS! A ма това Hои наистина много се е "окупитило"! Aми и там има за уволнение. A тия "законни" кражби могат да се върнат! Cтига безчинства!!!

Тя затова все иска да ни дои.Осладиха и се парите.Хем заплатата за месеца,в който е работила,но не е ползвала отпуск,хем после затова че не е ползвала отпуск още по една заплата и така 9 години.И то по 4.500 лв на година излиза обезщетението.Ами чудесна заплата.А пък Вие си работете,и ще и слушаме тъпизмите всеки ден!

Аз пък искам да попитам върху каква заплата са й начислявали годишните отпуски на наборката. Върху 2009 год. или върху всяка една от 2001, 2002.......Защото заплатата й едва ли е била същата както през 2009. Ако има разлика, парите да се върнат. И повече никакви такива плащания на стари отпуски. Като не си я ползувал в рамките на годината, да изгаря. То и преди си беше така, ама нещо много анархия и своеволие настана.

Така и през турско не е било-такова делене на хората на долни и висши....как имат силада са живи още тези мошеници и лъжци, не го разбирам. Тази дърта пачавра-митрева,дето реве срещу младите хора на страната, нарече майките крадли, а тя змията прибира като за последно. да им се върне дано, да лазат и молят за хлебец.

Абсолютно съм съгласна с теб, но за съжаление ние можем само да си говорим. Никой няма да прочете или се поинтересува от нашето мнение.

Аз съм ЗА с 2 ръце! Без съмнение, няма да е морално да се очаква от ръководни държавни и стопански дейци да се подлагат на същите лишения, като всички нас. Те трябва да продължат необезпокоявани да се радват на тези привилегии, които народът им е дал, като компенсация за трудната задача, с която са се нагърбили - да ни изведат от кризата. Така че - давай, ГЕРБ, ние сме с теб (докъдето ни стигнат силите де)!

На гласувалите за ГЕРБ - ЧЕСТИТО!!!

Абе за тея хора Кодекса на Труда не важи ли? Е гати, колко уморена жена са назначили за шеф на НОИ.

Само да научел перфектно английски - ти ако досега не си го научил, пък дори и неперфектно, докато бачкаш и трепериш да не те изгонят, няма как да задобрееш в английския. А и логиката ти не е разбираема - хем ти удържат 300 лв., хем казваш, че получаваш 6 пъти по-малко от тези (които пък изчисляваш, че получават 3000), т.е. излиза, че получаваш по 500 лв. месечно, а ти удържат 300 лв., което прави 60% удръжки. Нещо да не си се объркАл?

Ха така бабо Христинке, паричките от отпуската в торбата, а майките с майчинските и детските да ги връщат. Нямаш ли срам?

1.Щото, примерно, получили "ДО" 2 млн лв. за отпуски също не противоречи на получили "НАД" 30-40 хил. лв.:):):) 2. След като резултатът от 9 годишния "ЕКСПЕРТЕН анализ и планиране" е вдигане на вноските поради липса на пари в НОИ - значи просто, че не са си свършили работата и отдавна да са фалирали, ако не бяха бюджетни?!? За какво възнаграждение се говори въобще при 9 годишно ЕКСПЕРТНО чоплене в носа, камо ли за обезщетения????

ВСИЧКИ ТУК ИМАМЕ ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ВЪЗМУЩАВАМЕ!!! ОТ КРАЙ ВРЕМЕ СЕ ВОДИ ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЩЕ МИ ПОЛУЧАВАТ ПО ЕДИН АПАРТАМЕНТ ЕЙ ТАКА...

Толкова ли е незаменима МИТРЕВА, та не е излизала в отпуск

не ги е срам хората с по 2 висши образования получават по 5-6 хил.лв.за зяла година и си пластат осигуровките за да ги изядат такива като тия.видя се как са работили много ,че да няма пари за пенсии и заплати.

значи майките ги задължават да връщат пари,защото родили дете на България,а пък тези се чудят как да обират държавата.Но не е луд който яде баницата,а този дето я дава.Сигурна съм,че са имали отпуск,но под друга форма.Нали човек,ако не си почине поне веднъж годишно,не е работоспособен.А на тия господа наистина им трябва почивка,защото те са сложени там да решават важни държавни дела.Е,как става тая работа???

А МАЙКИТЕ С ДЕТСКИТЕ И ГРАДИНИТЕ ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ, ТАКА ЛИ БОЙКО?

Борисов да изплати и на другите не изполвали отпуските си! Всичко друго е лицемерие ,което той най -добре владее.Нали е слънце-ту грее силно,ту се скрие зад облаците.

НЕЩАСТНИЦИ...И ТЯ И ТОЙ И ТОТЮ

И ти....

С непрекъснат многогодишен денонощен "труд" тези "незаменими" специалисти докараха БГ до това дередже! Ако си бяха стояли през цялото време в отпуска със сигурност нямаше да сме по-зле!

тия немат срам и ми говорят за морал а тя сие гушкала кинти и се праи 4е много и е зор за пенсионерите и осигуровките а то за кво било

безобразие, променят си длъжностите за да крадят пари, а глобяват частния работодател при неспазване на закони

Ето къде са парите на НОИ ! Ето това е да си шеф.Не министърпредседател, та даже и президент, в България.Това е причина за неистовият бяс, на тази да прави реформа в пенсионното!Ако има начин да не се дават пенсии, за да има за нея!

Закоравели бюрократи,които нищо не вършат и никой не може дори с топ да ги помести.Това правителство се опитва да ги поразмърда,затова надават такъв вой.

БЕЗСРАМНИЦИ!!! КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ!!! АЛЧНИ ЗЛОДЕИ!!! ЩЕ БЪДЕТЕ НАКАЗАНИ - БЪДЕТЕ СИГУРНИ!

И сега трябва да избият парите от начетите за майчинство. Само от мен искат 2300 лв.

На баба ти хурката.Едното няма нищо общо с другото.Искаш хем детето в детско заведение,хем да ходиш на работа,хем да получаваш социални помощи - е...не може така.

Така ли мислиш. Като не знаеш много неща недей да коментираш. Явно нямаш дете.

Не ме учи кое с кое има общо

Гледам, че някои недоумяват!?!? Проблемът е, че тези двамата са си ходили на почивки, само че прикрити като болнични. А после са си взели обезщетения накуп. Е, оттам иде възмущението! Много ясно, че като те правят правилата, ще се възползват най-добре. Не знам само как не я е срам тази "р"-кащата да иска парите от майчинството на майките. То бива безочие, ама...

Според мене и това е грешно решение. Тези държавни търтей са си ползвали отпуските не по един път годишно а по няколко пъти но без документ. Та те са си в постоянен отпуск. Предлагам от 2011 година на всички държавни служители и други които работят по кметства областни служби и т.н да им се забранят всякакви такива привилегии като платен отпуск Малко ли крадат от работното време та и отпуски ще им се дават Намалете тази администрация щото ще ни изяде. Контрол трябва господа Контрол Независим контрол кой и защо е допуснал това Та това положение и до сега съществуваше в кодекса Какви са тези специални закони Друга работа няма ли та си губите времето със неща които вече са уредени . Айде чао.

Да се провери за тези близо 9 години каката ходила ли е на море или на друг курорт! Ако отговора е "да" защо не си е пуснала молба за отпуск и защо не и е поискана такава?

Може да направите следната сметка - за 10г тези хора имат натрупана отпуска за по 40 - 50 хил. лева. Значи за всяка година по 4000 - 5000 лева. Ами ако се има предвид че им се полагат по 1 месец отпуска на година, то тази хубава сумичка е заплатата им. Как ви се струва, редовия сложител взима по 500 - 800 лева, а неговите шефове 4000 - 5000 плюс всички други облаги. Това е стряскащото. Върху това се замислете. Пожелавам хубав ден на всички и мислете положително.

Ха сега отново ли ще се появят защитници на "правото" да се плащат пари за неползвани отпуски след 2011 г.? Този пример е само капка в морето. Пълно е с такива "незаменими" и "ценни" кадри, които по цяло лято се мотат по морето и никой не им търси сметка на работа ли са или са си пуснали молби за отпуски. В действителност тръбят наляво и надясно, че без тях "не може" и са единствените "компетентни" да вършат определена работа! Не съм съгласен, че ползват болнични вместо отпуски! На голяма част от тези "кадри" няма кой да им поиска молба за отпуск и те спокойно в т.н. "работно време" могат да са на курорт...

иначе сме честни отвсякъде, докато се стигне до кусането с лъжицата .... и веднага донасяме голямата паница .... и после като се наедеме викаме, че тия пенсионери им е много тези 150лв. пенсия

ДА, някои се обиждат на 700 лева към заплатата им, а на други след 38 години служба като полувишисти им дават само 155 лв. пенсия. Кой и как им определя тази заплата от 3,000 - 4,000 лева месечно, а ? Кой и как им определя колко голяма да е годишната отпуска? Защо тази отпуска е по-голяма от тези в производственния сектор? Има нещо много сбъркано в цялата схема. Не може хора, които живеят на гърба на работещите да ползуват по-големи привилегии, отпуски и заплати от тях.

И аз искам да ме "обидят" със 700 лв., което е повече от заплатата ми.

ГОЛЯМО БРАВО НА шеф на себе си. Конкретно и точно казано. А ИНАЧЕ НАДЯВАМ СЕ МНОГО ДА ГИ НАКАРАТ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ. АКО ЛИ НЕ ГО НАПРАВЯТ, ТО ТОГАВА И ТЕЗИ УПРАВЛЯВАщИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА БЪДАТ ТАКИВА

Обикновено шефовете не ползват отпуските си,разпореждат еднолично,пускат заповеди служителите да си ползват отпуските като за себеси и определен кръг свой хора това не важи. Защо да си ползват отпуските като те постоянно са в отпуска. Със служебните коли ходят в командировка където си искат,по хотели,по морето,по работни срещи и вечери,живот си живеят и ползват в службите определени съгледвачи да следят кой закъснява,как се уплътнява работното време и после докладва,тормоз за едни и затваряне на очи за други, нищо ново под слънцето. Радвам се много за драстичното намаление на администрацията. Следващото важно нещо е повишаване знанията и капацитета на служителите. Сега в момента по общини и където и да е са се окупирали служители с дългогодишен стаж и работят така както беше при социализма,сутрин кафето,вестника, почивка,цигарка,лавче, отвори табличките да си припомни заглавията,обедна почивка-хапване с колеги и по биричка,а след обяд не е много за работа тегаво е и така ден след ден,без да прочете нещо за повишаване квалификацията ,като сме в евросъюза и трябва пълна промяна в работата за синхронизацията с ЕЗ. Нека прочистят тази сган като освен от заплати държавата ще направи икономии дори и от ежедневните безцелни разговори по телефона до близките си за щяло и нещяло Има разбира се и много малко служби където са изключение и се работи съвестно,те са еденици във всеобщия кюп на безхаберие което цари в нашата мила родина-България.

Те са почивали, но за наша сметка... Всичко това са "служебни пътувания"; "контрол на работата на колегите от.../лятото е морето/; "сложен казус" и т.н. Всички знаем, че шефа не почива...дори обядите са му служебни...А когато поискам 10 дни, те ми казват много са , какво ще ги правиш?! Хубав ден от мен!

Тази която обвини всички българи , че са некоректни към Държавата , че взимат болнични без да са болни , че ползват отписки без това да се отбелязва , за да им останат неизползвани . А тя как така не е почивала от 2001 до 2009 та натрупа толкова отписки . Тя побърза да използва това право - да ги получи като обезщетение и ще ми въвежда промени . Морал , много е морално , няма що

Неизползваните отпуски се плащат при напускане.Митрева е напуснала дбъжността си за да стане зам.министър, затова е платена отпуската.Напусни и ще ти я платят и на теб. Ама многа знаете да говорите-хвърлят ни прах в очите...а днес пак в автобус 11 7 цигани без билет никой не смее да им каже, тероризират ни както си искат , а ние се дракаме за глупости.

В момента, в който ми предложат да стана зам. министър, веднага напускам сегашната си работа...

На Борисов хората бе, вижте ги хубаво и му кройте шапка на премиера.