Коментари - Благодатният огън слезе в Йерусалим | Днес.dir.bg

Благодатният огън слезе в Йерусалим

Благодатният огън слезе на Божи гроб в Йерусалим, йерусалимският патриарх Теофил III го изнесе от параклиса.

Обратно в новината

Коментари - Благодатният огън слезе в Йерусалим | Днес.dir.bg

Коментари

ДА БЪДЕМ СМИРЕНИ И ДОБРИ ПОМЕЖДУ СИ.ТОВА Е БЪДЕЩЕТО НИ И ТО Е ЗАЕДНО.

Не мислете положително както ви препоръчва ЦАРЯ на Републиката. 25-годишен мъж се е самозапалил !! ЗАЩО БЕ ГОСПОДА?! СИГУРНО И ТОЙ Е ЛУД, ЧЕ Е ОСТАНЛ В ТАЗИ ДЪРЖАВА В КОЯТО Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят Бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи! В КОГО Е ВЯРВАЛ ТОЗИ МЛАЗ ЧОВЕК - в Христос или в ниото до което ни докараха българските политици?! Защо мълчите?!

За мен лично Великден приключи след тази новина. Който иска да празнува.

КАКЪВ ПРАЗНИК Е ТОВА, КОГАТО УБИТИ И ОБЕЗВЕРЕНИ МЛАДИ ХОРА ЗАВЪРШВАТ ПО ТОЗИ НАЧИН?! КЪДЕ Е ЦЪРКВАТА ?! КЪДЕ СА НАШИТЕ ДУХОВНИ ПАСТИРИ?! ПОТЪНАЛИ В ЛОЙ КАТО ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА КОЙТО ХРИСТОС РАЗРУШИ - потънали в земните си проблеми, забравили, че те са тези които трябва да ни водят! ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА ПЛЕСНИЦА ЗА ПРАВОСЛАВНИТЕ НИ ЛЮДЕ КОИТО В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ СА ПОЛКОВНИЦИ С РАСА! ЖАЛКО ЗА МОМЧЕТО! МАЙНАТА ВИ НА ВСИЧКО!

... а дали е така ... кой ще не каже ...

А преди малко в Люлин пак се самозапали и почина човек.

Имал е късмет. Днес огънят не пари.

ТОЗИ МЪЧЕНИК Е ИЗГОРЯЛ ЗА ДА НАКАРА НЯКАКВИ ИЗРОДИ С ЧОВЕШКИ ОБРАЗИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА МИСЛЯТ ПО ХРИСТИЯНСКИ. Ех СКЪПИ, Дотам води юдейската ерес наречена християнство - вместо ОКО ЗА ОКО , да прилагаш принципа НА БЛАГОРОДСТВОТО и предизвикваш СЪЖАЛЕНИЕ ОТ ИЗРОДИТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ!! КЪДЕ Е ОНОВА МЕЧЕШТО ИЗПЕДЕРАСТНИЧЕСКО СЪЗДАНИЕ НАРЕЧЕНО ПРЕЗИДЕНТ?! КЪДЕ Е ОГНЕБОРЕЦА ДОКАРАЛ ДЪРЖАВАТА ДО ТОВА ДО КОЕТО БЕШЕ ПРЕДИ ДА Я ОСТАВИ В ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!

До 1967 година някъде Рождеството се празнуваше на 6 януари. И масово по селата всички празнуваха на 6 януари. Дори чак до 1980 г все още по традиция хората празнуваха на 6 януари. При патриарх Кирил преминахме на западното Рождество,започвайки от 1967 или началото на 1968 г.

А Теофил III, преджобиха ли го за запалка?

Бог умря преди над 2000 години.За това България е на този хал.

Бог е жив и е сред нас... Просто ние се кланяме на други... За това България е на този хал!

Ти си типичният псевдорелигиозен тъпанар, който смята, че неговата вярвания са единствено правилната вяра и е готов да подложи "неверниците" на какви ли не мъки, за да ги "убеди", че е прав. От такива като теб Христо стои далеч. Щото той май ви учи да обичате еднакво всички, ама толкова и си го разбрал.

Много си страшен и много прост. Християнството си е чиста еврейска ерес. Няма да те питам дали боговете са един илис ХРИСТОС стават двама защото такива като теб явно и до две не могат да броят. За твое сведение като неук ще те светна, че чудесата на Христос са познати в древноста още от времето на Питагор, който 7-м години е бил в отвъдното след което се е появил на учениците си. ЗА ТАЙНОТО УЧЕНИЕ НА ПИТАГОР ЕДВА ЛИ СИ ЧУВАЛ. Един от учениците на Питагор е Залмоксис, който повторил "номера" на УЧИТЕЛЯ си и след като се явил след три години бил признат за Бог! Залмоксис е живял по нашите земи, ама кой да ти каже нещо за него, нали е по добре да се кланяме на чуждото. Няма да ти пълня празната глава с онова което е нарисувано в Казанлъшката тракийска гробница, защото никой досега не е казал коя е изобразената в нея ЦАРИЦА и какъв ритуал на ПРЕМИНАВАНЕ В ОТВЪДНОТО Е НАРИСУВАН. Живей си Тошко в света на Библията и не повдигай глава към небето защото и попа няма да ти обясни коя е ВИТЛИЕМСКАТА ЗВЕЗДА от кое съзвездие е. Какво да ти каже, като той знае толкова колкото РАВИНА за ДАВИДОВАТА ЗВЕЗДА! Грухти там в кочината и не замърсявай ефира!

Залмоксис е живял преди Питагор, според сведение на Херодот. Според мен Християнството си е преповтаряне на Орфеизма и не виждам нищо лошо в това: Да обичаш Бога(вселенския разум, съзидание и т.н.) и да обичаш и да помагаш на ближния. Това разбира се се отнася за първообраза на Християнство, след това как се видоизменя и изродява от "богоизбраните" завалии и далечните им братовчеди (нашите южни съседи) това си е друга бира. От друга страна ние плащаме за греховете на предците си, но не сме виновни за техните грешни действия, затова трябва да гледаме на нещата като разумни хора и да живеем и да се разбираме със съседите си и с всички останали. Това трябва да е смисълът и от една религия според мен, всичко над това е бизнес=политика=икономика

Залмоксис е ученик на Питагор! А КОЯ Е ЦАРИЦАТА ИЗРИСУВАНА НА КАЗАНЛЪШКАТА ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА Е МНОГО ВИСОКА ТОПКА ЗА НАШИТЕ ПСЕВДОИСТОРИЦИ. ИМА ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ В ЗЕМИТЕ НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ Е ЖИВЯЛА САВСКАТА ЦАРИЦА - Махрам Балкхис Към ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ не принадлежи тази натрапена ни от великите сили САКС - КОБУРГ - ГОТСКА РЕПТИЛООБРАЗНА динатия.

Според тяжната "религия" те са правоверните, а останалите не-муслимани са "неверници." Но защо с чудото са удостоявани неверниците, а не правоверните. И на какво се надяват безумните ислямски джихадисти след сатанинските престъпления, които вършат с/у християните? Ето въпроси, на които някой от брадатите джихадисти в Пазарджик трябва да се опита да изясни на правоверните!

За неуки като теб - ЕВРЕЙСКАТА ПАСХА Е НЕДЕЛЯТА СЛЕДВАЩА ПЪРВОТО ПЪЛНОЛУНИЕ СЛЕД ПРОЛТНО ЛЯТНОТО РАВНОДЕНСТТВИЕ. А ЧЕ Е ИМАЛО НОВОЛУНИЕ СЪЧЕТАНО СЪС СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ Е ФАКТ КОЕТО НЕУКИ КАТО ТЕБ ТРУДНО БИХА ОЪЗНАЛИ. Не твърдя, че възкресение не е имало. Друг е въпроса дали то се е случило на 02 април или на 11 септември, когато е било слънчевото затъмнение. Дали пълнолунието е продължило часове? ЗА КАКВИ ЧАСОВЕ ГОВОРИМ, КОГАТО СПОРА Е ЗА СЕДМИЦИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ПЪЛНОЛУНИЕ И НОВОЛУНИЕ!!

овъртел си си в некви староиндийски, зороастриски простотии, слънчице непобедимо! и ни пълтиш и на на нас главите с тая синкретична простотия, дето от възникването си до днес се е изменила хиляди пъти! неизменна и непобедима остава човешката глупост....

ХУБАВОТО Е, ЧЕ СИ ЗАПОЧНАЛ ДА ЧЕТЕШ И СИ РАЗБРАЛ КАКВО Е "НЕПОБЕДИМОТО СЛЪНЦЕ" Казват му още "ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ" и е център на ЕКЛИПТИКАТА. В този еклиптичен център в северното звездно небе на 66,6 градуса северна звездна ширина в съзвездието ДРАКОН се намира една невероятно красива мъглявина NGC 6543 наричаща се "Котешко око" Като говорим за очи сигурно се сещаш и за едно такова стоящо отгоре на пирамидата. Обещавам повече да не ти мътя простата глава с ЧЕРНИ СЛЪНЦА , СЪС СВАСТИКИ, СУВАСТИКИ....! Сега наблегни на егнешкото и пържолите! Там е истината ВЪРКОЛАК такъв.

Леле колко сме страшни и невежи.

В ада всички са вярващи, Тъмньо :) Страшно нЕма!

Да започвам ли вече да треперя?

За стадото - вяра в изобилие и студена водица от угоените попчета, все още много от тях от ДС! Те и комуниститя варваха в светлото бъдеще и другарят Ленин щеше да им строи златен клозет в центъра на Москва, само дето си построиха за себе си и децата си комунизъм, а за народа пак беше вярата и студената водица!

Другари, понеже американската власт ни държи в информационно затъмнение, има подробности, които не са известни на раята. Примерно, че огънят слиза от небето в пещерата , но много от кандилата в църквата отпред се запалват сами, както и снопове със свещите на хората които чакат. Ако беше обикновена шашма, нямаше да има тълпи от народ всяка година столетия наред. Освен това, едната колона пред храма е разцепена, заради история от миналото, когато изгонили православните пред вратите на храма. Тогава Бог дълго време не спуснал огъня в пещерата , а разцепил колоната пред храма, за да даде огъня на православните. Знаем че православния свят ви е от край време трън в очите, но ние сме истината. Всички зверства на кръстоносните походи, светата инквизиция и всичко лошо свързано с миналото, е от западните секти на християнството- католици, протестанти, баптисти, маптисти и прочие... Весел Великден!

Всичко това е известно. Само не разбрах какво общо имат тук американците, които всъщност са сбирщина от всякакви етноси и религии, обзети от манията, че трябва да управляват света.

САЩ силово налага новия световен ред, една част от медиите низ света и тук са пряка американска собственост, фондации от типа Америка за България спонсорират НПО-та който говорят и тролат включително и в този форум срещу православието, по света подкрепят разни Шарлита да осмиват всички религии освен юдаизъма. Виждате че САЩ има много общо с тази атака срещу православието, разбира се една група олигарси евреи управляват САЩ.

Стига сте ни занимавали с тези социални паразити. Запазете църквите ,манастирите и параклисите като реликва , но знайте ,че като народ имаме нужда от много по-смислени неща за да се развиваме .С молитви нищо не става .Напротив - притъпява се чувството на самосъхранение и се унищожава способността на разум . Всички религиозни ритуали са опит за блокиране на човешката същост.Не си губете време и средства по храмове,джамии и свързаните с тях хора.Те са на най-ниското еволюционо ниво

"Лошите" комунисти забраняваха религията, докато добрите капиталисти не. Вижте какво се оказва, в капитализма многократно повече разбиват религията, цели мозъчни тръстове работят срещу православието, погледнете този сайт, малка група тролове от сутрин до вечер оплюва православието, Русия, възхвалява папата, САЩ, вурстовете...

Малеее, колко врявва се вдига за нещо, което и малките деца знаят, че не съществува! Великден, та Великден, как може бе?!? В кой век сме? Още малко в училище ще се учи и как да се разваля черна магия с лук и яйца...

Както боледува тялото, така боледува и душата на човека. Свидетели сме на смесица от човешка непросветеност и произтичащите от това страх и сляпа вяра в псевдо чудеса.

И какво се оказва - че православният Великден е истинският, а не този на католиците?! Ако самите свещеници вярваха в тия измишльотини на библията, то те веднага биха постановили само една дата за Великден, не е ли така?! Зер горкият син божи не бива да бъде разпъван по два пъти всяка година!

Точно това означава! Това означава и че, православната Коледа е на 6 януари и някой ни стори голямо зло като ни нагласи на Рождество с католиците.

Децата знаят още едно нещо - че Иисус Христос не е роден на 25 декември, този ден е символичното раждане на Безсмъртния - слънцето, на което са се прекланяли езичниците и е взаимстван от християнството. Дните около Рождество са тъй наречените от римляните Коленди, откъдето идва и Коледа.

И аз вярвам, че религиите в този си архаичен вид са изпълнили своята роля. Но човекът има нужда от духовност, затова ритуалите продължавата да вълнуват хората, а целта е чрез тях да се обединяваме и да ставаме по-добри. Жалко е, че настоящият век донесе огромно религиозно противопоставяне, а по-примитивните се опитват да наложат своите средновековни възгледи върху останала част от човечеството.

Господ едва ли дели вярващите на католици, ортодоксални, протестанти и пр. а за "слизането" на огъня си спомням простичката хипотеза, че попът скатава запалка в расото като се усамотява в параклиса.

Това е чиста проба измама, даже свещеници са го казали!

Казали ама не са го доказали!

Какво има за доказване? Ти не знаеш ли как се пали огън?

А новолунието през април кога се е падало. Има си правила, по които се изчислява Пасхата, някъде ги четох преди години, но не си спомням. Как се пада Пасхата тогава? И какъв лунен ден и какви звезди и планети съответстват на нещата

ХРИСТОВАТА СМЪРТ НА КРЪСТА Е ОЗНАМЕНУВАНА ОТ СЪБИТИЕ ТОЧНО ОПИСАНО В ЕВАНГИЛИЯТА НА МАТЕЯ , МАРКО И ЛУКА. Иде реч за пълно СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ, което като физическо явление е отразено с : 1/ "...тъмнина покриваше цялата земя"!! 2/ "като потъмня Слънцето; и завесата на храма се раздра през средата" 3/ "тъмнина покриваше цялата земя до деветия час" Описаното СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ показва, че Луната е била във фаза на НОВОЛУНИЕ, а не в ПЪЛНОЛУНИЕ както е при Пасхата през която се е случило описаното събитие! Това времево несъответствие ме принуди да проследя събитията ползвайки сайт на НАСА. КОНСТАТИРА СЕ, ЧЕ: 1/ ПЪЛНОЛУНИЕТО през месец април е било в петък 02 април, когато трябва да е била и Пасхата!! 2/ СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ е имало и неговата диря е минавала през обетованата земя но датата е 11 СЕПТЕМВРИ, а не 02 април !! На 11 септември по Григорианския календар е ОТРЯЗАНА ГЛАВАТА НА Йоан Кръстител, и са атакувани КУЛИТЕ БЛИЗНАЦИ !!! На 11 септември по време на това СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ над главата на жертвата е стояла звездичката ПУРИМА!! КОЯ Е ТЯ И С КОЙ ЗВЕЗДЕН ОБЕКТ СЕ СВЪРЗВА ПУРИМА Е ВЪПРОС НА КОЙТО ОТГОВОР ИМАТ Т.Н. ЙОАНИТИ ПРЕКЛАНЯЩИ СЕ ПРЕД ДЕЛОТО НА ЙОАН КРЪСТИТЕЛ. Надявам се тези които ще ми тракат минусчета да опонират и изложат аргументи против изнесеното като факти.

Тук има един безбожник, който е оспамил темата.

Много се радвам.

Слава на Господ!Амин! и на добрите хора

Гнусни и отвратителни социални паразити - попове, владици и патриарх. Нямаме нужда от вас. КЛАСИКА ОТ СМИРНЕНСКИ ! ВЕЛИКДЕН Христос ни с любов ослепи. Къде е светата любов? Море от омраза кипи и тътне край кръста Христов. Тълпите реват, все така бездушни и зли кат преди, и все тъй протегнал ръка, под кръста му Юда седи. Разпънат, оплют, обруган, умира босяка смирен... а вред фарисейската сган празнува възкресния ден.

Какво очаквате от комунист който изповядва богоборческа идеология.

имало е една година, в която православни свещеници не са допуснати в храма, останали са отвън, и тогава Благодатният огън е слязъл вън от храма, сред православните свещеници

край няма въображението на хората

защо мюсюлманите не си коментирате мюсюлмански новини, уважавайте християнската страна, която ви е приела и не обиждайте безпричинно вярата ни

"...В България Благодатният огън ще бъде донесен на Летище София към 20.00 ч...". И кои плаща масрафа за туристическата расходка с кодово наименование "огън"? Естествено ганио-данакоплатец!!! Разбира се че ще го дават на "талибаните" православни. Няма кои други идиоти финансирани от данакоплаците да си правят кефа за "огнени" екскурзии до Иерусалим!

Измежду данъкоплатците в България има достатъчно хора, вярващи в Христос, които считат, че трябва да се плати тоз масраф.

Благодатният огън да запали обич в сърцата Ви! Нямате ли любими хора с които да го споделите? Дори да е в преносен смисъл,огънят си е огън! Щастлив Празник!

Защо представители на мюсюлманската общност участват в огледа на параклиса наистина не разбирам ?

гледат да се учат, белким повярват в правата вяра, а не на шизофриника и епилептик Мохаммед.

Въпроса ми беше абсолютно сериозен, вероятно има някаква причина да се извършва по този начин ритуала.

Защото Божи гроб е на мюсюлманска територия.

Защото преди разпространение на исляма това са били територии населени с християни. Четете история - интересно и поучително е.

А защо евреите са го окупирали не го дават.

Мюсюлмани държат ключовете за храма. Както те, така и месните военни проверяват всичко - храма и православния свещеник, който влиза. А и там са не сам представители на мюсюлманите, а и на повечето разколи и течения на християнството.

Мюсюлманите не са в "конфликт на интереси". След като те кажат, че няма никаква материална причина в храма да възникне огън, значи е божествен.

Защото ако участват само православни, хората от другите църкви и религии може да оспорват дали е вярно, че огънят се запалва по този чуден начин. Между другото Старият Завет и Корана имат много общо - едно към едно. В Корана пише и за Исус и за Богородица и то само хубави неща.

Само от този факт останалата част от религиите по света могат да си направят извода. Свята и Единна Право-Славеща Господа Бога Църква. Православието ще пребъде!

е добре де, какъв великден са отбелязвали тогава католиците миналата неделя като са немали божия огън.???

jingiby

Да се свети името Божие...

Вярата разбира се е хубаво нещо, но олигофренията ми идва малко в повече.

Доста им идва олигофренията на католиците , щото нали Бог на тях огън не дава. Разбирам ядовете ви! Покайте се и се върнете в лоното на нашата църква. Ако не съществуваха чудеса в християнството , то нямаше да е религия на 2000 години.

бе то чудесата са доста разтегливо понятие... а и принципа по които се избират светци е интересен. особенно при католиците... например свети Антонио е станал светец когато след като са решили да го изхвърлят от параклиса видяли че носоглътката и част от гърлото не са се разложили... за тва е златоуст. а според мен просто отровата дет са му я дали не е позволила на микробите толкова време да позволят да се разложат... или великия пражки светец... дето е удавен в Дунав защото предал какво е казала на изповедта императрицата... дотрябало и на баба Сиси нов светец за нова катедрала - и честито - имаме вче светец.. а признака? намерили КЪРВАВО парче месо в черепа. 300 години след като монаси намерили и заровили тялото. бе то примери колко искаш... че понякога и си присвояват по някои и друг светец от "врежеските" течения... щот друго си е в новата катедрала да изложиш някой свещен кокал - да има за кого да се изискват подаяния...

За папчето ли говориш, дето се е вживяло като наместник на Бог на земята? Ееее не чакайте огън католиците. За вас само огин от кюмбето на папата.

Първият Папа е Свети Петър, самият Исус Христос го е ръкоположил за свой наместник. Тогава църквата не е била разделена на православна и католическа. Ръкополагането е нещо като верижна реакция, чрез която се предава благодатната енергията на Исус Христос към свещениците. Началото на тази верига е Ръката на Исус.

"Не съдете, за да не бъдете съдени, защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви се отсъди и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери"

Ти си този, който се вживява в ролята на наместник и по-точно си позволяваш да си приписваш Божиите правомощия, след като си позволяваш да казваш на кого какво се полага. Не е Богоугодно така, да знаеш.

Между другото не е лошо човек да е скептик. По-добре е така и ако се интересува от нещо, сам да чете, да се образова и да задава въпроси, отколкото сляпо да вярва на всичко.

хахахахахахахаха

jingiby

Поредният луд, избягал от контрола на здравната ни система?

Коментари - Благодатният огън слезе в Йерусалим | Днес.dir.bg

Благодатният огън слезе в Йерусалим

Благодатният огън слезе на Божи гроб в Йерусалим, йерусалимският патриарх Теофил III го изнесе от параклиса.

Обратно в новината

Коментари - Благодатният огън слезе в Йерусалим | Днес.dir.bg

Коментари

ДА БЪДЕМ СМИРЕНИ И ДОБРИ ПОМЕЖДУ СИ.ТОВА Е БЪДЕЩЕТО НИ И ТО Е ЗАЕДНО.

Не мислете положително както ви препоръчва ЦАРЯ на Републиката. 25-годишен мъж се е самозапалил !! ЗАЩО БЕ ГОСПОДА?! СИГУРНО И ТОЙ Е ЛУД, ЧЕ Е ОСТАНЛ В ТАЗИ ДЪРЖАВА В КОЯТО Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят Бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи! В КОГО Е ВЯРВАЛ ТОЗИ МЛАЗ ЧОВЕК - в Христос или в ниото до което ни докараха българските политици?! Защо мълчите?!

За мен лично Великден приключи след тази новина. Който иска да празнува.

КАКЪВ ПРАЗНИК Е ТОВА, КОГАТО УБИТИ И ОБЕЗВЕРЕНИ МЛАДИ ХОРА ЗАВЪРШВАТ ПО ТОЗИ НАЧИН?! КЪДЕ Е ЦЪРКВАТА ?! КЪДЕ СА НАШИТЕ ДУХОВНИ ПАСТИРИ?! ПОТЪНАЛИ В ЛОЙ КАТО ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА КОЙТО ХРИСТОС РАЗРУШИ - потънали в земните си проблеми, забравили, че те са тези които трябва да ни водят! ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА ПЛЕСНИЦА ЗА ПРАВОСЛАВНИТЕ НИ ЛЮДЕ КОИТО В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ СА ПОЛКОВНИЦИ С РАСА! ЖАЛКО ЗА МОМЧЕТО! МАЙНАТА ВИ НА ВСИЧКО!

... а дали е така ... кой ще не каже ...

А преди малко в Люлин пак се самозапали и почина човек.

Имал е късмет. Днес огънят не пари.

ТОЗИ МЪЧЕНИК Е ИЗГОРЯЛ ЗА ДА НАКАРА НЯКАКВИ ИЗРОДИ С ЧОВЕШКИ ОБРАЗИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА МИСЛЯТ ПО ХРИСТИЯНСКИ. Ех СКЪПИ, Дотам води юдейската ерес наречена християнство - вместо ОКО ЗА ОКО , да прилагаш принципа НА БЛАГОРОДСТВОТО и предизвикваш СЪЖАЛЕНИЕ ОТ ИЗРОДИТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ!! КЪДЕ Е ОНОВА МЕЧЕШТО ИЗПЕДЕРАСТНИЧЕСКО СЪЗДАНИЕ НАРЕЧЕНО ПРЕЗИДЕНТ?! КЪДЕ Е ОГНЕБОРЕЦА ДОКАРАЛ ДЪРЖАВАТА ДО ТОВА ДО КОЕТО БЕШЕ ПРЕДИ ДА Я ОСТАВИ В ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!

До 1967 година някъде Рождеството се празнуваше на 6 януари. И масово по селата всички празнуваха на 6 януари. Дори чак до 1980 г все още по традиция хората празнуваха на 6 януари. При патриарх Кирил преминахме на западното Рождество,започвайки от 1967 или началото на 1968 г.

А Теофил III, преджобиха ли го за запалка?

Бог умря преди над 2000 години.За това България е на този хал.

Бог е жив и е сред нас... Просто ние се кланяме на други... За това България е на този хал!

Ти си типичният псевдорелигиозен тъпанар, който смята, че неговата вярвания са единствено правилната вяра и е готов да подложи "неверниците" на какви ли не мъки, за да ги "убеди", че е прав. От такива като теб Христо стои далеч. Щото той май ви учи да обичате еднакво всички, ама толкова и си го разбрал.

Много си страшен и много прост. Християнството си е чиста еврейска ерес. Няма да те питам дали боговете са един илис ХРИСТОС стават двама защото такива като теб явно и до две не могат да броят. За твое сведение като неук ще те светна, че чудесата на Христос са познати в древноста още от времето на Питагор, който 7-м години е бил в отвъдното след което се е появил на учениците си. ЗА ТАЙНОТО УЧЕНИЕ НА ПИТАГОР ЕДВА ЛИ СИ ЧУВАЛ. Един от учениците на Питагор е Залмоксис, който повторил "номера" на УЧИТЕЛЯ си и след като се явил след три години бил признат за Бог! Залмоксис е живял по нашите земи, ама кой да ти каже нещо за него, нали е по добре да се кланяме на чуждото. Няма да ти пълня празната глава с онова което е нарисувано в Казанлъшката тракийска гробница, защото никой досега не е казал коя е изобразената в нея ЦАРИЦА и какъв ритуал на ПРЕМИНАВАНЕ В ОТВЪДНОТО Е НАРИСУВАН. Живей си Тошко в света на Библията и не повдигай глава към небето защото и попа няма да ти обясни коя е ВИТЛИЕМСКАТА ЗВЕЗДА от кое съзвездие е. Какво да ти каже, като той знае толкова колкото РАВИНА за ДАВИДОВАТА ЗВЕЗДА! Грухти там в кочината и не замърсявай ефира!

Залмоксис е живял преди Питагор, според сведение на Херодот. Според мен Християнството си е преповтаряне на Орфеизма и не виждам нищо лошо в това: Да обичаш Бога(вселенския разум, съзидание и т.н.) и да обичаш и да помагаш на ближния. Това разбира се се отнася за първообраза на Християнство, след това как се видоизменя и изродява от "богоизбраните" завалии и далечните им братовчеди (нашите южни съседи) това си е друга бира. От друга страна ние плащаме за греховете на предците си, но не сме виновни за техните грешни действия, затова трябва да гледаме на нещата като разумни хора и да живеем и да се разбираме със съседите си и с всички останали. Това трябва да е смисълът и от една религия според мен, всичко над това е бизнес=политика=икономика

Залмоксис е ученик на Питагор! А КОЯ Е ЦАРИЦАТА ИЗРИСУВАНА НА КАЗАНЛЪШКАТА ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА Е МНОГО ВИСОКА ТОПКА ЗА НАШИТЕ ПСЕВДОИСТОРИЦИ. ИМА ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ В ЗЕМИТЕ НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ Е ЖИВЯЛА САВСКАТА ЦАРИЦА - Махрам Балкхис Към ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ не принадлежи тази натрапена ни от великите сили САКС - КОБУРГ - ГОТСКА РЕПТИЛООБРАЗНА динатия.

Според тяжната "религия" те са правоверните, а останалите не-муслимани са "неверници." Но защо с чудото са удостоявани неверниците, а не правоверните. И на какво се надяват безумните ислямски джихадисти след сатанинските престъпления, които вършат с/у християните? Ето въпроси, на които някой от брадатите джихадисти в Пазарджик трябва да се опита да изясни на правоверните!

За неуки като теб - ЕВРЕЙСКАТА ПАСХА Е НЕДЕЛЯТА СЛЕДВАЩА ПЪРВОТО ПЪЛНОЛУНИЕ СЛЕД ПРОЛТНО ЛЯТНОТО РАВНОДЕНСТТВИЕ. А ЧЕ Е ИМАЛО НОВОЛУНИЕ СЪЧЕТАНО СЪС СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ Е ФАКТ КОЕТО НЕУКИ КАТО ТЕБ ТРУДНО БИХА ОЪЗНАЛИ. Не твърдя, че възкресение не е имало. Друг е въпроса дали то се е случило на 02 април или на 11 септември, когато е било слънчевото затъмнение. Дали пълнолунието е продължило часове? ЗА КАКВИ ЧАСОВЕ ГОВОРИМ, КОГАТО СПОРА Е ЗА СЕДМИЦИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ПЪЛНОЛУНИЕ И НОВОЛУНИЕ!!

овъртел си си в некви староиндийски, зороастриски простотии, слънчице непобедимо! и ни пълтиш и на на нас главите с тая синкретична простотия, дето от възникването си до днес се е изменила хиляди пъти! неизменна и непобедима остава човешката глупост....

ХУБАВОТО Е, ЧЕ СИ ЗАПОЧНАЛ ДА ЧЕТЕШ И СИ РАЗБРАЛ КАКВО Е "НЕПОБЕДИМОТО СЛЪНЦЕ" Казват му още "ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ" и е център на ЕКЛИПТИКАТА. В този еклиптичен център в северното звездно небе на 66,6 градуса северна звездна ширина в съзвездието ДРАКОН се намира една невероятно красива мъглявина NGC 6543 наричаща се "Котешко око" Като говорим за очи сигурно се сещаш и за едно такова стоящо отгоре на пирамидата. Обещавам повече да не ти мътя простата глава с ЧЕРНИ СЛЪНЦА , СЪС СВАСТИКИ, СУВАСТИКИ....! Сега наблегни на егнешкото и пържолите! Там е истината ВЪРКОЛАК такъв.

Леле колко сме страшни и невежи.

В ада всички са вярващи, Тъмньо :) Страшно нЕма!

Да започвам ли вече да треперя?

За стадото - вяра в изобилие и студена водица от угоените попчета, все още много от тях от ДС! Те и комуниститя варваха в светлото бъдеще и другарят Ленин щеше да им строи златен клозет в центъра на Москва, само дето си построиха за себе си и децата си комунизъм, а за народа пак беше вярата и студената водица!

Другари, понеже американската власт ни държи в информационно затъмнение, има подробности, които не са известни на раята. Примерно, че огънят слиза от небето в пещерата , но много от кандилата в църквата отпред се запалват сами, както и снопове със свещите на хората които чакат. Ако беше обикновена шашма, нямаше да има тълпи от народ всяка година столетия наред. Освен това, едната колона пред храма е разцепена, заради история от миналото, когато изгонили православните пред вратите на храма. Тогава Бог дълго време не спуснал огъня в пещерата , а разцепил колоната пред храма, за да даде огъня на православните. Знаем че православния свят ви е от край време трън в очите, но ние сме истината. Всички зверства на кръстоносните походи, светата инквизиция и всичко лошо свързано с миналото, е от западните секти на християнството- католици, протестанти, баптисти, маптисти и прочие... Весел Великден!

Всичко това е известно. Само не разбрах какво общо имат тук американците, които всъщност са сбирщина от всякакви етноси и религии, обзети от манията, че трябва да управляват света.

САЩ силово налага новия световен ред, една част от медиите низ света и тук са пряка американска собственост, фондации от типа Америка за България спонсорират НПО-та който говорят и тролат включително и в този форум срещу православието, по света подкрепят разни Шарлита да осмиват всички религии освен юдаизъма. Виждате че САЩ има много общо с тази атака срещу православието, разбира се една група олигарси евреи управляват САЩ.

Стига сте ни занимавали с тези социални паразити. Запазете църквите ,манастирите и параклисите като реликва , но знайте ,че като народ имаме нужда от много по-смислени неща за да се развиваме .С молитви нищо не става .Напротив - притъпява се чувството на самосъхранение и се унищожава способността на разум . Всички религиозни ритуали са опит за блокиране на човешката същост.Не си губете време и средства по храмове,джамии и свързаните с тях хора.Те са на най-ниското еволюционо ниво

"Лошите" комунисти забраняваха религията, докато добрите капиталисти не. Вижте какво се оказва, в капитализма многократно повече разбиват религията, цели мозъчни тръстове работят срещу православието, погледнете този сайт, малка група тролове от сутрин до вечер оплюва православието, Русия, възхвалява папата, САЩ, вурстовете...

Малеее, колко врявва се вдига за нещо, което и малките деца знаят, че не съществува! Великден, та Великден, как може бе?!? В кой век сме? Още малко в училище ще се учи и как да се разваля черна магия с лук и яйца...

Както боледува тялото, така боледува и душата на човека. Свидетели сме на смесица от човешка непросветеност и произтичащите от това страх и сляпа вяра в псевдо чудеса.

И какво се оказва - че православният Великден е истинският, а не този на католиците?! Ако самите свещеници вярваха в тия измишльотини на библията, то те веднага биха постановили само една дата за Великден, не е ли така?! Зер горкият син божи не бива да бъде разпъван по два пъти всяка година!

Точно това означава! Това означава и че, православната Коледа е на 6 януари и някой ни стори голямо зло като ни нагласи на Рождество с католиците.

Децата знаят още едно нещо - че Иисус Христос не е роден на 25 декември, този ден е символичното раждане на Безсмъртния - слънцето, на което са се прекланяли езичниците и е взаимстван от християнството. Дните около Рождество са тъй наречените от римляните Коленди, откъдето идва и Коледа.

И аз вярвам, че религиите в този си архаичен вид са изпълнили своята роля. Но човекът има нужда от духовност, затова ритуалите продължавата да вълнуват хората, а целта е чрез тях да се обединяваме и да ставаме по-добри. Жалко е, че настоящият век донесе огромно религиозно противопоставяне, а по-примитивните се опитват да наложат своите средновековни възгледи върху останала част от човечеството.

Господ едва ли дели вярващите на католици, ортодоксални, протестанти и пр. а за "слизането" на огъня си спомням простичката хипотеза, че попът скатава запалка в расото като се усамотява в параклиса.

Това е чиста проба измама, даже свещеници са го казали!

Казали ама не са го доказали!

Какво има за доказване? Ти не знаеш ли как се пали огън?

А новолунието през април кога се е падало. Има си правила, по които се изчислява Пасхата, някъде ги четох преди години, но не си спомням. Как се пада Пасхата тогава? И какъв лунен ден и какви звезди и планети съответстват на нещата

ХРИСТОВАТА СМЪРТ НА КРЪСТА Е ОЗНАМЕНУВАНА ОТ СЪБИТИЕ ТОЧНО ОПИСАНО В ЕВАНГИЛИЯТА НА МАТЕЯ , МАРКО И ЛУКА. Иде реч за пълно СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ, което като физическо явление е отразено с : 1/ "...тъмнина покриваше цялата земя"!! 2/ "като потъмня Слънцето; и завесата на храма се раздра през средата" 3/ "тъмнина покриваше цялата земя до деветия час" Описаното СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ показва, че Луната е била във фаза на НОВОЛУНИЕ, а не в ПЪЛНОЛУНИЕ както е при Пасхата през която се е случило описаното събитие! Това времево несъответствие ме принуди да проследя събитията ползвайки сайт на НАСА. КОНСТАТИРА СЕ, ЧЕ: 1/ ПЪЛНОЛУНИЕТО през месец април е било в петък 02 април, когато трябва да е била и Пасхата!! 2/ СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ е имало и неговата диря е минавала през обетованата земя но датата е 11 СЕПТЕМВРИ, а не 02 април !! На 11 септември по Григорианския календар е ОТРЯЗАНА ГЛАВАТА НА Йоан Кръстител, и са атакувани КУЛИТЕ БЛИЗНАЦИ !!! На 11 септември по време на това СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ над главата на жертвата е стояла звездичката ПУРИМА!! КОЯ Е ТЯ И С КОЙ ЗВЕЗДЕН ОБЕКТ СЕ СВЪРЗВА ПУРИМА Е ВЪПРОС НА КОЙТО ОТГОВОР ИМАТ Т.Н. ЙОАНИТИ ПРЕКЛАНЯЩИ СЕ ПРЕД ДЕЛОТО НА ЙОАН КРЪСТИТЕЛ. Надявам се тези които ще ми тракат минусчета да опонират и изложат аргументи против изнесеното като факти.

Тук има един безбожник, който е оспамил темата.

Много се радвам.

Слава на Господ!Амин! и на добрите хора

Гнусни и отвратителни социални паразити - попове, владици и патриарх. Нямаме нужда от вас. КЛАСИКА ОТ СМИРНЕНСКИ ! ВЕЛИКДЕН Христос ни с любов ослепи. Къде е светата любов? Море от омраза кипи и тътне край кръста Христов. Тълпите реват, все така бездушни и зли кат преди, и все тъй протегнал ръка, под кръста му Юда седи. Разпънат, оплют, обруган, умира босяка смирен... а вред фарисейската сган празнува възкресния ден.

Какво очаквате от комунист който изповядва богоборческа идеология.

имало е една година, в която православни свещеници не са допуснати в храма, останали са отвън, и тогава Благодатният огън е слязъл вън от храма, сред православните свещеници

край няма въображението на хората

защо мюсюлманите не си коментирате мюсюлмански новини, уважавайте християнската страна, която ви е приела и не обиждайте безпричинно вярата ни

"...В България Благодатният огън ще бъде донесен на Летище София към 20.00 ч...". И кои плаща масрафа за туристическата расходка с кодово наименование "огън"? Естествено ганио-данакоплатец!!! Разбира се че ще го дават на "талибаните" православни. Няма кои други идиоти финансирани от данакоплаците да си правят кефа за "огнени" екскурзии до Иерусалим!

Измежду данъкоплатците в България има достатъчно хора, вярващи в Христос, които считат, че трябва да се плати тоз масраф.

Благодатният огън да запали обич в сърцата Ви! Нямате ли любими хора с които да го споделите? Дори да е в преносен смисъл,огънят си е огън! Щастлив Празник!

Защо представители на мюсюлманската общност участват в огледа на параклиса наистина не разбирам ?

гледат да се учат, белким повярват в правата вяра, а не на шизофриника и епилептик Мохаммед.

Въпроса ми беше абсолютно сериозен, вероятно има някаква причина да се извършва по този начин ритуала.

Защото Божи гроб е на мюсюлманска територия.

Защото преди разпространение на исляма това са били територии населени с християни. Четете история - интересно и поучително е.

А защо евреите са го окупирали не го дават.

Мюсюлмани държат ключовете за храма. Както те, така и месните военни проверяват всичко - храма и православния свещеник, който влиза. А и там са не сам представители на мюсюлманите, а и на повечето разколи и течения на християнството.

Мюсюлманите не са в "конфликт на интереси". След като те кажат, че няма никаква материална причина в храма да възникне огън, значи е божествен.

Защото ако участват само православни, хората от другите църкви и религии може да оспорват дали е вярно, че огънят се запалва по този чуден начин. Между другото Старият Завет и Корана имат много общо - едно към едно. В Корана пише и за Исус и за Богородица и то само хубави неща.

Само от този факт останалата част от религиите по света могат да си направят извода. Свята и Единна Право-Славеща Господа Бога Църква. Православието ще пребъде!

е добре де, какъв великден са отбелязвали тогава католиците миналата неделя като са немали божия огън.???

jingiby

Да се свети името Божие...

Вярата разбира се е хубаво нещо, но олигофренията ми идва малко в повече.

Доста им идва олигофренията на католиците , щото нали Бог на тях огън не дава. Разбирам ядовете ви! Покайте се и се върнете в лоното на нашата църква. Ако не съществуваха чудеса в християнството , то нямаше да е религия на 2000 години.

бе то чудесата са доста разтегливо понятие... а и принципа по които се избират светци е интересен. особенно при католиците... например свети Антонио е станал светец когато след като са решили да го изхвърлят от параклиса видяли че носоглътката и част от гърлото не са се разложили... за тва е златоуст. а според мен просто отровата дет са му я дали не е позволила на микробите толкова време да позволят да се разложат... или великия пражки светец... дето е удавен в Дунав защото предал какво е казала на изповедта императрицата... дотрябало и на баба Сиси нов светец за нова катедрала - и честито - имаме вче светец.. а признака? намерили КЪРВАВО парче месо в черепа. 300 години след като монаси намерили и заровили тялото. бе то примери колко искаш... че понякога и си присвояват по някои и друг светец от "врежеските" течения... щот друго си е в новата катедрала да изложиш някой свещен кокал - да има за кого да се изискват подаяния...

За папчето ли говориш, дето се е вживяло като наместник на Бог на земята? Ееее не чакайте огън католиците. За вас само огин от кюмбето на папата.

Първият Папа е Свети Петър, самият Исус Христос го е ръкоположил за свой наместник. Тогава църквата не е била разделена на православна и католическа. Ръкополагането е нещо като верижна реакция, чрез която се предава благодатната енергията на Исус Христос към свещениците. Началото на тази верига е Ръката на Исус.

"Не съдете, за да не бъдете съдени, защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви се отсъди и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери"

Ти си този, който се вживява в ролята на наместник и по-точно си позволяваш да си приписваш Божиите правомощия, след като си позволяваш да казваш на кого какво се полага. Не е Богоугодно така, да знаеш.

Между другото не е лошо човек да е скептик. По-добре е така и ако се интересува от нещо, сам да чете, да се образова и да задава въпроси, отколкото сляпо да вярва на всичко.

хахахахахахахаха

jingiby

Поредният луд, избягал от контрола на здравната ни система?