Балистична ракета срещу Мека изстреляли бунтовници в Йемен

Бунтовниците хуси в Йемен са изстреляли в четвъртък балистична ракета срещу свещения за мюсюлманите град Мека, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Балистична ракета срещу Мека изстреляли бунтовници в Йемен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХВЪРЛЕНИ ТВЪРДЕНИЯ НА САЩ В ПРОСТРАНСТВОТО,НО БЕЗ НИКАКВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА МИШЕНАТА НА ТАЗИ РАКЕТА!!!САЩ СЕ КРЕПИ САМО НА ЛЪЖИ!!!

Жалко че "Буркан-а" не е стигнал да Мека. Ще изстрелят друг. И ще е пълен със свинско. :))))))

Балистична ракета срещу Мека изстреляли бунтовници в Йемен Щом и тези цигани разполагат с балистични ракети, спукана ни е работата. Нашата армия разполага само с "балистични" секретарки.

Това са хубави новини , дано четем такива по-често.

Това е напълно възможно ,защото Джеда е в близост до Мека ,но само че западно от него,той е крайбрежен град.

"Хусите потвърдиха днес чрез тяхната официална агенция, че са изстреляли балистична ракета Буркан-1 срещу Саудитска Арабия." И с какво е бил пълен тоя Буркан? С белени домати или с корнишони?

Не бе, със свинско беше пълен.

Ай пак циркове! Що ли не вярвам на написаното?! Една бомба, един казал, ама никой не видял! Глупостите на тия край нямат... Ама потвърдили, че... международното летище! Баси глупостите бе! Тия ако избомбят международното летище, са наясно, че след три часа няма да има Йемен! За толкоз прости ли ги имате, или пък нас Егати Кулите и простотиите

на мен хамерите се опитаха да ми взривят плевнята, ама аз хванах ракетата им с една мрежа за пеперуди... Сега съм им ядосан и им обявявам война.

Буркан Омния-8

западът и американците бранят "демократична" саудитска арабия, която всеки ден бомбардира сватби, погребения и болници в Йемен. Евала за такива политика на тройни стандарти! "Хуманизъм" в действие! ....И как разбраха, че ракетата е за Мека?

Я хуси , я гуси ,... да де хамериканци ! Поне да бяха уцелили !

Браво на американците, които бързо забелязаха каналите за продажба на оръжие ! Само дето не могат проследи тези за снабдяване на ИДИЛ !

Ами ако някой изстреля ракета към сборището на протестърите тъкмо когато са там. Кви икономии ще донесе са американското посолство

Буркан-1 името кърти :))

Вече на бурканите в мазето , ще им казвам ракети. Да не се бъркам. Довечера ще извадя една ракета туршия.

Трябвало е ядрена ракета да изстрелят.

всяка джамия - ядрена ракета... това място докъто не се изпепели на земята мир няма да има...

С пожелания за успешен втори опит!!!!

Защо не вземат пример от ИД? Преименуват се на умерена опозиция и никой не би Американците, като видни демократи няма да ги пипнат с пръст. Иначе би било проява на двоен стандарт. "Прехващането е извършено от кораби на САЩ или на арабската коалиция, която воюва в Йемен в подкрепа на президента му"

Само американците решават кой е умерен, пък тия нека си променят името както си искат.

СА=ИД=САЩ=Израел и разни шейхсчета и емирства ,които не знаят къде да си харчат петродоларите,пият си уискито и харема им е само от бели хубавици.

Не ги разбираш нещата, не става така. В случая бившия президент Мансур Хади, е УМЕРЕН диктатор, защото е подкрепян от САЩ.

...доста гръмко заглавие. Обикновено, човек като чуе балистична, си представя...междуконтинентална ядрена ракета. Не са уточнили. Балистичните ракети са тактически, и стратегически, които летят до 5 хиляди и повече километра. Най-вероятно, бунтовниците са изстреляли балистична тактическа ракета със среден обсег на действие. Като имаме и предвид, че е важно как ракетата ще се управлява и насочи през първата част на полета, картинката ми е ясна.Някакви племенни шамани, дето пасат кози им попада пускова мобилна установка и ракета. Купена с долари от контрабанда и кой знае какво. Мотаят се около ракетата като "индианци в компютърна зала"и натискат копчета. Така че, не само ракетата е важна, но и кой и как борави с нея.Така е и с обикновения Калашник.Забелязали ли сте как в Близкия Изток се стрелят?? Никой почти не използва оръжието както трябва - мерните прибори да са на една линия с мерника, тоест, да вземеш на прицел определена цел. Всеки пука размахвайки автомата като тояга, а най-атрактивни са тия, дето стрелят зад ъгъла на някоя сграда.Крият се, като покажат само ръцете си с автомата и стрелят, без да гледат: )...

Ученика надмина учителя. Саудитите и те като САЩ си търсят повод да нападнат Йемен.

Мека се готви да отвърне с най-модерната си балистична ракета Дамаджана-2.

мерси,готино мe разсмя тази сутрин: ))

Те да внимават да не се включи тежкото въоръжение Буре - 00 и Бидон - 60.

къде са тръгнали с техния буркан тип омния, незнаят българските буркани 3 литрови с туршия как бият

Само дето дамаджана не е с турски, ирански или въобще азиатски произход...но пък добре звучи де...;-) Докато буркан си чисто персииска думичка :-)

Поинтересувах се за въпросната ракета Буркан и се оказа, че означавало Вулкан. Нищо персийски няма, а е някакво произношение на латинската дума. Например на испански би звучало по същия начин Дамаджана е от средновековен английски или френски - dame Jane госпожа Джейн или Жан, но у нас влиза все пак през турски.

След Дебелия Ким сега и някакви си хусити взеха да бъркат в дебелия американски г.з Ужас.

Важното в случая е от къде са се сдобили с такова оръжие... И като гледам май ще да е било от Иран. После САЩ си били измисляли, че тия са откачени.

Много надалеч виждаш. Явно ще да си далекоглед. Другия вариант разбира се е да можеш да хвърлиш до листа с опорните точки.

Буркан а?! Зееми тоз компот.

В заглавието е пропуснат въпросителният знак.

Според мен е пропаганда. Хусите са много смели, но не са тъпи. Те знаят, че ако ударят Мека(най-свещеното място за исляма ), ще си спечелят безброй врагове-мюсюлмани. А ако пък случайно улучат Голямата джамия с храма Кааба-направо си е харакири.

БРЕ ТОЯ ПУТИН И БУРКАН И ПРАТИЛ...

Тя , ракетата не била балистична , а ластична. Изстрелва се с катапулта.

"Преди седмица американския генерал Джоузеф Воутъл, командващ военните операции на САЩ в Близкия изток, обвини Иран, че е свързан с изстрелвания на ракети по американски кораби край Йемен." Нагли хуси ти казвам американци и саудитци ги избиват като на стрелбище за прасета а те а те се осмеляват и да отвръщат един път на 100. Такова поведение е недопустимо.

Отидете на РТ точка ком и вижте клипчето ... дори вече ги мързи да правят качествени фалшификации... с голо око си личе че изстрелването на ракетата и момента на прехващане са от различни клипчета ... но, какво пък важното е стадото да блее...

Мръсните американски терористи и арабските им ученици да внимават следващия път ракетата да не е руска и всички вкупом да колонизират Луната.

Триумвиратът жужи, Иран, Хамас показва какво представлява. Сеячи на смърт, разврат и терор.

Тоз път с Буркан не са успяли. Следващия път ще е с Бидон.

Нищо, с Буркан-2 ще успеят! ;) Но пак имаме борба сунити (тук влиза ИДИЛ) срещу шиити. И неясно защо САЩ се меша на страната на СА, вместо да помогне на "демократичната опозиция" в Йемен? ;)

Време е по Рияд да се изстреля ракета Консерва. Идва зима и всички се чистят от старата реколта - хахахаха

Всеки Буркан компот - ракета в лицето на империализъма

И ко прайм ся... В Сирия сме твърдо ПРОТИВ законно избрания Президент(разбирай - с бунтовниците), а в Йемен - с обратен знак... Като онзи мнооооого стар виц от Соца ..... за жената и козичката... Другарю съдия, напишете ми, най - накрая, кого да бия и кого да онаждам...

Интересно, когато се борят срещу бунтовниците в Сирия, това е терор, а когато се борят срещу бунтовниците в Йемен това е справедливо! С колко аршина мерят краварите?

Терор е когато избиват жени и деца както правят руснаците

А, да , когато под ударите попадат болници и свадби е разнасяне на демокрация. Разбрах колега.

Това са бившите комунисти от Южен Йемен, които след обединението започнаха война със силите на Северен Йемен и от тогава не са спирали. Интересното е, че с иранско оръжие се нападат саудитците, които никак не се харесват с иранците, което означава, че не трябваше да се вдига ембаргото на иранците.

Другарю, като не си наясно с фактите, по-добре си мълчи. Не става въпрос за комунисти в онази война между Севера и Юга, а за пари, по-точно, нефт. Южен Йемен е по-богатата част на петрол, обаче тъй като столица след обединението стана Сана, правителствотобеше там и всички пари от нефта се насочваха натам, а Юга си иставаше все така много беден. Та затова започна тази война, щото племената от Юга и те искаха да участват в разпределението наблагата и дори искаха да се отделят отново от Северен Йемен. Сега, може и чужбински интереси да са подбутнали някого за тази война, нефта там и преди и сега се добива от КанОкси, но местните си имат достатъчно вътрешни междуособици, така че си могат и без външна намеса. Аа, да, и бях там повреме на тази война, добре знам какво беше.

империята на злото ...бляд

Абе не сме толкова прости българите още бе. Защо ни слагате под един знаменател със соросоидите? Щото сте такива.

Айде бе ...чак пък ...БАЛИСТИЧНА ???

По-скоро аз съм космонавт, отколкото ти ракетчик :)

Здравей Космонавте! Напълно си прав. Разбира се, че ракетата е БАЛИСТИЧНА, защото се движи по балистична траектория. Какво да очакваш от нещо "изстреляно" с прашка???

Това са съюзниците на жужиту. Ето какво представлява миротвореца жужи.

Абе метнете един празен буркан, че поне да стигне целта. Пълните явно ги ловят, че глада е голям ;). Пък ако искате имам и празни бутилки

... буркан-1... Hеам думи/нерви...

..Балистична ракета срещу Мека изстреляли бунтовници в Йемен.. --- а срещу меката на демокрацията и пародията - брук-кселът? кога? аиде де! и този път да улучат!!! а на здраве за ракетите!