Атентаторът в Стокхолм бил 29-годишен иракчанин

Две експлозии разтърсиха в събота вечерта оживена търговска улица в центъра на Стокхолм, отнеха живота на един човек и раниха двама души.

Обратно в новината

Коментари - Атентаторът в Стокхолм бил 29-годишен иракчанин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Следващото най подходящо място за атентат е Хелзинки

Hикой не е м ъ л ч а л; просто до сепо /SEPO/ са дошли и идват много мейли. Hе е възможно на м и н у т а т а да са прочетени. Tогава хората си тръгват от работа . в мейла е нямало конкретно време и място, само общи думи... /това е от пресата/ Aко "са знаели" нямаше дa пуснат хора да минават точно по тая улица. Oще п р е д и атентата, щяха да я затворят а не с л е д това.3ащо "ще чакат да бъдат ранени а и тоя да се самоубива! Bидях , колата му беше паркирана на точно 1 метър след пешеходната пътека! Tочно до магазина на ъгъла където бе3брой невинни хора и дечица пресичат а други влизат в магазин за бонбони - специално децата...A центъра е о г р о м е н! Kазвам и ще к а ж а, бог ни е запазил от невинни жертви и у ж а с и! D о к о г а ли? Xората си пазарят мирно но д а н о мнозина се осъзнаят, че Pождество Xристово не е бизнес и подаръци но BOG изпрати най-големия подарък на човечеството своя единствен син -исус Xристос ! A тоя беше тръгнал да убива! Dнеска щял да празнува, защото и мал /д н е с к а/ рожден ден!!! Yжас и у ж а с и!!! Tова е само дело на сатаната! BOG е любов а ние в с и ч к и сме много грешни !!! Dано на тия светли дни - н и к о й да на плаче ...бъдете здрави и добри! A живота м о ж е да бъде много кратък!!!

Бъркаш Иран са перси,а иракчаните са араби и малко кюрди.

Прав си. Моя грешка - признавам си, че се заблудих от близостта на имената.

В Ирак живеят персийци (а не араби) и говорят фарси, а не арабски. Пишещите тук поне да се образоват, а да не говорят глупости. А иначе както беше казал някой: "НЕ ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ СА ТЕРОРИСТИ, НО ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА МЮСЮЛМАНИ"

Това последното не е вярно! Не съм защитник на мюсюлманите-терористи, просто отбелязвам, че членовете на баската ЕТА избиваха мъже, жени и деца. Дали са християни или атеисти, не знам, но мюсюлмани определено не са.

ЕТА убиваха предимно полицаи и държавни чиновници. Те се борят срещу държавата и нейните органи, а не срещу мирното население. И искат автономия (независима държава на баските, а не да завладеят света и всички да станат баски като тях.

Пълна глупост за терористите. МНОГО малка част са мюсюлмани - просто тия дето са "модерни" напоследък са такива. Иначе прочети за Карлос Чакала, ЕТА, ИРА, Червени Бригади, 17 септември и какви ли не още. Камикадзетата са японски патент и т.н. А за Иран - жалко, че са мюсюлмани, можеше къде по-напред да е държавата им.

Приказваш на ангро, приятелю. Тези, които изреждаш бяха терористи, преследващи или крайно леви интернационални политически цели по времето на студената война (Чакала, Бадер, Улрике Майерхоф и т.н.) или вътрешно-национални такива (ИРА, ЕТА и 17 септември). Освен това те бяха отделни малки групировки, всяка със своя специфична политическа идеология. Сега ситуацията е тотално различна. Тероризмът е идеологически обединен (от общи религиозни цели) и глобален: във война със ветовната цивилизация. Основният антицивилизационен боец пък е именно войнстващият ислям. Ако се огледаш наоколо ще отбележиш сам, че в момента световният тероризъм се практикува само от мюсюлмани. Затова Европа трябва да бъде недостъпна за тарамбуки. Като им се стреля, да се стрелят помежду си из Анадола, Мала и средна Азия и северна Африка. Имат достатъчно проблеми да решават помежду си на своя територия - да уважават ли и Али или само Мохамед, да се съобразяват ли със светските достижения от средните векове насам, или да продължават да си я карат по законите на шариата ... Това не са наши въпроси, нито на нашите деца. Нека тарамбуките си се трепят на тяхна собствена територия.

Паисиус, това е валидно за Иран, а не за Ирак!!!!

нима се чудите, че атентаторът е иракчанин, да не сте очаквали да е германец или финландец, ясно е, че ислямът атакува и така ще бъде, тяхната доктрина е да унищожат християнството и докато не направим нещо сериозно да ги спрем, тези ислямски фундаменталисти ще тероризират света

Tоя е искал да убива. Dошел от ирак като малък с родителите си. Dори написал писмо и им се "извинява" и на жена и дете че ги е и з л ъ г а л ! ...препасал се и тръгнал да убива; първо гръмнал и запалил колата и после хукнал към метрото, точно когато хората се прибират или са по магазините. C помоща на сатаната да убие колкото може повече. 3ащо? ... понеже му е било толкова акъла успял да се гръмне сам до смърт но и нарани и още двама! Hикой в тая държа ва не му е направил н и к а к в о зло. Mуфтията а и суъчениците му кaзват че не е бил в ред с психото! Dобър е бог че не е гръмнала раницата с пироните. A добри хора се спрели и двама започнали да му дават изкуствено дишане за да го с п а с я т. Xора, за къде e тръгнал тoя ? Kойто убива невинни -отива в ада! Dруго място няма! A и аз като че нещо ме накара да се мотам 15 минути пред една витрина. Tочно на метър щях да мина оттам и то точно тогaва. Dобър е бог, че ме е упазил. Yпaзил ме е за да правя още добро. A оня-посял -пожънал! C умраза към добрите не се отива надалече...

Ако си искрен,приятелю, благословен си от Бога!

Трябва да се приеме закон, който да изселва всеки проповядващ радикален ислям заедно с всичките му роднини по пряка линия. Освен това трябва да се конфискува цялото му имущество и пари. Да се вземат ДНК проби и хора с такова ДНК, да не могат влизат в България (Европа) во веки веков.

Така е, прав си. Ама добре е да се приеме и закон, който да забранява подигравка с религията, независимо чия е. Съжалявам, ако не сте способни да разберете колко грозно е това. Нищо не оправдава тероризма, но нищо не оправдава и карикатурите - в случая, терористът има поне някакви идеали, които защитава, макар и крайно неправилно.

Ми аз съм атеист. Обръщали ли сте внимание в религиозните книги (и християнски, и мюсюлмански) какви хули и нападки има към "неверниците" (не само към друговерците, а и към атеистите). За мен не е ли обидно? Има свобода на словото, основна свобода. Както аз не посягам на тяхната религиозна свобода, така и те да не посягат на моята.

Убудун съм, че ако САЩ престанат да навлизат в мюсюлмански държави, да избиват хора и да им крадат богатствата, няма да има никакви атентати. Даже и проби няма да им вземат на американците, защото тяхната ДНК е леко сбъркана.

Ясно е ,че не си виждал американец!Обясни с думи прости,защо този за когото нищо не знаеш е престъпник!Престъпен е навярно начина по който употребяваш тази дума!И не пиши простотии за близките ми хора!

всички са гракнали срещу ислияма, а никой не коментира че религиите като цяло са отрова за човечеството! изключение прави будизмът, където няма строги канони! мюсулманите са по-изостанали заради ограниченията които им налага тяхната религия! без войни и религии, светът щеше да е чудесен, но до сега да се е пръснал по шевовете от пренаселване!!!

Светът щеше да е чудесен без хора - нали те са измислили религиите!

в уса мерките за сигурност след 11.09. са драконовски, особено по летищата, а в европа с толерантната си и безгръбначна политика на "интеграця" на малцинствата и слободя само ислямски терор ще си докара. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като определяш всички американци като престъпни типове,та да те попитам:Ти виждал ли си жив американец дтугарю!И какво те кара да мислиш ,че са престъпници!И то на фона на благородните араби терористи!

виждали сме господине(от Подгумер или Бусманци) даже са попрелитали едновреме 1943 44 г да ни поздравяват...100% дедо ти се е насирал от умиление тогава))))) резродник смешен!

*Коментарът е премахнат, тъй като съдържа "етническа или верска нетолерантност".-----скъпи младежи ,кое от написаното не е вярно ,за погмедите или останалото ,то се съмнявах в този сайт но това доказа моите съмнения ,броячя ви ще намалее с1 бр ,чао

Другарю ,засрами се от глупостите си!Стана обратното кир...и араби отиват в САЩ и Европа и избиват невинни хора,защото искат всички да станат правоверни!Взимай черджето и почвай да се ду..ш!

не може европеици и американци да са в цял свят а мусулманите в техните си дарjaви.като се иска разделение белите да си стоят при белите. нормално е да има ответен удар,ако американец доиде в твоя дом и те изрита от него избие семеиството ти ти да не би да го благословиш???аман от двоини порядки, американеца в америка и никакви виzи за тия престапни гадове.

Хахаа, муслуманите си стоели в техните държави... ти в кой свят живееш? Мусюлманите са плъзнали из цяла Европа, в България до Норвегия... при нас са дошли с война, в Европа - като бежанци или като гастарбайтери. Исляма дели света на две: "дар ал ислям" т.е. дом на исляма, ислямските страни и "дар ал харб " т.е. дом на войната, всички други страни. Неговата цел е да вкара в "правата вяра" целия свят. По-рано това е ставало със завоевателни войни, сега чрез имиграция и размножаване в страните домакини.

Последно, "мусулмани" или "мусюлмани"?

Като гледам, май не знаеш кое копче да натиснеш, за да изпишеш главна буква, а и ги редиш едни простотии...Имаш ли завършен трети клас??

Това е резултата от приемането на мюсюлмани фанатици в ЕС. Може да се очакват най вече атентати от тях!

Лъжа е това ,което пишеш за ГЕРБ и особено за АТАКА!Тя е единствената патриотична партия в страната,защитаваща християнските ценности!Срамота е !

Какво е срамното - че си член на някоя от тези партии и още не си в час?? Че ни занимават с членството на Турция в ЕС , а не погледнат ПОГАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ и търпенето на етническа партия?

Шведите ще имат повод да редуцират мюсолманите с този атентат . Няма да се очудя и те да ревнат срещу нас и да сложат спирачките за присъединяването ни към шенгенският договор . След като купените ни от Турция политици подкрепят изключително яросно , антинационално членството на Турция за ЕС . Няма да се очудя тези атентатори да се окаже че са имали български задгранични паспорти . Нека не забравяме че единствената страна в света а така и единствената в европа в която има Мюсолманска партия подкрепяща талибаните и алкаида визирам ДПС и БСП-ГЕРБ , АТАКА и другите безродници дето само грухтят и смучат парите на народа

Шопски, кога АТАКА е подкрепяла членството на Турция за ЕС или пък талибаните бе, каун? Люскай ракията с шопска салата, а не без мезе, че съвсем ти е закърнял мозъка! Ама то какъв мозък в главата на шоп, там е или дърво, или чугун.

ще давате Нобелови награди за мир на когото не трябва а????)))))) при мен тия не минават

в ЕС ! Папата и Ватикана са прави: ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ следва да са точка 1-ва в Договора на ЕС. Щом има "Ислямска република..." значи може и трябва да има "Християнска република..." и щом има такова отношение срещу християните, следва да има такова и срещу илямите. И да бъдат ограничени с право на пребиваване година по година и да бъдат изгонвани веднага щом нарушат законите на демокрацията. Швеция след този атентат няма да стане по-толерантна към кандидати за ЕС с мюслемски приоритети.

Искате ли това ,което се е случило там да се случи и тук,та защитавате убиици!?

за тва си имаме Крал Слънце той знае, той може и мисли зарад нас ...та той да му мисли ....

На нас циганите ни стигат.

Ще ни изяде главите. Към всичко и всички, без оглед на техния "принос". Какво, нали са родолюбци, що щат по останалите страни, а не си стоят да си развиват своите? Нали сме лоши и неверници? Все едно някой нагло напира на вратата ти да влезе "на гости" непоканен и да ти изяде всичко от хладилника без да те и пита дори....Трябва час по-скоро Шенген да го затворим и вътре да не се делим на повече и по-малко....

до "инжинера"..... швеця се насити и на билгари..... краци и мрисна паплач сме ние.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И май арабите ще ги изселят от Швеция....

Те ви толерантност към арабите!!! Прибираме ги в Европа а те атентати ни правят за благодарност и ние понеже сме тъпи пак ги търпим!!!

Страхливци! Когато не могат да се изкажат, действат със сила. Няма нищо по-недостойно и неджентълменско от това. Изглежда исляма никога няма да се научи на цивилизованост. Вижте им съборетините в страните им. Как, някой да ми обясни, че това е перфектната религия (както те я рекламират) след като живеят по-зле от циганите ни в махалите. Мери Има толкова много карикатури на Христос и на Бог. Защо не сме тръгнали на втори кръстоносен от яд???

Отговарям ти с въпрос: защо като сме по-цивилизовани правим и ние карикатури? Още повече като знаем, че тези хора ще реагират първосигнално? Според мен за избягване на религиозните противопоставяния се иска висша дипломация ...

Съгласно официално определение, тероризма е оръжието на слабите страни (няма нищо общо със страхливостта), а оръжието на силните е ясно - модерна техника, всякакви ядрени и др. бомби и ракети! Друг е въпроса защо се използва изнесен тероризъм - той няма идеали и цели и ако не е поддържан от....(тук вече е разковничето), не би трябвало да съществува. Нане Шопски ( нерегистриран ) 12.12.2010 12:58 има интересновиждане!

Абе поправи ме ако греша ма май бяха едни джентълмени дето бяха поробили 800 милиона хора и смучеха от тях не с приказки а с терор и убийства .

Ще ти отговоря и аз на въпроса - защото толкова струва и вярата ни и благоговението към Бога, Който е създал нас и всичко. Та самите ние Го отричаме и Го хулим или оскърбяваме всеки ден с постъпките си!

Смешно ми става четейки как някой обвинява себе си през останалите за да докаже мнението си. Не всички са безбожни като теб, за това недей претендира че знаеш обстановката. Живеем в 21-ви век. Имаме език за комуникация. Бомбите не са комуникация, а правене на мръсно, защото доводите им са слаби за да докажат идеята си. Като не могат, и на, трепят. Не поддържам американците с тянахната фикс идея за световно господство, но пък взривове срещу думи....

Уважаеми господа шведи, продължавайте да приемате щедро мюсюлмани във вашата страна. Те ще ви се отплатят с още взривове.

Швеция заприличва все повече на САЩ. В най-лошият смисъл.

Да можеше да заприлича на Русия в добрия смисъл... :)

hm много правилно забелязваш, така е ,понеже в Швеция управляват десни, както и в цяла Европа. А десните бяха тези които преди 20 години започнаха да вкарват в Европа американския неолиберален икономически модел ( заедно с него и обществения)Една народна мъдрост казва С какъвто се събереш, такъв ставаш!. От тогава десните са проамерикански наслоени , действат само по американски свирки и са поставили Европа на колене пред Америка. Благодарение на тяхното монолитно управление Европа е в пълен хаос, десни антисоциални мерки, ЕС е също в огромен хаос понеже Америка извая ръководството на ЕК то да не прави нищо в полза на Европа. Още по страшното е, че няма противопоставяне пред тях, левите ги няма никакви, изчезна европейския политически плурализъм, Европа заприлича на един голям СССР с една дясна голяма партия ЕНП от десни архиконсерватори които движат Европа назад и надолу..

Както и на 9.11, така и при атентата в метрото в Лондон, а и въобще при всички така наречени атентати организациятя е на тайните служби. Готов съм да се обзаложа, че и в този случай е така. Нали трябва да се поддържа страха и да се оправдава отнемането на правата в името на измислената война срещу терора.

Ахахаха!Много филми гледаш.

само ти блееш на Козяк))))смешник..и по слеко с пуканките и бургерите ....

Така е. Всички знаем че земята е плоска , но ЦРУ ни пробутва теорията че е кръгла, за да могат да заграбят всичко.

Според мен всичко това е дело на един и същи човек, нещастника дето се е самовзривил и е убил само себе си. Но склонен съм да вярвам, че атентатът в Ню Йорк беше дело на американското правилтелство или поне вътрешна организация. Сериозен атентат в Европа ще е дело само на вътрешна организация.

USA нали има разузнаване да ги намерят

май си приличаме с шведите, и те в Афганистан, и ние - там, засега разликата е, че тях ги взривяват, а нас още не... докога ли

Защото се напълниха с паплач от третия свят. Виж че всички такива зулуми се правят от "местни". България не е много интересна за емигранти. За какво да идват тук? За двеста евра заплата ли?

Тия дето взривяват разни "пиратки" ако са умни, знаят къде да взривят "пиратките". Ако ги задействат на правилното место, ще има много голямо одобрение от избирателите/електората/. Но ако допуснат грешка става лошо!

В Стокхолм, единот най-мирните градове.

Не коментирам ,дали Мохамед и Алах са добри...Но явно сред тези, които ги следват има и много лоши хора.Трябва нещо да се направи срещу тези камикадзета и може би трябва да се започне с тези ,които ги въспитават....там явно е големия проблем.

Дам, а християните всичките светни. :)

То и сред нас християните винаги е имало лоши хора. Спомни си инквизицията, избиването на учените.

Ех Танасе, Танасе... Какви Войоди имаше едно време, какви каузи.. Тва наденица, тва мандри.. все справедливи.. Днешно време нни каузите каузи.. ни воеводите воеводи.