Путин и Вучич договориха мащабни руски инвестиции в Сърбия

Подписаното споразумение включва не само строителство на газопровода през Сърбия, но и разширяване на подземното газохранилище "Банатски двор"

Обратно в новината

Коментари - Путин и Вучич договориха мащабни руски инвестиции в Сърбия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

двамата лидери на жалките останки на две комунделски империи - ссср и югославия!

Сърбите пак ще ядат голямата сопа! Турския поток може да си остане само до турция и няма да мине нито през БГ нито през Македония! Сърболята шъ го духат кат венецуелците...на опарки

У бг за480км газопровод южен поток...цена десет милиарда евро. У сърбия за 400 км газопровод..., милиард и половина ДОЛАРА. Айде и сърболята да дадат още толкоз... егати каква кражба се е готвила с този южен пАток...

У бг за480км газопровод южен поток...цена десет милиарда евро. У сърбия за 400 км газопровод..., милиард и половина ДОЛАРА. Айде и сърболята да дадат още толкоз... егати каква кражба се е готвила с този южен пАток...

"Освен тях, Сърбия ще получи безплатно от Русия 30 танка Т-72 и 30 бронирани автомобила БРДМ-2. Обсъжда се и въпросът за системи за противовъздушна отбрана Бук-М1, Бук-М2 и зенитен ракетен комплекс "Тунгуск"."- ами вече като няма купувачи..ха.ха ги подаряват..ха.ха Индия и Египет се отказаха от руските оръжия и техника вече. Бракуват ги.. И как мислят да мине ТП като не са питали нас дали ще разрешим да мине през България..ха.ха.ха

Еми щи ни заобиколи търбата бе, да не сме сто кила... хахаха

Сърбия се развива и ще процъфтява, защото не са послушковци и навеждачи като нас! Чичо Сам всичко ни забранява и затова сме на тоя хал!

бвп на србия - 41 430 000 000 $ бвп на България -65 830 000 000 $

Еееее....байо Йоване, че колко по-наведени да станат от сега пред Путин??...голямо дърво ги чака и голям глад...тоя път са като цирей на балканите и то бая набрал, скоро ще се пръсне гнойта....последната надежда на Путягата...нищо, даже и спомен няма да остане от Сърбия...боклуци

Правят си сметки без кръчмар. Ами нас питахте ли бе

Вучич си вкара автогол... Ще има интересно продължение на мача. Сближаването на Сърбия с Русия вдига цената на БЪЛГАРИЯ~

Сърбите винаги са имали по-мъдра политика от нас.

Затова от Югославия, Сърбия остана сама и с една плюнка територия, а във всичките бивши югославски републики (без Македония) ги мразят до смърт. Много мъдро.

Една плюнка байчо, ама точно където най ги сърби ес и нато. За това през войната краварите докараха чак от оборите си *айняни стелтове, да сипят сиромашки уран, щото плюнката им се видя бая голяма и тлъста, трольо.

Ами не си прав, винаги са имали същата алчна политика като нас. Просто по-често са се оказвали на печелившата страна. Иначе кое му е мъдрото да воюват, забележи - в края на 20 век с почти всички доскорошни съюзници в Югославия и като резултат да бъдат намразени от хървати и босненци, като дори черногорците не желаят да бъдат в една държава с тях. Сега се инатят и за Косово, но отдавна са го изгубили, само те още не знаят, въобще това ако е мъдра политика, здраве му кажи.

120 000.... E pa te sa go posre6nali wsite srbi ;-)

Руснаците нека си инвестират в Сърбия. В България - само според правилата! Иначе хич не ни трябват. Може и сами да си изградим тръбата, пък ще купуваме и от тях и ще продаваме където си искаме. Иначе Като страничен наблюдател - повече изглежда някой да се е продал на руснаците за някоя друга пара, е и орден 1ва степен разбира се.

Ти кой видя да инвестира у нас? Тук там някой далаверджия и това е, а и все гледа да дръпне повече от колкото е взел

руснаците без теб могат и не им дреме за тъпи европравила и псевдоценности. Сега Бг са тези които се молят.

Не съм забелязал, а и не би трябвало да им се молим.

Лукашенко преди 2 седмици отказа да назове руския народ братски, заради небратското поведение на Газпром. Украйна отдавна вече не е братска, Беларус търси началото на интеграция със Запада. За Полша даже не отварям въпрос. Поведението на Русия и руските олигарси към исторически близките си народи е потресаващо цинично. Затова и те търсят спасение другаде. Сърбите логично търсят помощ от Русия, след като Запада им разби Югославия. Тук циничното е, че нито Сърбия, нито Русия се интересуват дали съставните народи на Югославия искат да са вътре под управлението на сърбите.

To Украйна отдавна вече не е страна, заради братската помощ от ФАЩ

Украйна, е просто "процъфтява" откакто обърна гръб на Русия и затова черноморието не е пълна с украйнци които работят за 500лв. Евала на Сърбите.

По света: "... Русия е готова да вложи около 1,4 милиарда долара за развитието на инфраструктурата в Сърбия..." И у нас: "Чуждите инвестиции се сринаха с над 500 млн. евро за година По предварителни данни на БНБ нетният поток на преките инвестиции в страната за януари – ноември 2018 г., отчетени съгласно принципа на първоначалната посока на инвестицията, възлиза на 795.4 млн. евро (1.4% от БВП3), като е по-малък с 549.7 млн. евро (40.9%) спрямо този за януари – ноември 2017 г. (1345 млн. евро, 2.6% от БВП). През ноември 2018 г. той е отрицателен – 21.9 млн. евро, при 274.1 млн. евро за ноември 2017 година..."

преди сърбетата бяха по-добре от нас, а сега ние ходим на евтин пазар и евтини плескавици в бедна сърбия. Живот, а?

Колко българи ходят? 10 - 12 % а останалите броят стотинки за кредит и храна. А аз гладен сърбин не съм виждал

Като добавиш и това че Китай инвестира 3 милиарда в Сърбия а ние ще подарим на САЩ 1,5 за несъществуващи самолети.

Инвестиции прави само този, който има пари. А пари имат само руснаците. И това ще продължава. Защото доскоро ,,воденичния камък" за Русия бяха хартийките емитиран американски дълг, от който успя да се отърве. Това гарантира все по-голям финансов ресурс за Русия. А нашите приятели от ЕС и отвъд океана са разделени на едни, които се стискат за инвестиции в България, а когато пуснат нещичко започват да четат как може да си вземат обратно парите или да ни глобят. А другите са едни особени - от тях пари не се измъкват - като черна дупка са - засмукват всичко, но нищо не можеш да изкараш от тях! Както са казвали още древните българи - пак сме на неправилната страна!

Така при комунизма цицаха от запада... и ни се присмиваха какви сме цървули и скъсани с руснаците, а пък те сърбите били запад и ядяха тоблероните и носеха дънките и бачкаха по ферегето. Но това не е любов... друго е.

Ще дойде ден и ние отново ще сме рамо до рамо с братята руси !

Е нали бяхме заедно полвек,остави по-младите от нас да решават кое е по-добре за тях и ако станат в един момент мнозинство проруски настроените окей,другото е преврат на малцинството,примерно около девети септември.

Никога повече!!! И не са ни никви братя,само дето ползват нашата азбука! С гърците сме по-близки по гени,защото живеем заедно от 2500г.

Китайци и руснаци се скъсват да инвестират в Гърция и Сърбия. А ние само седим в стойка партер пред САЩ и им даваме милиарди

Струва ми се, че руснаците искат да ни дадат урок как се постъпва с онези, на които не може да се вярва. С тези инвестиции, имайки предвид, че сърбите не се делят на фили и фоби, а са твърди националисти и си знаят интереса, разликата между тях и нас ще е като между Западна и Източна Германия. А ние все така ще се мразим и ще търсим кой да ни "спасява".

Преди година бях на маса с едни сърби. Цитирам дословно какво казаха за САЩ. "Тези хвърляха бомби върху главите на децата ни, ние никога няма да забравим това"

Потресе ме паметникът на загиналите деца в Белград. Под бомбите е попаднало родилното отделение на една болница. Такова нещо не се забравя и прощава. Само ние направихме паметник на онези, които са разрушили София.

и аз съм бил със сърби и то много пъти. Плюят милошевич, че заради него имат загинали близки или приятели и заради него са се изнесли от кочината сърбия.

Ами ние забравихме как англичани и американци хвърляха бомби по децата ни през ВСВ, та така че всичко си иска време, и сърбите ще забравят стига да имат интерес от това.

Ми супер

Дал им самолети, дал им танкове, щял да им даде и тръбопровод, щял и газ да им даде, ама още не се знаело откъде щял да дойде - хахахах

"Нивото на родните тролове. С такива кадри не ти трябват русофили. Вие им вършите работата в пъти по-добре. " мнооооого добре казано

На Русията всички съседи са и врагове, така го докара Путаран, като почнеш от Финландия и свършиш със Северните острови и Япония.Белите мечки на север не са изказали мнение все още!?!? На Сърбия също всички съседи 'и станаха врагове, даже кръвните им братя черногорци и хървати, за бугари и шиптари да не говорим, плюят ни повсеместно....но така са народите с управляващи шовинисти....!?!?

Грешиш. Всички тези страни, които си изброил (половината свят) са си загубили директните елиминации с Русия през вековете и са в стойка партер. Освен това са приятели на Русия, целуват й ръка и не се обаждат ако не са повикани.

Що не гледате ние колко сме цъфнали, че и вързали, а само злобеете по чужд адрес? Не ме интересуват другите, питам се ние защо никога не успяваме да си защитим интереса и все сме на грешната страна?

Средностатистическия руснак едва свързва двата края.Хората в провинжията живеят като в .50 години а джуджака щял да инвестира в Сърбия.С кой пари бе Путьо,след като петрола падна на цени от които само си покривате разходите?Ако наистина се инвестират руски денги в Сърбия,то възврашаемоста им трябва да е жестока и безмилостна.И нас Лук ойл ни дои толкова години-скъпи горива но затова пък пълен боклук.

Нивото на родните тролове. С такива кадри не ти трябват русофили. Вие им вършите работата в пъти по-добре.

Нещо друго няма ли да ти измислят от Козяк? Щото аз виждам много средностатистически руснаци с имоти по морето и в Гърция а проспериралият средностатистически българин едвам изкарва до заплата

Сърбите се изхитриха и врънкат за техника втора употреба Путин, а той е склонен да им я подарява или продава много евтино. Така сърбите ще имат нелоша техника на ниска цена, НО реално с нея дори и Албания не могат да плашат, защото албанците са част от НАТО. А Косово с оръжие няма да си върнат, това е ясно, колкото Крим ще се върне в Украйна, толкова и Косово в Сърбия. Истината е, че Сърбия падна отвисоко, защото си въобразяваше, че трябва да е хегемон на Балканите - амбициите за хегемония на България беше орязани още началото на 20 век, а на Сърбия в края, това е положението. И да си ни върнат поне Западните покрайнини, ако не и цялото Поморавие, за да си бъдем наистина близки.

Ами западните покрайнини са има няма 1500 кв.км. като изключим Струмишко, ако си ни ги върнат, с този жест ще спечелят българите като истински приятели. И без това не инвестират там и чакат да се претопи населението, вместо това да си ни ги върнат и да започне Нова ера в двустранните отношения. Иначе в очите на българите ще си останат двулични и алчни за чужди земи /има няма 25,000 кв.км. от Българското етническо землище/.

Надявай се. Те за 10г изгубиха повече от половината и хич няма да се съгласят да изгубят още. Щот накрая ще остане Белград и околията :-)

Аз, знам че няма да стане, тяхната алчност за чужди земи е пословична, ние сме се кротнали, но те не, и затова още ще страдат и никой няма да може да им помогне. Не могат да прежалят Косово, което реално е било по-дълго време българско, отколкото сръбско, ама пуста му алчност, е това е положението...

Така е. Както правдата ни настигна нас и защото се занимавахме с германците и направихме глупост с 2рата балканска, така и тях ги настигна правдата. Сега сме си почти на място като всеки почти си е платил за греховете. Но, както казах и преди, макар Сърбия да не е член на всичките корекомски съюзи като България, не изглежда ние да живеем по добре от тях!

Има ли ербап журналист ,да намери Тикмоча и изтръгне от нето отговор на единствен въпрос:: "Минава ли Турск поток през България бе,льохман?":))))))

Рано е още да се каже, както отговорил милиционера, когато го попитали колко е часа;))

НИКОЙ НЯМАШЕ ДА Е ДОВОЛЕН И НИЩО НЯМАШЕ ДА Е ВЪЗМОЖНО АКО Г-Н БОРИСОВ НЕ БЕШЕ ПРЕДЛОЖИЛ ГЕНИЯЛНАТА ИДЕЯ ЗА ГАЗОВ ХЪБ БАЛКАН!!! БРАВО ГОСПОДИН ПРЕМИЕР!!! БЛАГОДАРИМЕ ВИ Г-Н БОРИСОВ ГОРДЕЕМЕ СЕ С ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ!!! ВИЕ САМИ ВИЖДАТЕ ЧЕ ВСЕКИ В ДЪРЖАВАТА И ДАЖЕ ЧУЖДИ ДЪРЖАВНИ ГЛАВИ КОЙТО ИМА ПРОБЛЕМ ОПИРА ДО ВАС ДА ГО РАЗРЕШИТЕ С МНЕНИЕ ИЛИ СЪВЕТ ДОРИ АКО ПОТРЯБВА ЗАЩОТО ХОРАТА ВИ ВЯРВАТ!!! БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВИ Е ПРИЗНАТЕЛЕН ЗА ВАШАТА ХАРИЗМАТИЧНА ЛИЧНОСТ И ЛИДЕРСКИ КАЧЕСТВА ИСТИНСКАТА ДЪРЖАВНА ГЛАВА НА БЪЛГАРИЯ ПРИЗНАТА ОТ НАРОДА!!!

Набери още по-голям шрифт, че до заемеш поне една страница с простотиите си. КУкувец !

Олекна ли ти,признай си,искаш и и нещо по така от премиера,мискинин.

Добре пишеш, но си сбъркал числото - трябва да е единствено, щото освен теб, друг едва ли се гордее с такъв премиер, провалил редица важни за страната проекти.

Колко дена, след това посещение, ще пляскате статии за това абсолютно незначително събитие?!

що ма стоножке,за тебе ли да пуснат новина дето днеска ви фанаха келешите дето спонсорират еврите с бг пари

как така са я пуснали тази снимка? Путеф е малко детенце, което едвам се хваща в обектива.

как са те пуснали след като имаш в главата по голяма кухина отколкото тяло

Така е. Не е убавец. Ама как изглеждаш няма значение в политката. Ако имаше, Бай Хой щеше да ги бие всичките. Вместо това, всеки него го бие, та чрез него и нас!