Борят се за живота на три жени след взрив на газова бутилка

Две от жените, които пострадаха при взрива на газова бутилка в къща в Сапарева баня вчера, остават в тежко състояние. Трета е в стабилно състояние.

Обратно в новината

Коментари - Борят се за живота на три жени след взрив на газова бутилка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

така е мен, сакатлъците стават не щото се готви на газ а предимно от невежеството на юзърите... ако знаеш колко бабушкери, кьорави и не много грамотни си готвят на газови котлони на които маркучите са толкова напукани че в стаята не се диша...

Добре де, на тия хора не им ли е замирисало??? Аз ползвам газова бутилка за бойлера. Редуцил вентилът се беше повредил и изтичаше газ, ами то смърдеше не се дишаше, при условие че помещението, в което е бутилката, отговаря на всички стандарти - има вентилационни отвори в долната част на вратата, а след това има коридор със стълби надолу и голям коридор долу с входна врата срещу стълбите - т.е. има къде да бяга газта, не да се натрупва, както ако се постави на тераса. Газта е безопасна, стига да знаеш как да я ползваш. Имам познати, които си сложиха газови котлони с бутилката в шкаф отдолу... не ми се мисли, ако стане някой фал и изтече газ.

не ползвайте газови бутилки.... аз примерно готвя на ацитилен... с бучка карабит готвя цяла тенджера боб... после малко гърми ама само под завивките....

Може ли толкова липса на акъл? Поне не стойте наблизо кат кибици докат бай Иван обяснява "Ей ся ще видиш как ги оправям..."

На доброволни начала проверявам редуцири, шлангове и връзки на газовите печки на няколко комшии, които ползват пропан-бутан. В началото, докато ги убедя някои от тях, че са самоубийци, видях и патих. На двама съм им сменил шланговете и скобите за своя сметка, не че струва нещо, ама и с това не щат да се "минат". На една баба миналата година и купих нов редуцир, немски, щото другите са порнография. Старият и работеше така, че умирисваше целия вход. Синът и и казал, че нищо му няма. Срещам го един ден и му казвам, че заедно с майка си ще си ликвидира и наследството, той мига на парцали.

СПРЕТЕ ГОТВЕНЕТО ПО ТЕРАСИТЕ

спрете хитруването и готвенето по терасите, гадна хитринка е това, за която се плаща висока цена и рано или по късно става така, защото всичко си има цена и много висока е тя

Не ползвайте газови бутилки! Особено тези боклуци които разнасят по домовете са крайно опасни. Остаряла технология с висок риск както се вижда!

Тия изкуфели бабета сигурно са лупали бутилката с чук та да я оправят! Та добре са се подредили де. Двете със сигурност не ще оцелеят, ако описаните поражения са верни. Освен това стар организъм не се справя и с доста по- леки трвми.

остави ги дира. аз пък след всяка статия за пътен инцидент им обяснявам че водача на леко мпс не е шофьор. шофьор е професия. иначе с удоволствие използват думичката лиценз вместо разрешително, като политиците

Не е само това. Доста от ползвателите на газови пропан-бутан в бутилки си мислят, че освен редуцир вентилите и уплътнението на бутилката, и подвеждащият шланг са с вечен живот. Виждал съм бутилки от които отвеждат газта до печката с обикновен гумен маркуч. И на забележка ти обясняват, колко си прост. Да не говорим за навика на половината, да оставят редуцира отворен и с това цялата система под налягане. При едно спукване на шланга или избиване на връзка, трагедията е неминуема, защото искра може да се генерира от мвого източници.