Втори дубъл: Парламентът отново не успя да избере пръв между равни

Йордан Цонев и Росен Желязков останаха на балотаж след повторното състезание между четирима кандидати, но не излъчиха победител

Обратно в новината

Коментари - Втори дубъл: Парламентът отново не успя да избере пръв между равни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Акодемик Антон Дончев:, авторът на “Време разделно”, който помина (лека му пръст!): “Започна така нареченият преход…Но много малко мъдрост имаше в това, което се случи в България…По-често трябва да се чуват думите чест и достойнство… Ние приказваме зле, ние приказваме студено, ние приказваме без сърце, и това не е нашият език! Това, което се случва в момента, в България да се изправят българи срещу българи, да настане наистина едно ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, не може да имаш българско сърце и да не ти и мъчно за това, което се случва!!!!!” === “Аз от години наблюдавам как мафията в България води планомерна, хладнокръвна и разрушителна последователна война - макар и отричана - срещу собствения си народ, държава и държавност, срещу Род и Родина! Отново - думите на мъдреца: “Това, което се случва в момента, в България да се изправят българи срещу българи..” Ами това е точно резултатът, за който каза и “мъдрецът” та ГЕРБ Вежди Рашидов при откриването на Парлавента: Отризанието (омразата) ражда отрицание (омраза)! Мислете!!! Ами родихте го (ги)! И аз 100 пъти предупреждавах през годините!

Разпускаййй.

Никакви заплати за тези народни идиоти ама никакви . За сол немогат да изкарат втори ден .

Посланието на Бойко към НС: Да духат супата, мачът с тигрите ми е по-важен 20.10.2022 Снимката, която виждате от футболния мач на ветераните от „Витоша“ – Бистрица, известни като „бистришките тигри“ и ЦСКА-1948. Тя бе играна по време, когато в пленарната зала на парламента се водеха битки за председател на 48-о Народно събрание. Като сибирски, а не като бистришки тигри Делян Добрев, Тома Биков, Десислава Атанасова, Радослав Чолаков и др. бранеха не толкова номинирания Росен Желязков, колкото техния лидер Бойко Борисов. Биков дори употреби за него категории като чист, честен и пр. Атанасова и Рашидов едва не се просълзиха, говорейки за „хляба на народа“. Според изреченото ГЕРБ били най-загрижени за съдбата на нацията, на държавата, занели как да управляват кризи, щели да направят това, щели да направят онова – абе светло бъдеще обещаха. Борисов, ако е наистина този, за който го представят неговите подопечни, щеше да е на трибуната в парламента, за да проследи какво се случва в законодателния орган в този важен за страната момент. Но не… Големият вожд отиде да рита и така показа своето отношение към всичко, което се случва в Народното събрание и въобще в държавата. Какво е това послание? Да го духат, - това казва той. Всички да го духат, а той ще рита топката. Защото така му е кеф. И в цялата ГЕРБ няма нито един човек, който да му го каже в очите. Нито един! Събудете се, бе, хора. Аааа, властта ви е по-скъпа, разбираме. Фрог нюз

Нова, което става сега в парламента всъщност пефлектира “Катарзиса” в прогрес на някои за РЕАЛНАТА ОЦЕНКА на прехода и на досегашните управления! Забележете, че ДПС и Янев в началото подкрепиха ГЕРБ, защото още от ГЕРБ се надяваха някак си и този път да изхитрят хората и ситуацията! Но когато новерът не мина, при повторното гласуване те веме нямаха изход пак да го направят (преди си намериха извинения излъчвайки други, техни кандидати). И подкрепиха ПП! Тоест - оценката им за провала на управленията на ГЕРБ трябваше най-после, с много клизми и лупинги, да я оповестят и пубрично!

Борисов нарече Асен Василев неграмотен! Вие разбирате ли що за държава на изкривените огледала е България!?! Където мирното и бяло, и простакът и крадецът се надсмива над интелигентния и почтения!

Правилно е казал ББ. Туй да си учил и да си научил са различни работи.

ББ говори двусмислено. Човекът е искрен пред себе си, вярва си и затова и доста народ му вярва. В превод на думите бойкови - Асен Василев не се е научил да краде по европейски, сиреч - неграмотник.

Само да напомня - Бойко Борисов, едноличният главатар на ГЕРБ дето бил промел “Винету” се присмя пубрично наскоро, че завършилият с отричен Харвард Асен Василев бил … НЕГРАМОТЕН!?! Е, за какво говорим? И каг се говори с такива?!? И всички се правят на не чули и не видяли дежурните простотии на Вутрата и му лижат задника, а той краде и се гаври, прави се на луд и се подиграва на всичко и всички - точно тока се руши държава!

ВИКАШ НЕДЕЙ ЕЛА , ТО ПАК ЕЛА /сигането / !

ГЕРБ свариха редовното пранителство на ПП, ДБ и БСП с дежурната си “скрита лимонка” Слави Трифонов и разтуриха парламента. Те ореваха орталъка че ПП и ДБ нямали право и не можели да управляват! А сега им отказват правото да бъдат и опозиция - сега пък трябвало да са в управлението! Пълна шизофрения! А истината е, че просто не знаят как повече да подлъжат хората…

ГРАМАТИКАТА ТИ КУЦА , ЩЕ ТЕ ИЗВОЛНЯТ , МУНЪО !

Ако реша да редактирам написаното за секунди от телефона граматиката ми е перфектна, но не това е важното за вен, а да мога да ви набия повече в кухите кратуни. Но на вас май ум не не се нарива, а само кур се набива. Но дай да се разберем е, да сме диалогични и заедно да крадеве, ооопс, да управляваме, щото нали знаеш, такъв е континюетът с който циганите ни избраха…

Мафията в Бългапия, за да вземе, по-точно задържи И политическата власт, сред като я бе трансформирала в иконовимеска още преди 10 ноември (варварското разграбване, напечено преход), създаде т.н. лидерски партии, с назначени от нея ГЛАВАТАРИ! Защото тази доказана в организираната престъпност структура е най-ефективна за контрол и избягване на наказателна отговорност за босонете - с армията “войници”, подставени рица и корупционен потенциал! И сега в Парлавента отново имаме Борисов с гласовете на шайката ву, Доган и Пеевски - с тези на ДПС, Коцето Копейкин с неговите гласове! Те обаче сами не могат да сглобят правителство и този път - но са достатъчно отново да саботират и блокират докато успеят да “кръстят” още някого - да “преструктурират парламентарното пространство”, обаче народът се усети и ги наблюдава и никой не смее повече да се продаде (или дори издаде). Това е реалното положение! Да, много е трагично и долно, но това е положението! Забележете че дори и Андпей Раймев, червеният голф перач, представящ се за социолог и всичколог обясни всичко със съотношението на различни видове СТРАХ!

България няма нужда от толкова партии. И как всичките тия умници мислят за доброто на народа ,а винаги се разминават в мислите. Не разбирам как всички тълкуват добро по различен начин. Порочен кръг. Станахме за смях на цял свят. Ивайло, къде сииии ???

Ако все още има някои същество, което не вдява поредния цирк в Парлавента да го светна; Вие КОЙ си вислите, че гласува и сега в този парлавент? Да ви светна - Мутрата от футболното игрище - с около 76 гласа, и Доган от сараите - с колко там бяха, трийсетина? Това е положението в пленената държана! А купищата коментатори и анаризатори умуват и анализират какво и защо става а носят вода от 10 депета защото не могат да кажат точно как стоят нещата! Е, наистина няма такава (европейска и демократична) държава! Това е!

ГЕРБ и ДПС умните, можещи и знаещи непрекъснато критикуват, обвиняват и дори се надсмиваха как от ПП нямали … поритическо култура и техният ОПИТ (в най-корумпираната държава). Абе, идиоти, как може някой - ВИЕ - да претендира за ПОЛИТИЧЕСКА култура, като вие - главатарят ви / нямате доказано непрекъснато НИКАКВА, тоест и елементарна (а УЛИЧНА) култура!?! Шибал през панталони, на 200, прости кърджалийски п.тки, удрял наромени, избирал и магарета за президент,… И тези ни дрънкат за култура?!? Данчо Ментата ще ни уми на молар, местност и патриотизъм. И на КОНТИНЮЕТ! Сред метапространството на пометния им амкохопик-хидромелиоратор, и дистанционното им управление от сараи и футболни мачлета…

TYP - PAK !

Аз предлагам да се избере председател както се избира папа - заключваме ги вътре и докато не изберат няма излизане. Като свършат кюфтетата и тоалетната хартия ще изберат.

Аз предлагам едно наистина справедливо, елегантно и местно решение - парламентарните лидери да се съцерат, да излязат на улицата - може и на първото кръстовище, и първият минувач, който срещнат да го вземат за председател на Парламента! И да започнат да работят това, за което хората са ги избрали! Ако не - направо да вземат първите 240 човека от улицата и да сменят с тях депутатите - абсолютно съм сигурен, че ще свършат повече работа просто защото няма да са се сдушили в организирани п. групи с главатари!

. За неразбралите : партиите субсидирани от американската левица на джо байдън (не от америка - а от ЛЯВАТА партия на америка) като ДБ и ПП не ги интересува българския интерес. Те се интересуват от Затоплизма, ЛГБТ и правата на мургавите. Това им е идеологията. Така че те искат да ви направят много по-бедни като затворят тецовете и аеца, искат да заменят белите хора с араби и африканци, и искат Истанбулска Конвенция в училищата. Мисли малко ! .

Тролетата не преставате да ни втълпявате че ПП, ДБ и ИТН са американски проекти, ама защо поддържат БСП? Издишате руски подлоги. Издишате.

Че ГЕРБ, БСП и ДПС също са такива проекти. Това е повече от ясно :))

И когато всички дружно ритат срещу ГЕРБ, значи всички са в кюпа, барабар с ГЕРБ? Ахахахахаха

Искаха и да ни ваксинират по едно време.. е ето че не умряхме. Още сме живи. Оказахме се твърде жилави.

ама 38 000 българи не са чак толкова живи.

много хора ги избиха в болниците и това е престъпление. жалко.

НА ФРОНТА СРЕЩУ АМБРАЗУРАТА !

Някой нагло пипа машините. Някой с власт има интерес в България да цари хаос. Изхвърлете ги за следващите избори и държавата ще се оправи.

Спомнете си какво точно говореха престъпниците от ком. върхушка след 10 ноември 1989 година и намерете “10-те разлики” в приказките на ГЕРБ и ДПС сега:)

Няма как да си пръв сред равни, ако останалите равни и те не са първи. Ами всички 240 депутати да станат съвместни председатели. Даже и заместник председатели не трябва да има, това ги прави по-малко равни.

Може, но за да го проумееш, не трябва са си пропуснал първите 7, както и цялото си средно и последващо оброзание…

Добре, че не поканихте Митрофанова да ви гледа проатлантическото насиране.

Ама другите посланници не се ли явиха днес!? Първия ден на парламента формално не е приключил!! да стоят сега колкото е необходимо. Show must go on!

Добре, тези не виждат ли, че са абсолютно непотребни. Една елементарна задача не могат да свършат.

Виждат... ама както се изказа Веждито - "като ти дават едни пари, що пък да не ги вземеш"

Гледаме сеир! Наздраве!

Прост природен закон - не можеш да имаш откровени мутри, крадци и престъпници - лидери на парламентарни групи и да очакваш държавата, респективно народът да е нормално и добре!

Ми щом и Ицето от ДБ искаше да става бухалка при избора на КПКОНПИ за какво вече може да говорим. Отвращение от всички. На следващите избори 4 млн няма да гласуват.

Предлагам - да се промени конституцията и президентът да назначава за председател на НС просто един чиновник - недепутат. Така ще се спести много енергия и срамни сцени. Пари - също.

Със същата промяна да махнем и институцията Президент, като излишна за страната.

И това евариант. И да сложат теб за генерал-губернатор.

Това, че не си разбрал иронията, не е мой проблем.

Йоло Денев по спешност да оглави парламента. Достолепен, независим и забавен ;)

изхвърлете машините!

Извод - българинът иначе е умен и знае по принцип всичко, но малко бавно стопля, защото много години е ръган, грабен и страхуват - след 70 години диктатура на вафията (45! години “твърда” и 30 години “мека”) Но по-добпе късно (ние сме най-бедни в ЕС), отколкото никога, нали?

Покажи ми едно едничко истинско доказателство, че през 1989 в България нещо се промени.

Падна Тодор Живков - дългогодишният български диктатор, след вътрешнопартиен преврат на хората на Москва в БКП - руснакът Андрей Луканов и руският възпитаник Петър Младенов! Режимът му бе обявен за престъпен, но никой не бе осъден, дори и морално - “Такова било времето”, “вина имало - виновни нямало”, “такова било времето”, “да спрем с реваншизма и омразата”, “престъпници и жертви да се прегърнат, да забравят, …, да се помирят, да започнат да си говорят…” И ни представиха техният вариант за имитация на демокрация, който да им осигури безнаказаност и запазване и дори увеличаване на затраценото. А народът, пристият материал със сбъркания чип кучета го яли, да духа сухата… Какво да правиш - КОНТИНЮЕТ!

Аз имам само един много прост въпрос към толкова мъдрите, толкова опитните, местни, почтени и много загрижени преди всичко и само за нас, българите и България от ГЕРБ и ДПС върхушките: Ако някой се изсере публично (и то те за пръв път) , на публично място, ако някой се изсере на метеното, КОЙ ТРЯБВА ДА МУ ИЗЧИСТИ РАЙНАТА? Ако някой разтури ПАК със завера работещо Правителство, и Парламента, КОЙ е отговорен за това да нямаме редовно правителство и парламент? Кой?

Само Възраждане

За вас само Вгъзраждане

Историята се повтаря. Така е било и през 30-те години на миналия век. Измислени безпринципни партийки борещи се за кокала помежду си. И накрая Военната лига прави преврат и забранява всички партии.

Да се хващат генералите Аньо Ангелов и Съби Събев да правят проатлантически преврат!

Има и други генерали, не толкова обсебени.

SirBob

Все такива фалове да имате ви пожелавам. България няма нужда от 240 крадци и кукли на конци, на издръжка от външни сили. Само служебен кабинет през следвашите 5 години ще оправи работите.

Това не е лъжа. В България мира се поддържа от лесни европейски пари, които на всичкото отгоре полират мозъчетата на огромна част от обществото - притъпява им усещането за реалност. Има нужда от skin in the game и тежък сблъсък с реалността, което си изразява в: - спиране на европари - вдигане на лихви но не само...

А служебния кабинет на издръжка от коя външна сила ще бъде???? Защото и президента е на издръжка от външна сила!

SirBob

За служебнния все си мисля, че може би ще е по-независим.

Отново сме 10 ноември - (престъпните и уяли се от кражби и корупция) висините НЕ МОГАТ, а низините (останалите, честните пора) НЕ ИСКАТ повеме да бъдат грабени, лъгани, унижавани, избивани (и по пътищата) и прогонвани от държавата си! Така е при пленената от 70 години от вафията държава! Това е бавният и мъчителен очистителен процес, чийто изход е предрешен - Мутрите ВЪТ! А всички българи този път много внимателно да наблюдават позорището им!

Предлагам Соломон Паси за председател. На ротационен принцип с Росен Банов. Така Роската пак ще бъде зам. вице Президент по конституция.

И къде е в тази ситуация лидерът на “първата политическа сила” - Мутрата, който бил най-загриженият за България, бе герберски отрепки? Защо не е там, в Парламента? Защо изобщо този се явява на избори, а после се крие, като традиция за порит. лидери на мафията, като Доган и Пеевски?

сега що ревете и го търсите?

сам бил влязъл в ареста. Нали тва иска Про100то... :))

Като не могат, да поканят външен гост-председате, например онова хипофизното джудже на славун- Тошко африкански!

Пръв сред равни, а.. Ама май някои са по-равни от други. Ми да си го изберат на пазарен принцип, бе.. с дългата ръка на пазара. хахаха.

Повечето ни депутати заслужават да им се нанесе побой с пръчки по задните части, защото мислят само за себе си.

Негласувалите нямат правото сега да реват. Ще консумират каквото им се поднесе.

Това да игнорираш 60% негласуващи и да си мислиш, че можеш да управляваш с 21% легитимност граничи с лудост, а май и със самоубийство. Юредическите ви глави не вдяват концепцията за легитимност. Разсъжденията ви се простират до границите на правото. Нищо. Сблъсъка с реалността ще бъде за ваша сметка.

сами са се игнорирали тези 60%

това съвсем не означава, че останалите могат да си правят каквото си пожелаят. Иди на село и пробвай да налагаш законовите си порядки по теми, по които реалността е различна. Там даже и полицая е с хората. Затова се появили еничарите.. а в последствие се зародил и глобализма. Т.е. ПП ДБ са нищо друго освен еничари.

Вчера ДПС първо подкрепиха ГЕРБ, после издигнаха Данчо Ментата, който сега пак обърка всичко ! Благодаря за шоуто ! Нека да се оттегли и Желязков, ама пак да ви видя кой за кого ще гласува. Ментата си е древен седесарски отломък намерил подслон в ДПС. Това не е ли задкулисие ?

Това е по-скоро зрелище. Задкулисието в момента си върши друга мръсна работа.

Няма никакво значение кой ще изберат за председател, така или иначе ще управляват 1 месец най-много. Станаха за смях.

Нови избори и променливите - в канала!

Да се чуди човек, как успяха да излъжат пак толкова много народ? Или пак някой е пипал машинките? Изхвърлете машинките за следващите избори!

Кой има интерес от политически нестабилна България? В България се провежда политика на отрицанието. Това е пагубно за страната, но не е естествен процес.

Що пък да трябва да се подкрепя герб? Щото така са казали и се сърдят?

Значи на тия новичките логиката им е сбъркана - когато са първи викат ние сме първи няма да се съобразяваме с втория, като са втори викат ама първия непременно трябва да се съобразява с нас. Иди ги разбери.

Естествено, че всички се съобразяват с първия. Както виждаш, дори излязоха от играта, изтеглиха си кандидата, да не пречат на първия. Тия от Възраждане, да не се раздвояват. Що не подкрепят те герб, що се правят на утрепани? Преди можеха, сега не.

Възраждане, те гласуват против. А уж бяха за българските ценности. Пфу.

Възраждане ли разнасяха руски знамена по митингите си? Много патриотично. Само трябва да се уточнат към коя държава е патриотизма.

Е как кой? Сорос, илюминатите, англо-саксонците... Ротшилдовци и какви ли не още!!!! Целият свят е срещу KLETA MAIKA BULGARIQ!

Цяла България заедно с пеленачетата не може да напълни квартал на Ню Йорк, та камо ли да сме платежоспособен пазар с нашите доходи. Мислиш ли че Сорос, американците или някой друг западняк ще вложи дори и един долар в тази държава? Никой няма интерес от нас защото не сме никакъв пазар. Разковничето се крие в сферата на интереси на някой друг. И за друго.

Аз какво мисля няма значение. Важно е какво мисли народа - питай някой таксиджия да ти обясни международното положение, или ходи на пазара - особено женският в София. Там са на гребена на иформационната вълна, защото всякакви имигранти се мотаят в околността и долагат какво се случва в другият край на света. В краен случай пускай БНР и случай Волгин - най-чистият извор на информация в глобален мащаб.

За коя страна.. че много страни станаха вече на тая територия. Понеделник - украински знамена Вторник - руски Сряда - американски Четвъртък - европейски Петък - турски Уикенда почиваме с български знамена и после пак отначало. Много държави има на тая територия. На националните ни празници пък празнуват евреите, но без да веят знамена.

Дет съ вика, гробарите така и не разбраха, че народи не ги иска защото са прости и крадци! А иначе вожда им вчера си играйкаше на футбол! Дадоха и почивка по някое време на мача защото трябваше да говори по телефона!?!? ОТВРАТ!

Народа реално не иска никого от всичките тия но ГЕРБ са най-малката щета, другите просто са дъно.

Всичко това е последствие от политиката на ГЕРБ. Как можа да ги определиш като най-малка щета, когато реално нямат изкаран мандат и отказват да се махнат. Ти им затваряш портата, те се намъкват през прозореца. Къде не внесоха разкол?

Абе, важно е надницата да върви, да пада парата и по-бързо да минава времето! Само за Веждичката ми е жал, че много се мъчи човекът бе, устата му пресъхва, а и да запали не може!

Уффф.. ако мислиш, че те са там заради надницата изобщо не си в час

Който подкрепи герб е сбогом Гергино. А избори ще има…

И да не забравите пак да отидете за гъби в изборния ден. Само гърч за политиците. Нека си харчат парите.

Те ако си харчеха техните пари щеше да е друго, ама те нашите пари харчат.

Чудесни новини. Президентът направо да разпуска парламента! Няма смисъл да ни губят времето. Един председател не могат да изберат, пък какво правителство ще излъчат и закони ще приемат?!?!? Позитивното е,че служебните правителства нямат правомощията да дават и да купуват оръжия и да ни вкарат във еврозоната! А, и ще си спестим разходите за едни 240 хрантутници!

Как да разпуснеш нещо дет го няма, а? Хитро ни насадиха еврейчетата, а.

то това се знаеше отдавна, че така ще стане! Що се учудват някои? Изходът е избори "до дупка"! Помните добре кой на времето го казваше!

Може да не разбирам, но защо регистрираните са 235, а гласувалите са 238? На Снимката горе към статията.

Ти пък намери какво да питаш! Не виждаш ли, че в България е така! От 6млн население има 7млн избиратели.

Синджира се връща козата я няма

Защото регистрацията се прави при започване на заседанието. Тези, които закъсняват не се регистрират, но могат да гласуват. Отделно се е случвало определени групи да са в залата, но нарочно да не се регистрират, за да няма кворум и да се провали заседанието.

Ало, Байдън е. Моля кажете на Зеленски да оправи нещата с парламента в Прага

Да се сеща че има едно много важно нещо за решаване. Бюджета.... Но след заемите и бюджета на лигавия мъжки дрехи оцъклен . Мотаенето около избора на тази длъжност е по малкото зло от празния брашнен чувал с многото дупки наследство на простите

Така ще е! Като няма Златен Пръст!

Костадин обича злато!

той обича и аналната руска игра, но не е фактор освен да е циркаджията и всички да му се смеят