Взривове и стрелба на летище ”Ататюрк” в Истанбул

Две експлозии разтърсиха международното летище "Ататюрк" в Истанбул, предадоха световните агенции, като се позоваха на турски представители и турски медии.

Обратно в новината

Коментари - Взривове и стрелба на летище ”Ататюрк” в Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А сега ходете на море и екскурзии в Турция. Поне турчулята са станали по-малко на белия свят.

someone

много повече искат да ударят западна европа, но в турция е по-лесно. но има неща, писани да станат, и те идват неумолимо.

dsco@

ИД се разправя жестоко с дезертьорите. Та Ердоган, като му секна бизнеса с петрол, реши да се заиграва с Европа. Това никак не се хареса на "бизнес" партньора ИД и му спретнаха една класическа атака.

тЕА фесове не бяха ли 80 милиона?!

Р-доган тъкмо се извини и всичко щеше да е наред, а сега излиза, че е напразно. Руските туристи пак няма да дойдат.

...летището което Е Възела/Хъба между Европа и Азия (има Директни И отвъдАтлантически полети) ...на 11 място Глобално по брой пътници (61.8М за 2015та)

Изявление И на Овалния. ... Препоръка на ИАФА за Стопиране на Всички полети. ..май и из терминала е стреляно напосоки...не е еднозначно дали са се самовзривили, или са стреляли а взривовете отделно Утрото ще е Нажежено.

Загиналите са около 50 човека.

Чест прави на Даниел че Незабавно направи Изявление ! (Няма пострадали Българ(к)и.) ...а жертвите/ранените - Са доста повече.

Много странно звучи това изречение, няма да е зле да се редактирате малко:"Заподозрените са взривили носените от тях експлозиви, преди да преминат през проверка с рентген." Излиза, че след като са взривили експлозивите, те още седят на опашката да минат рентген??? :) :) :D Интересно дали са го минали без проблем.

Сте СтриктноЧетяща, Колега ! ...ами 'остава' да 'разберем' Накъде Са отлетяли...;-)

некак си съвсем закономерно - Ердоган пробва да затопли отношенията с Русия и веднага се почват атентатите. Дано Турция и Европа намерят сили да се справят с това зло и поръчителите му.

Утре и за вас така ще пишат ! аре лека нощ !

Непукистка ли си?

Жалко за загиналите . Но защо всички терористи са с Калашник? Да припомним кой снабди нашите терористи 1925 г с оръжие когато убива и взривиха църквата св. Неделя.

Припомни кой омаха Брюксел, Париж и целият Близък Изток!

САЩ също произвежда Калашник. Без лиценз.

защото в най-качественото оръжие

Жалко и най-искрено съчувствие към засегнатите и техните близки!Каквито и да са причините - кюрди, опити за радикална ислямизация или..., това не бива да продължава!Силно се надявам не с диктатура, а с цивилизационни методи Турция да си върне спокойствието и мира.Народа е казал: "Заиграе ли мечката в комшиите ще заиграе и у нас". Дано в Турция се намерят мъдри политици и дипломати, които да доведат страната и региона до безопасно място за живот и туризъм, както беше.

nirvana

Яжте ми К(О)Р -а резняци . Ехее там е весело капути мюсолмански. К(О)Р за вас .Свобода за кюрдите ще ви ева майката.

Вече съобщават за около 50 убити

А тези искат да се разхождат свободно из Европа. Как пък не. Сега да почват да викат, че Абдула е велик, а пророка му Мюмюн е мъдър. Може пък да бъдат чути и следващия път убитите да са няколко хиляди.А дано...

по СНН 28 убити и 60 ранени.

" човека" толкова много помага на терористите , а те така да му взривяват летището , как не ги е срам!?може пък да е подарък от асад , за "добрините" , които прави в сирия ...

Още ще има. Много се забавиха с даването на независимост на кюрдите. Пропуснаха момента да им дадат да си направят държава в част от бившия Ирак и Сирия и сега процесите ще се развиват отвътре в Турция.

28 убити и 60 raneni

а ердоган , колко сирийци и кюрди изби ???на ден по 100 -200 , най-малко , това му помагало да спи по-добре !

Фашистът Путин може да насъсква кюрдите стещу Турция, но по-вероятно е кюрдите да удрят за да уплашат руските туристи ако евентуално се върнат в Турция.

спомни си сега , колко добре беше между "фашиста"путин и ердогана , преди последния да реши да сваля руски самолети воюващи с исл.държава -неговите най-големи приятели !

кюрдите ще плашат туристи? Те си отмъщават на тези, които ги убиват по родните им места.

Дебил,не употребявам думи,на които не знаеш значението.

Съобщиха за около 30 убити и около 60 тежко ранени

ако турците не го изгонят с камъни ердака , ще имаме две сирии в едно ...това е само началото !

Съболезновния за жертвите! Не е времето и мястото за съпътстващи коментари, но кога и защо започнаха фойерверките при комшиите? И ще им помогне ли НАТО? Нали всичкото натовец сеизтъпанчи да декларира, че при защита суверенитета и цялостта на Турция НАТО безрезервно стои зад нея? Я да видим сега, с каква точно цел стои зад Турция, като държавата там вече я няма, а се водят бойни действия поне на три фронта? Още веднъж, мир на загиналите!

Турците много са го загазили с този терор. Като прибавим и тоталитарния режим на Ердоган, който функционира като военен режим и нещата са съвсем надървени.

аз си спомням деня , когато го избраха за президент -голяма радост беше , но ми се струва , че вече не им е радостно... хич !

То лесно се оправя как си живяха мирно кюрди и турци 30-40 години и дойде един селяк почна да забулва и да се прави на интересен османска империя не знам си какво и ето имаме резултат. Тези империи всичките са свършени. Идва света на компютрите. Хората са излишни. Накъде са тръгнали с тези булвания ?! Простотия до шия ....

Съжалявам за жертвите. Но заради властимащите, техните решения и водената от тях политика винаги си го отнасят невинни хора. Така е било и така ще бъде, уви. Светът се превръща в ужасно място и всички имаме вина за това - едни заради действията си, други заради бездействието си.

Съболезнования на близките на загиналите. Но като сееш вятър жънеш буря - в стремежа си да възстанови Отоманската ислямска империя Ердоган се забърка с организации от всички цветове на дъгата, смятайки че ще прецака всички. Е, не е чувал поговорката "И от котката по-голям звяр има"

Корените на тези атентати трябва да се търсят в битката на елитите стоящи зад бъдещия президент на САЩ - Тръмп и Килъри. Турция изглади отношенията с Израел във връзка с "Флотилията за Газа" и договори израелския газ от Средиземно море да мине през турска територия /проект подкрепян от кръговете зад Тръмп/. За да се случи това тръбата трябва да мине от юг на север през западната част на САР, където положението се контролира от Москва. И ето, че Турция изведнъж реши да изглади и отношенията си с РФ. Т.е. Ердоган в случая заигра по свирката на силите зад Тръмп и моментално получи шамар под формата на настоящите атентати от екипа на Килъри. Елитът зад Килъри има огромни интереси в нефтогазовия сектор и налага своите проекти, но свързани с Каспийския басейн. Не трябва да забравяме и отличните отношения сложили се между Тел Авив и Москва. Слабото звено в проекта за средиземноморския маршрут е Турция и точно там бият хората на Килъри и то в навечерието на тел.разговор между Ердоган и Путин, който както предварително е обявено трябва да бъде проведен утре.

Такава активизация на ПКК... И то след обтягането на отношенията с Путин... Дали някой не налива в кюрдите...?

В кюрдите наливат същите тези сили зад Килъри, не забравяй, че американците /ЦРУ и разни там ЧВК/ изградиха бази за подкрепа и координация на кюрдите в северноизточната част на САР. Която сега играе тил на кюрдите, действащи в Турция, но недосегаем за турските въоръжени сили.

Едната в град Рамейлан, провинция Хасека, другата край град Кобани на самата сирийско-турска граница.

FuckTheEU

И как разбра, че са кюрдите?! Те удрят по военни колони и полицейски участъци, това тук не е техният почерк.

Признак на върховна балканска ганьовска цивилизованост е да се радваш на нещастието на другите. Вижте се бе боклуци, в дъното на помията сте вече, това ли ви е цивилизацията, долна воняща сган.

Защо мислиш, че ме е срам, че съм българин. То тези повечето са блядове - тролове, но има и много българи. Жалко, че не сте ни изклали. Дано имате втори шанс.

Пламене, Пламене, защо си такъв българофоб? Явно си от племето на Юда Искариот, за да се радваш на сегашния геноцид над България.

Трай там, че България е единствената съседна държава, с която Ердоганени още не ви е изпокарал. На мен лично ми е жал единствено за тези турци със светъл тен, висше образование, със жени/или жени неносещи забрадки. Т.е. негласуващите за партията, връщаща ви бавно в средновековието.

Летище Ататюрк чисто ново ? Никога не си минавал оттам селяко ;) Новото е на азиатския бряг , а тук тепърва ще почват да строят ново летище по проект най-голямо е света. С оглед атентатите от последната година проектът едва ли ще види бял свят. Разчитаха да обират транзитниа трафик от Европа към Азия и от Близкия Изток към Америките и Африка , но близките години никой няма да иска да сменя полет в Истанбул. Пиши ги бегали...

Съжалявам за невинните жертви, но на живите да им е за урок да не ползват турско летище и турски самолети. Само влезте в сайта flightradar и ще видите, че българското небе е пълно с прелитащи турски самолети. Трябва да се озъбтят резаците!!

Търкиш Еърлайнс е страхотна компания, винаги я предпочитам. То българска изобщо има ли? А за летище - Букурещ, много по-цивилизовано в сравнение със софийското, което си е все едно селска автогара.

На мурзилките тука им се привижда какво ли не , и пишат колко да не заспят ! давайте го малко по-бодро друзя , иначе не будет копеек...

Свежи новини от гнездото на тероризма Турция!

FuckTheEU

Странно, на ердоган сякаш му дойде акъла в главата и все за приказва за нормализиране на отношенията с Русия и тук изведнъж такъв гръмък атентат. Сякаш този, който му дърпа юздите се опитва да го вкара в "релси" и да му каже "не нормализирай отношенията си с Русия, това ти е за наказание".

Ердоган поне не се е надупил на кюрдите, както фашистчето Пупи на чеченците.

Сякой май ти плаща, а?

Тия не гледат ли Европейското по футбол !

Новината е хубава и радва , наздраве.

"Престрелка в София след въоръжен грабеж и гонка" - и това е хубава новина по твоя логика?

Никой здравомислещ човек не би летял с турските авиолинии или да сменя полет в тази държава . Жалко че са убити невинни хора

Съчувствам им на турчалята. Можа да са врагове, но това не го пожелавам и на враговете си. То обаче си е казано - "който сее ветрове, ще жъне бури". Турците пуснаха терористите в гръб на Кобане, после обстрелваха кюрдите все едно са ИД, после избиха маса кюрди в самата Турция. А имаха примирие... Сами си го направиха, защото самите те се превърнаха в терористи.

И без тва локума на това летище е златен!

28 жертви, 60 тежко ранени!

Няма никакво морално или човешко оправдание за тези безчинства. Отиваш и избиваш абсолютно невинни хора. Кретенизъм от най-висш вид. За жалост, това стана ежедневие, а Турция заприличва на други мюсюлмански страни от Близкия Изток, в които войната е необходимост!

Е, те къде са тръгнали тия хора, какво правят на летището? Ако си бяха стояли вкъщи, сега нямаще да са убити или ранени :)

Бой по резаците на Ердоган! Слава на Путин!

Мълчи бе, сорсоид недоносен.

Екстремно затопляне на отношенията с Москва !

Мда, ти сии идиот, летището Ататюрк не е остаряло а е чисто ново и е фснтастично. Дс си беш маата.

Ататюрк между другото едно доста остаряло , мърляво и скъпо летище за ралика от Сабиха Гьочкен в Азия е доста подсигурено , но явно не достатъчно. Минава се секюрити контрол още на влизане в сградите. няма как да св вмъкнв бомба , но явно гадовете са задейтвали отвън. С Турция е икономически свършено. Дотук бяха.

Този .бан муджик Калашников е виновен за смъртта на милиони хора деба неговата мама мръсна.

ДЕЦАТА А ЕРДОГАН ТРЕПЯТ ЕРДОГАНЧЕТАТА :)) .... КЪДЕ МОГА ДА КУПЯ ПАТРОНИ И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ ?:)