ВКС тълкува специфично обезщетение при смърт на роднина

ВКС ще тълкува дали братята, сестрите, дядовците, бабите и внуците имат право на обезщетение за неимуществени вреди от смъртта на техни близки, съобщиха от съда

Обратно в новината

Коментари - ВКС тълкува специфично обезщетение при смърт на роднина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВКС да започне да си спазва собствената практика и да не чете законите както Дяволът - Евангелието! Големи мислители ще ми дойдат!

Би ли лишил някой съд близнака на загинал човек от правото за страда за другия, който чуства като почти себе си?

Само троловете са компетентни за всичко. Обращате всичко на политика , пари.Оставете някой знаещ да каже две думи. Ама ви и ден и нощ ли седите на компютрите и пишете цинизми и глупости.

Много неясна статия.Не съм адвокат и моля някой,ако знае да поясни за какво обезщетение и за каква смърт става дума-по болест,убийство,катастрофа и други.

за всички случаи, когато при настъпването на смърт на един човек, може да бъде ангажирана гражданската отговорност на даден субект за заплащане на обезщетение. Най-често става въпрос за извършване на престъпление, но може да се касае и за трудова злополука, например, когато работодателят плаща, макар да не е виновен. Но наистина задължителната практика е много стара. Става въпрос за две постановления на Върховния съд от 1961 г. и 1969 г.

Гледай ти, след колко години космически високи заплати, кретените се сетили, че може би и братята и сестрите, бабите и дядовците, че и внуците можели да страдат. Те досега са си мислели, че само тези които те са сложили в тъпите си закони страдат, другите няма нужда да бъдат обезщетявани и защитавани от пощурелите убийци, които си правят каквото си искат в тази държава - разграден двор.

За да преценят "тежестта" да различните доводи от ВКС са поискали пликове с различно съдържание на пари. Към момента водещ е дохода на плика със стотачките в евро, но не се знае как ще се развият нещата, защото в битката влизат акциите на приносител.

Аз пък разбрах че сега на мода при съдиите е розовото. Особено при евро банкнотите