Втори сме в НАТО по разходи от БВП за отбрана

Преведените пари за новите изтребители F-16 представляват 60% от разходите ни за отбрана

Обратно в новината

Коментари - Втори сме в НАТО по разходи от БВП за отбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това предизвиква у мен едно голямо чувство на задоволство и законна гордост. Може да сме боси,голи,гладни,болни,обрани,съсипани,но на .......... голият тумбак чифте пищови, как ни отиват,как ни стноят !!! Нека бъдем първи, поне в това отношение. Както казва импотентния оптимист- Не стоить, но зато как висить.

Хем искате огромна армия като при Тато, хем като стане въпрос за пари, квичите повече от евреин, га му крадят левчето.

Другите плащат и взимат оръжието, Ганьо ще чака 5 години!

Аз не съм регистриран. "Онзи" ми е ник от време оно. Да Ви питам някой чете ли тези 454 коментари на уважаемите форумци?

На гол тумбак чифте пищови - и то още не произведени, а като ги произведат - без патрони и използване с разрешение от производителя за парадни цели. Намерили са с какво да се хвалят подлогите.

Привет на всички - и на фили и на фоби! Да речем, че всички в НАТО трябва да увеличим бюджетите си за "отбрана" (маскимата ако искаш мир да се готвиш за война), да речем, че колкото и бедни да сме ще бием рекордите по % от БВП за отбрана, НО не разбирам защо трябва да купуваме точно от САЩ? Според мен когато имаме добри оферти от държави от ЕС то от тях трябва да избираме, а не от САЩ или Русия. Някой ни е забранил да си ползваме собствените оръжия (европейските) когато са съвместими със стандартите на НАТО ли? Има ли нещо нередно в това да купуваме от държави от ЕС? Има достатъчно богат избор от европейско оръжие, дори и когато не абсолютно всичко му е европейско - както част от авиониката на Грипен е американска. Някой може ли да ми обясни защо е нужно да купуваме от САЩ оръжие, или АЕЦ от Русия, и т.н.? Имаме оферти и за оръжие и за АЕЦ от държави от ЕС. И то ПО-ДОБРИ и много ПО-ИЗГОДНИ оферти. Тогава защо е нужно да купуваме от САЩ или Русия? Никаква злоба не влагам. Намеквам, че има нещо много много гнило в тези сделки. Неаргументиран и нерационален избор. Подозирам, че целта е да започнем да въртим едни излишно големи суми за въоръжение, и ако ще става така, то много по-редно е тези пари да се въртят поне в държави от ЕС, когато е възможно, понеже и ние сме част от ЕС, а не да изтичат отвъд океана, към една икономическа общност, която ни е конкурент. Мислете, дерзайте, бъдете здрави, печелете честно, а не от далавери, за да се развиваме като нация. Не злобейте, уважавайте се, бъдете грамотни и разумни - и ще видите, че всичко ще се нареди от самосебе си. Хайде със здраве!

...И ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ ! НА ГОЛ ТУМБАК ,ЧИФТЕ ПИЩОВИ! ДА ВИ СЕРА НА НАТОТО!

Едно време имаше една Военна вила - на военната вила имаше 15-20 наборни войника, чиято бойна задача беше да я чистят и да изпълняват прищевките на ходещите там да се напият от командния състав. Плащаха им по 5 лв на месец, за да не се счита за робство. И все пак беше перфектна сделка, щото можеше да са в някой черен полк в карцера и да се опикават с циганите, както ми разправяше един, че са правели. За целия тоя кеф на гащниците - плаща целокупния народ!

Гледам на сделката по следния начин: безвизовият режим със САЩ струва два милиарда. Към сделката бонус вървят и няколко самолета.

Абе докога БГ политиците ще им се разминава да крадат от народа толкова безочливо. Купуват летящи щаиги на по 30 години на цена като за нов самолет. Колко е трудно да се сети човек че голям процент от тия пари са изтекли в офшорни акаунти свързани с определени политически кръгове.

Не може да бъде, не сме ли на първо място по пилеене на пари и то по европейски финансови програми?

Какво е това идиотско заглавие "втори сме в НАТО по разходи за отбрана". За ОТБРАНА !!! Загрявате ли. НАТО харчи пари само за отбрана и никога за агресия. Откакто съществува тая бандитска организация нито веднъж никой неин член не е бил нападан и даже не е бил заплашван с нападение. Цели 70 години !!!. За сметка на това НАТО е водило десетки войни в чужди държави. НАТО има бюджет 900 милиарда долара годишно. А техният най-жесток и зъл враг Русия има бюджет 60 милиарда, и при това никога не е имал намерение да напада който и да е член на НАТО. Нагли кьорфишеци ни пускат нашите слугински и малоумни журналисти.

Затова и не е бил нападнат. Римската поговорка е: "ако искаш мир, готви се за вийна"

С КОГО ЩЕ ВОЮВАШ ,БЕ ИДИОТ?

Това хвалба ли е?

Крадливи си бяха военните - още от Татово, крадливи си останаха...

Къде виждаш военни в тази сделка бе зъл ху. Ако броиш Каракачанов за военен дълбоко грешиш. Той просто е една персона от списъка за комисионните. Досещаш ли се кой е на първо място...

Ти тъп ли си или си малоумен? Щото ми се чини, че си и двете?

На гол тумбак-чифте пищови. Е, поне сме на първо место по бедност

Най-после съм спокойна. Добре, че не ни продадоха самолетите по-евтино.

ПРОДАДОХА, НО НЯМА НИКОГА ДА ДОСТАВЯТ, А АКО И ДОСТАВЯТ ОТ НЯКОЙ МУЗЕЙ, НИКОГА НЯМА ДА ПОЛЕТЯТ!

Какво сьс 8 самолета

Най-накрая напреднахме в една класация. Къде са всенародните тържества? Къде е кордебалетът на евроатлантиците? България става втора по разходи без да е придобила нито едно ново оръжие и няма да придобие такова в близките 10 години (след 5 години ще видите, че съм прав). Страната с най-ниските доходи в ЕС. С най-големи нива на неравенство. Страната с евакуиращо се население. Това ни прави достойни за лидерското място поне в още една класация - за най-голямата идиотщина през 2019 г.

ПЛИТКОТО ТРОЛСКО МОЗЪЧЕ ПАК ДРАСКА. СЛЕД 5 ГОДИНИ ДАНО СИ АМИГРИРАЛ В РАША. АМА НЕЙСЕ

помогна, ако не знаеш как се минава на малки букви. Има една стрелка нагоре. Докосния и буквите ща станат малки. Верно, че през последните години българският народ не знае какво е движение нагоре, ама нейсе.

Пише се емигрирал а не амигрирал бе нескопоснико. А ти бързо стягай куфарите и се опитай да получиш виза за Краварника, където да ринеш екскраментите на говедата. Ако не стане стой си на село и изкарвай стадото навреме по хладинка.

Българите плащат кръвни а заради продажна и корумпирана управляваща клика.

Втори сме повъоръжване в НАТО. Обаче сме ПЪРВИ в Европа по: - най-кратък живот - най-болни - най-бедни (гладни) - най-бързо намаляващо население, с тенденция за изчезване - най-нисък стандарт на живот - най-корумпирано управление и администрация - най-много мафиотски структури във властта - най-много етнически партии - най-високи субсидии за партии. И сме ЕДИНСТВЕНИ в цялата търговска история на света, които плащат 100% авансово за стока, която не съществува физически, и ако/когато я доставят, ще е технически остаряла.

В РАША ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ ДЕТО СИ ИЗБРОИЛ СА ПО ЗЛЕ. И ЗДРВЕОПЗВАНЕ И ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ. МИНИМЛАНАТА ИМ ЗАПЛАТА Е 2 ПЪТИ ПО-НИСКА ОТ БЪЛГАРСКАТА. ВЪПРЕКИ ТОВА ТИ НИ ГИ РЕКЛАМИРАШ. МАЛКО Е ТЪПО НАЛИ?

Какво ти е виновна Русия бе глупендер. И къде видя реклама на тази велика страна. Някой по-горе е написал да изкарваш стадото навреме, така че изпълнявай.

Но пък сме най бедни.... Вие си го избрахте българоубиеца! Само тази година за американско оръжие 5 млрд със заеми, бюджета на нои е 10 млрд. Сиреч , пенсиите можеха да са по две или 25 прб а истаналото за магистрала Черно Море!!!! Но Козяк решават с колко ще живее матриала от колонията

Даже и с тея пари похарчени ако турчулята ни подхванат ще сваляме гащите. Да не говориме какво ще стане ако Руснаците пак ни нападнат. Толкова сме гола вода колкото никога в миналото не сме били.

Това е писане на глупости, парите са само преместени в американска банка и ще има някаква лихва. И се слагат към военните разходи за 2019 година за заблуждаване на невежите.

Парата не трябва да стои в американска банка, а в българска за стимулиране на икономиката

Брависимо! Втори сме в нато по разходи от БВП за отбрана. Последни сме по БВП. Последни сме и по покупателна способност на населението. Втори сме в НАТО по покупателна способност на военните. - това не беше ли признак на диктатура и признак на колониална зависимост?! Колониалните сатрапи могат само да се кефят.

Така е. Щом позволяваме една тиква да си развява байрака. Жалка марионетка!

А този факт повод за гордост ли е, или...

Заклахте прасетата, купиха ви самолети, втори сте в НАТО /не четвърти в света ;)/ защо няма веселби по улиците като през 1994г. с възгласи Бойко, Каракачанов президенти!?!

Позорът на властващите го изкарват като някаква голяма победа за ''просперитета и стабилността'' на българите:((((((

Ееее, само втори, а кога ще ги стигнем и минем американците?

......марионетна..... бананова ......."държава", като африканска .......

Ма как вее...

ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ МУТРА КОЯТО СИ КУПУВА ИНДУЛГЕНЦИИ НО ЗА СМЕТКА ЗДРАВЕТО, БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО И ЖИВОТА НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД.

Втори сме в НАТО по разходи от БВП за отбрана , но за това пък сме най-бедната държава в Европейският съюз, под мъдрото ръководство на простата Тиква.

На гол тумбак, чифте пищови! Това само в България го има....

а бе щерев, значи руснаците изкупиха нашето черноморие, и половината балкански курорти със 136 долара, а глупи?

благодарение на гербавите свине

А на първо място сме в качеството си на БУДАЛИ !!

Разходи - бол, отбрана - нула.

А,бе с тия самолети стана голям кашмер! Набиваха им в главите всички, даже и учени хора, сметки им представяха, книги се изписаха, че най напред трябват пари за децата, та да не умират без болници и доктори и чак след това скъпи играчки, но те " не, та не". Същите са ,като онези в ресторанта дето чупиха масите без да им пука от никой! Когато и да ги осъдят, все ще е късно

На гол тумбак - чифте пищови! Хем сме най-бедни в света - хем даваме най-много пари за отбрана, ... а от кого е необходимо да се отбраняваме, кой ни е врага, който ще ни нападне???, ... или пак защитаваме чуждите интереси на тези, които искат да завоюват целия свят и икономически и политически???

в сравнение с дрипавите руснаци ние сме милионери . ..ха.ха.ха идват тука и ми свирят на кавала за стотинки .ха.ха

сам си , не виждаш ли. Никой не ти се връзва на русофобията. Не се интересуваме от руснаци. Обсебен си

вие като сте голяма руска рая що не направихте поне един протест против Ф 16 и НАТО за да ви преброим...ха.ха.ха

Предателите на България искат да нямаме войска и отбрана та като дойдат руските терористи и окупатори както през 1944г да няма съпротива защото били братя..... Такива братя Господ да не дава и само бой.

други са времената. Те са ти превзели мозъка от разстояние

ние сме в НАТО и ЕС и мандалото хлопна за покупки на руски летящи тарги..ха.ха.ха затова ревете че никой вече не купува руско оръжие че е боклук..ха.ха

имаш обсесивно — компулсивно поведение

е то народ не остана само цигани, пенсионери и мафия, тях ли ще пазят, вместо да ги нахранят

Данните от статистиката са ... болезнени за всеки здравомислещ. Хем сме поели ангажименти, които следва да спазваме, хем сме най-бедните и то до непоносими нива в ЕС, хем не изтъргувахме и грам от тези харчове, за доброто на народа и страната. Изключително слаба дипломация, а този път подплатена с огромни разходи. И не е като да нямаше какво да се направи или да се постигне нещо повече от обзавеждане на училище в Долна Митрополия. Не може с кръчмарското мислене да станем почитани

Трябва да се пуска водата! Иначе ще ни изкормят и обезкостят!

първи по бедност , по смъртност, и по мизерия , и т.н. в ЕС

Само дето минималната заплата в Европейска България е ДВА ПЪТИ по висока от тази в путинова пРосия !

Привиждат ти се руснаци, а? Цяла нощ ли ги сънува, че пак с тази глупост и днес. Май не си наясно как се образува минимална заплата. А и какво ни топли минималната заплата, където и да е. Стига с тази руска злоба, нищо не помага това на българската мизария.

в русия заплатата е 136 долара..ха.ха та ние сме милионери за тях..ха.ха уж петролна държава а роват кошовете и си продават телата за бирени капачки..ха.ха

значи руснаците изкупиха нашето черноморие, и половината балкански курорти със 136 долара, а глупи?

браво на българите- нашите най-верни гои.

На гол тумбак чифте пищови.

Ти под тумбака имаш ли нещо

Това което е под тумбака ми, е набутано в задника ти! Не го ли усещаш?

Ура ! Втори сме по разходи от БВП за отбрана ! То нашия вътрешен продукт е толкова малък, че и 5 лева да похарчим, пак ще е голям процента, ама това е друга тема. Едно не ми е ясно - от кого ще се отбраняваме с тия 8 самолета ? Осем (8) самолета !? С какво ще помогнат те на нашата "голяма" армия ? Като ги видях тия войничета, ми се дорева. С едни увиснали дрехи, едни такива ....абе, да ги ожалиш. В същото време големите болници нямат пари за заплати. Медицинските сестри не получават пари с месеци. Здравеопазването е само на книга. Пенсийте са скандални. То, проблемите край нямат. Но ако трябва да се строи завод, който да даде ХЛЯБ на 5000 семейства, се почват едни историй без край. Не може. На тия дупедавци от НАТО не им пука. САЩ ни надупиха да плащаме за тия 8 самолета, и то веднага, всичко ? Тия пари от България ще захранят американските производители, където разни дебелаци ще вземат и заплати, и застраховки, и пенсионни - и то не малки. А за България - това с трите букви. Благодаря.

Kalin

Както обикновенно сме в челото ако не и на чело на всяка негативна класация.А и точно най бедните да харачат най много за нещо най старо е направо за народен съд!

Втори по разходи за отбрана в НАТО, значи първи глупаци.