Японци бъркат и продават лютеница по оригинална рецепта на българска треньорка
Тайната на „българско зеленчуково пюре” им издала треньорката по художествена гимнастика Антоанета Витале
Обратно в новинатаКоментари - Японци бъркат и продават лютеница по оригинална рецепта на българска треньорка | Днес.dir.bg
Коментари
Правят, готвят, приготвят или "забъркват"? Или просто си бъркат /неаясно с какво и къде/?
Това новина за радост или поредното доказателство за умрялата ни държава е, името лютеница можеше да се защити и на тази база ние да изнасяме, а не японците да ни правят показно, пък ние се и радваме, абсурди някакви...
Ние като не можеме,японците могат
Японците първи измислиха найлоновите торбички, руснаците първи се сетиха да ги перат, а аз, за иконимия и надайки се да стана почетен гражданин на Габрово, първи се досетих да си стерилизирам бурканите с лютеницата в тенджерата със супата! "Я гений, прочь сомненья! Даешь восторги, лавры и цветы!"
Във голем праз Неква шунда бъркала лютеница и ся кво трябва да сме горди от този факт
Лютеницата е по различна. Лютеница има само в България. В Турция правят Salça но няма нищо общо. Salça е паста от пипер и домати и се слага в ястията но не става за мазане на филия. Саламуреното сирене не е точно българско. Има го и в Турция и Гърция. Не знам в Сърбия и Македония какво е сиренето но предполагам е подобно. В Германия има турски магазини но не си купувах турско сирене защото беше скъпо и в тенекия. Не мога да изям една тенекия за един месец. Затова купувах вакумирано гръцко и разлика не видях с турското и българското. Същия вкус. А киселото мляко на турски буквално е Yoğurt - или Йогурт на кирилица. Много по гъсто е. Не е много кисело. Не се продава в кофички от 400 грама а в кофа с дръжка. Като кофичките за боя. 3 - 5 или 10 килограма. Обръщаш кофичката и не тече. Стои си така. Толкова е гъсто. И има една жълтеникава тънка коричка отгоре.
турското йогурт е толко гъсто , щото, или е от цедено мляко или е с примес от сметана, тва е добрия вариан. Но в твоя случай по-вероятно да е толко гъсто щото е правено със сухо мляко или или му е добавяно сухо мляко и други сгъстители -агар-агар и други желатини от растителен произход като ирландски мъх (karrageenan, различни нишестета, гума гуар и тн..
Законът за дипломатическата служба не позволява без степен магистър да е дипломат, а филоложката Мариета Арабаджиева станала и посланик с указ на президент! Скандално!!!!
Наште пък се възхищавали на крадящи патента, вместо да изнасяме ние за пазара им продукция.
Къв патент, бе, ждрольо, това да не е компютър. Лютеницата е просто една рецепта, при това за никого не е тайна. Вместо да се радва, че на другия край на света харесват нашата рецепта, той пари ще прави от “патент” за лютеница… Откъде ви копаят?!
Чътни от грилован пепър или по-простичко казано лютеница. :D
Тези от посолството в Япония трябва да са кръгли идиоти! Хвалебствия би имало, ако български продукти се внасят и продават в Япония!!!! Може би скоро ще внасяме от Япония българска лютеница! Хората по света си пазят местните рецепти и съответно ги осребреяват за страните си! Но какво да очакваш от печелбари по посолствата ни, които освен да гледат личния си интерес и този на групировката, която ги е изпратила, друго не правят! Голяма деградация във Външно прес последните десетилетия както във всички сфери!
Японците правят лютеница, китайците правят мартениците, които си купуваме тук... Браво...
ПОМАГАМЕ НА ДЖАПАНКИТЕ ДА "УСЕТЯТ ВКУСА НА БЪЛГАРИЯ", ДА ИМ ПОМОГНЕМ ДА СИ ВЪРНАТ ... КУРИЛИТЕ , А ПЪК ДА УДАРЯТ РАМО - ДА СЕ ОТЪРВЕМ ... ОТ КОНЯ !
В Япония не съм бил-значи принципно не би трябвало да се обаждам. Но съм работил 1 година и два месеца в ХонгКонг -Сянгао, както си му викат местните. Та поназнайвам " кухнята " и вкусовете, които ги владеят. Имаше много скъпи места, в които е невъзможно да стъпиш заради мириса от сготвенето или при вида на живото същество в чинията ти ... За мен беше ежеднвна борба с мирисите, като излеза по островите в свободното си време. Иначе в хотела предлагаха интернационализирана нормирана храна .. нямам спомен да ми се е гадило от нея
Поне да беше прочел нещо Японската кухня е доста по различна от китайската Острови са Предимно планински терен Плюскат морски дарове, ориз и зеленчуци И водорасли даже Всичко това( без ориза) полу сурово , мариновано, туршии или съвсем сурово Кви миризми, кви три лева на цело
Мерси, че ме светна за японската храна... Със сигурност и японците имат непосилни за белия човек кулинарни изненади... такива каквито видях и изпитах в Сянгао
Човек, най-хубавата храна в Хонг Конг съм ял в едно павилионче в рубарското селище на остров Лантау. Местните малко се учудиха че си поръчах стомах (шкембе), свинска кръв и още някакви дреболии и то на китайски (по скоро с посочване и споменаване на бройка), но беше прекрасна храната. Също и в Сингапур - най-вкусната храна е вечер на улицата от количките, че и евтина.
Сигурно си имат 100 пъти по-вкусни "лютеници" , а не като нашите с нишесте и 10% домати по маркетите А пропо , вкусна е само домашно приготвената !
Моята домашна лютеница си е супер :) На който са му наврени ръцете в.... яде гносотии и плюнчи в интернет.
Тази "уникална" съставка на лютеницата не е като тайната на Кока Кола. Да не говорим, че бъркането на домати е известен факт още в Месопотамия. И всички тия тъпанарски статии, целещи да побългаряват шопската салата, таратора , лютеницата и ракията са страшно долни Аре да се вземете в ръце и да се стегнете.... Имаме да решаваме сериозно политически проблеми, да изкъртим бетонираните изроди в съдебната власт и да разкараме олигарсите.
Доматът е американска култура Появява се в Европа не по рано от 16ти век А докато стане масова Докато се стигне до лютеница - минават векове Чукча писатель, чукча не читатель, а простако?,
Историята и географията ти куцат-домата влиза тук от Южна Америка от испанските конкестадори!!! Както 70%от познатите ни сега плодове и зеленчуци!
Не повече от 20 Америките са доста по бедни от към видове одомашени растения За животни да не говорим - само едно Причината - разположението Север- Юг Огромно разнообразие от климат, но в сравнително ограничено пространство Старият свят е разположен Изток- Запад Огромни територии със сравнително еднакъв климат ( Африка под Сахара не влиза в сметката, изключая Етиопия)
Дреме ти, така ти минава живота, в полусън. Примитив...
ЦЯЛА АЗБУКА ОТКРАДНАХА , ЧЕ И СИ ПРИСВОИХА АВТОРСТВОТО, ТА НЕКВА ЛЮТЕНИЦА ЛИ НЯМА ДА НИ ОТКРАДНАТ !
А пък големите търговски вериги ни продават оригинално кисело мляко и сирене, с палмово масло
Голяма гордост, какви сте всички вие бре само биене в гърдите бе никакво покритие. Смешно племе. А да кажете нещо свързано с реалния живот??? Например, че от 52 държави в континентална Европа България е на предпоследно място по покупателната способност единствено пред Албания, липсата на здравеопазване, липсата на спорт, корупция. С нищо няма какво да се похвали, но сте първи по внушения и измислени статии. Дремеми за лютеницата